Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Ναι εχω τυψεις γιατι θηλασα 4 μηνες και οταν νερωσε το γαλα μου ΑΝΤΙ να το ψαξω ΓΙΑΤΙ εγινε αυτο και να κανω κατι να φτιαξει η ποιοτητα του, βολευτικα 'μαλλον' με την σκεψη και αρχισα να δινω συμπληρωμα και τελικα καταληξαμε σε αυτο. Ελπιζω ΑΝ κανω δευτερο και ξεροντας περισσοτερα να μην κανω παλι τα ιδια λαθη. Πλεον η μικρη το εφτυνε......δεν το ηθελε......:oops: Πιστευω εχει να κανει μαλλον με διατροφη, ισως και την ψυχολογια μου τι να σας πω......

Δεν υπάρχει γάλα που νερώνει. Ούτε λόγω ψυχολογίας, ούτε λόγω διατροφής. Το μητρικό γάλα έχει μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες. Όλες οι μητέρες του κόσμου, είτε υποσιτίζονται στις φτωχές χώρες, είτε τρώνε φαστ φουντ, είτε κάνουν την καλύτερη διατροφή, έχουν όλες γάλα με τις ίδιες θερμίδες.

Η μικρή το έφτυνε είτε γιατί ήταν πια πολύ λίγο, είτε γιατί εσύ ένιωθες άσχημα με τη διαδικασία. Αν πίστευες ότι το γάλα ήταν νερωμένο, ένιωθες ότι δίνεις κάτι άχρηστο στο παιδί.

Αν πράγματι σε ενδιαφέρει να το ψάξεις για να μην κάνεις τα ίδια λάθη στο δεύτερο, όπως γράφεις, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις όλη αυτή την παραπληροφόρηση που έχεις λάβει, να ξέρεις τι ισχύει και τι δεν έχει καμία σχέση με την πραγμτικότητα. Σου συστήνω το βιβλίο της παιδιατρου και συμβούλου θηλασμού Άννας Πατσούρου "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση" από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Διαφημίσεις

Μα, δεν μπορείς να φανταστείς, μέρες κοπανιόμουν σαν την αγελάδα μ' εκείνο το πλαστικό μαραφέτι, για να βγάλω 20ml, μετά 10ml, ενώ είχα γεννήσει ένα μωρό 4kg που ΠΕΙΝΟΥΣΕ :D!

Δεν πειράζει, έχει απ' όλα τώρα και μια χαρά ξεπετάχτηκε ο μικρός.

Με το πλαστικό μαραφέτι, είναι θαύμα που έβγαζες και τόσο.

Προσπαθούσες με ποδήλατο να ανέβεις τον Όλυμπο! Γίνεται; Δεν γίνεται!

Γνωρίζω πολλές μητέρες με μωρά μεγαλύτερα από το δικό σου, που τα ταΐζουν μια χαρά, επίσης γνωρίζω και πολλές με δίδυμα που θηλάζουν αποκλειστικά.

Δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος μωρού για το θηλασμό! Ο θηλασμός είναι κατάλληλος και για μεγάλα και για μικρά μωρά!

• 3 εβδομάδες μετά...

Θήλασα τα παιδιά μου από 2,5 μήνες το καθένα. Δυστυχώς δεν είχα την ενημέρωση που έχω τώρα επειδή δεν έτυχε. Είναι κρίμα που έμαθα όσα γνωρίζω, σήμερα, και δεν τα γνώριζα τότε που έπρεπε.

Έλαβα ενημέρωση από κάποια εκπομπή στην τηλεόραση που ενθάρρυνε τις νέες μητέρες να θηλάσουν όσο περισσότερο μπορούσαν, αλλά και τρόπους για να εδραιωθεί ο θηλασμός. Κομπιούτερ δεν είχα όταν γέννησα τα παιδιά μου οπότε δεν υπήρχε τρόπος να ενημερωθώ μέσω ίντερνετ.

Δυστυχώς όμως αυτή την εκπομπή που προανέφερα την είδα τα τελευταία περίπου 3-4 χρόνια. Σήμερα η μικρότερη κόρη μου είναι 8 ετών.

Ανήκω στις γυναίκες που είναι υπέρμαχοι του θηλασμού και ήθελα όσο τίποτα άλλο να θηλάσω τις κόρες μου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Όμως δεν με ευνόησε η τύχη μου και η άγνοιά μου να χειριστώ σωστά την όλη κατάσταση.

1457745k8p286od3g.gif

• 4 months later...

Κορίτσια καλησπέρα,

Είμαι καινούρια και χαίρομαι πολύ που μπορώ να συζητάω μαζί σας..Είμαι επίσης και πολύ στεναχωρημένη..Η μπεμπούλα μου είναι 4,5 μηνών και περίπου 6600kg με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τώρα.Άρχισα να στεναχωριέμαι γιατί ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας τρώει κάθε 2,5-3 ώρες και βλέπω ότι έχω γάλα...το ίδιο συμβαίνει και το βράδυ δλδ ξυπνάει κλαθε 3 ώρες τρώει λίγο και κοιμάται στο στήθος...μου είπε η παιδίατρος να βγάζω με θήλαστρο και μετά τον θηλασμό το βράδυ να δίνω και αυτό που έβγαλα νωρίτερα...το δικό μου θήλαστρο είναι χειροκίνητο και βγάζει 100 Ml δανείστηκα ένα ηλεκτρονικό (οχι νοσοκομειακο) και βγάζω επίσης 100ml οπότε έχω τ ίδια αποτελέσματα...οπότε πηρα σήμερα την παιδίατρο και μου είπε να δώσω συμπλήρωμα το βράδυ να δω αν χορτάσει για όλη τη νύχτα και να δοκιμάσω και κατα τη διάρκεια της ημέρας γιατι αν κ εχει ικανοποιητικό βάρος μπορεί να έχει προυποθέσεις για περισσότερο .Εγω φυσικά είμαι ένα ράκος γιατι φοβάμαι οτι αν συνηθίσει στη σκόνη το έχασα το παιχνίδι με το θηλασμό ...νιώθω απελπισμένη ενώ στην ουσία πολλά παιδάκια δεν θηλάζουν ουτε μια μέρα αλλά εχω έχω σπαράξει στο κλάμα... Όσον αφορά το γάλα μπορώ να αναφέρω μάρκα για να μου πείτε τη γνώμη σας?

Να σου ζήσει! :)

Δυστυχώς εκ των υστέρων δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά τι έφταιγε. Θα σου πω όμως όλα τα πιθανά σενάρια.

Υπάρχουν πιθανότητες 0,4% (δηλαδή τέσσερις στις χίλιες) να μην ήσουν ικανή να παραγεις αρκετό γάλα. Δυστυχώς αυτό μπορούμε να το πούμε μόνο όταν έχουμε κάνει τα πάντα.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως οι περισσότερες μητέρες έχουν τουλάχιστον το μισό γάλα για το παιδί τους.

Χρειάζονται όμως πολλή υποστήριξη και μάλιστα εξειδικευμένη για να διατηρηθεί η γαλουχία σε αυτά τα επίπεδα. Γενικά είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί η πλήρης γαλουχία παρά η μισή.

Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να γράψω και αναλυτικά τα βήματα που γίνονται.

Υπάρχουν 10% πιθανότητες να μη θήλαζε καλά το μωρό.

Το 10% δεν είναι καθόλου μικρό ποσοστό. Τόσο συχνά λοιπόν φαίνεται ότι όλα ξεκινούν καλά αλλά το μωρό δεν κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις ή δεν κάνει αρκετές θηλαστικές κινήσεις.

Αυτό για τις περισσότερες μητέρες σημαίνει ότι δεν γίνεται καλά η έναρξη της γαλουχίας. Μερικές δεν επηρεάζονται στην έναρξη αλλά ένα σημαντικό ποσοστό επηρεάζεται.

Αν γίνει καλά η έναρξη της γαλουχία (το στήθος ανταποκρίνεται στον λίγο ερεθισμό) και το γάλα είναι άφθονο έως παραπανίσιο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση η γαλουχία υποχωρεί δραματικά και μπορεί να σταματήσει σε 3 εβδομάδες (και από προσωπική πείρα το έχω διαπιστώσει...).

Αν δεν γίνει καλά η έναρξη της γαλουχίας τότε η γαλουχία ξεκινάει από χαμηλό επίπεδο και μπορεί να σταματήσει το γάλα σε 10-15 μέρες.

Αν μείνει κομμάτι του πλακούντα στη μήτρα, τότε ορμονικά η μητέρα δεν μπορεί να παράγει αρκετό γάλα όσες προσπάθειες και να γίνουν. Αν η γαλουχία δεν πάει καλά τις πρώτες 10 μέρες και δεν φαίνεται να φταίει το παιδί, συστήνεται κι ένας έλεγχος από το γυναικολόγο για υπολείμματα πλακούντα.

Αν θέλεις να αναλύσω κάποιο θέμα περισσότερο μπορούμε να το συζητήσουμε :)

Κορίτσια καλησπέρα,

Είμαι καινούρια και χαίρομαι πολύ που μπορώ να συζητάω μαζί σας..Είμαι επίσης και πολύ στεναχωρημένη..Η μπεμπούλα μου είναι 4,5 μηνών και περίπου 6600kg με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τώρα.Άρχισα να στεναχωριέμαι γιατί ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας τρώει κάθε 2,5-3 ώρες και βλέπω ότι έχω γάλα...το ίδιο συμβαίνει και το βράδυ δλδ ξυπνάει κλαθε 3 ώρες τρώει λίγο και κοιμάται στο στήθος...μου είπε η παιδίατρος να βγάζω με θήλαστρο και μετά τον θηλασμό το βράδυ να δίνω και αυτό που έβγαλα νωρίτερα...το δικό μου θήλαστρο είναι χειροκίνητο και βγάζει 100 Ml δανείστηκα ένα ηλεκτρονικό (οχι νοσοκομειακο) και βγάζω επίσης 100ml οπότε έχω τ ίδια αποτελέσματα...οπότε πηρα σήμερα την παιδίατρο και μου είπε να δώσω συμπλήρωμα το βράδυ να δω αν χορτάσει για όλη τη νύχτα και να δοκιμάσω και κατα τη διάρκεια της ημέρας γιατι αν κ εχει ικανοποιητικό βάρος μπορεί να έχει προυποθέσεις για περισσότερο .Εγω φυσικά είμαι ένα ράκος γιατι φοβάμαι οτι αν συνηθίσει στη σκόνη το έχασα το παιχνίδι με το θηλασμό ...νιώθω απελπισμένη ενώ στην ουσία πολλά παιδάκια δεν θηλάζουν ουτε μια μέρα αλλά εχω έχω σπαράξει στο κλάμα... Όσον αφορά το γάλα μπορώ να αναφέρω μάρκα για να μου πείτε τη γνώμη σας?

Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι φυσιολογική και η παιδίατρος καθόλου υποστηρικτική με το θηλασμό. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις, για να βελτιώσεις την κατάσταση - αν και εκ πρώτης όψεως δεν βλέπω κάτι περίεργο.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

για να δούμε αν και πώς μπορεί να βελτιωθεί ο θηλασμός.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Θήλασα 14 μήνες αλλά σκέφτομαι οτι θα μποροούσα να τη θηλάσω μέχρι τα δύο. Δεν ξέρω αν έπραξα ορθά αλλά είμαι αρκετά ικανοποιημένη που τη θήλασα όσο μπόρεσα.

Δυστυχώς πήγα για δουλειά όταν τα μωρά μου ήταν μόλις 2,5 μηνών, και παρότι στην αρχή είπα θα τις θηλάζω το απόγευμα και το βράδυ, είχα πολλά προβλήματα, δεν έπιναν γάλα από το μπουκάλι παρά ελάχιστο όλη μέρα (έλειπα πολλές ώρες, 9 με 5)γιατί περίμεναν εμένα, οπότε αναγκάστηκα να το σταματήσω.

Τύψεις έχω πολλές, μου άρεσε τόσο να της θηλάζω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Αυτό μου έχει στοιχίσει. Δυστυχώς δεν είχα επιλογή.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...

Λοιπόν η μπέμπα γεννήθηκε με καισαρική με ολική αναισθησία την 38 ε.κ.ο ίκτερος ανέβηκε μέχρι 9,5 .Οι μετρήσεις της είναι:

05/05 2650

12/05 2750

7/06 3900

21/06 4540

05/07 4900

5/08 5630

13/05 6500

Αποκλειστικός θηλασμός 9-10 γευματα την ημέρα

Ουρεί περίπου 8 φορές και έχουμε απο πλέον απο 1-5 κενώσεις ,μέχρι πριν έν μήνα είχμε περίπου 10 κενώσεις ..

