Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

ευχαΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕς ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

• 5 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες !

Γεννησα πριν 13 μερες εναν μπεμπη, 2.900 kg, με Φ.Τ. και επισκληριδιο, στην 38η εβδομαδα. Δυστυχως ξεκινησαμε πολυ ασχημα με το θηλασμο, απο την κλινικη. Ενω ειχα ξεκαθαρισει οτι θελω αποκλειστικο θηλασμο, το 1ο βραδυ, που ηταν και το μονο που αφησα το μωρο στην αιθουσα νεογνων, του εδωσαν ξενο γαλα, και μαλιστα κρυφα απο εμενα (ειδα γαλα στο στομα του και μου ελεγαν οτι εκανε εμετο και ειναι φυσιολογικο, αργοτερα μια μαια μου ομολογησε οτι το ταισαν).Οταν μου το εφεραν να το θηλάσω, καθως ηταν το 1ο 24ωρο, (1ο βραδυ), αφενος μεν δεν ειχα σχεδον καθολου γαλα, ισως 1-2 σταγονες πρωτογαλα και αφετερου δεν μου εδειξαν πως να βαλω το μωρο στο στηθος. Μου το πηραν λοιπον και μου ειπαν οτι δεν πειραζει .. Την επομενη μερα, πηρα το μωρο στο δωματιο και ηρθε η μαια να μου δειξει για τον θηλασμο. Εχω σχεδον επιπεδες θηλες, το μωρο δεν επιασε (τουλαχιστον οχι με την 1η), και μου εδωσαν ψευδοθηλες. Βγηκε λιγο πρωτογαλα, αλλα μου ειπαν οτι δηθεν αν δεν του δωσουν γαλα, το παιδι θα παθει αφυδατωση με τοσο λιγο που εχω εγω. Ακολουθησε τρομερη στενοχωρια που τα ακουσα αυτα, και στη συνεχεια η παιδιατρος, επισης οπαδος του ξενου γάλακτος, μου ειπε να θηλαζω καθε 4-5 ωρες και οτι μονο αυτο ειναι φυσιολογικο, οτι αν το παιδι ξυπναει νωριτερα θελει συμπληρωμα, και σημαινει οτι δεν χορταινει. Ειπε ακομα, να του δινω παντα συπληρωμα για να δω αμα χορτασε και αν πινει κατω απο 30-40ml, σημαινει οτι χορταινει απο μενα. Του εδινα λοιπον, και επινε παντα απο λιγο (10-30 ml), όμως εκει αρχισαν τα δυσκολα.. Φυγαμε απο την κλινικη την 4η μερα και με το που θηλαζα, το παιδι εκλαιγε ασταματητα αν δεν ετρωγε συμπληρωμα. Χτες, 12η μερα, δοκιμασα να τον ξυπναω ανα 3ωρο, μηπως αυξηθει το γαλα μου που αρχισε να μειωνεται. Ματαια ομως, αυτος κλαιει συνεχως και εγω δεν εχω αλλο γαλα στο στηθος. Πινει λοιπον παντα 20-40ml συμπληρωμα, αλλιως κλαιει συνεχεια. Σημερα το πρωι, το γαλα μου ηταν πιο λιγο απο ποτε. Πηρα μαγια μπυρας (οχι φαρμακευτικη, κανονικη), και δυαλυω ενα κυβακι μαγιας σε λιγο νερο και το πινω, μηπως και αυξηθει η παραγωγη. Το μεσημερι ειχα λιγο περισσοτερο γαλα και κοιμηθηκε 1,5 ωρα χωρις συμπληρωμα. Ομως ξυπνησε ακομη πιο πεινασμενος, και το γαλα μου δεν ειχε κατεβει, οποτε ηπιε παλι ξενο.. Τι να κανω ?? Μηπως τελικα δεν μπορω να θηλασω ?? Να συνεχισω τη μαγια ?? Και ποσες φορες τη μερα ?? Γιατι το γαλα μου δεν του φτανει και κλαιει ακομα και για 20 ml ξενου ?? Να τον ξυπναω στο 3ωρο ή και νωριτερα για να φαει ωστε να πειναει λιγοτερο και να φτανει το γαλα μου ή δεν θα βοηθησει ?? Γιατι στο 4ωρο - 5ωρο, ειναι πολυ πεινασμενος, ποτε δεν χορταινει με το δικο μου, ομως τοτε ξυπναει απο μονος του , εχοντας βεβαια πιει συμπληρωμα, αν δεν πιει δεν μπορει να κοιμηθει .. Θα μπορεσω να κοψω το συμπληρωμα ?? Και αν ναι, με ποιο τροπο ?? Και πως θα εχω πιο πολυ γαλα ?? Κοντευει να μου κοπει, ειναι ολο και λιγοτερο, στα 5 λεπτα που θηλαζει, τελειωνει. Με το θηλαστρο (χειροκινητο NUK), δεν βγαινει ουτε σταγονα. Ειμαι στην επαρχια, μπορω απο κάπου να νοικιασω νοσοκομειακο ?? Σας παρακαλω παρα πολυ να με βοηθησετε, δεν θα ηθελα το παιδακι μου να τρωει κονσερβρες, αλλα δεν μπορω και να τον αφηνω νηστικο να κλαιει μια και δυο ωρες επειδη πειναει, εφοσον εχει ηδη θηλασει. Ξεχασα να αναφερω οτι εχουμε περιπου 6 γευματα ημερησιως και τουλαχιστον 6 βρεγμενες και 3-4 λερωμενες πανες τη μερα. Οποια μπορει να με βοηθησει, το εκτιμω ιδιαιτερα, κοντευω να τραλθω απο τη στενοχωρια μου με αυτη την κατασταση

