Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορρυπαντικό για μωρά!!!

Recommended Posts

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ PERSIL ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ. ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑΚΙ! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ.. ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ..

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 323
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το χρησιμοποίησα εγώ (το planet) σε όλα μας τα ρούχα, και του μωρού, δεν έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό στο δέρμα του, βέβαια ο δικός μου δεν έχει αλλεργίες ούτε έχει παρουσιάσει δερματικά προβλήματα μέχρι σήμερα.

διαβασα ολες τις παλιες δημοσιευσεις και με τις περισσοτερες εχω φριξει

για να συστηνουν οι παιδιατροι υποχρεωτικα πλυση μεχρι ενος ετος με προδερμ η καποιο αλλο βρεφικο προιον σημαινει κατι

η παιδιατρος μου ειναι στο παιδων στην Αλεξανδρας οπως επισης ο κολλητος του αντρα μου ειναι δερματολογος και τους δυο που εχω ρωτησει μου ειπαν τα ιδια υποχρεωτικα μεχρι 12 μηνων πλυση με βρεφικο προιον

επισης μια φιλη μας που γεννησαμε μαζι το παιδακι της απο τον οκτωμβριο του 2008 εχει σταφυλοκοκο στο προσωπο και αυτο γιατι η πανεξυπνη και ταυτοχρονα τσιγκουνα πλενει τα ρουχα του παιδιου με τα δικα τους

ας μην κανουμε τους εξυπνους και ας ρωταμε τους γιατρους μας

επισης ασ μην ακουμε γονεις και εμπειριες των παλαιοτερων διοτι η παιδιατρικη καθε χρονο θετει νεα δεδομενα και αλλαζουν τα πραγματα και αυτο γιατι διαφορες ερευνες που γινονται με βαση την εποχη που ζουμε τους δινουν τα αναλογα αποτεσματα

στο κατω κατω προτιμω να πληρωσω το προδερμ και να ξοδεψω παραπανω ρευμα και νερο για να πλυνω χωριστα του μωρου τα ρουχα παρα να τρεχω για αλλεργιες και αλλα

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

Εγώ χρησιμοποιώ το προδερμ,αλλα βάζω και λιγο μαλακτικό gazoline.Μεχρι στιγμής δεν μου εχει παρουσιάσει κάτι το μωρό.

Μερικες φορές βάζω και εγώ ρούχα δικά μας , φανελάκια π.χ για να γεμισει λιγο το πλυντήριο. Γιατι κορίτσια εκανα την βλακεία και πήρα πλυντήριο 7 κιλών και αμα του βάλεις λίγα ρούχα στο στυψιμο κουνιέται τοσο πολύ και φεύγει απο τη θέση του και το ψάχνουμε. :D

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Το δικό μου το μωρό έχει κλείσει τους 12 μήνες, έχω χρησιμοποιήσει όπως ανέφερα ένα δυο φορές το planet και στα δικά του ρούχα, σε δύσκολους λεκέδες, τα οποία ακόμα πλένω χώρια και ήθελα να ρωτήσω κάτι υπάρχει καμία μαμά που να έχει χρησιμοποιήσει το persil kids; (είναι για παιδιά από 12 μηνών και πάνω) Αποδίδει σε λεκέδες όπως π. χ. τα φρούτα; Επίσης έχει καμιά χρησιμοποιήσει soapnuts ;

Εγώ χρησιμοποιώ το προδερμ,αλλα βάζω και λιγο μαλακτικό gazoline.Μεχρι στιγμής δεν μου εχει παρουσιάσει κάτι το μωρό.

Μερικες φορές βάζω και εγώ ρούχα δικά μας , φανελάκια π.χ για να γεμισει λιγο το πλυντήριο. Γιατι κορίτσια εκανα την βλακεία και πήρα πλυντήριο 7 κιλών και αμα του βάλεις λίγα ρούχα στο στυψιμο κουνιέται τοσο πολύ και φεύγει απο τη θέση του και το ψάχνουμε. :D

:) κοριτσια δεν θελω να πεισω καμια και μακαρι ολα τα παιδακια να μην υποφερουν απο λαθη ποθ κανοθμε εμεις οι γονεις και οχι εσκεμενα απλα επειδη κουβαλαμε πολλα μικροβια πανω μας καλο θα ηταν να προσεχουμε για τα ζουζουνια μας

κοριτσια αν δειτε το παιαδακι των φιλων μας που εχει σταφυλοκοκο θα αναθεωρησετε πολλα πραγματα δεν μπορειτε να φανταστητε πως ενα βελουδινο προσωπακι εχει πληγες οπως τα εγκαυματα.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

κορίτσια να ρωτήσω κάτι? Η αλλεργία στα απορρυπαντικά πως εμφανίζεται? Η μικρή μου τώρα τελευταία έχει κάτι κοκκινίλες και τρομερή φαγούρα και λέω μήπως είναι από αυτά. Δεν της τα πλένω με proderm και λέω μήπως φταίει αυτό...

παρε τηλ τον παιδιατρο σου περιεγραψε τι εχει το μωρο γιατι μπορει να ειναι και κατι αλλο....αλλα ρωτα πρωτα και πεστου με ποιο πλενεις.....

εμενα η κορη μου οταν ερχοταν η πεθερα μου και την επερνε αγκαλια και τριβοταν στα ρουχα της οπως επαιζε εβγαζε εντονα κοκκινα σπυρια με υγρο και ηταν απο το απορρ/κο της πεθερας μου

1129643tvsq1yiqpw.gif

:) κοριτσια δεν θελω να πεισω καμια και μακαρι ολα τα παιδακια να μην υποφερουν απο λαθη ποθ κανοθμε εμεις οι γονεις και οχι εσκεμενα απλα επειδη κουβαλαμε πολλα μικροβια πανω μας καλο θα ηταν να προσεχουμε για τα ζουζουνια μας

κοριτσια αν δειτε το παιαδακι των φιλων μας που εχει σταφυλοκοκο θα αναθεωρησετε πολλα πραγματα δεν μπορειτε να φανταστητε πως ενα βελουδινο προσωπακι εχει πληγες οπως τα εγκαυματα.....

Συγγνώμη Fenaki το ότι το παιδάκι έχει σταφυλόκοκο στο πρόσωπο το συσχέτησε ο γιατρός με το ότι πλένει η μαμά τα ρούχα του στο ίδιο πλυντήριο με τα δικά τους; Ρωτώ γιατί εγώ από όσο ξέρω ο σταφυλόκοκος είναι κάτι που συνήθως έχουμε στο δέρμα μας και υπό τις κατάλληλες συνθήκες πολλαπλασιάζεται και δημιουργείται πρόβλημα. Μεταδίδεται βέβαια από άρρωστο σε άρρωστο και μέσω των ρούχων, π.χ. πετσέτες, μήπως κάποιος στην οικογένεια το είχε και το κόλησε στο παιδάκι μέσω των ρούχων. Επίσης επειδή αυτή την εποχή το παιδάκι μου ταλαιπωρείται από σταφυλόκοκο στα μάτια (είχε μια ίωση και έπαθε λοίμωξη στα ματάκια του) κάνουμε αγωγή, αλλά ο γιατρός μου έδωσε λεπτομερείς οδηγίες για τους κανόνες υγιεινής βλ. πολύ καλό πλύσιμο χεριών, αλλάγη σε κάθε σκούπισμα την πετσέτα κλπ. Επίσης παλαιότερα ο αδερφός μου (ως μωράκι) είχε πάθει σταφυλόκοκο στη μύτη και αυτός μετά από ίωση. Δεν είναι λίγο αυθαίρετο να λέμε ότι κόλησε σταφυλόκοκο από την κοινή πλύση (εκτός ξαναλέω εαν το επιβεβαίωσε ο γιατρός, αν και το βρίσκω λίγο δύσκολο).

Και για να μην παρεξηγούμαι και εγώ μέχρι να γίνει το παιδί 12 μηνών έπλενα με βρεφικό απορρυπαντικό και ξεχωριστά τα ρούχα τώρα όμως όχι πια και πλέον καθαρίζουν και τα ρούχα του. Τώρα αν θα το τηρήσω και στο επόμενο παιδί δεν ξέρω, σίγουρα ναι τους πρώτους μήνες ίσως όχι τόσο καιρό...

xZBdp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια.Είμαι μανούλα 2 αγοριών.Ο πρώτος μου 4 σχεδόν και ο δεύτερος 5 μηνών.Η παιδίατρος μου τόνισε ότι μέχρι 1μιση χρονών τα ρούχα θα πλαίνονται με βρεφικό απορυπαντικό.Όχι το δικό μας.Δεν καθαρίζουν εντελώς οι λεκέδες από φαγητό αλλά τι να κάνουμε?ΘΑ ΠΑΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΥΓΕΊΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ?

Edw stin Germania oso ki an epsaksa den brika kati analogo tou proderm pou yparxei stin Ellada.stin arxi problimatistika alla meta skeftika kai oi germanoi ti kanoun?? to idio as kanw ki egw kai o theos boithos.telika apo neogenito pou itan eplena kai akoma plenw ta rouxa tou me ariel se ygro.pote den antimetopisa kanena problima i kamia alergia alla panta ta rouxa tou paidiou ta plenw kai tha sinexisw na ta plenw mona tous,xwris tin anamiksi tous me ta dika mas.opos kai na to kanoume einai pio brwmika ta dika mas rouxa.as poume den mporw na balw rouxa tis doulias tou antra mou(douleyei se ergostasio me allouminokataskeyes) me ta rouxa tou mikrou.den tha to ekana me tipota.

Diamantis 03.10.2007

Edw stin Germania oso ki an epsaksa den brika kati analogo tou proderm pou yparxei stin Ellada.stin arxi problimatistika alla meta skeftika kai oi germanoi ti kanoun?? to idio as kanw ki egw kai o theos boithos.telika apo neogenito pou itan eplena kai akoma plenw ta rouxa tou me ariel se ygro.pote den antimetopisa kanena problima i kamia alergia alla panta ta rouxa tou paidiou ta plenw kai tha sinexisw na ta plenw mona tous,xwris tin anamiksi tous me ta dika mas.opos kai na to kanoume einai pio brwmika ta dika mas rouxa.as poume den mporw na balw rouxa tis doulias tou antra mou(douleyei se ergostasio me allouminokataskeyes) me ta rouxa tou mikrou.den tha to ekana me tipota.

rania απο οσο ξερω εχετε το persil baby το οποιο σου συνιστώ

vXPNp3.png

QcHZp3.png

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τα οικολογικά απορρυπαντικά; Ήθελα να δοκιμάσω, απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχουν και πιάτων, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο προϊόν για τα άλατα και δε θέλω να καταστρέψω το πλυντήριο. Υπάρχει΄κάτι ή βάζουμε ξύδι κλπ.;

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για τα οικολογικά απορρυπαντικά; Ήθελα να δοκιμάσω, απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχουν και πιάτων, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχο προϊόν για τα άλατα και δε θέλω να καταστρέψω το πλυντήριο. Υπάρχει΄κάτι ή βάζουμε ξύδι κλπ.;

Μπορείς να βάζεις σόδα μαζί με το σαπούνι στην κύρια πλύση. Αλλά δεν ξέρω αν τα οικολογικα απορρυπαντικα περιέχουν ήδη κάποιο αποσκληρυντικό, σίγουρα θα το γράφουν.

Το ξύδι το βάζουμε στη θήκη του μαλακτικού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Στο πληντήριο πιάτων αντί για γυαλιστικό , χρησιμοποιώ Ξύδι.

Απο τότε που έμεινα έγκυος επειδή με ενοχλούσαν ακέκαθεν οι μηρωδιές απο τα απορυπαντικά καθάριζα όλο το σπίτι με χωριάτικο σαπούνι και ξύδι εκτός απο τη μέσα πλευρά της λεκάνης που έριχνα χλωρίνη και τη καθάριζα με το βουρτσάκι.

Της μικρής μας τα ρούχα επειδή έκανε κάποια εκζεματα στο δερματάκι της μέχρι 2 ετών τα έπλενα χώρια με χωριάτικο σαπούνι και σόδα στο πληντήριο (αρκάδι τριμένο απο το Σουπερμαρκετ) και ποτέ μαλακτικο .