Όπως ανέφερα στο προηγούμενο μνμ δοκίμασα θήλαστρο(ΝUK E-MOTION) το δοκίμασα κ πρωι και μεσημέρι και βράδυ και το μέγιστο που έβγαλα ήταν 100ml. το μεσημέρι έκανα μια προσπάθεια κ εβγαλα πάλι 100 μετά απο περίπου 45 λεπτά που έβαλα τη μπέμπα να θηλάσει δεν έτρεχε σχεδόν καθόλου...και της έδωσα αυτό που είχα αντλήσει το ήπιε όλο αλλα δεν έιχα άλλο ν δώσω..στο επόμενο γεύμα το γάλα μου έτρεχε αλλα σε σύνολο έκατσε στο στήθος 5-6 λεπτά κ αυτό με γκρίνια και την κοίμησα..τώρα πριν μισή ώρα τη θήλασα..πάλι είχα γάλα αλλά πάλι δεν ήπιε πολύ κ έκλαιγε και της έδωσα για πρώτη φορά 90ml aptamil plus 1 κατόπιν οδηγίας της γιατρού kai το καταβρόχθισε σε 3' αλλα δεν έδειχνε να θέλει άλλο...εγω θα επιμείνω στο να τη βάζω πρώτα στο στήθος και μετα συμπλήρωμα αλλα έχω την αίσθηση οτι το προβλημά της κατα τη διαρκεια της ημέρας είναι οτι την ενοχλούν τα ούλα αν κ βάζω φυτική κρέμα και τη νύχτα νυστάζει και αποκοιμιέται..αν πάω για δουλειά θα χρειαστεί ένα γεύμα όσο λείπω...και λέω να της δίνουν όσο καταφέρνω να βγάλω με το θήλαστρο πρώτα και μετά το συμπλήρωμα..:roll:

Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι φυσιολογική και η παιδίατρος καθόλου υποστηρικτική με το θηλασμό. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις, για να βελτιώσεις την κατάσταση - αν και εκ πρώτης όψεως δεν βλέπω κάτι περίεργο.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

για να δούμε αν και πώς μπορεί να βελτιωθεί ο θηλασμός.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...

Λοιπόν η μπέμπα γεννήθηκε με καισαρική με ολική αναισθησία την 38 ε.κ.ο ίκτερος ανέβηκε μέχρι 9,5 .Οι μετρήσεις της είναι:

05/05 2650

12/05 2750

7/06 3900

21/06 4540

05/07 4900

5/08 5630

13/05 6500

Αποκλειστικός θηλασμός 9-10 γευματα την ημέρα

Ουρεί περίπου 8 φορές και έχουμε απο πλέον απο 1-5 κενώσεις ,μέχρι πριν έν μήνα είχμε περίπου 10 κενώσεις ..

Όπως ανέφερα στο προηγούμενο μνμ δοκίμασα θήλαστρο(ΝUK E-MOTION) το δοκίμασα κ πρωι και μεσημέρι και βράδυ και το μέγιστο που έβγαλα ήταν 100ml. το μεσημέρι έκανα μια προσπάθεια κ εβγαλα πάλι 100 μετά απο περίπου 45 λεπτά που έβαλα τη μπέμπα να θηλάσει δεν έτρεχε σχεδόν καθόλου...και της έδωσα αυτό που είχα αντλήσει το ήπιε όλο αλλα δεν έιχα άλλο ν δώσω..στο επόμενο γεύμα το γάλα μου έτρεχε αλλα σε σύνολο έκατσε στο στήθος 5-6 λεπτά κ αυτό με γκρίνια και την κοίμησα..τώρα πριν μισή ώρα τη θήλασα..πάλι είχα γάλα αλλά πάλι δεν ήπιε πολύ κ έκλαιγε και της έδωσα για πρώτη φορά 90ml aptamil plus 1 κατόπιν οδηγίας της γιατρού kai το καταβρόχθισε σε 3' αλλα δεν έδειχνε να θέλει άλλο...εγω θα επιμείνω στο να τη βάζω πρώτα στο στήθος και μετα συμπλήρωμα αλλα έχω την αίσθηση οτι το προβλημά της κατα τη διαρκεια της ημέρας είναι οτι την ενοχλούν τα ούλα αν κ βάζω φυτική κρέμα και τη νύχτα νυστάζει και αποκοιμιέται..αν πάω για δουλειά θα χρειαστεί ένα γεύμα όσο λείπω...και λέω να της δίνουν όσο καταφέρνω να βγάλω με το θήλαστρο πρώτα και μετά το συμπλήρωμα..:roll:

Το μωρό σου ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ συμπλήρωμα, βάζει βάρος με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό και θα το δεις αν βάλεις τις ζυγίσεις πάνω στην καμπύλη που υπάρχει στο βιβλιάριο. Η παιδίατρος ξεδιάντροπα υπονομεύει το θηλασμό σας, που πάει μια χαρά.

Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα σου είναι ότι τρώει συχνά τη νύχτα (αν θεωρείς συχνά τις 2.5-3 ώρες, θα δεις ότι θα σε ζήλευαν πολλές από δω μέσα). Αυτή όμως είναι φυσιολογική συμπεριφορά. Αν εσύ καταλαβαίνεις ότι πιθανώς την ενοχλούν τα ούλα και για το λόγο αυτό δεν πίνει αρκετό γάλα (πρέπει να βρέχει 5-6 πάνες ημερησίως), τότε όντως μπορείς να τη βοηθήσεις με μια κρέμα που προκαλεί μούδιασμα στα ούλα ή να δώσεις να γλύψει ένα παγάκι τυλιγμένο σε γάζα πριν τον θηλασμό, ώστε να μην πονάει τόσο.

Επίσης, μπορείς να θηλάζεις συχνότερα και για λιγότερο χρόνο, όσο αντέχει το μωρό.

Όταν με το καλό πας στη δουλειά, θα δούμε ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του μωρού και τις ώρες που θα λείπεις, πόσο γάλα πρέπει να αφήνεις στο μωρό και πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνεις. Δυο βδομάδες νωρίτερα θα μας δώσεις τα νέα στοιχεία που θα ισχύουν τότε, ώστε να ξεκινήσεις να κάνεις και μια μικρή τράπεζα στην κατάψυξη.

Αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις και να μην χαζέψεις από ανησυχία για λάθος πράγματα, καλύτερα θα είναι να βρεις έναν υποστηρικτικό παιδίατρο.

εγω θα επιμείνω στο να τη βάζω πρώτα στο στήθος και μετα συμπλήρωμα αλλα έχω την αίσθηση οτι το προβλημά της κατα τη διαρκεια της ημέρας είναι οτι την ενοχλούν τα ούλα

αν το πρόβλημα είναι τα ούλα γιατί να δώσεις το συμπλήρωμα;

Η παιδίατρος εκμεταλλεύεται το ότι κλαίγεσαι για τη φυσιολογική συμπεριφορά του μωρού.

Τα περισσότερα μωρά ξυπνούν ανά μία ώρα όταν έχουν πρόβλημα με τα δόντια ή όταν περνούν άλμα ανάπτυξης.

Από τη στιγμή που κατάφερες να φτάσεις μέχρι εδώ θηλάζοντας αποκλειστικά, μόνο ΕΣΥ μπορείς αν δημιουργήσεις πρόβλημα στο θηλασμό.

Είναι αδύνατο να εμφανιστεί πρόβλημα παραγωγής. Αν το μωρό χρειάζεται περισσότερο γάλα, θα θηλάζει πιο συχνά και θα αυξήσεις την παραγωγή. Αν δεν το αφήσεις να θηλάζει πιο συχνά και του δίνεις συμπλήρωμα, η παραγωγή αναγκαστικά θα μειωθεί.

Διαφημίσεις

δεν έπιναν γάλα από το μπουκάλι παρά ελάχιστο όλη μέρα (έλειπα πολλές ώρες, 9 με 5)γιατί περίμεναν εμένα, οπότε αναγκάστηκα να το σταματήσω.

το ότι σε περίμεναν ήταν θετικό, όχι λόγος για να διακόψεις.

Αυτό το κάνουν αρκετά μωρά και σε διευκολύνει στο ότι δεν χρειάζεται να αντλείς πολύ.

avrio tha paw gia douleia gia 4 wres mono...to oti efage apo to stithos m alla efage kai 90 ml simplirwma de deixnei oti to xreiazetai?

Όχι, δεν δείχνει ότι το χρειάζεται και είμαι 1000% σίγουρη.

Αν χρειάζεται παραπάνω γάλα, θα το βρει μόνο θηλάζοντας πιο συχνά. Αυτό θα αυξήσει την παραγωγή.

Με το να δίνεις συμπλήρωμα ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ την αύξηση της παραγωγής.

Από τη στιγμή που κατάφερες να φτάσεις μέχρι εδώ θηλάζοντας αποκλειστικά, μόνο ΕΣΥ μπορείς αν δημιουργήσεις πρόβλημα στο θηλασμό.

Είναι αδύνατο να εμφανιστεί πρόβλημα παραγωγής. Αν το μωρό χρειάζεται περισσότερο γάλα, θα θηλάζει πιο συχνά και θα αυξήσεις την παραγωγή. Αν δεν το αφήσεις να θηλάζει πιο συχνά και του δίνεις συμπλήρωμα, η παραγωγή αναγκαστικά θα μειωθεί.

το ότι σε περίμεναν ήταν θετικό, όχι λόγος για να διακόψεις.

Αυτό το κάνουν αρκετά μωρά και σε διευκολύνει στο ότι δεν χρειάζεται να αντλείς πολύ.

Ti? 8 ώρες? Εμένα μου φάνημαν πολλές, ήταν μόλις 3 μηνών.

Λες να έκανα βλακεία? Ωραία, τώρα θα έχω πιο πολλές τύψεις:confused:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

καλησπέρα ! Πήγα σήμερα στην παιδίατρο γιατί όλη νύχτα δε μπορούσα να κοιμηθώ ...μου είπε αν θέλω να κοιμάται συνεχόμενα το βράδυ να του δίνω συμπλήρωμα και αν κοιμαται 6 ώρες συνεχόμενα δεν θα υπάρχει μεταβολή στην ποσότητα του γάλακτος...δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω ή αν θα συνεχίσω ότι κάναμε μέχρι τώρα..τωρα όσον αφορά τη δουλειά ..είναι 4 ώρες ..μπορώ να βγάζω με το θήλαστρο 2 φόρες απο 100 και να της τα δίνουν μαζεμένα όσο λείπω?εννοείτε να της δίνουν πρώτα το ένα μπουκαλάκι κ μετά το άλλο όχι να τα ανακατε'υουμε..σε ένα μπουκάλι...

Διαφημίσεις

Ti? 8 ώρες? Εμένα μου φάνημαν πολλές, ήταν μόλις 3 μηνών.

Λες να έκανα βλακεία? Ωραία, τώρα θα έχω πιο πολλές τύψεις:confused:

Όσες ώρες και να περιμένει, αν αναπτύσσεται κανονικά επειδή θηλάζει τις υπόλοιπες ώρες, είναι εντάξει. Δηλαδή αν κοιμόταν 8 ώρες το βράδυ θα έκοβες το θηλασμό γιατί δεν έτρωγε το βράδυ;

Αυτή η συμπεριφορά του μωρού είναι αρκετά συχνή και διευκολύνει!

Πήγα σήμερα στην παιδίατρο γιατί όλη νύχτα δε μπορούσα να κοιμηθώ ...μου είπε αν θέλω να κοιμάται συνεχόμενα το βράδυ να του δίνω συμπλήρωμα

Τα περισσότερα μωρά που ξυπνάνε τα βράδια δεν θηλάζουν καθόλου. Τρέφονται αποκλειστικά με συμπλήρωμα;

Γιατί ξυπνάνε; Έχει μια καλή απάντηση γι αυτό ο παιδίατρος;

..είναι 4 ώρες ..μπορώ να βγάζω με το θήλαστρο 2 φόρες απο 100 και να της τα δίνουν μαζεμένα όσο λείπω?εννοείτε να της δίνουν πρώτα το ένα μπουκαλάκι κ μετά το άλλο όχι να τα ανακατε'υουμε..σε ένα μπουκάλι...

Μπορείς, αν το πίνει όλο μπορείς να το έχεις αποθηκευμένο σε ένα μπουκάλι. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

opote eseis proteinete na mi dwsw simplirwma...giati xupnaei omws an einai na trwei elaxista k koimatai sto stithos...mipws mporeis na mou peis ti kako mporei na prokalesei to n tou dinw simplirwma to vradu mono?

Θα σου μειώσει την παραγωγή και μετά θα χρειάζεσαι όλο και περισσότερο συμπλήρωμα και η παραγωγή σου σου θα μειώνεται όλο και περισσότερο.

Αν το μωρό σου έχει προδιάθεση σε αλλεργία, εκτίθεται στα αλλεργιογόνα της φόρμουλας. Μειώνεται το μητρικό γάλα που πίνει, άρα και τα οφέλη του.

Οι λόγοι για τους οποίους ξυπνάει μπορεί να είναι πολλοί, ήδη ανέφερες ενόχληση στα δόντια. Τα μωρά δεν είναι φτιαγμένα για να κοιμούνται πολλές ώρες, από αυτό εξαρτάται η επιβίωση τους.

Ψήφισα όχι. Δεν νιώθω τύψεις γιατί το προσπάθησα πολύ, αλλά στις 20 μερες γιοκ το γάλα, οπως είχε γίνει και με τη μαμά μου (δεν ξέρω αν είναι κληρονομικο ή απλή σύμπτωση).

Δοκίμασα και με ψευδοθηλες (γιατι το μωρό πειναγε συνέχεια και λεγαμε μήπως δεν μπορεί να πιάσει τη θηλη...εγώ καταλαβαινα όταν την έπιανε και τράβαγε...και τράβαγε το καημένο και πάλι πείναγε), πήρα στο τέλος και θήλαστρο (όταν πια ούτε καν έσταζε το στήθος) ισα ίσα για να μαζέυω ότι είχε απομείνει και να της τα δίνω σε γευματάκια.

edit...εμένα που πίνει μονο συμπλήρωμα από την αρχή δεν έχει κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ συνεχόμενα.....δε νομίζω ότι σίγουρα θα βοηθήσει το συμπλήρωμα στον ύπνο.

opote eseis proteinete na mi dwsw simplirwma...

Δεν προτείνω τίποτα, το σίγουρο είναι ότι το μωρό δεν το χρειάζεται.

Από όσα γράφεις καταλαβαίνω το χρειάζεσαι εσύ γιατί πιστεύεις ότι με αυτό το παιδί θα κοιμάται περισσότερο.

giati xupnaei omws an einai na trwei elaxista k koimatai sto stithos...

Γιατί για τα μικρά του ανθρώπου είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να μην κοιμούνται συνεχόμενα οκτάωρα.

Γιατί το μωρό χρειάζεται τη μαμά του για να νιώσει ασφάλεια, ζεστασιά, παρηγοριά, θαλπωρή.

Γιατί μπορεί να διψάει και θέλει να πιει λίγο γάλα για να ξεδιψάσει αλλά δεν πεινάει για να κάνει ολόκληρο γεύμα.

mipws mporeis na mou peis ti kako mporei na prokalesei to n tou dinw simplirwma to vradu mono?

Μπορεί να υπονομευθεί η παραγωγή όλου του 24ωρου. Αυτό σημαίνει ότι ίσως θα χρειάζεται συμπλήρωμα σε μερικά ή σε όλα τα γεύματα. Στη συνέχεια αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στον αποθηλασμό. Αν αυτό δεν σε ενοχλεί, μπορείς να το κάνεις.

Επίσης εκθέτεις το μωρό στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος σε μεγάλη ποσότητα και αυξάνεις τις πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία αν το μωρό έχει τέτοια προδιάθεση. Αν δεν εκτεθεί, μπορεί να αλλεργία να μην εκδηλωθεί ποτέ.

Γενικά γράφεις πολύ αντιφατικά:

Εγω φυσικά είμαι ένα ράκος γιατι φοβάμαι οτι αν συνηθίσει στη σκόνη το έχασα το παιχνίδι με το θηλασμό ...νιώθω απελπισμένη ενώ στην ουσία πολλά παιδάκια δεν θηλάζουν ουτε μια μέρα αλλά εχω έχω σπαράξει στο κλάμα...

και ενώ σε διαβεβαιώνει η amaretto για το ότι δεν χρειάζεται συμπλήρωμα

Το μωρό σου ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ συμπλήρωμα, βάζει βάρος με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό και θα το δεις αν βάλεις τις ζυγίσεις πάνω στην καμπύλη που υπάρχει στο βιβλιάριο. Η παιδίατρος ξεδιάντροπα υπονομεύει το θηλασμό σας, που πάει μια χαρά.

Γράφεις

avrio tha paw gia douleia gia 4 wres mono...to oti efage apo to stithos m alla efage kai 90 ml simplirwma de deixnei oti to xreiazetai?

Αν σε κάνει ράκος το να δίνεις συμπλήρωμα και σε διαβεβαιώνουν ότι δεν χρειάζεται, απλά δεν το δίνεις.

Αν απελπίζεσαι με την ιδέα να χάσεις το παιχνίδι του θηλασμού δεν σε απασχολεί τι κακό κάνει ένα γεύμα συμπλήρωμα, δεν σε απασχολεί καν το θέμα συμπλήρωμα.