Τα γεύματα είναι πολύ λίγα. Το ίδιο και το συμπλήρωμα που δίνεις. Το μωρό έχει ίκτερο;

Απάντησε και σε αυτές τις ερωτήσεις και βλέπουμε.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=261974#post261974

Για αρχή θα σου πρότεινα να προσφερεις στο μωρο ανα δυο ωρες την ημερα εστω και κοιμισμενο αν ειναι και ανα 4 το πολυ τη νυχτα. Μην το ξυπνας βαλτο στο στηθος κοιμισμενα βρεξε το στηθος σου με λιγο δικο σου γαλα και θ Να εναλλασσεις πολλς φορες τους μαστους σε καθε γευμα, δηλ μολις χασει το ενδιαφερον του σπο τον να να το βαζεις στον αλλο και μετα ξανα απ την αρχη μεχρι να χασει το ενδιαφερον του και ελαττωνε σιγα σιγα το συμπληρωμα. Το θηλαστρο που εχεις ξεχασε το για τωρα.

Απαντησε ομως στις ερωτησεις να δουμε τι θα σου πουν τα κοριτσια

Τι εννοείς το γάλα σου δεν είχε κατέβει; Πώς το ξέρεις; Μην περιμένεις να δεις να πρήζεται το στήθος για να θηλάσεις, βάζε το μωρό στο στήθος πριν πεινάσει πολύ, μόλις το αναζητήσει. ακόμη κι αν θήλαζες πριν από λίγο. Θα στρώσουν τα πράγματα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δε θα αναφερθώ στις τραγικές οδηγίες που σου έδωσαν!

Ειναι πολυ νωρίς ακόμα κι όλα διορθώνονται.

Καταρχάς όσο το μωρο θηλάζει τόσο γάλα θα παράγεις.

Φρόντισε να κανετε 8-12 γεύματα στο 24ωρο. Τα 6 ειναι λίγα για τόσο μικρο μωρο.

Βάζε το μωρο στο στηθος όσο πιο συχνα μπορείς κι αστο όσο θέλει. Ειναι φυσιολογικο να περνάει πολλές ωρες την ημέρα εκει.

Κάθε μέρα μπορείς να μειωνεις το συμπλήρωμα κατα 10ml ανά γεύμα.

Μην δίνεις πιπιλα και τσάι.

Μπορείς να πάρεις χάπια μαγιας μπύρας 10 χάπια 4 φορές την ημέρα για 7 μέρες, δηλ 40 την ημέρα.

Μετράς 6-8 πάνες βρεγμενες μέχρι να σαραντησει.

Κανε συχνές εναλλαγές στο στηθος οταν θηλαζει το μωρο καθώς και μαλαξεις.

Πίνε πολυ νερο.

Να τρως καλα.

Να σου ζήσει!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Miriki μαζι γράφαμε! Δεν εννοώ φυσικα εσένα για τις τραγικές οδηγίες αλλα τις μαιες και τον παιδιατρο!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας !!

Ικτερο δεν εκανε το ζουζουνακι μου, καθολου. Θα απαντησω και στις ερωτησεις για το θηλασμο που μου ειπατε. Απο το μεσημερι ως τωρα, τον εβαλα στο στηθος 3 φορες, οποτε ζητουσε, ανα 2,5 και ανα 1,5 ωρες ... Ως τωρα , στα 3 αυτα γευματα δεν ηπιαμε συμπληρωμα .. αντε να δουμε πως θα παει !! Θα γραψω να σας ενημερωσω !!! Να 'στε καλα !!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος -- 38η

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) --- ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. --- επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. --- οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ---οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 2900 βαρος γεννησης

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.--- 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ---6

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα --- 20-40ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) -- περιπου 180ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. --- οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: --- οχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. --- 10-12

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο ---- 5-6

Τι εννοείς το γάλα σου δεν είχε κατέβει; Πώς το ξέρεις; Μην περιμένεις να δεις να πρήζεται το στήθος για να θηλάσεις, βάζε το μωρό στο στήθος πριν πεινάσει πολύ, μόλις το αναζητήσει. ακόμη κι αν θήλαζες πριν από λίγο

Εννοω οτι τον βαζω στο στηθος, και ειναι αδειο. Το βλεπω γιατι δεν εχει γαλα, ουτε στην ψευδοθηλη, ουτε στο στοματακι του :confused: Επισης, δεν βγαινει ουτε καν μια σταγονα για να βρεξω στο στηθος μου και να ξυπνησει ορισμενες φορες .. Αν δεν τραβηξει αυτος με το στοματακι του, τιποτα !!

Μπορείς να πάρεις χάπια μαγιας μπύρας 10 χάπια 4 φορές την ημέρα για 7 μέρες, δηλ 40 την ημέρα.

Μετράς 6-8 πάνες βρεγμενες μέχρι να σαραντησει

Η μαγια μπυρας η φρεσκια δεν κανει ?? Αντι για τα χαπια ? Την παιρνω διαλυμμενη σε λιγο νερακι ! Βρεχει καμια 10 πανες τη μερα,μπορει και 12 καμια φορα, ειναι κακο λες αυτο ?? Μηπως ειναι πολλες ?

Η μαγια μπυρας η φρεσκια δεν κανει ?? Αντι για τα χαπια ? Την παιρνω διαλυμμενη σε λιγο νερακι ! Βρεχει καμια 10 πανες τη μερα,μπορει και 12 καμια φορα, ειναι κακο λες αυτο ?? Μηπως ειναι πολλες ?

Δεν ξέρω για τη φρέσκια. Πιθανόν να κάνει αλλα δεν θα μπορείς να ελεγξεις δοσολογία. Όπως βλέπεις χρειάζεται πολλα χάπια για να δεις αποτέλεσμα. Στο φαρμακείο θα βρεις χάπια.

Όσο πιο πολλές πάνες τόσο καλύτερα! Πάντως για να βρέχει 10 πάνες δεν μπορεί να τις βρέχει μονο με 180ml συμπλήρωμα. Άρα απο σένα παίρνει γάλα!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Οι πάνες σας είναι μια χαρά (όσο πιο πολλές τόσο πιο καλές). Ίσως απλά να μην έχεις καταφέρει να βγάλεις εσύ με το χέρι σου γάλα (θέλει λίγο εξάσκηση και είναι και μερικές γυναίκες που δεν μπορούν απλά, όχι ότι δεν έχουν γάλα όμως).

Βάρος εξόδου;

Γνώμη μου είναι να την αφήσεις της μαγιά σε πρώτη φάση και απλά να θηλάζεις συχνά, όπως είπαμε. Η μαγιά πολλές φορές περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει (δε λέω ότι θα συμβεί σε σένα αλλά καλύτερα να δοκιμάσεις πρώτα άλλους τρόπους).

Θηλές σιλικόνης γιατί χρησιμοποιείς; (είναι μειωμένο το ερέθισμα που δίνεις στο στήθος έτσι)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αχ Miriki μου, βαρος εξοδου δεν μας ειπανε, δεν μου τον ζυγισαν πριν φυγουμε, αλλα εμεινα 3 24ωρα στην κλινικη, ημασταν καλα και οι 2 και θελαμε να φυγουμε ! Τον ειδε η παιδιατρος, αλλα ειπε μονο οτι ειναι καλα ! Σχετικα με τις θηλες σιλικονης, τις εβαλα γιατι εχω επιπεδες θηλες και απο την αρχη στην κλινικη δεν προσπαθησαμε με τις δικες μου, οι μαιες μου ειπαν αμεσως να αγορασω σιλικονης, μεσα απο την κλινικη μαλιστα ...Στο καλο τους, ολα για να βγαζουνε λεφτα.. Τωρα δυστυχως το ζουζουνακι μου δε θελει καθολου το στηθος χωρις την ψευδοθηλη, ολο κλαιει.

Κατι αλλο... στην κλινικη, μετρησαν μονο Β.Σ. στην αρχη .. δε μας εδωσας βιβλιαρακι με καμπυλες αναπτυξης, υψος, περιμετρο κεφαλης κτλ ... δεν θα επρεπε ???

Υπάρχει κάπου ένα θέμα για τις επίπεδες θηλές και πώς να τις διαχειριστείς. Ξεκοκκάλισέ το μπας και πετάξεις τις ψευδοθηλές. Αν θυμάμαι καλά (δε με αφορούσε το συγκεκριμένο και δεν έδωσα πολλή προσοχή) κάποιες βάζανε για λίγο το θήλαστρο μέχρι να βγει η θηλή και μετά το μωρό, αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου.

Γιατί δε σας έδωσαν βιβλιάριο υγείας; Μήπως δεν είχαν τσέκαρέ το με την κλινική και απευθύνσου στη νομαρχία. Στα μωρά το βιβλιάριο έχει την αξία της αστυνομικής ταυτότητας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Υπάρχει κάπου ένα θέμα για τις επίπεδες θηλές και πώς να τις διαχειριστείς. Ξεκοκκάλισέ το μπας και πετάξεις τις ψευδοθηλές. Αν θυμάμαι καλά (δε με αφορούσε το συγκεκριμένο και δεν έδωσα πολλή προσοχή) κάποιες βάζανε για λίγο το θήλαστρο μέχρι να βγει η θηλή και μετά το μωρό, αλλά μη σε πάρω στο λαιμό μου.

Γιατί δε σας έδωσαν βιβλιάριο υγείας; Μήπως δεν είχαν τσέκαρέ το με την κλινική και απευθύνσου στη νομαρχία. Στα μωρά το βιβλιάριο έχει την αξία της αστυνομικής ταυτότητας.

Διαβασα το αρθρο, γενικα δεν ειναι και οτι καλυτερο, οπως φυσικα φανταζομουν ... Το ζητημα ειναι να δουμε τωρα που μαθαμε μ'αυτες, πώς τις ξεφορτωνομαστε, θα δοκιμασω ολα τα tips που εχει στο κειμενακι που μου ειπες, φαινονται καλα !

Μ'αυτο παλι με το βιβλιαριο υγειας, βγηκα απο τα ρουχα μου ... αφενος μεν δεν με ενημερωσαν οτι πρεπει να το παρουμε και οτι εχει τετοια σημασια, και αφετερου, εχω την εντυπωση, οτι η @@@ παιδιατρος που τον ειδε, οντως δεν κατεγραψε τιποτα εκτος απο το βαρος του, ουτε υψος ουτε τιποτα.. θα παρω αυριο τηλ στην κλινικη και θα γινει κακος χαμος ..

Κατα τα αλλα, ειμαι στα προθυρα της παρανοιας ... Θηλαζα 20.00 - 21.20 ασταματητα, και ξανα 22.10 - 23.10 αφου δεν κοιμοτανε και εκλαιγε ... κατεληξα παλι να δωσω το παλιοfrisolac στο τελος, ομως κι αυτο το τυραωωαει, οπως τυραννιοταν και στο στηθος τοσες ωρες ... Δεν μπορω να καταλαβω τι στο καλο κανω λαθος ... μαλλον ειμαι τελειως αχρηστη και ανικανη ... :( Τοσες ωρες στο στηθος, ολο κουραζεται και σταματαει. Πειραζω αυτακια, μαγουλακια, ποδαρακια, ξυπναει για μισο λεπτο και μετα παλι τιποτα ... 9,5 λεπτα καθεται και μισο λεπτο τρωει ... τον βγαζω απ' το στηθος και δειχνει να μην τον νοιαζει, με το που παω ομως να τον βαλω στο κρεββατι του, με τη μια τα κλαμματα και θελει ξανα να κατσει στο στηθος ... Θα τρελαθω εντελως !

Διαφημίσεις

Δεν μπορω να καταλαβω τι στο καλο κανω λαθος ... μαλλον ειμαι τελειως αχρηστη και ανικανη ... :(

ΤΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ! Είσαι λεχώνα και γιαυτό διακαιολογείται η σαχλαμαροσύνη από τις ορμόνες. Απαγορεύεται να σκέφτεσαι έτσι. Πασχίζεις για το καλύτερο και αυτό είναι άθλος. Σου αξίζουν συγχαρητήρια όχι αυτομαστίγωμα! Δεν υπάρχει αποτυχία στο θηλασμό. Δυσκολίες ναι, αποτυχία όχι. Ακόμη κι αν τα παρατήσεις τώρα που μιλάμε αποτυχία δεν είναι.

