Βούτυρο, κάρδαμο και αλεύρι ολικής, χορεύουν με το μούστο και δημιουργούν ένα νέο έδεσμα κατάλληλο για όλους, γευστικότατο και θρεπτικό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε σιγά σιγά το μούστο στο αλεύρι, με αναδευτήρα, με προσοχή για να μη δημιουργηθούν σβώλοι.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέστε το βούτυρο (ολόκληρο ή σε κομματάκια) ανάψτε το μάτι σε μεσαία φωτιά και αφήστε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις βράσει το μείγμα και πήξει, μοιράστε σε μπωλάκια.
Πασπαλίστε από πάνω, το κάρδαμο και την κανέλα ισόποσα:
Καλύψτε με μεμβράνη ή κλείστε με καπάκι τα μπωλάκια και συντηρήστε τις μουσταλευριές σας στο ψυγείο.
Το αλεύρι ολικής – ειδικά εάν είναι καλής ποιότητας (πχ. βιολογικό) μαζί με το βούτυρο θα απογειώσουν την γεύση και θα κάνουν την γεύση της μουσταλευριάς πολύ λεπτή και ελαφριά.
Γαρνίρετε εάν θέλετε και με καρύδια.
Συνήθως την εποχή που υπάρχει μούστος, θα τον βρείτε είτε στο σουπερμάρκετ, στο μανάβικο, ή στον φούρνο της περιοχής σας! Ρωτήστε όσους καταστηματάρχες έχουν τοπικά προϊόντα, ή σε βιολογικά καταστήματα!
Πολύ απλά είναι ένα πεντανόστιμο, φρέσκο, υγειινό επιδόρπιο γεμάτο με τα ιχνοστοιχεία που χρειάζονται τα παιδιά για την ανάπτυξή τους! Δεν περιέχει γαλακτοκομικά οπότε είναι κατάλληλο για όσους απέχουν από αυτά.
Διαφημίσεις (5)