➔ ParentsCafe.gr

Εκθέσεις

Εκθέσεις και συνέδρια που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους γονείς και τα παιδιά. 5-7/5 Agenda AE.: Διεθνής Έκθεση “School & Office 2012″27-29/5: 7ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα  27/5-3/6 Εργαστήριο Κεραμικής Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης: «6η Έκθεση Κεραμικής»29/4-13/5: Η έκθεση «la mamart» – τέχνη εν οίκω (Θεσσαλονίκη)
5-8/5: Έκθεση, εργαστήρια, παιχνίδι, χορός, τραγούδι (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων “Μελίνα”, Είσοδος Ελεύθερη)
8-9/10: Ε-Learning Expo 2011
8-10/4: Comicdom Con Athens 2011
28-31/1: 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου  5-7/5 Agenda AE.: Διεθνής Έκθεση “School & Office 2012”

5 – 7 Μαΐου στο Metropolitan Expo με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων σχολικών ειδών και αναλωσίμων γραφείου.

Διαφημίσεις

Μάρτιος 2012. Οι μεγαλύτερες και οι πιο αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εμπορία,  εξαγωγή και εισαγωγή σχολικών ειδών, ειδών γραφής, αξεσουάρ και αναλωσίμων γραφείου, οργανώνουν φέτος για πρώτη φορά τη Διεθνή Έκθεση “School & Office 2012”, φιλοδοξώντας να φέρουν νέα πνοή και νέες ευκαιρίες σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η Έκθεση, που πραγματοποιείται από τις 5-7 Μαΐου με πρωτοβουλία του νεοσύστατου συνδέσμου τους, θα στεγαστεί στον πιο σύγχρονο εκθεσιακό χώρο στην Ελλάδα, το Metropolitan Expo, δίπλα στο χώρο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Η “School & Office 2012” αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς και συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών του χώρου. Περισσότεροι από 55 εκθέτες θα δώσουν το δυναμικό “παρών”, παρουσιάζοντας τα πάντα γύρω από τα σχολικά είδη, αξεσουάρ και αναλώσιμα γραφείου, είδη χαρτοπωλείου, ευχητήριες κάρτες και είδη δώρων.

«Όπως δηλώνει και το moto της Έκθεσης, κίνητρό μας είναι η εξέλιξη και η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μας», δήλωσε η κα Πόπη Σκαγιά, πρόεδρος του Συνδέσμου Προμηθευτών Ειδών Χαρτοπωλείου. «Η δυναμική και η συνεισφορά μας στην ελληνική οικονομία θα αποτυπωθούν ανάγλυφα στη “School & Office 2012”, δίνοντάς μας ώθηση να συνεχίσουμε στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Φιλοδοξία μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια έκθεση-ορόσημο, προσφέροντας την ευκαιρία για την πραγματοποίηση σημαντικών εμπορικών συναλλαγών. Βάζουμε τον πήχη ψηλά και για την φετινή αλλά και για τις εκθέσεις που θα ακολουθήσουν».

Τα 6.000 τ.μ. της έκθεσης έχουν ήδη καλυφθεί κατά 90% από τα πιο ηχηρά ονόματα της ελληνικής αγοράς, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιούν online κράτηση του περιπτέρου τους μέσα από την ιστοσελίδα http://www.schoolandoffice.gr/

Ελκυστικά πακέτα μετακίνησης και διαμονής έχουν σχεδιαστεί για τους εκθέτες από την περιφέρεια, ενώ στη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops για τους επισκέπτες.

Τη διοργάνωση της “School & Office 2012” έχει αναλάβει η Agenda AE., που δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας, με πολυετή εμπειρία στην ολοκληρωμένη διαχείριση μεγάλων ελληνικών και διεθνών εκδηλώσεων.

7ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα 27-29/5/2011

Η Ελληνική Παιδοψυχιατρική Εταιρεία διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο “Κατάθλιψη στα παιδιά και τους εφήβους Φύση, Ανατροφή, Κοινωνία” στην Αθήνα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) από 27 έως 29 Μαΐου 2011.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.): http://www.kesypsypo.gr

Πληροφορίες για το συνέδριο:  http://www.themateam.gr/paido2011

27/5-3/6 Εργαστήριο Κεραμικής Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πετρούπολης: «6η Έκθεση Κεραμικής»

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης σας προσκαλεί στην «6η Έκθεση Κεραμικής» του εργαστηρίου του. Το εργαστήριο Κεραμικής λειτουργεί τα τελευταία χρόνια κι έχει καταξιωθεί στο χώρο της τέχνης ως ένας πυρήνας δημιουργίας με συμμετοχές σε εκθέσεις κεραμικής, διαδημοτικής και πανελλήνιας εμβέλειας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του εργαστηρίου Κεραμικής στο Πνευματικό Κέντρο, από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να θαυμάσουν τα έργα των μαθητών του εργαστηρίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του εργαστηρίου Κεραμικής (Πνευματικό Κέντρο).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, 13231 Πετρούπολη, τηλ & φαξ: 210 5063710, http://www.pkdp.gr/

 

29/4 – 13/5: Η έκθεση «la mamart» – τέχνη εν οίκω (Θεσσαλονίκη)

Για 7η συνεχή χρονιά, το καλλιτεχνικό τους στίγμα θα αφήσουν και φέτος οι «ανήσυχες γυναίκες» της πόλης μας, από την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κατούνη 12-14 (Λαδάδικα). Σε νέο «σπίτι» και με ανανεωμένη διάθεση, η 7η «la mamart» 2011 έρχεται να αντισταθεί στην απαισιοδοξία των ημερών και να μεταδώσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το φωτεινό, χρωματιστό μήνυμα της δημιουργίας.