Μετα τα 2 έκανα μια δοκιμαστική πλήση με προδερμ δεν αντέδρσε η μικρή και μετα τα 2 1/2 ξεκίνησα να πλένω τα ρουχαλάκια της μαζί με δικά μας φανελάκια , πιτζάμες , πετσέτες , σεντόνια με τα δικά μας απορριπάντικα πάλι δεν αντέδρασε. Και τα μπιμερό , πιατάκια κλπ τις τα έπλενα με χωριάτικο σαπούνι που φτιάχνει η μαμά μου.

Τώρα θέλω να δοκιμάσω κάτι καρπους που έχω βρεί σε μια ιστοσελίδα με βιολογικά προιόντα τους οποίους τους χρησιμοποιείς παντού με κάποια ανάλογη προεργασία.

Τώρα θέλω να δοκιμάσω κάτι καρπους που έχω βρεί σε μια ιστοσελίδα με βιολογικά προιόντα τους οποίους τους χρησιμοποιείς παντού με κάποια ανάλογη προεργασία.

Αν δε σου κανει κοπο θα μας ενημερωσεις για αυτους τους καρπους και για το αποτελεσμα?

• 2 months later...

καλησπέρα,

εχει δοκιμασει καμιά σας το απορρυπαντικό Αρκάδι?το πήρα για να το δοκιμάσω αλλα απο την μυρωδιά δεν με πολυενθουσίασε. Εγω χρησιμοποιώ το Proderm αλλα πηρα κι αυτό για να δοκιμάσω

Ούτε εμένα με ενθουσίασε αλλά είναι ότι πιο αγνό υπάρχει σε απορρυπαντικό.εγώ το είχα πάρει λίγο πριν γεννήσω κ τελικά το χρησιμοποίησα για να πλένω τα μπιμπερό του μωρου.

Εγώ στην αρχή πήρα persil για το πλυντήριο και αρκάδι για το χέρι. Όμως το πρώτο δεν έβγαζε και πολύ καλά τους λεκέδες. Το αρκάδι καθάριζε τέλεια στο χέρι και όταν είδα στην ετικέτα ότι χρησιμοποιείται και στο πλυντήριο ξεκίνησα και έως τώρα που είναι 6μ. χρησιμοποιώ μόνο αρκάδι. Σβολιάζει βέβαια στο πλύντήριο αλλά θα δοκιμάσω καμμία από τις λύσεις που αναφέρθηκαν εδώ.

Επίσης, όταν μου τελειώσει το προδέρμ για τα μαγειρικά σκεύη θα χρησιμοποιώ το αρκάδι και για το πλύσιμο των πιάτων καθώς και για σφουγγάρισμα όταν το μωρό αρχίσει να περπατάει.

Οσον αφορά το μαλακτικό, χρησιμοποιώ το προδέρμ αλλά δεν μου αρέσει η μυρωδιά κ σκέφτομαι να το σταματήσω.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Κι εγώ αρκάδι χρησιμοποιώ. Το λιώνω σε ζεστό νερό και το ρίχνω απευθείας στον κάδο του πλυντηρίου. Στη θέση για το απορρυπαντικό ρίχνω σόδα και στη θέση του μαλακτικού ρίχνω λευκό ξύδι.;)

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας κορίτσια!!! Θα ήθελα να σας ρωτήσω με τι πλενεται τα ρούχα του μωρού σας; Σε λίγους μήνες θα γίνω μανούλα και εγώ και με ενδιαφέρει πολύ το θέμα. Ειδικά από την στιγμή που διάβασα για υποαλλεργικά προϊόντα για το μπανιο του μωρού θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και εδικά απορρυπαντικά για τα ρούχα; Ευχαριστσώ πολύ.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

με το καλο να υποδεχθείς το μωρακι σου!!

εγω χρησιμοποιώ κλασσικα το προδερμ και το υγρο και το μαλακτικό και τωρα τελευταία αγόρασα και το Αρκάδι που εχει βγει σε σκόνη για το πλυντήριο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

• Δημιουργία νέου...