Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Κυνόδοντας"του Γιώργου Λάνθιμου

Recommended Posts

Tο βραβείο καλύτερης ταινίας στο τομέα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» απέσπασε η

ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Κυνόδοντας», στο 62ο φεστιβάλ Καννών.

Στο ίδιο τμήμα, η κριτική επιτροπή βράβευσε επίσης τον Ιρανό Μπαμάν

Γκομπάντι, τη Γαλλίδα Μία Χάνσεν-Λαβ και το Ρουμάνο Κορνέλιου

Πορουμπόιιου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος έκανε το ντεμπούτο του το 2005 με την Κινέττα, η

οποία μεταξύ άλλων, είχε συμμετάσχει στο Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου

και στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Ο Κυνόδοντας new_win.gif είναι η δεύτερη μεγάλου

μήκους ταινία του, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον ίδιο.

Η ταινία δείχνει τη λειτουργία μιας δικτατορίας στην κλίμακα της πυρηνικής

οικογένειας, όπου ο διανοητικός χειρισμός, η μόνιμη απειλή, η διαστροφή

της γλώσσας και το ψέμα είναι καθημερινά.

Ο «Κυνόδοντας» δείχνει ένα ζευγάρι και τα τρία τους παιδιά που ζουν σε μια

μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός

φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται,

ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους

πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά

επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι

παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια.

Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία

δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας

κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις

σεξουαλικές ορμές του γιού. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη

κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη

κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.

Στον «Κυνόδοντα» παίζουν οι Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική

Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου.

Η κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον Ιταλό σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο,

απένειμε επίσης το ειδικό βραβείο του «Ένα κάποιο βλέμμα» εξίσου σε δύο

ταινίες μεγάλου μήκους από τις 20 που είχαν επιλεγεί: στις «Περσικές

γάτες» του Ιρανού Μπαμάν Γκομπάντι και στο «Ο πατέρας των παιδιών

μου» της Μία Χάνσεν-Λαβ. Βραβεύτηκε επίσης το «Αστυνομικός, επίθετο»

του Κορνέλιου Πορουμπόιου.

Πηγή http://www.tvxs.gr/v12374

Φυσικά η είδηση πέρασε στα ψιλά γράμματα γιατί άραγε?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

εμ δεν χοροπηδοπουσε καλά φαίνεται ... χαχαχα

σοβαρά τώρα μπράβο στον άνθρωπο και ντροπή στα ΜΜΕ και σε όσους κατευθύνουν την ενημέρωση και την διαπεδαγώγηση των περισσότερων από εμάς ... μια και δεν έχουν όλοι πρόσβαση στο Internet

age.png

Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία φαίνεται αλλά με έπιασε ένα σφίξιμο στο στομάχι και μόνο που διάβασα το θέμα. Νομίζω ότι το ερώτημα δεν είναι στο αν θα βλέπεται αλλά αν μετά θα πέσεις στα ναρκωτικά ή όχι. Μ'αλλον θα περιμένω να γεννήσω και μετά να τη δω...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Εγώ να προσθέσω ότι ο Χρήστος Πασσαλής που παίζει τον υιό της οικογένειας, ήταν συμμαθητής μου στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Ήταν ένα ευφυέστατο πλάσμα και πρώτος μαθητής με ευαισθησίες και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Θα έλεγα ότι ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα. Είμαι σίγουρη ότι θα πάει πολύ ψηλά στον χώρο της ηθοποιίας.

0KUFp3.png

Συνχαρητήρια στον Κο Γιώργο Λάνθιμο , η αλήθεια είναι πως το είδα στις ειδήσεις του skai την Κυριακή και επίσης ο Λαζόπουλος ανέφερε τον Έλληνα σκηνοθέτη , σαν παλιότερο συνεργάτητη του στους 10 μ.μήτσους (αν ακουσα καλά - γιατι μόνο ακουγα δεν εβλεπά)

Προσωπικά θα ήθελα να δω την ταινία.

Θεωρώ πως το μέλλον πολλών παιδιών θα είναι αυτό ή κάτι σαν αυτό ...

ή μήπως ήδη πολλά παιδιά ζούν κατ'αυτό τον τρόπο; Υπερπροστατευμένα απο όλους ;

ένα σύνχρονο "κωσταλέξη" ... χωρίς έκληματα και αίμα αλλά με ίσως με τα ίδια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η ελληνική ταινία "Κυνόδοντας" κέρδισε το βραβείο "Ένα κάποιο βλέμμα" του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών

23/05/2009 | 23:13Τελευταία Ενημέρωση 23:13 23/05/2009

3E9789EFC2CC55F2A4A7061BE1BA60D9.jpg Ο "Κυνόδοντας" δείχνει ένα ζευγάρι που μεγαλώνει τα τρία παιδιά του εντελώς αποκομμένα απο τον έξω κόσμο σε μία βίλα περικυκλωμένη από ψηλούς τοίχους σε ένα μη κατονομαζόμενο προάστιο μιας ελληνικής πόλης

προηγούμενο 1 από 1επόμενο

Το βραβείο "Ένα κάποιο βλέμμα" του 62ου Φεστιβάλ των Κανών απονεμήθηκε στην ταινία "Κυνόδοντας" του Έλληνα Γιώργου Λάνθιμου, με την κριτική επιτροπή να βραβεύει επίσης τον Ιρανό Μπαμάν Γκομπάντι, τη Γαλλίδα Μία Χάνσεν-Λαβ και το Ρουμάνο Κορνέλιου Πορουμπόιιου.

Ο "Κυνόδοντας" δείχνει ένα ζευγάρι που μεγαλώνει τα τρία παιδιά του εντελώς αποκομμένα απο τον έξω κόσμο σε μία βίλα περικυκλωμένη από ψηλούς τοίχους σε ένα μη κατονομαζόμενο προάστιο μιας ελληνικής πόλης.

Γραμμένη και σκηνοθετημένη από το Γιώργο Λάνθιμο, γεννημένο στην Αθήνα το 1973, η ταινία δείχνει τη λειτουργία μιας δικτατορίας στην κλίμακα της πυρηνικής οικογένειας, όπου ο διανοητικός χειρισμός, η μόνιμη απειλή, η διαστροφή της γλώσσας και το ψέμα (τα παιδιά θα φθάσουν σε ηλικία να φύγουν όταν θα πέσουν οι κυνόδοντές τους, τους λένε) είναι καθημερινά.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

• 1 χρόνο μετά...

http://www.tanea.gr/default.asp?artId=4614924&ct=4&pid=2

Βάζω το συγκεκριμένο σαιτ γιατί έχει και αποσπάσματα, αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της ταινίας. Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε σχεδόν δύο χρόνια πριν. Πρόσφατα διάβασα ότι πάει για OSKAR. Την πέτυχα τυχαία στη NOVA και κάθησα να τη δώ από περιέργεια, σκέφτηκα ότι θα αξίζει αφου πάει και για όσκαρ. Ήταν ό,τι πιο απαίσιο, σεξοπορνοδιαστροφικό και γενικώς διαστροφικό έχω δει!:mad:

Αν διαβάσετε τις κριτικές θα βρείτε μόνο καλά λόγια. Γενικώς πρόκειται για μια οικογένεια που έχει απομονώσει τα 3 παιδιά της από τον κόσμο και τα έχει γαλουχίσει έτσι ώστε τα παιδιά μοιάζουν καθυστερημένα. Ο πατέρας π.χ. τα βάζει να περπατάνε στα 4 και να γαυγίζουν σαν σκυλιά για να μη πλησιάζουν οι γάτες τις οποίες αν μπουν στο σπίτι πρέπει να τις σκοτώσουν γιατί αλλιώς οι γάτες θα τους φάνε. Η μητέρα από την άλλη αφού ετοιμάζει την κόρη σα νύφη, τη βάζει σε ένα δωμάτιο για να το "κάνει" με τον αδελφό της:shock:! Και τα παραδείγματα που έγραψα είναι σχετικά λάϊτ σε σχέση με όλη την ταινία.

Θα ήθελα, αν κάποιος έχει δει τη συγκεκριμένη ταινία, να πει τη γνώμη του, τί συναισθήματα έννιωσε και γενικά αν του άρεσε. Λέτε να είμαι μόνο εγώ η περίεργη της ιστορίας;

http://www.tanea.gr/default.asp?artId=4614924&ct=4&pid=2

Βάζω το συγκεκριμένο σαιτ γιατί έχει και αποσπάσματα, αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της ταινίας. Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε σχεδόν δύο χρόνια πριν. Πρόσφατα διάβασα ότι πάει για OSKAR. Την πέτυχα τυχαία στη NOVA και κάθησα να τη δώ από περιέργεια, σκέφτηκα ότι θα αξίζει αφου πάει και για όσκαρ. Ήταν ό,τι πιο απαίσιο, σεξοπορνοδιαστροφικό και γενικώς διαστροφικό έχω δει!:mad:

Αν διαβάσετε τις κριτικές θα βρείτε μόνο καλά λόγια. Γενικώς πρόκειται για μια οικογένεια που έχει απομονώσει τα 3 παιδιά της από τον κόσμο και τα έχει γαλουχίσει έτσι ώστε τα παιδιά μοιάζουν καθυστερημένα. Ο πατέρας π.χ. τα βάζει να περπατάνε στα 4 και να γαυγίζουν σαν σκυλιά για να μη πλησιάζουν οι γάτες τις οποίες αν μπουν στο σπίτι πρέπει να τις σκοτώσουν γιατί αλλιώς οι γάτες θα τους φάνε. Η μητέρα από την άλλη αφού ετοιμάζει την κόρη σα νύφη, τη βάζει σε ένα δωμάτιο για να το "κάνει" με τον αδελφό της:shock:! Και τα παραδείγματα που έγραψα είναι σχετικά λάϊτ σε σχέση με όλη την ταινία.

Θα ήθελα, αν κάποιος έχει δει τη συγκεκριμένη ταινία, να πει τη γνώμη του, τί συναισθήματα έννιωσε και γενικά αν του άρεσε. Λέτε να είμαι μόνο εγώ η περίεργη της ιστορίας;

δεν την έχω δει, αλλά την είχε δει φίλος μου και πάνω-κάτω τα ίδια μου είπε, ότι ήταν προκλητική μόνο και μόνο για να σοκάρει και τραβηγμένη μέχρι αηδίας.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

μου την δινουν οι ταινιες που μεταχειριζονται τοσο ακραιαες καταστασεις για να συζητηθουν κ να γινουν γνωστες. Αν την κρινεις σαν μια απλη ιστορια ναι δεν εχει τιποτα να σου προσφερει κ ειναι πολυ προκλητικη για τα ελληνικα τουλαχιστον δεδομενα. Απ την αλλη αν ισχυει οτι η ταινια ειναι μια αλληγορια πανω στο τι μπορει να κανει στην προσωπικοτητα/αξιοπρεπεια του ανθρωπου ενα απολυταρχικο καθεστως, το αποδιδει τελεια κ πολυ σωστα. Δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα οταν την ειδα αλλα ουτε οτι εχασα κ 2 ωρες απ την ζωη μου. Το σεναριο κ η σκηνοθεσια δεν με ενθουσιασε κ μου φανηκε πολυ αργη. Σε αυτο που βγαζω το καπελο ομως ειναι στις ερμηνειες ολων των ηθοποιων κ πολυ περισσοτερο στα 3 παιδια. Πραγματικα για μενα δωσανε ρεσιταλ ερμηνειας. Αμφισβητουμενη ταινια κ δεν ξερω γιατι προταθηκε για οσκαρ, με ποια κριτηρια δηλ Ισως ειμαι "χαμηλοτερου" επιπεδου κ γι αυτο...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 θα συμφωνησω μαζι σου..

Την ειδα την ταινια ( με το ζορι βεβαια) και ακομα αναρωτιεμαι τι ειδαν αυτοι οι κριτικοι που δεν ειδα εγω.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Τις συνέπειες της υπερπροστατευτικότητας ίσως;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Δεν εχω δει την ταινια αλλα θα ηθελα να την δω αφου γεννησω...Απο το τρειλερ καταλαβα οτι μαλλον θες γερο στομαχι να τη δεις!Σαν συγχρονο Κωσταλεξι μου φανηκε!Δυστυχως στην ζωη υπαρχουν τετοια "σεναρια"...και πολλα!

η ταινια εχει ηδη βραβευτει σε αλλους διαγωνισμους...αρα κατι εχει που βλεπουμε!Θα ηθελα να μαθω τα κριτιρια με τα οποια πηρε την υποψηφιοτητα να την δω κατευθειαν με "αλλο "ματι!

Εγώ την είδα χθες βράδι.

Δε μου άφησε τέτοια αίσθηση, σεξοπορνοδιαστροφική σε καμμία περίπτωση. Αντιλήφθηκα τα μυνήματα που ήθελε να περάσει με την υπερπροστατευτικότητα.

Όμως δε μπορώ να πω ότι μου άρεσε σαν ταινία. Τη βρήκα μέτρια.Είχε ελλείψεις στη δραματουργία της. Ειδικά το τέλος ήταν φάουλ κατά τη γνώμη μου. Έλειπε η κορύφωση.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Την είδα πριν κανένα τρίμηνο και βάλε, απίστευτα διαστροφική και στο σύνολο τόσο χάλια όλα που αγγίζει τα όρια του γελοίου. Διάβαζα τις κριτικές και αναρρωτιόμουν ποια ταινία είδαν αυτοί που έγραφαν τα διθυραμβικά άρθρα! Ήθελα να ήξερα τι χάπια παίρνουν οι "κουλτουριάρηδες" που τη γουστάρουν και την έφτασαν από τη Σαλόνικα στις Κάννες και έπειτα στα Όσκαρ. :lol::lol::lol:

Αφήστε που το ταινιάκι είναι πιστό αντίγραφο πλάνο προς πλάνο από τη μεξικάνικη ταινία με τον τίτλο El castillo de la pureza. Κατά τα άλλα ελληνική ταινία πάει στα Όσκαρ! Άντε και εις ανώτερα!!!

as1cxHCFg2B0010MzUzNjZsfDQwMzk2Mmx8d2UgYXJlIGluIGxvdmUgZm9y.gif

Να σου πω, εγώ προς το τέλος κατάλαβα άλλο...ότι οι γονείς είχαν αναπτύξει μια σχέση με τα παιδιά τους, αφέντη κι υπηρέτη περισσότερο, παρά υπερπροστατευτικότητας. Χαρακτηριστική ήταν η ηρεμία με την οποία ο πατέρας αντιμετώπισε τη φυγή της κόρης του.

Djccp2.png

67KIp2.png

Την ειδα πριν λιγες ημερες. Απορια: αν αυτη η ταινια παει για οσκαρ, ποιες ειναι οι αλλες στην κατηγορια "Καλυτερης ξενογλωσσης"?

Στην αρχη εχει λιγο ενδιαφερον, μετα το γυριζει στην αιμομιξια κλπ. Μου φανηκε αρρωστημενη ταινια.

Δεν νομιζω να δειχνει υπερπροστασια, σαν ζομπι τα εχουν τα παιδια τους και παιζουν με το μυαλο τους, οπως πχ. οταν η μητερα σκαρφιζεται οτι ειναι εγκυος σε διδυμα και σε σκυλο.

Εκφοβισμο και πειθηνια ανθρωπακια διεκρινα στην ταινια

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Εκφοβισμο και πειθηνια ανθρωπακια διεκρινα στην ταινια

Νομίζω ότι η ταινία εκτός από την υπερπροστατευτικότητα, αφήνει αιχμές και για τα φασιστικά καθεστώτα.

Εν πάσει περιπτώσει και μένα δεν μου άρεσε. Συμφωνώ με την Κική ότι δεν είχε κορύφωση

jv42p3.png

DfUyp2.png

Νομίζω ότι η ταινία εκτός από την υπερπροστατευτικότητα, αφήνει αιχμές και για τα φασιστικά καθεστώτα.

Εν πάσει περιπτώσει και μένα δεν μου άρεσε. Συμφωνώ με την Κική ότι δεν είχε κορύφωση

Κι εγώ συμφωνώ με τα παραπάνω. Δεν είναι όμως αδιάφορη ταινία, άσχετα αν δεν μας αρέσει.

Το ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΣ δεν μπορούσα να το δω και δεν θέλω να το δω σαν έργο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κάτι αδιάφορο με ωμή βία.

όχι απλώς της υπερπορστατευτικότητας, αλλά της αρρώστης υπερπορστατευτικότητας...που καταλήγει? Σε "αυτο" μερικές φορές...

Δεν κατακρίνω την ταινία γιατι και αυτη πολύ απλά περνάει το μύνημα της, ο παραλήπτης βέβαια μερικές φορές το αντιλαμβάνετε όπως θέλει...Εξου και μερικοί την βρήκαν καταπληκτικη και άλλοι σεξοπορνοδιαστροφική...

Δεν θα περιμενα απο μια τετοια ταινία να έχει κορύφωση, βεβαια εγώ θα έδινα άλλο τέλος αν βρισκόμουν στην εν προκειμένη....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Κορίτσια από τις απαντήσεις σας κατάλαβα ότι δεν είμαι παράλογη. Η αλήθεια είναι ότι είχα αρχίσει να ανησυχώ με τόσες καλές κριτικές στο internet. Mήπως τελικά αυτοί του κινηματογράφου δεν πουλάνε κουλτούρα αλλά την προσωπική τους τρέλα;

όλο λέω να την δω και όλο το αναβάλω..πάντως το τρέιλερ την ίδια εντύπωση μου έχει προκαλέσει...δεν θυμάστε εκείνη την ταινία του Λαρς Φον Τριερ (κάπως έτσι) ο "Αντίχριστος" που πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας..και είχε άπαιχτες κριτικές!??!προσωπικά δεν έχω δει πιο σεξοανωμαλοαπαράδεκτη.ο Χριστός και η Παναγία!!!εκτός αν είμαι τόσο πουριτανή ή τόσο χαζή που δεν συλλαμβανω τα βαθύτερα μηνύματα.αυτή η ταινία με σοκάρισε..και δεν καταλαβαίνω πραγματικά τον ντόρο και το βραβείο.

Συμφωνώ με Palladin

Ο ηθοποιός που έπαιξε τον πατέρα ο Χρήστος Στέργιογλου σε συνέντευξή του χθες στον Ταχυδρόμο στην ερώτηση "τι θέλει να πει ο ποιητής" απάντησε:

"Η ταινία μιλάει για τον φασισμό γενικά και τη νοοτροπία του".

Για τα γούστα μου ήταν πολύ σκληρός και ωμός ο τρόπος που τον παρουσίασε, όμως αναγνωρίζω πως πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται αυτή την ταινία κατά καιρούς ... όσον αφορά την εξουσία μας πάνω στα παιδιά μας.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Είτε αρέσει είτε όχι ένα είναι σίγουρο... είναι μια ταινία που δεν την ξεχνάς! Ωμή; ναι... Σοκαριστική; ναι... με ή χωρίς λόγο δεν έχει σημασία... νομίζω πως αυτό που θέλει να πει το λέει σε όλους μας.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...