Η φετινή έκθεση συγκεντρώνει τις δημιουργίες 30 γυναικών, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών. Πίνακες ζωγραφικής, χειροποίητα κοσμήματα με πέτρες, μέταλλα και κουμπιά, κεριά, περίτεχνες διακοσμητικές κατασκευές από περίεργα υλικά, τσάντες και παιδικά αντικείμενα είναι το ιδιαίτερο μονοπάτι εσωτερικής αναζήτησης των γυναικών αυτών, που μέσα από τον πολλαπλό ρόλο της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης κατορθώνουν να εκφραστούν και να αναδείξουν την καλλιτεχνική τους δυναμική.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοξενείται στην έκθεση κι ένας τιμώμενος καλλιτέχνης που με την παρουσία του στηρίζει το θεσμό του la mamart. Τη φετινή χρονιά την έκθεση τιμά με την παρουσία της η εικαστικός Μαρία Κομπατσιάρη.

Η «la mamart» καινοτομεί και το 2011, καθώς για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται παράλληλες καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις: ποιητική βραδιά γυναικών, διάλεξη με θέμα τη σχέση των γονέων και την επίδρασή της στα παιδιά και Ημερίδα με θέμα το μητρικό θηλασμό.

Πανηγυρικά θα ρίξει αυλαία και φέτος η έκθεση, καθώς διοργανωτές και συμμετέχουσες θα φορέσουν τα γιορτινά τους στο closing party, το βράδυ της Παρασκευής 13 Μαΐου.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Δευτέρα 2 Μαΐου, ώρα 19:00: Έξι ποιήτριες της Θεσσαλονίκης διαβάζουν ποιήματά τους

Τετάρτη 4 Μαΐου, ώρα 19:00: Διάλεξη με θέμα «Η σχέση του ζευγαριού και η επίδρασή του στο παιδί», Σταύρος Καρπουχτσής – Κλινικός ψυχολόγος, Συστημικός ψυχοθεραπευτής

Σάββατο 7 Μαΐου, 11:00-16:00: Ημερίδα με θέμα τον Μητρικό Θηλασμό

Άννα Πατσούρου – Παιδίατρος, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC: Η ανάπτυξη των παιδιών που θηλάζουν

Στέλιος Παπαβέντσης – Παιδίατρος, Σύμβουλος Θηλασμού ΙBCLC:Θηλασμός – Δεκαπέντε λανθασμένες οδηγίες

Παναγιούλα Μέξη- Μπουρνά – Παιδίατρος – Νεογνολόγος, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC: Προωρότητα και αποχωρισμός

Αναστασία Καραθανάση – Παιδίατρος, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC:Ύπνος και θηλασμός

Νατάσα Καψάλη – Σύμβουλος Θηλασμού LA LECHE LEAGUE GREECE: Απογαλακτισμός

la mamart:Τέχνη εν οίκω

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00, Σάββατο: 11:00-16:00

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Άρτεμι Θωμά, 2310 265.898, 238.296

Έκθεση, εργαστήρια, παιχνίδι, χορός, τραγούδι αλλά και ενημέρωσηΕκδήλωση με αφορμή τα 10+1 χρόνια λειτουργίας στο Γκάζι της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δρόμοι Ζωής»

4 ημέρες γεμάτες δημιουργία, προσωπική έκφραση και μοίρασμα.  Πέμπτη 5 Μαΐου – Κυριακή 8 Μαΐου 2011, 10π.μ.- 8μ.μ. και Κυριακή 10μ.μ.- 2μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσ/νίκης, Θησείο), Αίθουσα Ισογείου

Είσοδος Ελεύθερη

Οι Δρόμοι Ζωής , σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στις 5,6,7 & 8 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο) με αφορμή τη συμπλήρωση των 10+1 χρόνων λειτουργίας τους.  Στη διάρκεια του τετραημέρου οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε εργαστήρια χορωδίας, ζωγραφικής, κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη, κούκλας, θεατρικού παιχνιδιού, μαγειρικής, μουσικής καθώς και σε εργαστήρια με θέμα το περιβάλλον.  Στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται ζωγραφιές των παιδιών που απασχολούνται στο Κέντρο, κούκλες, μάσκες και σκηνικά που έχουν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά για τις ανάγκες των παραστάσεων που κατά καιρούς έχουν ανεβάσει, φωτογραφίες από τη λειτουργία του Κέντρου αυτά τα 10+1 χρόνια καθώς και αρχειακό υλικό από εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά των Δρόμων Ζωής θα παρουσιάσουν χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, θα παίξουν μουσική και θα τραγουδήσει η χορωδία του Κέντρου. Τέλος οι έφηβοι θα ζωγραφίσουν graffiti στον χώρο του αίθριου.  Εθελοντές αλλά και παιδιά του Κέντρου θα υποδέχονται τους επισκέπτες για να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά της δημιουργικότητας την Πέμπτη 5/5, την Παρασκευή 6/5 και το Σαββάτο 7/5 (10π.μ.- 8μ.μ.), και την Κυριακή 8/5 (10π.μ.-2μ.μ.). Ειδικά προσκεκλημένοι την Πέμπτη και την Παρασκευή το πρωί θα είναι μαθητές από Δημοτικά σχολεία της περιοχής και τα ίδια απογεύματα παιδιά από άλλες οργανώσεις.  Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμες και στο site των Δρόμων Ζωής www.dromoi-zois.gr.