Αν θέλεις να το δώσεις δεν χρειάζεται να ψάχνεις λόγο για να το κάνεις.

Ο θηλασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Νομίζω ότι προέχει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις να κάνεις.

Αν θέλεις να συνεχίσεις τον αποκλειστικό θηλασμό, ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις.

Αν σε ενοχλεί κάτι στο να συνεχίσεις το θηλασμό, έχεις κάθε δικαίωμα να τον περιορίσεις και να το σταματήσεις χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς να βρεις ότι κάτι πάει στραβά για να δικαιολογήσεις την απόφασή σου. Δεν μπορεί να πάει στραβά και δεν χρειάζεται να πάει στραβά για να το σταματήσεις.

Τονίζω ότι έχεις κάθε δικαίωμα και να το περιορίσεις και να το σταματήσεις απλά και μόνο γιατί αυτό θέλεις να κάνεις. Για τη διατροφή του δικού σου μωρού αποφασίζεις μόνο εσύ.

mallon parexigithikan ta osa eipa..stin sizitisi mas me tin paidiatro den me apasxolise katholou to oti xipnaei to vradi...ekeini me rwtise an xupnaei kai m eipe oti polles mamades pou thilazoun dinoun to vradi simplirwma gia sunexomeno upno kai upethesa oti o sunexomenos upnos gia to mwro einai kalos kai gi afto to logo imoun antifatiki...se kamia periptwsi de thelw na stamatisw ton thilasmo alla logiko den einai gia mia nea mama na analuei otidipote leei i paidiatros?genika eimai polu agxwdis kai isws afto na ftaiei gia ola...ithela na se rwtisw kai kati allo, ti mporei na prokalesi to kapnisma 4-5 tsigarwn tin imera?a kai ithela na mou peis aglaia epidi eimai neo melos ..eisai paidiatros?kai pws mporw na sou stelnw proswpika minimata?se efxaristw gia to endiaferon sou

ok vrika pws na steilw πμ

mallon parexigithikan ta osa eipa..stin sizitisi mas me tin paidiatro den me apasxolise katholou to oti xipnaei to vradi...ekeini me rwtise an xupnaei kai m eipe oti polles mamades pou thilazoun dinoun to vradi simplirwma gia sunexomeno upno kai upethesa oti o sunexomenos upnos gia to mwro einai kalos kai gi afto to logo imoun antifatiki...se kamia periptwsi de thelw na stamatisw ton thilasmo alla logiko den einai gia mia nea mama na analuei otidipote leei i paidiatros?genika eimai polu agxwdis kai isws afto na ftaiei gia ola...ithela na se rwtisw kai kati allo, ti mporei na prokalesi to kapnisma 4-5 tsigarwn tin imera?a kai ithela na mou peis aglaia epidi eimai neo melos ..eisai paidiatros?kai pws mporw na sou stelnw proswpika minimata?se efxaristw gia to endiaferon sou

Ψήφισα όχι. Δεν νιώθω τύψεις γιατί το προσπάθησα πολύ, αλλά στις 20 μερες γιοκ το γάλα, οπως είχε γίνει και με τη μαμά μου (δεν ξέρω αν είναι κληρονομικο ή απλή σύμπτωση).

Μπορεί να είναι κληρονομικό.

Δοκίμασα και με ψευδοθηλες (γιατι το μωρό πειναγε συνέχεια και λεγαμε μήπως δεν μπορεί να πιάσει τη θηλη...εγώ καταλαβαινα όταν την έπιανε και τράβαγε...και τράβαγε το καημένο και πάλι πείναγε), πήρα στο τέλος και θήλαστρο (όταν πια ούτε καν έσταζε το στήθος) ισα ίσα για να μαζέυω ότι είχε απομείνει και να της τα δίνω σε γευματάκια.

Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να δούμε αναλυτικά το ιστορικό σου. Μια μητέρα με ανεπαρκή γαλουχία είναι δύσκολο να διατηρήσει την έστω χαμηλή παραγωγή. Με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να τη διατηρήσει σταθερή και να θηλάζει το μωρό δίνοντας και συμπλήρωμα.

edit...εμένα που πίνει μονο συμπλήρωμα από την αρχή δεν έχει κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ συνεχόμενα.....δε νομίζω ότι σίγουρα θα βοηθήσει το συμπλήρωμα στον ύπνο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...