Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόνος και τσιμπήματα στο στήθος/αδένες μετά τον θηλασμό !

Recommended Posts

Καλησπέρα ! Σος! 
έχω ενα μωράκι ακριβώς 2 μηνών και θηλάζω αποκλειστικά. Εχω κάποιο διάστημα σχεδόν εδώ και ενα μήνα μετά απο τον θηλασμό αισθάνομαι ενα αίσθημα έντονου τσιμπήματος στο στήθος , αρχικά γύρω απο την θηλαία άλω και έπειτα περιμετρικά γύρω απο το στήθος . Στην αρχή σκέφτηκα μήπως είναι καντιτιαση, πήγα στην γυναικολόγο μου ,έκανα εξετάσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ! Μαστίτιδα δεν είναι , μπλοκαρισμένο κατι δεν ειναι ! Να σημειώσω πως οι θηλές μου είναι πλέον σε γενικές γραμμές σε καλή  κατάσταση βέβαια ο πόνος κατά τον θηλασμό δεν πέρασε τελείως . Εχω την εντύπωση ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό κατά τη διάρκεια που γεμίζει πάλι με γάλα το στήθος αλλά πάραυτα δεν ξέρω πως να απαλύνω αυτά τα τσιμπήματα και τον πόνο ! Εχω δοκιμάσει μασάζ , ζεστές κομπρέσες , παυσίπονο … δεν δουλεύει τίποτα ! Παρακαλώ βοήθεια ! 

Διαφημίσεις

καλησπέρα, σε αυτή την ηλικία μωρού λογικά θηλάζεις ψιλοδιαρκώς αν είσαι αποκλειστικά. άρα πονάς συνέχεια. 

παυσίπονο λογικά μόνο νουροφεν ( ιμπουπροφαινη) ή άλλο αντιφλεγμωνόδες θα σε πιασει. 

εγώ που είχα απλά πόνο, μόνο με τέτοια μου πέρναγε. επιτρέπονται καννονικά στην νορμαλ δόση. 

εμένα μου έφτανε το 200ρι νομίζω δηλαδή το ibuprofen το παιδικό στην ουσία, μικρή δόση και ήμουν και 80 κιλά. 

πρόσεξε καλά στον θηλασμό να βγάζεις τη θηλή αμέσως μόλις σταματά θηλασμό μην αφήνεις να την εχει καθολου μετά στο στόμα. 

Επίσης, τα μωρά μαθαίνουν. υπάρχει περίπτωση να ζουλάει όχι σωστα ή πιο έξω την θηλή από ότι πρέπει. 

δούλεψε λίγο ίσως το να βάλεις πιο βαθειά μέσα τη θηλή στο στόμα του μωρού.   πρεπει να περιμενεις να ανοιξει ΕΝΤΕΛΩΣ το στόμα μη τη βαζεις νωρίτερα, με μισάνοιχτο στομα, και όταν την βάλεις θα πρέεπι να την "χώσεις" βαθειά, τι να πω μονο ετσι περιγράφεται σωστά. 

λοιπον, δοκίμασε ΚΡΥΕΣ κομπρέσες, επίσης θα βα΄λεις στο σουτιέν αν φοράς, φύλο λάχανου. είναι αντιφλεγμονώδες επίσης. το είχα κάνει και όντως ανακουφιζε τρελλά . δοκίμασε το και ΔΕΝ θα το πιστέψεις σχεδόν! 

εγώ πιστευω στην δικη μου περίπτωση ήταν όχι σωστό latch και παρααφηνα τη θηλη στο λάθος latch. 

μετά άλλαξε εντελώς δε ξαναπόνεσε, αλλα να ξερεις θελει λιγο καιρο μετα την διορθωση του πιασίματος, 

μεχρι να περασει ο πόνος οποτε θελει ίσως 7 μερες αντιφλεγμωονωδες

αλλα θα πρεπει οπωσδηποτε να φτιάξεις το latch. 

!!!  το ότι πονας σημαίνει ότι πιανει λαθος τη θηλή.  ψαξε στο ιντερνετ εχει μπολικα βίντεο!   εμένα μου πέρασε με τις διορθώσεις που σου γράφω κ θηλασαμε 26 υπεροχους μηνες και ειναι το κατι αλλο ειδικα μετα τους 6 μήνες ή το έτος γιατί τότε δεν εχεις πια το αγχος της σίτισης αφου τρωει κ άλλα. .... δεν περιγράφεται. 

α.... οπωσδηποτε να αλλαζεις στασεις θηλσαμου, σε κάθε θηλασμό διάφορες, δεν ξερω αν το εκανες.  για να αλλαζει το σημειο που ζουλιέται το στηθος  κ να ανακουφιζεσαι. 

καλη επιτυχια να σου ζήσει! εμένα είναι τώρα 9.5 ετών κ τα θυμάμαι και χαίρομαι! δεν ηταν ευκολα αλλα όλη η μητρότητα δεν είναι και ενα παιχνιδάκι! αυτή είναι η πρόκληση της ζωής!!

Επεξεργάστηκαν by belleblue

@belleblue αρχικά σε χιλιοευχαριστω για το ποσό αναλυτικά και επεξηγητικα μου τα έγραψες όλα ! Θα κοιτάξω μήπως φταίει όπως είπες κ εσυ το latch . Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει πολλες διαφορετικές στάσεις θηλασμού , περισσότερο στα πλαγιά με την βοήθεια μαξιλαριού θηλασμού κ  το να είμαι ξαπλωμένη στο πλάι . Ερώτηση : οι κρυες κομπρεσες είτε το λάχανο  δεν θα επηρεάσουν τη ροη/ποσότητα του γαλακτος η γενικά το γάλα ; Κάτι τέτοιο μου έχουν πει δεν ξέρω κιολας . Δεν μπορείς να φανταστείς με ποοοσο λαχτάρα περιμένω αυτή την περίοδο που ο θηλασμός θα είναι μια διαδικασία απόλαυσης κ όχι κάτι επίπονο ! Όπως είπαμε θα δοκιμάσω τις συμβουλές σου και εύχομαι να πιάσει ! :)

όχι το γάλα αυτό που το επηρεάζει είναι ο μαιντανός (απαγορεύεται)

και η μη ζήτηση από το μωρό δηλαδή να μην πίνει συχνά. πρεπει να πινει τουλάχιστον ανα 2 ώρες..  αν κοιμαται μεσα στην ημερα περισσότερο από 2 ωρο το ξυπνας! .

κάποια μωρά βαριούνται και αντί να αντλούν απλά κλείνουν στομα δυνατα,

οπότε πρεπει όταν δεν κανει θηλαστική κίνηση (βλεπεις απο κάτω απο σαγονι πως κουνεται οταν καταπινει) να αφαιρείς τη θηλη (βαζεις δαχτυλακι στο πλάι). 

ο πόνος που εχεις δείχνει λογικά τραυματισμό /φλεγμονη εσωτερικά

στην φλεγμονη δε θελεις ζεστο, θελεις κρυο.    

επισης το λαχανο ειναι θαυματουργο αντιφλεγμονωδες πραγματικα θα το δεις .   και στους καρπους εβαζα γιατι ειχα πρησμενους τενοντες και στα δυο χέρια. 

πάντως αν πονάς πολυ πάρε το νουροφεν.  εγώ στην αρχή πρωτος μηνας, είχα ΠΟΛΥ πόνο.  τόσο που κλώτσησα μια φορά το κρεβάτι από τον πόνο. είναι σαν εσωτερική μελανιά.  κουράγιο! θα περάσει!  εχεις καποια φίλη που να εχει θηλασει να σε δει ? ή συμβουλο?

Μόνο μετά το τέλος του θηλασμού τα αισθάνεσαι τα τσιμπήματα; Ψάξε λιγάκι για τον αγγειοσπασμό, αυτό μου θυμίζει. Μπορείς να δοκιμάσεις αμέσως μόλις αφήσει το μωρό το στήθος να το καλύψεις με κάτι ζεστό. (Έχει σχέση με τη διαφορά θερμοκρασίας)

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Zuchi είπε:

Μόνο μετά το τέλος του θηλασμού τα αισθάνεσαι τα τσιμπήματα; Ψάξε λιγάκι για τον αγγειοσπασμό, αυτό μου θυμίζει. Μπορείς να δοκιμάσεις αμέσως μόλις αφήσει το μωρό το στήθος να το καλύψεις με κάτι ζεστό. (Έχει σχέση με τη διαφορά θερμοκρασίας)

Ξεκινάει περίπου ένα 10λεπτο μετά το τέλος του θηλασμού και μπορεί να κρατήσει απο μισή ώρα μέχρι και 2 ώρες (σχεδόν μέχρι το επόμενο γεύμα ) . Αγγειοσπασμο Ε; Θα το ψάξω και αυτό ! Ξέρεις αν ευθύνεται στον αγγειοσπασμο αν θα καλυτερέψει κάποια στιγμή απο μόνο του; Η αν θα είναι μόνιμα έτσι ; :/

3 ώρες πρίν, belleblue είπε:

όχι το γάλα αυτό που το επηρεάζει είναι ο μαιντανός (απαγορεύεται)

και η μη ζήτηση από το μωρό δηλαδή να μην πίνει συχνά. πρεπει να πινει τουλάχιστον ανα 2 ώρες..  αν κοιμαται μεσα στην ημερα περισσότερο από 2 ωρο το ξυπνας! .

κάποια μωρά βαριούνται και αντί να αντλούν απλά κλείνουν στομα δυνατα,

οπότε πρεπει όταν δεν κανει θηλαστική κίνηση (βλεπεις απο κάτω απο σαγονι πως κουνεται οταν καταπινει) να αφαιρείς τη θηλη (βαζεις δαχτυλακι στο πλάι). 

ο πόνος που εχεις δείχνει λογικά τραυματισμό /φλεγμονη εσωτερικά

στην φλεγμονη δε θελεις ζεστο, θελεις κρυο.    

επισης το λαχανο ειναι θαυματουργο αντιφλεγμονωδες πραγματικα θα το δεις .   και στους καρπους εβαζα γιατι ειχα πρησμενους τενοντες και στα δυο χέρια. 

πάντως αν πονάς πολυ πάρε το νουροφεν.  εγώ στην αρχή πρωτος μηνας, είχα ΠΟΛΥ πόνο.  τόσο που κλώτσησα μια φορά το κρεβάτι από τον πόνο. είναι σαν εσωτερική μελανιά.  κουράγιο! θα περάσει!  εχεις καποια φίλη που να εχει θηλασει να σε δει ? ή συμβουλο?

Έχω μια μαία με την οποία κάνουμε κάποιες συνεδρίες online για θέματα θηλασμού , σύμφωνα με την δικιά της γνώμη υποψιάζεται ότι είναι οι αδένες που το προκαλούν αυτό στο γέμισμα αλλά δεν νομίζω να σου πω την αλήθεια γιατί το παθαίνω ακόμα και αν βάλω το μωρό στο στήθος για 3 λεπτά . Ερώτηση : τα λαχανοφυλλα που θα βάλω πάνω στο στήθος πρέπει να είναι κρύα ; Η δεν έχει σημασία ;

Όσο για τον πόνο αυτό θα κάνω θα παρω νουροφεν να το δοκιμάσω , πάντως και γώ μια από τα ίδια με τον πόνο , είναι αβάσταχτος ! Είναι στιγμές που κοπανάω το πάτωμα με τα πόδια μου με τέτοια δύναμη που με πονανε τα πόδια μου μετά . Αχ ελπίζω μόνο να καλυτερεύσει ! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως !  

Τα τρία λεπτά μπορεί να είναι αποτελεσματικός θηλασμός και να φτάνουν - δεν είναι λίγο. 

Φτανουν για να πονέσεις μια χαρά αν το πρόβλημα είναι ο μηχανισμός του γεμίσματος, ή αν εχεις εσωτερικά τραυματισεί κ είναι σαν μελανιά. 

λογικά  πρεπει να σε ρωτήσει - πονάς όταν ακουμπάς το στήθος όταν το ζουλάς όπως μια μελανιά,

ή πονάει από μόνο του, και χωρίς να το ζουλήξεις;   (και αυτές οι απαντήσεις παιζουν σίγουρα ρόλο)

Μαλάξεις κάνεις μετά το θηλασμό; 

ίσως αμέσως μετά το θηλασμό να πρέπει να κάνεις μαλάξεις - σε πονάει όταν το κάνεις;  μαλάξεις σημαίνει ότι πιάνεις το στήθος (όλο τον μαστό) και απλά χωρίς να πονάς, φροντίζεις να γίνει ένα καλό μασάζ (να σου είναι ευχάριστο σαν αίσθηση δεν θέλεις να πονάει ) που ισως απαλύνει αυτο που αναφέρεις . 

πόση ώρα αφήνεις το μωρό στο στήθος με την θηλή μέσα να θηλάζει ? παρατηρείς πότε σταματά η θηλαστική κίνηση και βγάζεις θηλή? 

Κανονικά το στήθος δεν πονάει από μόνο του μετά την εδραίωση. οπότε αν είναι φλεγμονη θα καταπολεμήσεις τη φλεγμονη, αν είνια αυτο που αναφέρουν οι κοπέλες θα βρείς την λύση με ότι σου πουν, 

όπως και να έχει θα περάσει. 

τα λαχανόφυλα είναι περισσότερο για καταπολέμηση της φλεγμονής, της εσωτερικής.  είναι αντιφλεγμονώδη. απλά κόβεις ένα κομμάτι στο μέγεθος του σουτιέν πχ πως είναι το σχήμα του επιθεματος που έχουν τα περισσότερα σουτιέν pushup ?  τέτοιο.  και το βαζεις μέσα στο σουτιέν ανάμεσα στήθος κ ύφασμα σουτιέν, 

το βράδυ ή όση ώρα φοράς το σουτιέν. Κάποια στιγμή θα δείς το λαχανοφυλο να έχει μαλακώσει μετά από κάποιες ώρες οπότε τότε αν θέλεις βάζεις καινούριο.  

Αν το αφήσεις όλο το βράδυ είναι μια χαρά. 

αλλά ίσως δεν χρειάζεσαι αυτό. Πάντως πειραματίσου να δείς τι σε βοηθάει - κρυο? ζεστό ? τσέκαρέ το κ δες! 

Οπως και να έχει δεν χρειάζεται να υποφέρεις , πάρε τα ibuprofen για αρχή  αν δε βρεθεί λύση γιατί ίσως απλά θέλει να ηρεμήσει το σύστημα,,,.... εγώ έχω !υψηλή! αντοχή στο πόνο γενικα σε όλα, αλλά αυτο, ΔΕΝ αντεχόταν...! 

θα ήθελα να σου πω, ότι μια μαία απλώς δεν φτάνει πάντα για θέματα του θηλασμού. Θέλεις συμβουλο πιστοποιημένη θηλασμού αν έχεις θέματα.

Κάποιες μαίες δεν έχουν θηλάσει για μεγάλο διάστημα και έτσι κάποιες οδηγίες δεν θα είναι επαρκείς. (ρώτα την αν θήλασε κ για πόσο διάστημα κ αν αντιμετώπισε θέματα).... 

On 15/9/2022 at 5:03 ΜΜ, Χριστινα23 είπε:

Ξεκινάει περίπου ένα 10λεπτο μετά το τέλος του θηλασμού και μπορεί να κρατήσει απο μισή ώρα μέχρι και 2 ώρες (σχεδόν μέχρι το επόμενο γεύμα ) . Αγγειοσπασμο Ε; Θα το ψάξω και αυτό ! Ξέρεις αν ευθύνεται στον αγγειοσπασμο αν θα καλυτερέψει κάποια στιγμή απο μόνο του; Η αν θα είναι μόνιμα έτσι ; :/

Ο αγγειοσπασμός βελτιώνεται συνήθως με τον χρόνο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός από να προλαβαίνεις να βάζεις κάτι ζεστό για ανακούφιση, και την παλάμη σου μπορείς αν είναι λίγο ζεστή.

Μου φαίνεται πολύ μεγάλη η διάρκεια της ενόχλησης για να είναι το ανακλαστικό καθόδου. Εκτός κ αν έχεις υπερπαραγωγή κ γεμίζει συνεχώς το στήθος. Αν είναι αυτό φτιάχνει επίσης με το χρόνο. Μετά το 3μηνο είναι καλύτερα.

Για καντιντα έκανες καλλιέργεια κ την απέκλεισες; 

Εγώ πάντως θα δοκίμαζα να πάρω κ ιβουπροφενη ανά 8ωρο για λίγες μέρες για την περίπτωση που υπάρχει κάποια φλεγμονή. Η ιβουπροφενη θα σε ανακουφίσει προσωρινά κ σε περίπτωση που είναι αγγειοσπασμός. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...