Mε την υποστήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους:
Θώμη Μάνδηλα: 6948 40 89 96, Μπάμπη Κωστιδάκη: 6972 14 65 25, Δρόμοι Ζωής: 210 34 74 218 (μόνο απογευματινές ώρες). e-mail: ekdilosi2011[ατ]dromoi-zois.gr8-9/10: Ε-Learning Expo 2011

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην Αίγλη Ζαππείου η κύρια έκθεση για την Ηλεκτρονική Μάθηση – eLearningExpo 2011 στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2011. Μετά την οργανωτική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση του κοινού στις προηγούμενες εκθέσεις θα πραγματοποιηθεί και φέτος η κύρια έκθεση για την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης (e-Learning) στην Ελλάδα με θέμα «Ψηφιακά Μέσα και Ενεργητική Μάθηση» (Digital Media & Active Learning).

Το διήμερο 8 & 9 Οκτωβρίου, στον υψηλής αισθητικής αυτό χώρο εκθέτες, που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης, θα δώσουν το παρόν παρουσιάζοντας καινοτομικά προϊόντα λογισμικού (educational software) και υλικού (hardware  & educational devices) καθώς και διαδικτυακές υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο διεθνή χώρο και στην Ελλάδα αναφορικά με την ηλεκτρονική μάθηση και την τεχνολογικά υποστηριζόμενη κατάρτιση καθώς και εργαστήρια και παρουσιάσεις σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης και κατάρτισης.

Οι επισκέπτες – γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, σύμβουλοι εκπαίδευσης και κατάρτισης, διευθυντικά στελέχη από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, υπεύθυνοι φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και γενικής παιδείας, άτομα που είναι υπεύθυνα σε οργανισμούς για τη χάραξη πολιτικής σε θέματα κατάρτισης, επιμόρφωσης και ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού –  θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να μιλήσουν με τους εκθέτες, να πληροφορηθούν για τις σύγχρονες τάσεις της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην εκπαίδευση και κατάρτιση και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
Στη διεθνή επιστημονική ημερίδα «Digital Media and Social Learning» το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τον προσκεκλημένο ομιλητή Dr. Petros Panaou, Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Ο Dr. Petros Panaou θα παρουσιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στα μικρά παιδιά. Η παρουσίασή του εντάσσεται στις δράσεις δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου European Picture Book Collection II [www.epbcii.org] που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
Τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης προγραμματίζονται  συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας  και εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά οι εκδηλώσεις  που διοργανώνονται αφορούν στα εξής:
1. «Ασφάλεια στο διαδίκτυο και αποφυγή κινδύνων των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης» .

* Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που διενεργούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Daphne “Using New Media to prevent and combat against Media Violence” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βραβεία διαγωνισμού Μάθησης & Τεχνολογίας στην  e-LearningExpo.gr

Στην e-LearningExpo.gr θα γίνει η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού «Μάθηση και Τεχνολογία» που συνδιοργανώνεται από:

  • το Ίδρυμα Λαμπράκη και το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας,
  • το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά,
  • την Microsoft Hellas στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση» και
  • την Intel Hellas  στο πλαίσιο των δράσεων της πλατφόρμας ανοικτής πρόσβασης skoool.gr.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής τόσο οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού (εμπορικά ή δωρεάν ή ανοικτού κώδικα) όσο και επιστήμονες ή ερευνητικές και αναπτυξιακές ομάδες που έχουν αναπτύξει κάποιο καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία για εκπαιδευτικούς σκοπούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Οι δύο κατηγορίες του διαγωνισμού είναι:

  • Εκπαιδευτική δραστηριότητα
  • Εκπαιδευτικό προϊόν

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επικοινωνήστε με τον Κο. Πέτρο Γεωργιακάκη στο elearningexpo[at]elearningexpo.gr ή στο 210 4223330 ή στο www.elearningexpo.gr. 
 8-10 Απριλίου 2011, COMICDOM CON ATHENS 2011

Πολυεθνικό και πλούσιο σε ποικιλία καλλιτεχνικής έκφρασης, το φετινό COMICDOM CON ATHENS, η μοναδική εγχώρια γιορτή αποκλειστικά αφιερωμένη στα comics, προσκαλεί για έκτη συνεχή χρονιά τους φίλους της Ένατης Τέχνης, αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά για τρεις ημέρες το μαγικό κόσμο της έντυπης pop κουλτούρας!

H Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν, στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2011, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το Comicdom Con Athens, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics. Όπως κάθε χρόνο, και η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει διεθνείς προσκεκλημένους, Έλληνες καλλιτέχνες, προβολές, ομιλίες, workshops, events, διαγωνισμούς, νέες κυκλοφορίες, fanzines και χιλιάδες comics.  Αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια είναι και το παιδικό πρόγραμμα, με προβολές, εργαστήρια και παιχνίδια για τους μικρούς φίλους των comics και όχι μόνο! Και φέτος, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μάθουν μέσα από τα εκδηλώσεις που προορίζονται αποκλειστικά για αυτούς.

Προβολές Κινουμένων Σχεδίων, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου, 12:00, Θέατρο
Οι μικροί φίλοι των comics που θα επισκεφτούν τη φετινή εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές δημοφιλών cartoons του Nickelodeon!
Μπομπ Σφουγγαράκης: Για το πιο αγαπημένο σφουγγαράκι του κόσμου, τον Μπομπ Σφουγγαράκη, τον καλύτερό του φίλο Πάτρικ και τους υπόλοιπους κατοίκους του τροπικού «Βυθού του Μπικίνι», η ζωή είναι γεμάτη γέλιο, εκπλήξεις και τρελές περιπέτειες.
Avatar: Σε ένα φανταστικό σκηνικό γεμάτο περιπέτειες, μονομαχίες και στρατιωτικές παραστάσεις, το Avatar παρουσιάζει την επική ιστορία του δωδεκάχρονου Aang, ο οποίος ξεκινά μαζί με τους φίλους του ένα ταξίδι, πολεμώντας το κακό «Έθνος της Φωτιάς» και προσπαθώντας να επαναφέρουν την ισορροπία στον κόσμο.
Fanboy & Chum Chum: Ο Fan Boy και ο ανοικτομάτης κολλητός φίλος του, Chum Chum, είναι ανεξάντλητα ενεργητικοί και φανατικοί με όλα τα θέματα επιστημονικής φαντασίας και τα μεταφυσικά πράγματα.

Ένας Τόσος Δα Μικρούλης Ήρωας, Κυριακή, 10 Απριλίου, 11:00, Θέατρο (4-10 ετών)
Οι “Παραμυθοκόρες”, Βασιλεία Βαξεβάνη, Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη, θα φέρουν μαζί τους παραμύθια και ιστορίες για “τόσο δα μικρούληδες ήρωες”. Ήρωες που είναι μικροί μόνο στο μπόι, γιατί από μυαλό έχουν μπόλικο. Γι’ αυτό, θα τα βάλουν με τρομερές, κακές μάγισσες, με λύκους που κυνηγούν να τους φάνε, με δράκους που καραδοκούν να τους καταστρέψουν.
Θα τα καταφέρουν, άραγε, να βγουν νικητές από αυτές τις δοκιμασίες; Δεν έχετε παρά να έρθετε, να μπείτε στην παρέα μας και να μοιραστούμε, όλοι μαζί, αυτό το μυστικό.
Και μήπως θα ακούσουμε μόνο ιστορίες; Όχι μόνο. Θα παίξουμε όλοι μαζί και θα ζωντανέψουμε τους ήρωες των ιστοριών.

Anansi: Ο Θεός-Αράχνη, Σάββατο, 9 Απριλίου, 11:00, Θέατρο (4-10 ετών)
Ο Anansi είναι ο κατεργάρης θεός της Αφρικής, μισός άνθρωπος και μισός αράχνη, που όλο μπλέκει στις πιο απίθανες καταστάσεις και φέρνει τα πάνω-κάτω, όπου κι αν βρεθεί.  Κάποιες από αυτές τις περιπέτειες του πανούργου θεού, θα μοιραστούμε μαζί, σε μια παράσταση που συνδυάζει το ζωντανό, προφορικό λόγο, με την εικόνα. Και μετά θα φτιάξουμε μαζί τη δική μας ιστορία, βάζοντας τον Anansi σε νέες περιπέτειες…

Και για τους εκπαιδευτικούς, η παρακάτω συζήτηση μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς ασχολείται με τη χρησιμότητα του Μέσου των comics ως εκπαιδευτικού εργαλείου.
Μελετώντας (Με) Τα Comics
Μια συζήτηση με θέμα τη δυναμική της γλώσσας των comics και την ένταξή τους ως αυτόνομο ερευνητικό αντικείμενο και εκπαιδευτικό εργαλείο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  Άνθρωποι από το χώρο της εκπαίδευσης, θεωρητικοί και ερευνητές, παρουσιάζουν την οπτική τους και μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, από την πρακτική και θεωρητική ενασχόλησή τους με το Μέσο των comics.
Συμμετέχουν:
– Μαριάννα Μίσιου (Διδάσκουσα στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Παν/μιο Αιγαίου)
– Ευαγγελία Μουλά (Φιλόλογος Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης)
– Βασίλης Σάκκος (Υποψήφιος Διδάκτορας, The London Consortium)
Συντονισμός: Λήδα Τσενέ (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Comicdom Press)
(Κυριακή 10 Απριλίου, 12:00, Seminar)

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2011 είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν εντελώς δωρεάν τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.

