Ένα κέικ χωρίς ζάχαρη & με αλεύρι ολικής ! Κατάλληλο για μωρά, έγκυες & διαβητικούς!
Εάν έχετε την καλή συνήθεια να αποφεύγετε την ζάχαρη στην διατροφή σας, για οποιοδήποτε λόγο, δοκιμάστε αυτό το κέικ. Να σημειώσουμε εδώ ότι το κέικ θα γίνει πιο νόστιμο, και θα κόβεται πιο εύκολα, την επόμενη ημέρα στο ψυγείο!
Θα χρειαστείτε:
Χωρίστε τα στεγνά από τα υγρά υλικά:
Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και βάλτε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ και χτυπήστε τα. Προσοχή, δεν πειράζει το βούτυρο να μην έχει λιώσει / να φαίνεται στο μείγμα με μικρά κομματάκια! Όταν το κέικ ψηθεί, αυτό θα δημιουργήσει νόστιμες φουσκάλες.
Σε ένα μπώλ ανακατέψτε τα στεγνά υλικά και προσθέστε τα στο μίγμα! Τοποθετήστε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, χαράξτε το με ένα μαχαίρι έτσι ώστε στο φούσκωμα να ανοίξει ομοιόμορφα και ψήστε 45-55 λεπτά στους 175 βαθμούς , ελέγχοντας 10 λεπτά πριν με μια οδοντογλυφίδα – εάν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο το κέικ- εάν όντως ψήθηκε, εάν ναι βγάλτε το νωρίτερα! Το κέικ αυτό είναι πεντανόστιμο εάν το ζεστάνετε λίγο πρίν το σερβίρετε. Συντηρήστε το στο ψυγείο!
Tip: Τούρτα γενεθλίων χωρίς ζάχαρη; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή ως βάση “παντεσπανιού” για τούρτες.
Απλώς ψήστε σε μια φόρμα επίπεδη στρογγυλή, λιγότερη όμως ώρα – ελέγξτε δηλαδή και μετά από 35 λεπτά με την οδοντογλυφίδα!
Θυμηθείτε να μην παραψήσετε αυτό το κέικ για να μην χάσουν τα φυσικά συστατικά την γλυκύτητά τους!
This is the large recipe for 1 cake + 12 cupcakes!
You will need:
Cut the butter in small pieces and mix with all liquid ingredients. It does not matter if the small butter pieces are still visible in the mixture. In a bowl mix all dry ingredients and add slowly to the liquid mix.
Bake for 45 minutes at 175 degrees – be sure to check 5′ before you remove it, with a toothpick, if the cake is done!
If you bake the cake as a birthday cake, for layers, then bake less – about 35 minutes, in a tray that is flat. Check with a toothpick if the cake is done – if the toothpick gets out without any residue, then its ready!
Be sure not to overbake this cake, because the natural ingredients will loose their sweetness!
Put it in the refrigerator and warm the pieces before you serve them. It almost tastes like brownies.
Tip: No sugar birthday cake! you can use this recipe as a base for a birthday cake! Just bake it in a flat tin and be sure to check if its ready much earlier, after 35 minutes.
Διαφημίσεις (5)