Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός


Recommended Posts

πες μας περισσότερα για την κούνια!! δεν τη χρησιμοποιήσατε ποτέ ?

 

To ποτέ, ισχύει για το βράδυ. Την ημέρα που έλειπα στη δουλειά, οι γιαγιάδες τον κοίμιζαν μερικές φορές στην κούνια.

Έτυχε το δικό μου το μωρό (δεν συμβαίνει εννοείται με όλα τα μωρά) να θέλει από τις πρώτες του μέρες πολλή αγκαλιά. Μόλις τον έβαζα κοιμισμένο κάτω στην κούνια, ξύπναγε και έκλαιγε. Είχαμε και το θέμα του θηλασμού και έτσι βολεύτηκα στο θέμα του ύπνου από τις πρώτες ημέρες, δηλαδή δεν ένιωσα να τον στερούμαι... Κολικούς και τέτοια δεν ζήσαμε και πιστεύω οφείλεται και στο θέμα της αγκαλιάς. Δεν είμαι υπέρ της άποψης, "άφησε το μωρό να κλάψει για να μην κακομάθει". Να μη κακομάθει σε τι; Στην εκδήλωση αγάπης; :roll:

 

αυτό δεν κατάλαβα απο την διατύπωση τι ακριβώς εννοείς..!
Υπάρχει και η άποψη ότι όταν καλύπτεις κάποιες ανάγκες αυτές την ώρα που πρωτοεμφανίζονται, δεν υπάρχει λόγος να επανέλθουν με άλλη ή ίδια μορφή αργότερα.

εννοείς ότι καλύτερα να είναι κοντά τα μωράκια στους γονείς στην αρχή?

και ότι αν δεν είναι στην αρχή κοντά τότε ίσως αργότερα εμφανίσουν περισσότερη ανάγκη για να είναι κοντά τους ?

Ναι αυτό εννοώ. Δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στην αγκαλιά αλλά και σε διάφορα άλλα. Είχα διαβάσει για παράδειγμα σε κάποιο βιβλίο ότι τα μωρά έχουν το ένστικτο του θηλασμού ακόμα από την κοιλιά της μαμάς τους (βλ. που μερικά πιπιλάνε το δάχτυλο). Αυτό το ένστικτο είναι απαραίτητο για την επιβίωσή τους. Αν αυτό δεν ικανοποιηθεί με το στήθος της μαμάς τους που είναι και το σωστότερο, τότε ίσως αναπτυχθεί η ανάγκη για πιπίλα κοκ. Το βιβλίο λοιπόν αυτό έλεγε ότι ακόμα και το τσιγάρο ή ο αλκοολισμός ή η λαιμαργία μπορεί να είναι ψυχολογικά κατάλοιπα της ανάγκης του θηλασμού (στοματικής ικανοποίησης) που δεν ικανοποιήθηκε κατά τη βρεφική ηλικία... Δεν ξέρω ειλικρινά κατά πόσο έχει βάση, θέλει πολύ ψάξιμο και ανάλογες γνώσεις, αλλά τουλάχιστον εμένα δεν μου ακούστηκε παράλογο...

:)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

hehe για το τσιγάρο και τη λαιμαργία το είχα ακούσει, ότι έχουν κάποια σχέση με το θηλασμό και ότι είναι υποκατάστατα πιπίλας... ναι...

εγώ βέβαια αποτελώ παράδειγμα για το ότι δεν ισχύει ίσως αυτό -

 

ήμουν απο μικρή λαίμαργη - έτρωγα δύο πιάτα σούπας κρέμα κουάκερ - και άρπαζα/δάγκωνα το κουτάλι, αλλά ξέρω ότι η μητέρα μου με θήλασε μέχρι 6 μηνών, και ότι με ξύπναγε για να φάω (όταν με θήλαζε) γιατί κοιμόμουν όλη μέρα, και το στήθος της λέει πρηζόταν τόσο πολύ που την πόναγε.

 

τώρα καπνίζω λίγο, (5 τσιγάρα τη μέρα) και είμαι ακόμα λαίμαργη - τρώω όσο ο σύντροφός μου που είναι 185 και 90 κιλά :lol: εγώ όμως είμαι 170 και 68 κιλά :D (αλλά τρέχω όλη μέρα :) )

(μήν ανησυχείτε λοιπόν αν το παιδί σας τρώει πολύ :D:D:D ) ..

μήπως έπρεπε να με αφήσει και άλλους λιγους μήνες η μητέρα μου...? :roll:8)

 

ξέρω μία εξπέρ για το θέμα του θηλασμού, προσπαθώ να την πείσω να γράψει εδώ, έκανε πρίν ένα χρόνο το τρίτο της παιδί και έχει ασχοληθεί πολύ με το θέμα, (σε αντίστοιχες ομάδες με μαμάδες) .. αλλά τρέχει συνεχεια και δεν ξέρω πότε θα προλάβει να γράψει... έχει πεί το ναι.....!

μακάρι να ναι σύντομα...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ότι το θέμα είναι άλλο, αλλά ....

Η μικρή μας δε θήλασε ποτέ εξ αιτίας του γεγονότος ότι έπαιρνα πολύ μεγάλες ποσόστητες κορτιζόνης, τα αντισώματά μου είναι έτσι και αλλιώς χάλια, οπότε,,,, Πολύ λίγες φορές της έδωσα στήθος, αλλά κατά βάση το θεώρησα κάπως μακάβριο να της δίνω κάτι «νεκρό» γι αυτήν, όπως ένας μαστός που δε παράγει γάλα-ζωή.

Παρ όλα αυτά δε ζήτησε ποτέ πιπίλα (παρά μόνο όταν είδε άλλα παιδιά στον παιδικό να έχουν πιπίλα, οπότε και άρχισε αφ ενός να την τραβάει απο τα στόματά τους και αφ ετέρου να βάζει αντικείμενα στο στόμα της και να τα επιδεικνύει), δε βάζει το δακτυλάκι στο χέρι (μόνο μερικές φορές το πάνω μέρος της παλάμης, όταν πεινάει ή όταν πονάει) και είναι κάθε άλλο παρά λαίμαργη και πολύφαγη.

Κολικούς και να είχαμε, δεν έκλαιγε, κάτι ψιλογκρίνιες και μορφασμούς, ενίοτε.

Προβληματίστικα λοιπόν με αυτά που γράφετε. Κάτι δε μου κολάει.

Αγκαλιές είχαμε πολλές, αρκετές, δε ξέρω, πάντως ο πατέρας της και οι γονείς μου την αγκάλιαζαν και φορές που εγώ εκτιμούσα πως είναι way too much. Ο πατέρας της την κράταγε με τις ώρες κοιμισμένη στην αγκαλιά του.

Για μένα όμως (ίσως λόγω ανάγκης, μια και δε μπορούσα λόγω φυσικής κατάστασης να την κρατάω συνέχεια), το καλάθι (κούνια) ήταν κάτι σαν συνέχεια του σώματός μου. Βλέπετε την κράταγα απο το χέρι όταν ήταν εκεί και κοιμόταν ή ήταν ξύπνια και έκανε ότι κάνουν τα μωρά, ή την χάιδευα στην πλάτη και στην κοιλίτσα.

Ίσως το ερώτημα δεν είναι «αν χρειαζόμαστε» αλλά «ποιά χρήση», κάνουμε στην κούνια και σε ποιό πλαίσιο την ενσωματώνουμε. Την μικρή την ξάπλωνα γυμνή στο σώμα μου, κοιμόταν κάποια μεσημέρια δίπλα στο κρεβάτι που ξάπλωνα, η στο ρηλάξ, ανάμεσα στον άνδρα μου και σε μένα, όμως αυτοκόλητη αγκαλιά, δεν έχω την αίσθηση ότι είχαμε.

Δείχνει πολύ ανεξάρτητη, με σημείο αναφοράς πάντα κάποιον απο όλους μας (ανάλογα με το τι θέλει), και δυνατή.

Άρα επιστρέφω στην αρχική μου πεποίθηση ότι το σύστημα στο οποίο ενσωματώνεται μια συμπεριφορά ή μια πρακτική είναι αυτό που δίνει νόημα σε αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τον έβαζα κοιμισμένο κάτω στην κούνια, ξύπναγε και έκλαιγε. Είχαμε και το θέμα του θηλασμού και έτσι βολεύτηκα στο θέμα του ύπνου από τις πρώτες ημέρες, δηλαδή δεν ένιωσα να τον στερούμαι... Κολικούς και τέτοια δεν ζήσαμε και πιστεύω οφείλεται και στο θέμα της αγκαλιάς. Δεν είμαι υπέρ της άποψης, "άφησε το μωρό να κλάψει για να μην κακομάθει". Να μη κακομάθει σε τι; Στην εκδήλωση αγάπης; :roll:

 

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!! ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!

Εκπτώσεις στο θέμα της εκδήλωσης της αγάπης δεν πρέπει να γίνονται!!!!!

Η αγκαλιά είναι ευεργετική και καταπραυντική... Και μένα ο Δημήτρης δεν πέρασε κολικούς κλαίγοντας κλπ όμως πολλές φορές κοιμόταν μόνο πάνω μας και μπρούμυτα που μάλλον σημαίνει ότι πόναγε και έτσι ανακουφίζονταν..

 

Το βιβλίο λοιπόν αυτό έλεγε ότι ακόμα και το τσιγάρο ή ο αλκοολισμός ή η λαιμαργία μπορεί να είναι ψυχολογικά κατάλοιπα της ανάγκης του θηλασμού (στοματικής ικανοποίησης) που δεν ικανοποιήθηκε κατά τη βρεφική ηλικία... Δεν ξέρω ειλικρινά κατά πόσο έχει βάση, θέλει πολύ ψάξιμο και ανάλογες γνώσεις, αλλά τουλάχιστον εμένα δεν μου ακούστηκε παράλογο...

 

Προσωπικά είμαι υπέρμαχος του θηλασμού όταν αυτός είναι εφικτός (θήλασα τον Δήμήτρη 6 μήνες) και έχω διαβάσει σχετικά.

Aπαντώντας στη φίλη Oh-Mamy,

Προβληματίστικα λοιπόν με αυτά που γράφετε. Κάτι δε μου κολάει.

 

θέλω να πω ότι όλα αυτά είναι σχετικά, βασίζονται σε μελέτες που διεξάγονται και τα αποτελέσματα των οποίων ανατρέπονται, εμπλουτίζονται, επιβεβαιώνονται κλπ. Π.χ. μέχρι σήμερα ύπήρχε η πεποίθηση ότι τα παιδιά που θηλάζουν είναι πιο έξυπνα, τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης που δημοσιέυτηκε πρόσφατα, διαψεύδουν ότι ο θηλασμός αυξάνει το δείκτη ευφυίας και αποδίδουν την ενδεχόμενη διαφορά στις μετρήσεις μεταξύ των παιδιών που θήλασαν και των παιδιών που δεν θήλασαν σε άλλους παράγοντες (κληρονομικούς κοινωνικούς, ψυχολογικους κλπ)

 

Ο κάθένας μας εφαρμόζει στα παιδιά του αυτο που νιώθει και πιστεύει ότι είναι καλύτερα για αυτά. Προσωπικά εμένα μου πήρε δύο χρόνια να κοιμηθώ ολόκληρο βράδυ χωρίς διακοπή (παιδιά ήταν μαρτυρικό!! πλεον κοιμάμαι :P ) γιατί ο Δήμήτρης μες στον ύπνο του μισοξύπναγε και ζήταγε γάλα (και αφού κόψαμε τον θηλασμό)

Όλες οι μελέτες, τα βιβλία έλεγαν ότι το βράδυ δεν πρέπει να ταίζουμε τα παιδιά μας, θεωρία που και γω τη βρίσκω σωστή, το ίδιο μου έλεγε και η παιδίατρος του: ''Προσπάθησε να του το κόψεις, ας κλάψει λίγο κανα δυο βράδυα, θα συνηθίσει..'' Εγώ έκανα προσπάθειες με τον δικό μου τρόπο, με τίποτα δεν θυσίαζα την ηρεμία του παιδιού μου (έτσι το βλεπα γω) Πολές φορές λοιπόν μέναμε ώρες (1-2 ανάλογα πόσο άντεχα) αγκαλιά μισοκοιμισμένοι και οι δύο στον καναπε αυτός τίποτα αν δεν επινε γάλα δεν κοιμότανε..... Είχα μεγάλο άγχος αν κάνω το σωστό (ούτε τώρα είμαι σίγουρη) όμως δεν διαπραγματευόμουνα με τίποτα το ενδεχόμενο να τον αφήσω να κλαίει..

Όλη αυτή την περίοδο -διεξάγονταν και η διαδικασία της οδοντοφυίας.. Μόλις λοιπόν έβγαλε το τελευταίο δόντι σταμάτησε να μισό-ξυπνά την νύχτα και να ζητά γάλα....

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

εγώ βέβαια αποτελώ παράδειγμα για το ότι δεν ισχύει ίσως αυτό -

 

ήμουν απο μικρή λαίμαργη - έτρωγα δύο πιάτα σούπας κρέμα κουάκερ - και άρπαζα/δάγκωνα το κουτάλι, αλλά ξέρω ότι η μητέρα μου με θήλασε μέχρι 6 μηνών, και ότι με ξύπναγε για να φάω (όταν με θήλαζε) γιατί κοιμόμουν όλη μέρα, και το στήθος της λέει πρηζόταν τόσο πολύ που την πόναγε.

 

Εντάξει, δεν είπαμε ότι όσα παιδιά δεν θηλάσουν θα είναι λαίμαργα ή θα καπνίσουν ή θα γίνουν αλκοολικοί. :lol: Παίζουν τόσα άλλα επιπρόσθετους ρόλους....

Tυχερή είσαι που θήλασες 6 μήνες εκείνη την εποχή! :) (εμένα δεν με θήλασε καθόλου :( )

Αλλά και πάλι μη νομίζεις ότι θήλασες αρκετά... :lol: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει θηλασμό για τα 2 τουλάχιστον πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού και από κει και πέρα όσο μητέρα και παιδί το επιθυμούν.... :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Oh-Mamy, ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση. Δεν υποστηρίζω με τίποτα (και αν αυτό βγαίνει από τα λεγόμενά μου ζητώ συγγνώμη) ότι η κούνια είναι άχρηστη. Άχρηστη αποδείχτηκε μόνο για εμάς (την οικογένειά μου) και μόνο για το συγκεκριμένο παιδάκι μας, γι' αυτό και δεν την έχω πετάξει, είναι στην αποθήκη γιατί το επόμενο ίσως τη χρησιμοποιήσει. :wink:

 

Και ξέρεις κάτι; Εντάξει υπάρχουν κάποιες βασικές οδηγίες για πολλά πράγματα στη ζωή μας, έτσι και για την ανατροφή των παιδιών. Σημασία όμως πιστεύω έχει να αισθανόμαστε σίγουροι για τις επιλογές μας και γι' αυτό που κάνουμε γιατί αυτό θα το εισπράξει το παιδί μας και το θεωρώ το σημαντικότερο. Θα αισθάνεται σιγουριά, ασφάλεια. Να μην ακούς τι θα σου πω εγώ ή ο οποιοσδήποτε από τη στιγμή που εσένα δεν σου "κολλάει" ή με λίγα λόγια το ένστικτό σου σου λέει κάτι άλλο γιατί η κάθε οικογένεια έχει διαφορετικές συνήθειες, αντιλήψεις, προγράμματα, προβλήματα κλπ.

 

Ανταλάσσουμε τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει από τη δική μας ζωή και ακούμε και τον άλλον τι έχει να πει. Κάποιο μπορεί να μας ταιριάζει και το κρατάμε και κάτι άλλο όχι, οπότε το αφήνουμε και προχωράμε. (όπως ας πούμε για μένα αυτό με το να αφήνεις ένα μωρό να κλαίει και πάλι για να μην παρεξηγηθώ εννοώ ένα βρέφος, δεν σημαίνει ότι σε όλες τις ηλικίες κάνουμε τα χατήρια των παιδιών μας για να μην κλαίνε... :lol: )

 

Για συμπέρασμα ήθελα να πω να έχουμε πίστη στον εαυτό μας, να ακούμε την καρδιά μας και όχι τους καλοθελητές που θα μας πουν πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μόνο και μόνο επειδή μας το είπαν. Δεν είμαστε πρόβατα. Έχουμε μυαλό και σκεφτόμαστε. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Σοφία, τι ηλικία ήταν το παιδάκι σου όταν προσπάθησες για βραδινό αποθηλασμό; Παίζει ρόλο η ηλικία να το ξέρεις και ο χαρακτήρας του παιδιού (αν είναι έτοιμο, πόσο το έχεις προετοιμάσει κλπ).

Εμείς το κόψαμε πολύ εύκολα θα έλεγα. Του μίλαγα την ημέρα ότι είναι μεγάλος και θα πρέπει να το σταματήσει. Δεν λέω ότι δεν είχα καμιά αντίδραση (και ποιος ενήλικας δεν έχει αντίδρασει όταν προσπαθεί κάποιος με το ζόρι να του κόψει μια συνήθεια που του αρέσει μάλιστα? :roll: ) αλλά την θεώρησα πολύ ήπια και αναμενόμενη.

 

Νομίζω ότι ειδικά μετά το χρόνο, μόνο θέμα συνήθειας είναι οι βραδινοί θηλασμοί. Έχει συνηθίσει το στομαχάκι τους. Εγώ δεν το έκοψα στον χρόνο γιατί θεωρούσα ότι θα είναι δύσκολο. Στο επόμενο παιδάκι ίσως το προσπαθήσω νωρίτερα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω ότι τη νύχτα ήθελε γάλα, εννοώ μπιμπερό. Το θηλασμό τον σταμάτησα 6,5μηνών.

Δυσκολεύτηκαμε λίγο στον αποθηλασμό, δεν ήθελε το μπιμπερό με τίποτα, τελικά τα καταφέραμε θέλοντας και μη αφού επέστρεψα στη δουλειά. Το συνδυασμό (θηλασμό και ξένο γάλα) δεν τον καταφέραμε γιατί όσο τον έβαζα στο στήθος αρνιόταν πεισματικά και το ξένο γάλα και το μπιμπερό...

Πράγματι πάντως το νυχτερινό φαγητό είναι θέμα συνήθειας..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

A, συγγνώμη δεν το κατάλαβα. Κι εμένα δυσκολεύτηκε να συνηθίσει το μπιμπερό. Ήταν και μικρούλης. Έπεστρεψα στην δουλειά όταν ήταν 5 μηνών. Τότε ξεκίνησα να βγάζω γάλα με το θήλαστρο. Είχαμε πρόβλημα αλλεργιών και μια παιδοδερματολόγος που τον είχα πάει μου είπε να τον θηλάσω αποκλειστικά μέχρι 6 μηνών, μετά να ξεκινήσω στέρεες τροφές αλλά να μην πιει αγελαδινό γάλα πριν να κλείσει τον πρώτο χρόνο.

Εμένα να φανταστείς ακόμα δεν δέχεται να του δώσω άλλο γάλα εγώ η μαμά του. Από τη γιαγιά ας πούμε το δέχεται πλέον...

Τι να κάνουμε; Έχουν κι αυτά άποψη! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Just found this site http://www.thilasmos.gr/index.htm and I already love it!!! :lol:

Specially this part: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βασιζόμενος στις πιό καινούργιες μελέτες στον τομέα, συστήνει αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες. :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βασιζόμενος στις πιό καινούργιες μελέτες στον τομέα, συστήνει αποκλειστικό θηλασμό για τους πρώτους έξι μήνες.

 

Και εγώ κάτι τέτοια διάβαζα σε όλη την εγκυμοσύνη και είχα αποφασίσει να θηλάσω όσο περισσότερο μπορούσα.

Τελικά δεν ήταν όλα τόσο ρόδινα, πριν σαραντίσω έπαθα μαστίτιδα και έπρεπε να πάρω αντιβίωση, οπότε ο μικρός έπινε από το μπουκάλι γάλα σκόνη.

Όταν τον ξαναέβαλα στο στήθος μετά από μια εβδομάδα δεν ήθελε με τίποτα το στήθος…… :( …….άντε και να ρίχνω κάτι κλάματα……….άντε και να ξαναπροσπαθώ……άδικος κόπος.

Λίγο οι ορμόνες, λίγο που θεωρούσα ότι όλα θα ήταν πολύ ποιο εύκολα, αισθανόμουν …….την απόλυτη απόρριψη.

:oops: Είχα και την πεθερά και τον άντρα μου να μου λένε τζάμπα να μην το παιδεύω, αφού το παιδί δεν θέλει πάρε χάπι να σου κοπεί το γάλα κ.λ.π.

Τελικά, πεισμώνω και εγώ και λέω: Θες μπουκάλι? Μπουκάλι θα σου δώσω αλλά από το δικό μου το γάλα………και άρχισε να δουλεύει θήλαστρο…..βέβαια δεν ήταν ούτε η ποιο εύκολη ούτε και η ποιο ιδανική λύση, όμως έτσι τον θήλασα για έξι μήνες αποκλειστικό θηλασμό, στους δύο μήνες γύρισα και στην δουλειά……και κουβαλούσα μαζί μου την τσάντα με τα αποστειρωμένα μπουκάλια/θήλαστρα για να βγάζω γάλα κ.λ.π., κ.λ.π.

Πολλοί τότε μου λέγανε ότι δεν θα τραβούσανε τέτοια ταλαιπωρία αν ήταν στην θέση μου, και πραγματικά και εγώ μερικές φορές ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω και έλεγα άντε ακόμα ένα μήνα και μετά ΤΕΛΟΣ.

Τώρα όμως που τα σκέφτομαι όλα αυτά δεν το μετανιώνω που έκανα υπομονή και αν χρειαστεί και στο δεύτερο ( πρώτα ο Θεός) πάλι το ίδιο θα κάνω.

Link to comment
Share on other sites

πολύ καλά έκανες μήν ακούς άλλους που ενδεχομένως δεν είχαν και τις γνώσεις που έχεις εσύ.... αλλά και την θέληση!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

To επίσημο site το Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι το http://www.who.int

To http://www.thilasmos.gr είναι αρκετά καλό ελληνικό αλλά σε ορισμένα μέρη περιέχει ανακρίβειες...

 

Σχετικά με τις οδηγίες του ΠΟΥ και θηλασμός κοιτάξτε εδώ:

http://www.who.int/child-adolescent-health/NUTRITION/infant_exclusive.htm

 

A recent review of evidence has shown that, on a population basis, exclusive breastfeeding for 6 months is the optimal way of feeding infants. Thereafter infants should receive complementary foods with continued breastfeeding up to 2 years of age or beyond.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ωραία, συμφωνώ απόλυτα με τον αποκλειστικό θηλασμό...

σε λίγες μέρες κλείνουμε τον πρώτο μας μήνα, και κατα βάση η μπέμπα μας θηλάζει αλλά δυστυχώς όχι αποκλειστικά!!

 

λίγο γιατί πληγώθηκαν οι θηλές μου και δεν είχα πάρα πολύ γάλα ώστε να την καλύπτω εξάγοντας με το θήλαστρο...και λίγο γιατί έμοιαζε να μην χορταίνει και να ταλαιπωρείται με δεκάλεπτους ύπνους και γκρίνια και συνεχή "ψάξιμο"...την είχα όλη μέρα στο στήθος...αλλά...

 

για την ώρα δεν έχει πάρει το βάρος που θα έπρεπε...αλλά ζήτω είναι υγιέστατη!!

 

τελικά, συμπεραίνω πως, παρά τον συνεχή θηλασμό, δεν έχει "κατέβει" αρκετό γάλα ώστε να την καλύπτω. νιώθω ότι φταίω καθώς με το που ήρθαμε σπίτι, είχα φοβερή ανορεξία, που δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα, ή έτρωγα πέντε μπουκιές με το ζόρι...οι ορμόνες βλέπετε δεν μου έφεραν μόνο στεναχώρια και αδικαιολόγητα κλάματα...

 

γέννησα μεγάλο μωρό, 4.200 γρ. - τώρα είναι 4 κιλά...πώς μπορώ να βοηθήσω να "κατέβει" η ποσότητα που χρειάζεται?? είναι εφικτό???

Link to comment
Share on other sites

για την ανορεξία, υπάρχουν καποια βότανα που προκαλούν πείνα και ανοίγουν την όρεξη... δεν θυμάμαι τώρα ποια..θα το ψάξω! Είναι ένα τσαι!

το γλυκάνισο ? χμ δεν θυμάμαι θα το κοιτάξω..!

Ρώτα και κάποιο φαρμακοποιό μήπως υπάρχει κάποιο φυτικό παρασκεύασμα για αυτό.

 

και τώρα δεν είναι αργά να αρχίσεις να τρώς καλά! !!! όσο περισσότερο τρώς τόσο περισσότερα θα έχει να δώσει και το σώμα σου!!

Τέρμα η δίαιτα :D:D , ήρθε η ώρα για φαγητό! :)

Δοκίμασε να φάς περισσότερο και δες αν αλλάζει κάτι.

Πρωτείνες βιταμίνες κτλ..

Πολλά υγρά είναι σημαντικό να πίνεις όλη την ημέρα!

Τις μέρες που θα έχεις φάει πολύ, προσπάθησε να δώσεις λιγότερο συμπλήρωμα, έτσι ώστε να πεινάει και να θέλει να πιει γάλα απο το στήθος.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι ένα τσαι!

το γλυκάνισο ? χμ δεν θυμάμαι θα το κοιτάξω..!

Ρώτα και κάποιο φαρμακοποιό μήπως υπάρχει κάποιο φυτικό παρασκεύασμα για αυτό.

Here in Finland they are selling at least 3 different nursing tea, this is the one I'm using now

weledaimetysteewz1.jpg

Effective, certified organic herbal tea. Supports healthy lactation. Organic Fennel Seed and organic Anise Seed soothe the digestion of both mother and child.

Supplement Facts:

Fenugreek

Anise

Fennel

Caraway

Lemon verbena

Link to comment
Share on other sites

I think this company is selling it in Greece:

Morfeas Hellas

Contact: Emmanuel Morfeas

Address: Alexandros Diakos Str. 11

City, State, Zip: GR-14122 Neo Iraklio Athens

 

Phone: 0030-1-2846948

Fax: 0030-1-2840619

Email: [email protected]

Products: All Products

 

 

If not, and you can't find it, pm me and I will mail you some :wink:

Link to comment
Share on other sites

Για να έχεις περισσότερο γάλα είναι πολύ καλή η μαγιά μπύρας. Μπορείς να αγοράσεις από το φαρμακείο σε ταμπλέτες της LANES και να παίρνεις μια μεγάλη δόση γύρω στις 7 χαπάκια 3 φορές τη μέρα. Σύνολο 21.

Δεν κάνει κακό σε τίποτα είναι πολύ υγιηνό για την περίοδο του θηλασμού και εγώ έπαιρνα και είδα αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα φανεί μετά από μια εβδομάδα. Το εφάρμοσα κι εγώ αφού το έμαθα από μια κοπέλα από το σύλλογο θηλασμού.

Επίσης καλό κάνουν οι σούπες και πολλά υγρά ακόμα και με το ζόρι.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι να κόψεις εντελώς το συμπλήρωμα και να θηλάζεις πολύ συχνά όποτε ζητάει το μωρό. Να είστε αυτοκόλλητοι όλη τη μέρα. Να θηλάζεις χωρίς περιορισμό και ωράριο. Μόνο έτσι θα παράγεις όσο θέλει το μωρό. Αν δίνεις συμπλήρωμα το σώμα σου δεν καταλαβαίνει και δεν ξέρει πόσο να παραγει.

Όχι πχ 20 λεπτά από κάθε στήθος, αλλά όσο θέλει από το ένα στήθος μέχρι να το αφήσει και μετά από το άλλο. Για να πάρει βάρος χρειάζεται το τελευταίο γάλα που είναι πιο λιπαρό. Αν θηλάζεις με το ρολόι πχ 10 λεπτά και στοπ, είναι πιθανό να παίρνει μόνο το πρώτο γάλα που είναι για να ξεδειψάει. Επίσης το λίγο βάρος δε σημαίνει ότι φταίει ο θηλασμός. Εμένα και οι δύο κόρες μου είναι στην μικρότερη καμπύλη του βάρους και πριν και μετά που κόψαμε το θηλασμό, απλά επειδή είναι λιτοδίαιτες, και δεν έχει σχέση αυτό με το θηλασμό. Επιπλέον οι καμπύλες για τα μωρά που θηλάζουν είναι διαφορετικές. Θα τις βρεις στο http://www.kellymom.com/ που είναι το καλύτερο site που έχω βρει για το θηλασμό όπου απαντιούνται και όλες οι σχετικές απορίες.

 

 

 

Μια άλλη πρόταση είναι στα ενδιάμεσα από τους θηλασμούς να βγάζεις γάλα με το θήλαστρο ώστε ακόμα κι αν δεν πεινάει το μωρό, να αυξήσεις την παραγωγή. Όταν το μωρό πεινάει θα του δίνεις πάλι από το στήθος.

 

Μπορείς να κρατάς το γάλα που βγάζεις με το θήλαστρο στην κατάψηξη και να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και μετά από 6 μήνες.

Είναι καλό να υπάρχει τέτοια αποθήκη γάλακτος για όταν λείπεις ή γυρίσεις στη δουλειά ή ακόμα και για κάποια ώρα που ίσως δε θα έχεις πολύ γάλα.

 

Όσο πιο συχνά παράγεις γάλα τόσο πιο πολύ θα έχεις. Αν το αφήσεις πάνω από 4 ώρες.... ατονεί ειδικά στην αρχή που δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός. Όσο αραιώνει ο θηλασμός κόβεται και το γάλα. Το σώμα προσαρμόζεται με τις ανάγκες. Τις ανάγκες τις δημιουργεί το μωρό ή εσύ τεχνιτά με το θήλαστρο.

 

Συνήθως το πρωϊ έχουμε περισσότερο γάλα. Το απόγευμα προς βράδυ και αν δεν έχει προηγηθεί ύπνος το μεσημέρι απογευματινό γεύμα και μαζί με την κούραση όλης της ημέρας δεν παράγουμε τόσο πολύ. Έτσι μπορείς να βγάζεις με το θήλαστρο το πρωϊ μετά το θηλασμό, και να δίνεις στο μωρό αυτό το γάλα το απόγευμα. Αν και αυτό δεν το συνιστώ. Καλύτερα είναι το μωρό να θηλάζει όποτε θέλει ώστε να παράγεις κι εσύ με τους ρυθμούς του μωρό. Με το θήλαστρο βγάζε μισή ώρα μετά το θηλασμό και φύλαξέ το. Έτσι θα παράγεις όλο και περισσότερο.

 

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ... δεν είναι για να παράγεις περισσότερο γάλα.. αλλά για να έχει δυνάμεις ο οργανισμός σου να αντέξει τις απαιτήσεις. Επίσης οι πρώτες 40 - 60 μέρες είναι όντως σημαντικές για να φτιαχτεί η ισορροπία και η μαμά θέλει ξεκούραση.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τη rike!

 

To γεγονός ότι έχεις ξεκινήσει από τόσο νωρίς συμπλήρωμα, αν συνεχίσεις, θα οδηγήσει αργά η γρήγορα σε μείωση του γάλακτος και αποθηλασμό.

Αν έχεις δυνάμεις και θέλεις, προσπάθησέ το, μπορείς να τα καταφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Ρώτησα ήδη κάποιον φαρμακοποιό που γνωρίζω να μου πεί για αυτό το τσάι τι υπάρχει αντίστοιχο εδώ ή αν το φέρνει εκείνος. Θα έχω απάντηση αργότερα.

 

πάντως στο σουπερμάρκετ στο σκλαβενίτη που έχει το τσαι αυτο που είναι σε κουτάκια και τα εχειτο καθε βότανο ξεχωριστό σε δικό του κουτάκι με φακελάκι, (φίνος ήταν η εταιρία?) είχα πάρει κάποτε γλυκάνισο και έγραφε ότι ανοίγει την όρεξη!

΄

αν δε βρείς τιποτε άλλο παρε τουλάχιστον αυτό!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

ok ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

 

βασικά και το κιντερτε έχει γλυκάνισο κλπ. θα ψάξω κι εγώ στο φαρμακείο - νομίζω τα weleda κυκλοφορούν γενικά.

 

thanx sandra for offering to send me that tea - i will try to find it here!!!

 

συμπλήρωμα έχω δώσει κατα περίπτωση - δεν είναι κανόνας - και μάλιστα ελάχιστα...προσπαθώ για αποκλειστικό θηλασμό. γι αυτό σας ρωτάω κιόλας.

 

μπυρόνια, σουπίτσες και υγρά...got ya!!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

γειά σας και πάλι....με την νέα απορία!!! :D

 

η μαγουλήθρα μου γίνεται αύριο 2 μηνών και τώρα θηλάζω αποκλειστικότατα, χωρίς προβλήματα.

 

την επόμενη εβδομάδα όμως επιστρέφω στην δουλειά μου και αναρωτιέμαι,

αν δεν χρησιμοποιήσω το θήλαστρο όσο απουσιάζω,

και την θηλάζω πριν φύγω για δουλειά και μόλις επιστρέψω (7 ώρες) θα οδηγηθώ σε απογαλακτισμό???

Link to comment
Share on other sites

χμ, λογικά ναι...

 

αν όμως χρησιμοποιείς την συσκευή που βγάζει το γάλα απο το στήθος και τη χρησιμοποιείς σε τακτά χρονικά διαστήματα, με το ίδιο ωράριο που θα θήλαζε και το παιδί σου τότε ο οργανισμός θα συνεχίσει να παράγει...

 

ας ακούσουμε όμως και απο άλλες μητέρες σε σχέση με την δουλειά τί έκαναν!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ tozdel θήλαζα έτσι δηλ. βγάζοντας γάλα με το θήλαστρο 6 μήνες.

Στην δουλειά γύρισα στις 62 μέρες αλλά επειδή δεν ήθελα να κόψω τον θηλασμό, έπαιρνα τα σύνεργα μου στην δουλειά και στο ενδιάμεσο εξαφανιζόμουν για κανένα τεταρτάκι στην τουαλέτα.

Πρόβλημα ιδιαίτερο δεν αντιμετώπισα με το θήλαστρο και αν δεν έχεις πάρει σου συνιστώ να πάρεις της Mendela αλλά όχι τα ηλεκτρικά, με το χειροκίνητο βγάζεις πολύ περισσότερο γάλα χωρίς να ερεθίζεις τις θηλές, άσε που μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα του γάλατος που θα βγάζεις με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί καθόλου σκόνη γάλα το μωράκι σου.

 

Στην δουλειά δεν νομίζω να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Το κακό είναι ότι μπορείς να βγάλεις μόνο μία φορά, γιατί πρέπει το θήλαστρο να είναι αποστειρωμένο. Έτσι όταν πας σπίτι πρέπει να θηλάσεις αμέσως ή να βγάλεις πάλι με το θήλαστρο για να μην σου μειωθεί η ποσότητα.

Βέβαια θα δεις και μόνη σου ότι ο οργανισμός σου θα προσαρμοστεί.

 

Εκτός από το θήλαστρο και το μπουκάλι πρέπει να έχεις μαζί σου αυτά τα θερμός, για να βάζεις μέσα το μπουκάλι όταν το βγάζεις από το ψυγείο και να το μεταφέρεις ( αν είναι μακριά το σπίτι σου). Εννοείτε καμία καθαρή πετσετούλα και επιθέματα.

 

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Αν για 7 ώρες δεν βγάζεις καθόλου γάλα με το θήλαστρο το γάλα σου θα μειωθεί σίγουρα ειδικά. Στους 2 μήνες είναι πολύ νωρίς δεν έχει εδραιωθεί καλά καλά ο θηλασμός. Επίσης δε μπορεί να γίνει αυτό ξαφνικά γιατί από εκεί που θήλαζες κάθε 4 ώρες αν ξαφνικά μείνεις 7 ώρες χωρίς να βγάλεις γάλα θα έχεις πρόβλημα. Πόνο στο στήθος που μπορεί να οδηγήσει και σε μαστίτιδα. Άρα οτιδήποτε πρέπει να γίνει σταδιακά.

Αν το έλεγες αυτό για τον 6ο ή 7ο μήνα και γίνόταν σταδιακά όταν το μωρό αντί για γάλα θα έτρωγε στερεές τροφές και θήλαζε για συμπλήρωμα και σιγά σιγά κοβόταν κάποιο γεύμα, θα έλεγα ότι είναι ΟΚ γιατί αυτό θα ήταν και κάτι φυσικό.

Τώρα όμως είναι πολύ νωρίς για να αραιώσεις τους θηλασμούς αν βέβαια θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις. Καλό είναι τις ώρες που κανονικά θήλαζει το μωρό να βγάζεις γάλα με το θήλαστρο, και αν δε θες να μπεις στη διαδικασία να το κρατάς σε ψυγείο κλπ να το πετάς.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...