Ποιοι: Comicdom Press και Ελληνοαμερικανική Ένωση
Πότε: Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, από τις 17:00 έως τις 21:30
Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2011,
από τις 11:00 έως τις 21:30
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Απριλίου
(Δευτέρα-Παρασκευή: 12:00-21:00)

Πού: Μασσαλίας 22, Αθήνα
Πόσο: Είσοδος Ελεύθερη

 

7ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο, Αθήνα 27-29/5/2011

Η Ελληνική Παιδοψυχιατρική Εταιρεία διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο “Κατάθλιψη στα παιδιά και τους εφήβους Φύση, Ανατροφή, Κοινωνία” στην Αθήνα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) από 27 έως 29 Μαΐου 2011.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.): http://www.kesypsypo.gr

Πληροφορίες για το συνέδριο:  http://www.themateam.gr/paido2011

4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (28 – 31  Ιανουαρίου 2011)

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟΤ) διοργανώνουν  την 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι. Η Έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού – εφηβικού βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).

Στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία ν’ αγκαλιάσουν τα βιβλία και να ταξιδεύσουν μαζί τους στον υπέροχο κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση που όχι μόνον κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των εφήβων αλλά και διευρύνει τους ορίζοντές τους μέσα από τη γραφή και την ανάγνωση.

Τι θα βρει ο επισκέπτης στην Έκθεση:
* Όλη τη βιβλιοπαραγωγή της χρονιάς για όλες τις ηλικίες και όλα
τα γούστα
* Μια τεράστια Παιδική Γωνιά (5-12 ετών) με ένα πλούσιο
πολιτιστικό πρόγραμμα
* Τη Γωνιά των Εφήβων (13-17 ετών).
* Τη Γωνιά Εκπαιδευτικών και Γονέων.
* Το περίπτερο του «Μικρού Αναγνώστη»-ο νέος κόμβος του ΕΚΕΒΙ για παιδιά http://www.mikrosanagnostis.gr/ με το δικό του πρόγραμμα εκδηλώσεων.

—–

Οι εκδόσεις Σταμούλη σας προσκαλούν στο περίπτερο 112
Η είσοδος είναι δωρεάν. Ανοικτή στο κοινό από 9.00 – 20.00

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μερικούς από τους συγγραφείς και τους εικονογράφους μας και να συμμετάσχουν σε πανέμορφες εκδηλώσεις με την παρουσία τους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 7 μ.μ.
Με τη Μαρίζα τραγουδώ, ελληνικά μαθαίνω. Η Μαρίζα Κωχ και η συντροφιά της σας προσκαλούν σε μια απολαυστική γιορτή με παιχνιδοτράγουδα που της ενέπνευσαν οι μικροί της φίλοι. Μια εκδήλωση που θα ενθουσιάσει γονείς και παιδιά.
Και άλλες ωραίες εκδηλώσεις στο περίπτερό μας:

Σάββατο 29 Ιανουαρίου
11.00 π.μ. : Μουτότο, μια μικρή αφρικάνικη ιστορία
Η συγγραφέας Σοφία Χατζή θα παρουσιάσει στα παιδιά την συγκινητική ιστορία, ενός παιδιού από την Αφρική που δεν είχε όνομα.
12.30 μ.μ. : Το μυστικό των χαμένων κοχυλιών. Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Σουζάνα Λουκά θα παρουσιάσει σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς το νέο της βιβλίο που συνοδεύεται από χειροτεχνίες και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
5.00 μ.μ. : Μαρία, η μητέρα του Θεού. Η Συγγραφέας Αθηνά Ντάσιου θα παρουσιάσει το ομώνυμο βιβλίο που αποτελεί από τις ποιοτικότερες παιδικές εκδόσεις της χρονιάς.
6 μ.μ.: Μανούλα, πόσο μ’ αγαπάς;
Η συγγραφέας και εικονογράφος Πολυξένη Βάκου μυεί τα παιδιά στην πανέμορφη τέχνη του κολλάζ μέσα σε μια ατμόσφαιρα παιχνιδιού και ζεστασιάς με αφορμή το νέο της βιβλίο.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου
12.30 μ.μ. : Μελίτσα, η μικρή Ελίτσα
Οι εκδόσεις Σταμούλη γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια μαζί με τα παιδιά και την πανέμορφη Μελίτσα.
Τις δραστηριότητες συντονίζει η εικονογράφος Αγγελική Δελεχά.

 

Polymechanon@Allou!

Τον Polymechanon@Allou! άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2009 σε μια έκταση 2.000 τ.μ., ενώ το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα ? 2.000.000.

1 Οκτωβρίου – 30 Απριλίου, Δευτέρα-Πέμπτη: 09:00 – 14:00, Παρασκευή: 09:00 – 14 :00 & 17:30 – 20:30
Σαββατοκύριακα, επίσημες αργίες & σχολικές αργίες: 11:00 – 21:00

1 Μαΐου – 30 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα – Παρασκευή: 17:00 – 21:00, Σαββατοκύριακα 15 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου: 19:00 – 23:00

Η ιδέα βασίστηκε στα αποτελέσματα της πολυετούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, σχετικά με τις δυνατότητες που ανοίγονται από την χρήση κατάλληλα σχεδιασμένων λογισμικών για την εκπαίδευση και ψυχαγωγία των παιδιών.
Η υλοποίησή της έγινε εφικτή χάρη στην εμπιστοσύνη που έδειξαν στους ερευνητές του Πανεπιστημίου οι βασικοί επενδυτές που χρηματοδότησαν το εγχείρημα και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας που επιδότησε την όλη προσπάθεια μέσα από το πρόγραμμα ΠΡΑΞΕ.
Τεχνολογίες Ρομποτικής

Ανατομία: οι επισκέπτες μπορούν να «συναρμολογήσουν» ένα ρομπότ και να αντιληφθούν βασικές συμπεριφορές του. Κατανοούν έτσι βασικά στοιχεία της ρομποτικής, χειριζόμενοι απλά πραγματικά μοντέλα.

* Η βοσκή: Τα ρομπότ στην αρένα της «Βοσκής» συμπεριφέρονται σαν ζώα ενός φανταστικού κόσμου. Κινούνται επηρεαζόμενα από το φως και τρέφονται από χρωματιστές περιοχές που υπάρχουν στο πάτωμα της αρένας.

* Το Μετρό: Προσομοίωση ενός σιδηροδρομικού δικτύου, όπου οι παίκτες αλλάζουν τον προσανατολισμό των διασταυρώσεων, ανοίγουν ή κλείνουν τις γέφυρες για να οδηγήσουν τα οχήματα της ομάδας τους μέσα από συγκεκριμένους σταθμούς, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τις άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο.

* Το Κυνηγητό: ρομπότ που καθοδηγούνται από τους παίκτες σε ρόλους κυνηγών και κυνηγημένων που εναλλάσσονται, κερδίζοντας ή χάνοντας πόντους

Κιναισθητικός έλεγχος ψηφιακών τεχνολογιών

* Το Χόκεϋ: Το γήπεδο και ο δίσκος που χτυπούν οι παίκτες, δημιουργούνται στο πάτωμα από μία κατακόρυφη προβολή, ενώ μία κάμερα και προβολείς υπέρυθρων ακτίνων ανιχνεύουν τις κινήσεις των παικτών και τους επιτρέπουν να κτυπήσουν το δίσκο.

* Η Τραμπάλα: οι παίκτες περιφέρονται σε ένα υπερυψωμένο δάπεδο αλλάζοντας έτσι την κατανομή του βάρους τους επάνω του ώστε η προβολή του αντίστοιχου επιπέδου στην οθόνη μπροστά τους να αλλάζει την κλίση του για να οδηγήσουν τις 3 διαφορετικές μπάλες που βλέπουν σε ισάριθμες τρύπες .

* Reactable: Μία από τις διασημότερες παγκοσμίως διατάξεις παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής που αναπτύχθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και την οποία, διάσημοι μουσικού όπως η Bjorg χρησιμοποιούν στις συναυλίες τους. Οι παίκτες παίζουν μουσική χρησιμοποιώντας κοινά αντικείμενα τα οποία κινούν πάνω σε ένα τραπέζι που είναι εφοδιασμένο με κατάλληλο εξοπλισμό. Την ίδια στιγμή πάνω στο τραπέζι εμφανίζονται οι κυματομορφές των ήχων δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

* Η Σκοποβολή: Οι παίκτες εμφανίζονται ως σιλουέτες στην οθόνη και σημαδεύουν κτυπώντας με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τα διαφορετικού χρώματος αντικείμενα με στόχο να τα βάλουν στα ακίνητα αντίστοιχα σχήματα.

* Τα Μήλα: η ψηφιακή εκδοχή του γνωστού παιδικού παιχνιδιού με παίκτες, των οποίων οι σιλουέτες προβάλλονται σε μία μεγάλη οθόνη και προσπαθούν να αποφύγουν αντικείμενα που έρχονται προς το μέρος τους από τη μία μεριά της.

* Οι Μετεωρίτες: μετεωρίτες με διαφορετικά χρώματα πέφτουν προς τα κάτω στην οθόνη και οι παίκτες οι οποίοι βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια του εδάφους προσπαθούν να τους πιάσουν και να τους καταστρέψουν πριν φτάσουν σε αυτό.

* Το Κόσκινο: ο στόχος είναι να ταξινομηθούν τα εικονικά αντικείμενα που προβάλλονται στην οθόνη ανάλογα με κάποιο βασικό χαρακτηριστικό τους, όπως το χρώμα ή το είδος του σχήματος.

Παπαδιαμάντη 4, 182 33 Αγ. Ιωάννης Ρέντης τηλ: 210 4920081, 6988 70 58 98
url: www.polymechanon.gr  e-mail: info(at)polymechanon.gr

Υπουργείο Πολιτισμού, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης εγκαινίασε την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009, στις 8:00 μ.μ. το Νέο Κτήριο Περιοδικών Εκθέσεων και την Έκθεση «Άνθρωποι και Αντικείμενα: Σχέσεις Ζωής».

Το Νέο Κτήριο, λιτό στη μορφή και διακριτικά ενταγμένο στον ανακαινισμένο κήπο του Μουσείου, κατασκευάστηκε το 2008 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός», προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτό περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η πρώτη δραστηριότητα του Μουσείου που φιλοξενείται στο Νέο Κτήριο είναι η περιοδική έκθεση «Άνθρωποι και Αντικείμενα: Σχέσεις Ζωής», έκθεση που αφιερώνεται στους δωρητές, καθώς σε αυτήν παρουσιάζονται αντικείμενα που δωρήθηκαν στο Μουσείο, από το 2003 έως σήμερα.

Διάρκεια Έκθεσης: 29.9.2009 – 29.6.2010

Τα αντικείμενα της έκθεσης (από τις αρχές του 20ου αι. – δεκαετία 1960), προσωπικά ή κειμήλια των προγόνων των δωρητών (αντικείμενα παιδικής ηλικίας -ρουχαλάκια, παιχνίδια, εκπαιδευτικά- γυναικεία φορέματα επίσημα και καθημερινά, εσώρουχα, έπιπλα, στρωσίδια, κουζινικά, ενδύματα και είδη καθημερινής χρήσης του άντρα, εργαλεία επαγγελματικά, αναμνηστικές φωτογραφίες), πριν πάρουν τη «φυσική» τους θέση σε θεματικές εκθέσεις του Μουσείου, παρουσιάζονται 1. ως νέα αποκτήματα του ΛΕΜΜ-Θ, για ενημέρωση του κοινού, 2. ως αφορμή για προσεγγίσεις της σχέσης «Άνθρωποι και Αντικείμενα» και 3. ως ελάχιστες και …σκόρπιες μαρτυρίες καθημερινής ζωής του αστικού χώρου (κυρίως της Θεσσαλονίκης).

Το κοινό βλέπει ποια αντικείμενα θεωρήθηκαν σημαντικά, πολύτιμα κι αγαπημένα και κρατήθηκαν ως συνέχεια της οικογένειας, πώς κάποια από αυτά …κατέληξαν στο Μουσείο ή πώς απέκτησαν …υπεραξία στο Μουσείο. Τέλος, αναρωτιέται μαζί με μας, ποια, σήμερα, δικά μας αντικείμενα θεωρούνται σημαντικά, «αξίας», ποια τα διαφυλάσσουμε για μας, για τα παιδιά μας, αναρωτηθήκαμε γιατί; Τέλος, ποιες θα είναι οι συλλογές του Λαογραφικού Μουσείου στο μέλλον, τι από τα δικά μας πράγματα θα έχουν τα μουσεία του μέλλοντος; Το Μουσείο περιμένει από το κοινό τις νέες δωρεές του!

Βασ. Όλγας 68 -546 42 Θεσσαλονίκη,τηλ.: 2310 889.840, 830.591  FAX: 2310 844.848.e-mail: lemm-th[@]otenet.gr, www.lemmth.gr

Autonomia EXPO

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ετοιμάζεται η Autonomia EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση που γίνεται στην Ελλάδα και πρόκειται να γίνει στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στην Autonomia EXPO 2010 θα συγκεντρωθούν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που
απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες.
Μολονότι βρισκόμαστε 7 μήνες πριν από το άνοιγμα της πόρτας της Autonomia EXPO στο
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ήδη έχει γεμίσει το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το μισό.

Αυτό που χρειάζεται να πούμε είναι πως η Autonomia EXPO είναι κάτι πολύ περισσότερο από
μια έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών για την αναπηρία: Είναι μια έκθεση αυτής καθεαυτής της
αναπηρίας ως εμπειρίας και ως διαφοράς συνθηκών και όρων ζωής.

Η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες. http://www.autonomiaexpo.org/

Έκθεση για την Ηλεκτρονική Μάθηση

Η πρώτη έκθεση για την Ηλεκτρονική Μάθηση στην Ελλάδα, η e-Learning Expo θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Οκτωβρίου 2009, στον πολυχώρο της Αίγλης Ζαππείου.

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιων (ΕΠΥ) και η Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ) έθεσαν την έκθεση e-Learning Expo υπό την αιγίδα τους και θα υποστηρίξουν τη διοργάνωσή της.

Τέλος, στη διεθνή ημερίδα που θα γίνει την 1η ημέρα της έκθεσης, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009, 10:00 – 16:00, με θέμα «Innovation & Creativity in Elearning» θα έχει κεντρική ομιλία ο Mike Jackson, Adayana CEO.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, θα διοργανωθούν επιστημονικές εκδηλώσεις με διακεκριμένους ομιλητές. Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί διεθνής ημερίδα με θέμα «Innovation & Creativity in Elearning».

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μία ημερίδα σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα για την ηλεκτρονική μάθηση. Στη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας.

Μία από αυτές, θα γίνει συζήτηση με θέμα «e-university – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Ο στόχος της στρογγυλής αυτής τράπεζας είναι συζητηθεί και να καταγραφεί ο βαθμός διείσδυσης των ψηφιακών υπηρεσιών στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, να σχολιαστούν σύγχρονες προσεγγίσεις, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων για τον τρόπο με τον οποίο τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα μπορούν να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες.

Πληροφορίες: http://www.elearningexpo.gr

6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 28 έως 31 Μαΐου 2009

Η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου  (ΕΚΕΒΙ) – Υπουργείο Πολιτισμού με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τετραήμερο του Μαΐου (28-31 Μαΐου).

Το κοινό όπως κάθε χρόνο θα έχει την δυνατότητα να δει τον πλούτο της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής και να παρακολουθήσει συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, σεμινάρια, συναντήσεις  με 70 σημαντικούς έλληνες και ξένους συγγραφείς, προβολές ταινιών κ.ά., που  κάθε χρόνο δίνουν το χαρακτήρα του μεγαλύτερου ετήσιου ραντεβού με το βιβλίο και προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Τα παιδιά θα έχουν τον πανέμορφο παραδοσιακό χώρο τους την «Παιδική Γωνιά» και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις με τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη συγγραφική τους πένα στο διαγωνισμό «Αν ζούσες σε άλλη εποχή» με έπαθλο βιβλία που προσφέρουν οι εκδότες.

Από την πλευρά τους οι έλληνες και ξένοι επαγγελματίες – εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, βιβλιοπώλες, ατζέντηδες θα έχουν την καλύτερη ευκαιρία για να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα πιο επίκαιρα θέματα.

Η 6η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης τιμά το ιστορικό βιβλίο
Η φετινή θεματική θα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίων που καλύπτουν όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας (11 ενότητες). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα για τους Βαλκανικούς Πολέμους με εικαστικό υλικό από το αρχείο του ΕΛΙΑ αλλά και παλιές εκδόσεις, σπάνια χειρόγραφα κ.ά. από τα αρχεία του Μουσείου Μπενάκη όπως π.χ. ένα χειρόγραφο του Γ. Δροσίνη για τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ή  η έκδοση «Πολεμικές σελίδες» του Σπύρου Μελά από το 1913.

Η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί φέτος τη Γερμανία ως τιμώμενη χώρα
Εντυπωσιακό από άποψη σχεδιασμού και θεματολογίας  αναμένεται το περίπτερο της τιμώμενης χώρας Γερμανίας, αφού την οργάνωση και την πρόσκληση εκδοτικών οίκων έχει αναλάβει η Frankfurt Book Fair – η κορυφαία σε παγκόσμια κλίμακα έκθεση βιβλίου.  Για την πολιτιστική παρουσία της Γερμανίας, το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης που ανέλαβε την οργάνωση έχει προσκαλέσει δέκα συγγραφείς -μεταφρασμένοι όλοι στα ελληνικά-

Το e-book παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τη δική τους γωνιά αποκτούν οι νέες τεχνολογίες στην 6η ΔΕΒΘ καθώς η ψηφιοποίηση έχει εισχωρήσει πλέον στην καθημερινή ζωή μας. Σήμερα οι νέες τεχνολογίες «χτυπούν και την πόρτα του βιβλίου» προκαλώντας συζητήσεις που μπορούν να μας οδηγήσουν σε νέες σκέψεις και εφαρμογές. Η πρόταση για ψηφιοποίηση των βιβλιοθηκών από την εταιρεία Google «άναψε φωτιές» σε όλο το εκδοτικό φάσμα. Η πρόκληση-πρόσκληση για τους Ευρωπαίους εκδότες και συγγραφείς να συμμετάσχουν ή όχι, είναι ένα δίλημμα. Κι όσον αφορά το e-book, το βιβλίο-συσκευή με κείμενα σε ψηφιακή μορφή, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Στον χώρο της Εκθεσης θα γίνει πολύ αισθητή η παρουσία των νέων τεχνολογιών, καθώς: Θα είναι παρόντες με δικά τους περίπτερα ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας BeBook, η εκδοτική εταιρεία Pathos Publishing με ειδίκευση στα ηχητικά βιβλία (audio books) με έδρα τη Γερμανία, η Sony Hellas με το δικό της μοντέλο e-book (η παρουσίαση θα ανακοινωθεί από Ελληνα εκδότη στη διάρκεια της Εκθεσης), η LibroPage που λανσάρει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών εκδόσεων και η ελληνική ψηφιακή βιβλιοθήκη Επιστήμη και Ζωή

Θα πραγματοποιηθούν δύο σχετικές συζητήσεις: 1. Την Παρασκευή 29 Μαΐου (12.00-14.00) θα λάβει χώρα η συζήτηση για το πρόγραμμα ψηφιοποίησης βιβλιοθηκών από την Google με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εκδοτών, συγγραφέων και άλλων επαγγελματιών 2. Το Σάββατο 30 Μαΐου, στον χώρο εκδηλώσεων της Γερμανίας τιμώμενης χώρας (11.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.) θα συζητηθεί η αξιοποίηση του νέου διαδικτυακού εργαλείου Libreka (η ευρωπαϊκή «απάντηση» στη μηχανή αναζήτησης Google) αλλά και το Books on Demand (νέος τρόπος πώλησης βιβλίων στο Διαδίκτυο).

Περισσότερες πληροφορίες για την 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα βρείτε στον κόμβο: http://www.thessalonikibookfair.com/ 

 

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: