Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανωμάλως παραγωγικό ενδομήτριο. Τι ειναι αυτό;

Recommended Posts

Καλησπέρα. Είμαι 37 ετών και τα τελευταία 2 χρόνια προσπαθούμε με τον άντρα μου να αποκτήσουμε μωρο. Πάσχω απο το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, και είχα πάντα ακανόνιστο κύκλο. Τον τελευταίο χρόνο που ζήτησα ιατρική βοηθεια για το θέμα της υπογονιμότητας ανακάλυψα με τον τωρινό μου γιατρό κάποια εντυπωσιακά δεδομένα και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Με τον προηγούμενο γυναικολόγο μου πέρυσι υποβλήθηκα σε δυο αποτυχημένες σπερματεγχυσεις χωρίς ο ίδιος να ασχοληθεί με το τι μπορεί να συμβαίνει. Δεν είχε καν εντοπίσει δυο μεγάλους πολύποδες οι οποίοι φυσικά εμπόδιζαν τη διαδικασία. Με τον νέο μου γιατρό υποβλήθηκα το Δεκέμβριο του 2016 σε υστεροσκοπηση και απόξεση για την αφαίρεση τους. Τα αποτελέσματα της βιοψίας δεν έδειξαν κακοήθεια, αλλα ο γιατρός μου μου είπε οτι έχω "ανωμάλως παραγωγικό ενδομήτριο". Σε συνδυασμό με τις πολυκυστικές η περίπτωση μου ειναι απο τις πιο δύσκολες. Ενδομήτρια σαν το δικό μου έχει συναντήσει μονο σε παχυσαρκες γυναίκες (είμαι 52 κιλά και ύψος 1.75) κατι το οποίο ειναι εντυπωσιακό. Μου εξήγησε οτι αν ήμουν παχύσαρκη θα μπορούσα να κάνω δίαιτα, γυμναστική και σωστή διατροφή, στην περίπτωση μου όμως δεν μπορεί να γίνει τιποτα απο αυτά. Το αγχος μου και η λαχτάρα μου να αποκτήσουμε παιδί με έχει όμως κυριεύσει, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το ελέγξω πια. Έχω κίνδυνο να αναπτύξω διαβήτη τύπου Β (ανεξαρτήτως της σύλληψης) κατι το οποίο ειναι επικίνδυνο. Επίσης μου εξήγησε οτι σε επίπεδο ορμονικό έχω κληρονομήσει και απο τους δυο γονείς τα πιο κακά γονίδιά, και η μορφολογία του ενδομητρίου μου ειναι παθογένεια.

Έχω έναν πολυ υπομονετικό σύζυγο που προσπαθεί να με καθησυχάσει (μερικές φορές το καταφέρνει) αλλα πρέπει να βρω τροπο να αποβάλλω το αγχος. Με το γιατρό μου θα κάνω τον Ιανουάριο την πρώτη ωοληψια και το Φεβρουάριο τη δεύτερη, για να υποβληθώ τον ιδιο μήνα στην πρώτη μας εμβρυομεταφορα. Ξεκινάμε εξωσωματική σε φυσικό κύκλο (και μαλλον έτσι θα συνεχίσουμε), ήθελα όμως να σας ρωτήσω αν ξερει κάποια κοπέλα να μου πει τι σημαίνει "ανώμαλα παραγωγικό ενδομήτριο" και αν γνωρίζει απο προσωπική εμπειρία πως αντιμετωπίζεται. Στο ιντερνετ δεν βρίσκω τιποτα..

Ευχαριστώ πολυ!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Είμαι 37 ετών και τα τελευταία 2 χρόνια προσπαθούμε με τον άντρα μου να αποκτήσουμε μωρο. Πάσχω απο το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, και είχα πάντα ακανόνιστο κύκλο. Τον τελευταίο χρόνο που ζήτησα ιατρική βοηθεια για το θέμα της υπογονιμότητας ανακάλυψα με τον τωρινό μου γιατρό κάποια εντυπωσιακά δεδομένα και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Με τον προηγούμενο γυναικολόγο μου πέρυσι υποβλήθηκα σε δυο αποτυχημένες σπερματεγχυσεις χωρίς ο ίδιος να ασχοληθεί με το τι μπορεί να συμβαίνει. Δεν είχε καν εντοπίσει δυο μεγάλους πολύποδες οι οποίοι φυσικά εμπόδιζαν τη διαδικασία. Με τον νέο μου γιατρό υποβλήθηκα το Δεκέμβριο του 2016 σε υστεροσκοπηση και απόξεση για την αφαίρεση τους. Τα αποτελέσματα της βιοψίας δεν έδειξαν κακοήθεια, αλλα ο γιατρός μου μου είπε οτι έχω "ανωμάλως παραγωγικό ενδομήτριο". Σε συνδυασμό με τις πολυκυστικές η περίπτωση μου ειναι απο τις πιο δύσκολες. Ενδομήτρια σαν το δικό μου έχει συναντήσει μονο σε παχυσαρκες γυναίκες (είμαι 52 κιλά και ύψος 1.75) κατι το οποίο ειναι εντυπωσιακό. Μου εξήγησε οτι αν ήμουν παχύσαρκη θα μπορούσα να κάνω δίαιτα, γυμναστική και σωστή διατροφή, στην περίπτωση μου όμως δεν μπορεί να γίνει τιποτα απο αυτά. Το αγχος μου και η λαχτάρα μου να αποκτήσουμε παιδί με έχει όμως κυριεύσει, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το ελέγξω πια. Έχω κίνδυνο να αναπτύξω διαβήτη τύπου Β (ανεξαρτήτως της σύλληψης) κατι το οποίο ειναι επικίνδυνο. Επίσης μου εξήγησε οτι σε επίπεδο ορμονικό έχω κληρονομήσει και απο τους δυο γονείς τα πιο κακά γονίδιά, και η μορφολογία του ενδομητρίου μου ειναι παθογένεια.

Έχω έναν πολυ υπομονετικό σύζυγο που προσπαθεί να με καθησυχάσει (μερικές φορές το καταφέρνει) αλλα πρέπει να βρω τροπο να αποβάλλω το αγχος. Με το γιατρό μου θα κάνω τον Ιανουάριο την πρώτη ωοληψια και το Φεβρουάριο τη δεύτερη, για να υποβληθώ τον ιδιο μήνα στην πρώτη μας εμβρυομεταφορα. Ξεκινάμε εξωσωματική σε φυσικό κύκλο (και μαλλον έτσι θα συνεχίσουμε), ήθελα όμως να σας ρωτήσω αν ξερει κάποια κοπέλα να μου πει τι σημαίνει "ανώμαλα παραγωγικό ενδομήτριο" και αν γνωρίζει απο προσωπική εμπειρία πως αντιμετωπίζεται. Στο ιντερνετ δεν βρίσκω τιποτα..

Ευχαριστώ πολυ!

Να σου πω εχω την εντυπωση οτι ετσι ονομαζουν τους ανοωρηκτικους κυκλους. Μαλλον δεν κανεις ωορηξια κ δεν αναπτυσετε το ενδομητριο σου. Ρωτα κ τον γιατρο σου να σου εξηγηση θα τα καταφερετε να μην στεναχωριεσαι εχετε ηδη κανει την αρχη οποτε ολα καλα.

Ευχαριστώ πολυ!

κ πως θα προχωρησεις σε μεταφορα αν το ενδομητριο δεν ειναι καταλληλο.δεν μου αρεσει ετσι οπως σε καθοδηγει.τι θα κανει γι αυτο.μηπως εχεις καποια λοιμωξη η υπαρχει υπεροιστρογονοποιηση? μηπως υπαρχει υπερπλαςια ως συνεπεια ανωρρηκτικων κυκλων?σε αυτη την περιπτωση ισως χρειαστεις θεραπεια προγεστερονης απο ειτε φαρμακευτικα ειτε με την τοποθετηση ενδομητριου σπειραλ.ρωτα τον τι ακριβως εννοει.

Καλή μου φίλη, γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σου να σου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό και πως μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια σας; Όπως επίσης και το τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις.

Καλή τύχη για τη συνέχεια!

Καλημέρα. Δεν έχω ξανακούσει τον όρο που γράφεις, αλλά εγώ είχα κάτι που ακούγεται κάπως ανάλογο, και συγκεκριμένα "κατά τόπους πεπαχυσμένο ενδομήτριο", το οποίο διαγνώσθηκε με διαγνωστική υστεροσκόπηση. Επίσης, είχα κι εγώ πολύποδα. Είναι το ίδιο;; Δεν ξέρω, μπορείς να ρωτήσεις.

Επειδή πάντως κι εγώ είχα πάθει ένα μικρό σοκ τότε και το έψαξα σε πολλούς διαφορετικούς γιατρούς, άλλοι μου έλεγαν κάνε απόξεση, άλλοι κάνε υστεροσκόπηση, κατάλαβα εν τω μεταξύ ότι και να τα κάνω όλα αυτά το ενδομήτριο δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναγίνει έτσι. Τελικά επισκέφτηκα άλλη μια γιατρό που μου ενέπνευσε και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από όλους, η οποία μου είπε να μην ανησυχώ καθόλου και ότι ούτε το κατά τόπους πεπαχυσμένο ενδομήτριο ούτε ο πολύποδας εμποδίζουν τη σύλληψη και να μην ξανασχοληθώ. Εκείνο το μήνα έμεινα έγκυος χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα τελικά.

Σου εύχομαι να μην ταλαιπωρηθείς άλλο και να αποκτήσεις σύντομα το παιδάκι που επιθυμείς. Προσπάθησε λίγο να αποβάλεις το άγχος. Είναι το χειρότερο που κάνεις στον εαυτό σου.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

κ πως θα προχωρησεις σε μεταφορα αν το ενδομητριο δεν ειναι καταλληλο.δεν μου αρεσει ετσι οπως σε καθοδηγει.τι θα κανει γι αυτο.μηπως εχεις καποια λοιμωξη η υπαρχει υπεροιστρογονοποιηση? μηπως υπαρχει υπερπλαςια ως συνεπεια ανωρρηκτικων κυκλων?σε αυτη την περιπτωση ισως χρειαστεις θεραπεια προγεστερονης απο ειτε φαρμακευτικα ειτε με την τοποθετηση ενδομητριου σπειραλ.ρωτα τον τι ακριβως εννοει.

Πήγα σημερα 10η μερα του κύκλου, για να δούμε σε υπέρηχο αν υπάρχουν ωάρια αλλα ο κύκλος ειναι ανωορρηκτικος. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε ωοληψια. Στην τελευταία φορά που πήγα μου είπε οτι μπορει για ενα δίμηνο να μου τοποθετήσει σπιράλ mirena και να δούμε μετα. Δε θα κάνω εμβρυομεταφορα τωρα αφού δεν έχω ωάρια. Νομίζω οτι με καθοδηγεί σωστά ο γιατρός, απλα έχω αγχωθεί πολυ. Σ΄ευχαριστω πολυ για το μήνυμα σου.

Πήγα σημερα 10η μερα του κύκλου, για να δούμε σε υπέρηχο αν υπάρχουν ωάρια αλλα ο κύκλος ειναι ανωορρηκτικος. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε ωοληψια. Στην τελευταία φορά που πήγα μου είπε οτι μπορει για ενα δίμηνο να μου τοποθετήσει σπιράλ mirena και να δούμε μετα. Δε θα κάνω εμβρυομεταφορα τωρα αφού δεν έχω ωάρια. Νομίζω οτι με καθοδηγεί σωστά ο γιατρός, απλα έχω αγχωθεί πολυ. Σ΄ευχαριστω πολυ για το μήνυμα σου.

γεια σου και απο μενα.

αλλο ανωρρηκτικος κυκλος, και αλλο παθογενες ενδομητριο. και πολλα ωαρια να εβγαζες, σε ενδομητριο με προβλημα απλα δεν γινεται η εμφυτευση εμβρυων. η εμβρυομεταφορα δεν γινεται σε προβληματικο ενδομητριο χωρις καποια θεραπεια. σου μιλησε ο γιατρος για κατι τετοιο?

ο ορος 'ανωμαλα παραγωγικο ενδομητριο' ειναι πολυ γενικος και αοριστος, γι'αυτο δεν το βρισκεις στο ιντερνετ. υπαρχουν πολλες παθησεις του ενδομητριου, με συγκεκριμενους ορους (υπερπλασια, φλεγμονες, ενδομητριτιδα, ενδομητριωση κ.λ.π.). πρεπει να τον ρωτησεις για οτι σε απασχολει, να σου εξηγησει τι ακριβως εχεις.

το σπιραλ σου εξηγησε γιατι θα σου τοποθετησει? μηπως ειναι σε πλαισια καποιας θεραπειας που θα κανεις?

φυσικα δεν αμφισβητουμε τον γιατρο σου, δεν τον ξερουμε κιολας, αλλα θα σου προτεινα να παρεις οπωσδηποτε και 2η, και τριτη γνωμη. οταν εχουμε σοβαρα θεματα, παντα συμβουλευομαστε πολλους γιατρους να εχουμε πιο καθαρη εικονα.

ωραια.απλα να ξερεις οτι το πρωτοκολο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να γινει υστεροσκοπιση κ να δωθει ιστος για ιστολογικη εξεταση.Η τοποθετηση του σπιραλ ειναι καλο να γινει ενω εισαι ναρκωμενη κ οχι στο ιατρειο γιατι πιεζεται το γαστροαναπνευστικο κ ενδεχεται να λυποθυμισεις.αντιθετα η αφαιρεση γινεται πολυ ευκολα στο ιατρειο.εγω ξερω παντως οτι το σπιραλ πρεπει να μεινει οπωσδηποτε για τρεις μηνες κ αφοτου βγει θα πρεπει να περιμενεις αλλους τρεις πριν κανεις εμβρυομεταφορα. ο γιατρος σου αυτα θα στα πει καλυτερα φανταζομαι.καλη επιτυχια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...