➔ ParentsCafe.gr

Αρσις: Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων: Εστία Προσφύγων

Στα πλαίσια της λειτουργίας της Εστίας προβλέπεται, η παροχή πολλαπλών και πολυδιάστατων υπηρεσιών σε ενήλικες, κηδεμόνες αλλά και στα παιδιά.

H ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992, με προγράμματα, υπηρεσίες και δράσεις που σκοπό έχουν την υποστήριξη νέων κυρίως αλλά και κοινωνικών ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό. Στο πλαίσιο αυτό και στο δίκτυο των υπηρεσιών της ΑΡΣΙΣ για τους αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στη χώρα, το Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε η λειτουργία της «Εστίας Προσφύγων» ως δομή προστασίας νεοεισερχομένων οικογενειών, με προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες με αρχηγό γυναίκα.. Το διάστημα αυτό φιλοξενήθηκαν 12 οικογένειες με ανήλικα τέκνα ως 12 ετών, (δίνοντας προτεραιότητα σε γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και νέες μητέρες).

Διαφημίσεις

Στόχος και επιδίωξή μας είναι η ενδυνάμωση και η προετοιμασία των φιλοξενούμενων για την λειτουργική τους ένταξη στην κοινότητα και ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Η πρώτη αυτή περίοδος εφαρμογής μας έδωσε μοναδικές εμπειρίες:

Σχετικά με τις αφηγήσεις, τα βιώματα και τις συνθήκες μέσα από τις οποίες οδηγήθηκαν στην προσφυγιά. Τις δυσκολίες και τις απειλές για τους ενήλικες και τα παιδιά στην διαδρομή αλλά και την άφιξη ( κρατητήρια, δρόμος κλπ).

Σχετικά με την ευάλωτη θέση των γυναικών και των παιδιών και τις ανάγκες να προσαρμοστούν σε διαφορετικές κοινωνικές αρχές και αξίες, να αναλάβουν και υποστηρίξουν ευθύνες και υποχρεώσεις που αφορούν τον εαυτό τους και τα ανήλικα παιδιά τους, να εξασφαλίσουν με την συνεργασία μας προϋποθέσεις που να επιτρέπουν την ένταξη τους στο νέο κοινωνικό περιβάλλον.

Αλλά και σχετικά με την διάθεση στελεχών, εθελοντών και εθελοντριών να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της εμψύχωσης και ενδυνάμωσης «ξεριζωμένων» ανθρώπων ώστε να πατήσουν στα πόδια τους και να συνεχίσουν την ζωή τους, της δημιουργίας μιας ανθρώπινης κοινωνίας υποδοχής, κατανόησης και αλληλεγγύης.

Και τέλος σχετικά με το δίκτυο φορέων, πολιτών και εταιρειών – κρίκο του οποίου αποτελεί και η Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων – που αγκάλιασαν, πλαισίωσαν και υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή με την διάθεση ειδών και πόρων, και την διαθεσιμότητα τους να ανταποκριθούν στα αιτήματα και τις ανάγκες της υπόθεσης αυτής.

Αξιοποιώντας το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε, και έχοντας με τη συμμετοχή σας αποδείξει ότι το Parents.gr, επιθυμεί να ανταποκριθεί με την συμμετοχή της στη πρόοδο της κοινότητας και της αλληλεγγύης, σας καλούμε να συνεχίσετε να συμβάλετε στην υποστήριξη των οικογενειών που διαμένουν στον ξενώνα μας..

Συγκεκριμένα, είχαμε τη χαρά τον προηγούμενο μήνα, η παρέα μας να μεγαλώσει με την προσθήκη δυο διδύμων τέκνων, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού. Επιπλέον στην παρούσα χρονική περίοδο οι πρώτες οικογένειες που φιλοξενούνται στον ξενώνα περνούν στο στάδιο της μεταπαρακολούθησης, κάνοντας το επόμενο βήμα προς δικά τους σπιτικά και από τον επόμενο μήνα θα υποδεχτούμε νέες οικογένειες με ένα ή δυο γονείς, περνώντας στη Β’ φάση λειτουργίας της μονάδας μας.

Για αυτό το λόγο, σας ενημερώνουμε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει ανάγκη για ένα διπλό καρότσι.

Εκ μέρους της ομάδας προσωπικού της «Εστίας Προσφύγων»,

Κωνσταντίνος Κολοβός

Επικοινωνία στο: 210-9416210 και [email protected]

Η Εστία Προσφύγων σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων 2010, με στόχο να λειτουργήσει ως δομή προστασίας νεοεισερχομένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Η δομή, παρέχει δωρεάν προσωρινή φιλοξενία, διάρκειας έξι μηνών, σε 12 οικογένειες με ανήλικα τέκνα ως 12 ετών, 8 μονογονεϊκές με αρχηγό μητέρα, 4 οικογένειες με 2 γονείς, δίνοντας προτεραιότητα σε γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

 

Στα πλαίσια της λειτουργίας της Εστίας προβλέπεται, η παροχή πολλαπλών και πολυδιάστατων υπηρεσιών σε ενήλικες, κηδεμόνες αλλά και στα παιδιά. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στην Εστία είναι:

  • Υποστήριξη και ενέργειες αποκατάστασης για οικογένειες με έναν ή και τους δύο γονείς
  • Κοινωνική συμβουλευτική, πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικα και ανήλικα μέλη των οικογενειών που φιλοξενούνται και αντιμετωπίζουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα
  • Eπαγγελματικός προσανατολισμός, συμβουλευτική κατάρτισης και εργασίας
  • Νομική συμβουλευτική σε ό,τι αφορά στην διαδικασία κατάθεσης και απόκτησης ασύλου καθώς και εργασιακά θέματα
  • Δημιουργικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και ενηλίκους

Οι άμεσες ανάγκες της Εστίας Προσφύγων σε βρεφικά και παιδικά είδη είναι οι εξής:

  • Ρουχαλάκια (φορμάκια 0-12 μηνών, φανελάκια, εσώρουχα, καλτσάκια, γάντια, κασκόλ κ.λπ.)
  • Παπουτσάκια
  • Λευκά είδη bebe (σελτεδάκια, σαλιάρες, μπουρνούζια κ.λπ.)
  • Είδη φαγητού (μπιμπερό, θερμό, πιατάκια, ποτηράκια, κουταλάκια, παγούρια κ.λπ.)
  • Είδη φροντίδας (baby lino, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος κ.λπ.)
  • Μπανάκια
  • Καρότσια
  • Πάρκα
  • Στράτες / περπατούρες
  • Παιχνίδια/ παιδικά βιβλία/ παιδικά διακοσμητικά
  • Σνακς (μπισκότα, κρέμες, χυμούς κ.λπ.)
  • Σχολικά είδη (μολύβια, κηρομπογιές, τετράδια, τσάντες κ.λπ.)

Update 12/12

  • εσώρουχα παιδικά από 2ετών μέχρι και 10 ετών
  • βρεφικό γάλα aptamil 1
  • κάλτσες για παιδιά και μεγάλους

Update 16/02

Yπάρχει άμεση ανάγκη για βρεφικο γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας Aptamil 1

Καλδάνη Μαρία
Συντονίστρια Εστίας Προσφύγων
Επικοινωνία στο: 210-9416210 και estiaprosfygon[at]gmail.com

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: