➔ ParentsCafe.gr

Εξωσωματική με δωρεά ωαρίων

Τι είναι & πότε έγινε για πρώτη φορά;

 

Τι σημαίνει εξωσωματική με δωρεά ωαρίων;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάρια δότριας είναι μια διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούνται τα ωράρια άλλης γυναίκας, η οποία συνήθως είναι ανώνυμη.

Διαφημίσεις

Αυτή η διαδικασία είναι κατάλληλη για γυναίκες που δεν προχωρούν σε εγκυμοσύνη με τα δικά τους ωάρια για διάφορους λόγους, όπως η προχωρημένη ηλικία, η πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια ή γενετικές διαταραχές που μπορούν να μεταδοθούν στα παιδιά τους.

 Ποιά είναι η διαδικασία;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάρια δότριας περιλαμβάνει μια διαδικασία παρόμοια με την παραδοσιακή εξωσωματική γονιμοποίηση:

  • Τα ωάρια των δωρητών ανακτώνται και γονιμοποιούνται με σπέρμα σε εργαστηριακό περιβάλλον.
  • Τα έμβρυα που προκύπτουν μεταφέρονται στη συνέχεια στη μήτρα της προβλεπόμενης μητέρας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας φρέσκα ή κατεψυγμένα έμβρυα, ανάλογα με την κλινική και τις προτιμήσεις του ασθενούς.

Ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης ωαρίων δότη για εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ότι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα για γυναίκες που είναι μεγαλύτερες ή έχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν τη γονιμότητά τους. Τα ωάρια δωρητών μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή της μετάδοσης ορισμένων γενετικών παθήσεων που μπορεί να φέρει η προβλεπόμενη μητέρα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση ωαρίων δότη είναι προσωπική απόφαση και μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους. Υπάρχουν επίσης ηθικοί και συναισθηματικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως τα συναισθήματα των προβλεπόμενων γονέων και τα δικαιώματα της δότριας των ωαρίων.

Συνολικά, η εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάρια δωρητών είναι μια βιώσιμη επιλογή για υπογόνιμα ζευγάρια και άτομα που και θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Εάν σκέφτεστε αυτήν την επιλογή, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ειδικό γονιμότητας που μπορεί να σας παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη.

Πότε έγινε για πρώτη φορά εξωσωματική με ωάρια δότριας;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάρια δότριας εισήχθη για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έκτοτε έχει γίνει μια κοινή και ευρέως αποδεκτή επιλογή θεραπείας γονιμότητας. Η πρώτη επιτυχημένη εγκυμοσύνη με χρήση ωαρίων δότη αναφέρθηκε στην Αυστραλία το 1983 και από τότε, χιλιάδες μωρά έχουν γεννηθεί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.

Πόσα μωρά έχουν ήδη γεννηθεί με αυτή τη μέθοδο;

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από την Εταιρεία για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγική Τεχνολογία (SART), μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 10.000 μωρά γεννήθηκαν χρησιμοποιώντας ωάρια δωρητών το 2019. Σε όλο τον κόσμο, ο ακριβής αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια δωρητή είναι δύσκολος για να προσδιοριστεί, αλλά υπολογίζεται ότι είναι σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Η χρήση ωαρίων δότη στην εξωσωματική γονιμοποίηση έχει επιτρέψει σε πολλά άτομα και ζευγάρια να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους να αποκτήσουν βιολογικό παιδί. Έχει γίνει μια σημαντική και αποτελεσματική επιλογή στον τομέα της θεραπείας γονιμότητας, βοηθώντας στην αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων υπογονιμότητας και παρέχοντας ελπίδα σε όσες αγωνίζονται να συλλάβουν.

Μεταφέρεται DNA στο έμβρυο από την γυναίκα που κυοφορεί,;

Είναι πιθανό μια μικρή ποσότητα DNA από τη μητέρα που φέρει ένα έμβρυο δότη να μεταφερθεί στο μωρό μέσω του πλακούντα. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως μητρικός μικροχιμαιρισμός και προκαλείται από τη μεταφορά μητρικών κυττάρων, συμπεριλαμβανομένου του DNA, στο αναπτυσσόμενο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο μητρικός μικροχιμαιρισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έχει τεκμηριωθεί τόσο σε κυήσεις με φυσική όσο και σε εγκυμοσύνες με τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν ωάρια δότη. Ωστόσο, η ποσότητα του μητρικού DNA που μεταφέρεται είναι συνήθως πολύ μικρή και δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία ή την ανάπτυξη του μωρού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση ωαρίων δότη στην εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή θεραπείας γονιμότητας και η μικρή ποσότητα μητρικού DNA που μεταφέρεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προκαλεί ανησυχία. Η υγεία και η ευημερία του μωρού που γεννήθηκε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης με ωάρια δωρητών είναι γενικά συγκρίσιμη με εκείνη των μωρών που γεννήθηκαν μέσω φυσικής σύλληψης ή παραδοσιακής εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Υπάρχουν στην Ελλάδα γυναίκες που έχουν γίνει μητέρες με δωρεά ωαρίων;

Ναι φυσικά! Μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις τους, σε ερωτήματα που τους κάναμε, εδώ:

Γίναμε μητέρες με δωρεά ωαρίων!

Υπάρχουν συζητήσεις που μπορώ να διαβάσω ή να συμμετάσχω, σε φόρουμ;

Ναι!  Στα φόρουμ μας μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτά θέματα συζητήσεων

 

Photo by Nadezhda Moryak 

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: