Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μητερα μου προσεχει τον 21 μηνων γιο μου.

Ομως προσεχει και τα δυο αγορια του αδελφου μου.

Εκεινα ειναι λιγο μεγαλυτερα , και μετά τις 12:30 επιστρέφουν απο το σχολείο.

Αυτο που με αποσχολει ειναι η παρακατω συμπεριφορα.

Οταν π.χ. ζωγραφιζουν ο μικρος μου θελει να συμμετασχει και εκεινος.Οταν εκεινος παει να παρει εναν μαρκαδορο, εκείνα ειτε του φωνάζουν πολύ δυνατά, ειτε του τραβάνε πολυ δυνατά τον μαρκαδόρο , ειτε τον χτυπάνε.

Εκείνος τότε ειτε κλαίει ειτε τους χτυπά, κλαίγοντας.

Η μητέρα μου λειει οτι ετσι κανουν τα παιδια. και τα αφηνει να τα βρουν μονα τους.

Ομως κατι δεν μου πάει καλά.......

Δεν θελω να μαθει να διεκδικει με φωνές και χτυπήματα.

Πως μπορώ να τα μαθω να παίζουν ολα μαζι χωρίς να του ουρλιάζουν και να χτυπάνε το ενα το άλλο?Εντάξει παιδιά ειναι αλλά δεν πρέπει να μάθουν τον σωστό τρόπο?

Για ενα διάστημα ο μικρός μου μόλις εβλεπε παιδακι εκλαιγε και μαζευε τα παιχνίδια του γιατι πίστευε οτι θα του τα αρπάξουν.....

Τι με συμβουλεύεται να κάνω?

Διαφημίσεις

Η αληθεια ειναι οτι θα περιμενα απο πιο μεγαλα παιδακια να μην αντιδρουν ετσι αλλα χωρις να εχω πειρα σε τετοιες ηλικιες νομιζω οτι ετσι ειναι τα παιδια. Εμενα οι γιοι μου εχουν 2 χρονια διαφορα και ο μεγαλος δεν αφηνει τον μικρο να πιασει παιχνιδι! Ουτε δικο του (του μεγαλου) ουτε δικο του του μικρου. Χωρια οι καρπαζιες... Εγω για να γλυτωσω την γκρινια του μωρου (8 μηνων) του πιανω το χερακι και δινουμε μια καρπαζια στο μεγαλο οποτε σκανε και οι δυο στα γελα. Κακο να μαθουν στο ξυλο αλλα κακο να μενει και το μικρο ανυπερασπιστο...

Οσο για την μαμα σου δεν νομιζω οτι μπορει να κανει κατι αλλο απο το να πει στους μεγαλους να μην χτυπανε τον μικρο και να βρουν κατι να του δωσουν να παιξει μαζι τους..

Εγώ θα πρότεινα να μιλήσεις κυρίως στον αδελφό σου, ώστε να μιλήσει εκείνος στα παιδιά του τα οποία είναι μεγάλα πια και πρέπει να μάθουν να υπακούουν σε κάποιους κανόνες.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Αχ, θέμα που θίγεις τώρα....

Η δική μου 2,5 χρονών και οι δύο ξαδέρφες της 4 και 10 χρονών!

Η δύο μικρές (2.5 και 4 χρονών) μονίμως να "καπαρώνουν" και να κρύβουν για τον εαυτό τους παιχνίδια που δεν θέλουν να μοιραστούν με κανέναν....

....και η μεγάλη (10 χρονών) να κάνει το διαιτητή!

Πιστεύω οτι δεν πρέπει να επεμβαίνουμε

απο την στιγμή που η όλη φάση τα "εκπαιδεύει"

στο να μοιράζονται τα πράγματά τους με τους άλλους!

Φυσικά η παρουσία μας είναι απαραίτητη γιατί μπορεί η "μάχη" να καταλήξει σε άγριες καταστάσεις....οπότε ΤΟΤΕ ΝΑΙ πρέπει να επέμβουμε!!!!!

(μην ξεμαλλιαστούνε κιόλας)

Εγώ πάντως τις παρακολουθώ πάντα διακριτικά και τις αφήνω (όσο είναι ήρεμες) μήπως και τα βρούν μόνες τους.

Είναι πιστεύω και μια προετοιμασία για το σχολείο...

Εγω για να γλυτωσω την γκρινια του μωρου (8 μηνων) του πιανω το χερακι και δινουμε μια καρπαζια στο μεγαλο οποτε σκανε και οι δυο στα γελα. Κακο να μαθουν στο ξυλο αλλα κακο να μενει και το μικρο ανυπερασπιστο...

Μήπως δεν είναι και πολύ σωστό αυτό? :confused:

Μήπως με αυτό το τρόπο τους "μαθαίνεις" να λύνουν τις διαφορές τους....

....με καρπαζιές?

Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα τον μικρό (επιδεικτικά για τον μεγάλο)

και θα τον παρηγορούσα με αγκαλιές και φιλιά,

για να δει ο μεγάλος οτι δεν είναι σωστό αυτό που έκανε

και οτι έτσι "κέρδισε" ο μικρός την μεγάάάλη προσοχή της μαμάς του!!

Διαφημίσεις

Τι με συμβουλεύεται να κάνω?

Η μαμά σου έχει αναλάβει μεγάλη ευθύνη και θα πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα. Καλά είναι να επέμβει να μην υπάρχει βία ανάμεσα στα παιδιά για να μην συμβεί τίποτα. Περιττό να σου πω ποιο είναι το πιο ευάλωτο. Τα μεγάλα καταλαβαίνουν αρκετά ώστε να συμμορφωθούν αφού πάνε σχολείο αλλά όχι τόσο ώστε να αντιληφθούν από μόνα τους όλους τους κινδύνους της συμπεριφοράς τους.

Θα σου πω τι έκανε η κόρη μου όταν ήταν 6 ετών σε ένα κοριτσάκι 2 ετών. Δήθεν παίζανε στο δωμάτιο και σε ένα λεπτό που μου διέφυγε της προσοχής της έβαλε γκλίτερ στα βλέφαρα για να κάνουν μία παράσταση. Όταν πήγα να πλύνω το μικρό κατάλαβα ότι ήταν κόλλα γκλίτερ και όχι γκλίτερ σκιά. Και ο γιος μου στα 6 είχε κουρέψει λίγο τη φράντζα από μία συμμαθήτριά του.

Μήπως δεν είναι και πολύ σωστό αυτό? :confused:

Μήπως με αυτό το τρόπο τους "μαθαίνεις" να λύνουν τις διαφορές τους....

....με καρπαζιές?

Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα τον μικρό (επιδεικτικά για τον μεγάλο)

και θα τον παρηγορούσα με αγκαλιές και φιλιά,

για να δει ο μεγάλος οτι δεν είναι σωστό αυτό που έκανε

και οτι έτσι "κέρδισε" ο μικρός την μεγάάάλη προσοχή της μαμάς του!!

Αυτο μεγαλωνει ακομη περισσοτερο τη ζηλια του μεγαλου ο οποιος στριγκλιζει, πεταει πραγματα και μολις αφησω τον μικρο τον ξαναχτυπαει..

Αυτο μεγαλωνει ακομη περισσοτερο τη ζηλια του μεγαλου ο οποιος στριγκλιζει, πεταει πραγματα και μολις αφησω τον μικρο τον ξαναχτυπαει..

mmdad και οι υπόλοιποι διαβάστε αυτό το πολύ ενδιαφέρον:

http://parents.org.gr/psych/a39

είναι απο το "ψυχολογία" του parents.gr