Καταρχάς όσο δίνεις μπουκάλι τόσο θα δυσκολεύεται το μωρό να πιάσει το στήθος, γιατί είναι διαφορετικός ο τρόπος που πίνεις από το μπουκάλι και διαφορετικός από το στήθος. Για να παρηγορηθείς σου λέω ότι εμείς μέχρι να σαραντίσουμε θηλάζαμε 4-8 διάλειμμα για μπάνιο (του μωρού και της μαμάς) και 9-12. Ασταμάτητα!!!! Ξάπλωσε στο κρεβατάκι σου τώρα το μεσημεράκι και όποτε μπορείς, βάλε το μωράκι δίπλα να μασουλάει και ξέχνα τα ρολόγια και τις ώρες για λίγο καιρό. Βιβλιαράκια, ταινιούλες και σειρές...... Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα, να το θυμάσαι αυτό. Θέλει εκπαίδευση και η μαμά και το μωρό.

Καλό θα ήταν πάντως να σε δει σύμβουλος. Πού μένεις μήπως υπάρχει κάποια μεγάλη πόλη κοντά σου που να υπάρχει σύμβουλος; Θα σου βάλω λινκ.

http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/που-θα-βρείτε-ειδικούς/σύμβουλοι-γαλουχίας-ibclc-ανά-περιοχή/

http://www.llli.org/docs/greece/greece.pdf

Τα ονόματα στη δεύτερη λίστα είναι μητέρες εθελόντριες και όχι επαγγελματίες υγείας, αλλά μπορείς από εκεί να αντλήσεις αρκετή υποστήριξη και συμβουλές.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλό θα ήταν πάντως να σε δει σύμβουλος. Πού μένεις μήπως υπάρχει κάποια μεγάλη πόλη κοντά σου που να υπάρχει σύμβουλος; Θα σου βάλω λινκ.

Ειμαι στην Ξανθη, ειδα στη λιστα που υπαρχει μια συμβουλος, αλλα ειναι γυναικολογος, και η γυναικα δεν νομιζω να εχει χρονο διοτι σαν εγκυος, ειχα προσπαθησει να κλεισω RV μαζι της και ειχε παρα πολλη δουλεια ! Υπαρχει δυνατοτητα να σε δει συμβουλος μαζι με το μωρο ? Δεν το ηξερα αυτο! Πολυ καλα θα ητανε αν μπορουσα !!

Στελνω το προγραμμα απο τους χτεσινους θηλασμους... Δεν ξερω αν πρεπει να χαρω που μειωσα το συμπληρωμα απο τα 180ml στα 85ml ή να χαλιεμαι που το καθε γευμα κρατουσε πανω απο μια ωρα ..

ΘΗΛΑΣΜΟΙ : ΣΥΠΛΗΡΩΜΑ :

10.45 - 11.45 -

12.45 - 13.40 -

15.30 - 16.00 25ml

20.00 - 21.20 -

22.10 - 23.10 20ml

02.45 - 03.30 -

03.50 - 04.30 40ml

8 βρεγμενες πανες και 5 κενωσεις !

Σημερα παλι, 15η μερα, 1η φορα που καταφεραμε να βγαλουμε το πρωινο χωρις δραματα ... Θηλασε 10 λεπτα ασταματητα, χωρις διαλειμμα, με συνεχεις καταπωσεις, 10.50 - 11.00 και ξανα 12.35 - 13.00. Τωρα ειναι σε φαση που ξυπναει, θα παω να θηλασει και παλι, μπας και δε δωσουμε συπληρωμα ! ΟΥΥΥΥΥΥΦΦΦ !!! :roll:

Σούπερ είστε. Τα κακά πώς είναι (χρώμα υφή κλπ)_

Όσο για την ώρα εσύ πόση ώρα έκανες για να γράψεις μία λέξη όταν μάθαινες να πληκτρολογείς; Ε; Το μωρό δεν έχει δικαίωμα να κάνει πρακτική εξάσκηση; ;)

Φαντάζομαι ότι έχεις αντιληφθεί πως το συμπλήρωμα που δίνεις είναι καθάρά για δικούς σου ψυχολογικους λόγους έτσι; Το μωρό δε χορταίνει με αυτό μόνο σε καμία περίπτωση. Οπότε σιγά σιγά θα το μειώσεις και όλα κομπλέ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Φοβαμαι και να το πω, αλλα ... Κοντευουμε να κλεισουμε 3ο 24ωρο χωρις συμπληρωματα !!! Σταματησα να του δινω frisolac, και ειμαστε πλεον με 9-10 θηλασμους τη μερα !! Χρειαστηκε να τον ξυπνω για να φαει ανα 2-3 ωρες μονο την 1η μερα, και εδω και 2 μερες, σηκωνεται μονος του και με ζηταει οποτε πεινασει !! Το γαλα μου τρεχει πλεον κανονικα, για την ακριβεια οχι μονο φτανει, αλλα και περισσευει !! Τα κακα μας βεβαια ειναι λιγακι πρασινα και υγρα την τελευταια μερα, δεν ξερω γιατι! Οσο για τη μαγια, την ειχα παρει μονο 2 μερεσ και σταματησα, δεν χρειαζεται καθολου !!

Μπράβο!

Για τα κακα περίμενε να δεις πως θα παει. Αν δεν συνεχίσουν να ειναι πρασινα πιθανόν να ειναι κανένα κρυωμα ή ιωσουλα. Αν συνεχιστούν ίσως ειναι υπερπαραγωγη!

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 3 εβδομάδες μετά...

κοριτσια καλησπερα!γραφω πρωτη φορα αν και σας παρακολουθω καιρο!εχω μια μπεμπα 1 μηνων!στην αρχη θηλαζαμε κανονικα αλλα μετα αποπονο στις θηλες πηρα θηλαστρο της medela το ηλεκτρικο και αντλουσα ολα τα γευματα της μικρης και της τα εδινα με τ μπιμπερο.εδω και μια βδομαδα θηλαζουμε αποκλειστικα αλλα εχω παρατηρησει οτι τ γαλα μ εχει μειωθει.βαζω τ παιδι στο στηθος τρωει και μετα απο λιγο κλαιει σαν να μην μπορει να ρουφιξει με αποτελεσμα ν τ δινω συμπληρωμα για να μην μενει νηστικο.κακακια κ τσισα κανει συχνα 10 πανες τη μερα.τ να κανω για να αυξηθει το γαλα?να παρω καποιο βοηθημα απο τ φαρμακειο?εχω διαβασει για καποιες ταμπλετες απο μαγια δεν ξερω ακριβως τ ειναι!!βαοηθηστε κοριτσια γιατι δεν θελω να σταματησουμε τον θηλασμο τοσο νωρις!!!περιμενω μηνματακια κ σας ευχαριστω προκαταβολικα!

κοριτσια καλησπερα!γραφω πρωτη φορα αν και σας παρακολουθω καιρο!εχω μια μπεμπα 1 μηνων!στην αρχη θηλαζαμε κανονικα αλλα μετα αποπονο στις θηλες πηρα θηλαστρο της medela το ηλεκτρικο και αντλουσα ολα τα γευματα της μικρης και της τα εδινα με τ μπιμπερο.εδω και μια βδομαδα θηλαζουμε αποκλειστικα αλλα εχω παρατηρησει οτι τ γαλα μ εχει μειωθει.βαζω τ παιδι στο στηθος τρωει και μετα απο λιγο κλαιει σαν να μην μπορει να ρουφιξει με αποτελεσμα ν τ δινω συμπληρωμα για να μην μενει νηστικο.κακακια κ τσισα κανει συχνα 10 πανες τη μερα.τ να κανω για να αυξηθει το γαλα?να παρω καποιο βοηθημα απο τ φαρμακειο?εχω διαβασει για καποιες ταμπλετες απο μαγια δεν ξερω ακριβως τ ειναι!!βαοηθηστε κοριτσια γιατι δεν θελω να σταματησουμε τον θηλασμο τοσο νωρις!!!περιμενω μηνματακια κ σας ευχαριστω προκαταβολικα!

Ίσως δεν μειώθηκε το γάλα σου αλλα το μωρο έχει συνηθίσει την εύκολη ροη του μπουκαλιού οπότε κλαίει.

Αυτήν την εβδομάδα πόσες πάνες έβρεχε; (εννοω όσο θήλαζε μόνο)

Πόσο συμπλήρωμα δίνεις;

Δοκίμασε συχνές εναλλαγές στο στηθος. Δηλαδη βάζεις το μωρο πχ στο δεξι στηθος, όταν το αφήσει μόνο του και δείξει να δυσανασχετει, το βάζεις στο αριστερο, μόλις δε θέλει άλλο μια κλαίει ξανά στο δεξι μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του εντελώς.

Επίσης οι μαλαξεις στο στήθος την ώρα που θηλάζει θα βοηθήσουν την ροη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες !

Γεννησα πριν 13 μερες εναν μπεμπη, 2.900 kg, με Φ.Τ. και επισκληριδιο, στην 38η εβδομαδα. Δυστυχως ξεκινησαμε πολυ ασχημα με το θηλασμο, απο την κλινικη. Ενω ειχα ξεκαθαρισει οτι θελω αποκλειστικο θηλασμο, το 1ο βραδυ, που ηταν και το μονο που αφησα το μωρο στην αιθουσα νεογνων, του εδωσαν ξενο γαλα, και μαλιστα κρυφα απο εμενα (ειδα γαλα στο στομα του και μου ελεγαν οτι εκανε εμετο και ειναι φυσιολογικο, αργοτερα μια μαια μου ομολογησε οτι το ταισαν).Οταν μου το εφεραν να το θηλάσω, καθως ηταν το 1ο 24ωρο, (1ο βραδυ), αφενος μεν δεν ειχα σχεδον καθολου γαλα, ισως 1-2 σταγονες πρωτογαλα και αφετερου δεν μου εδειξαν πως να βαλω το μωρο στο στηθος. Μου το πηραν λοιπον και μου ειπαν οτι δεν πειραζει .. Την επομενη μερα, πηρα το μωρο στο δωματιο και ηρθε η μαια να μου δειξει για τον θηλασμο. Εχω σχεδον επιπεδες θηλες, το μωρο δεν επιασε (τουλαχιστον οχι με την 1η), και μου εδωσαν ψευδοθηλες. Βγηκε λιγο πρωτογαλα, αλλα μου ειπαν οτι δηθεν αν δεν του δωσουν γαλα, το παιδι θα παθει αφυδατωση με τοσο λιγο που εχω εγω. Ακολουθησε τρομερη στενοχωρια που τα ακουσα αυτα, και στη συνεχεια η παιδιατρος, επισης οπαδος του ξενου γάλακτος, μου ειπε να θηλαζω καθε 4-5 ωρες και οτι μονο αυτο ειναι φυσιολογικο, οτι αν το παιδι ξυπναει νωριτερα θελει συμπληρωμα, και σημαινει οτι δεν χορταινει. Ειπε ακομα, να του δινω παντα συπληρωμα για να δω αμα χορτασε και αν πινει κατω απο 30-40ml, σημαινει οτι χορταινει απο μενα. Του εδινα λοιπον, και επινε παντα απο λιγο (10-30 ml), όμως εκει αρχισαν τα δυσκολα.. Φυγαμε απο την κλινικη την 4η μερα και με το που θηλαζα, το παιδι εκλαιγε ασταματητα αν δεν ετρωγε συμπληρωμα. Χτες, 12η μερα, δοκιμασα να τον ξυπναω ανα 3ωρο, μηπως αυξηθει το γαλα μου που αρχισε να μειωνεται. Ματαια ομως, αυτος κλαιει συνεχως και εγω δεν εχω αλλο γαλα στο στηθος. Πινει λοιπον παντα 20-40ml συμπληρωμα, αλλιως κλαιει συνεχεια. Σημερα το πρωι, το γαλα μου ηταν πιο λιγο απο ποτε. Πηρα μαγια μπυρας (οχι φαρμακευτικη, κανονικη), και δυαλυω ενα κυβακι μαγιας σε λιγο νερο και το πινω, μηπως και αυξηθει η παραγωγη. Το μεσημερι ειχα λιγο περισσοτερο γαλα και κοιμηθηκε 1,5 ωρα χωρις συμπληρωμα. Ομως ξυπνησε ακομη πιο πεινασμενος, και το γαλα μου δεν ειχε κατεβει, οποτε ηπιε παλι ξενο.. Τι να κανω ?? Μηπως τελικα δεν μπορω να θηλασω ?? Να συνεχισω τη μαγια ?? Και ποσες φορες τη μερα ?? Γιατι το γαλα μου δεν του φτανει και κλαιει ακομα και για 20 ml ξενου ?? Να τον ξυπναω στο 3ωρο ή και νωριτερα για να φαει ωστε να πειναει λιγοτερο και να φτανει το γαλα μου ή δεν θα βοηθησει ?? Γιατι στο 4ωρο - 5ωρο, ειναι πολυ πεινασμενος, ποτε δεν χορταινει με το δικο μου, ομως τοτε ξυπναει απο μονος του , εχοντας βεβαια πιει συμπληρωμα, αν δεν πιει δεν μπορει να κοιμηθει .. Θα μπορεσω να κοψω το συμπληρωμα ?? Και αν ναι, με ποιο τροπο ?? Και πως θα εχω πιο πολυ γαλα ?? Κοντευει να μου κοπει, ειναι ολο και λιγοτερο, στα 5 λεπτα που θηλαζει, τελειωνει. Με το θηλαστρο (χειροκινητο NUK), δεν βγαινει ουτε σταγονα. Ειμαι στην επαρχια, μπορω απο κάπου να νοικιασω νοσοκομειακο ?? Σας παρακαλω παρα πολυ να με βοηθησετε, δεν θα ηθελα το παιδακι μου να τρωει κονσερβρες, αλλα δεν μπορω και να τον αφηνω νηστικο να κλαιει μια και δυο ωρες επειδη πειναει, εφοσον εχει ηδη θηλασει. Ξεχασα να αναφερω οτι εχουμε περιπου 6 γευματα ημερησιως και τουλαχιστον 6 βρεγμενες και 3-4 λερωμενες πανες τη μερα. Οποια μπορει να με βοηθησει, το εκτιμω ιδιαιτερα, κοντευω να τραλθω απο τη στενοχωρια μου με αυτη την κατασταση

αν επιτρέπεται σε ποιο μαιευτήριο γέννησες να μην πάω? :evil:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ίσως δεν μειώθηκε το γάλα σου αλλα το μωρο έχει συνηθίσει την εύκολη ροη του μπουκαλιού οπότε κλαίει.

Αυτήν την εβδομάδα πόσες πάνες έβρεχε; (εννοω όσο θήλαζε μόνο)

Πόσο συμπλήρωμα δίνεις;

Δοκίμασε συχνές εναλλαγές στο στηθος. Δηλαδη βάζεις το μωρο πχ στο δεξι στηθος, όταν το αφήσει μόνο του και δείξει να δυσανασχετει, το βάζεις στο αριστερο, μόλις δε θέλει άλλο μια κλαίει ξανά στο δεξι μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του εντελώς.

Επίσης οι μαλαξεις στο στήθος την ώρα που θηλάζει θα βοηθήσουν την ροη.

8 με 10 πανες την ημερα.αυτο κανω την αλλαζω συνεχεια στηθος αλλα στο τελος που κλαιει γιατι δεν εχει χορτασει την λυπαμε και της δινω συμπληρωμα γυρω στα 50 ml συνηθως (δεν συμβαινει σε ολο τα γευματα σε κανα 2 μονο και αυτο πιο πολλες φορες το απογευμα η τ βραδακι).ημερισιως τρωει περιπου 150 ml ξενο γαλα.nomizv πως δεν ειναι μεγαλη ποσοτητα και μπορω να την καλυψω μονο με το δικο μου γαλα.για τη μαγια μπυρας τι λες?νομιζω πως διχαζουν οι γνωμες!

8 με 10 πανες την ημερα.αυτο κανω την αλλαζω συνεχεια στηθος αλλα στο τελος που κλαιει γιατι δεν εχει χορτασει την λυπαμε και της δινω συμπληρωμα γυρω στα 50 ml συνηθως (δεν συμβαινει σε ολο τα γευματα σε κανα 2 μονο και αυτο πιο πολλες φορες το απογευμα η τ βραδακι).ημερισιως τρωει περιπου 150 ml ξενο γαλα.nomizv πως δεν ειναι μεγαλη ποσοτητα και μπορω να την καλυψω μονο με το δικο μου γαλα.για τη μαγια μπυρας τι λες?νομιζω πως διχαζουν οι γνωμες!

Νομίζω οτι την ενοχλει η μείωση της ροής απο το στηθος τις βραδινές ωρες γιατι έχει συνηθίσει το μπουκάλι.

Μπορείς να κόβεις σταδιακά το συμπλήρωμα κατα 10μλ στο γεύμα που δίνεις κάθε μέρα (δηλ σήμερα δίνεις 50 αύριο 40 κτλ).

Δεν νομίζω οτι χρειάζεσαι κατι για να αυξηθεί η παραγωγη σου. Οι πάνες ειναι πολυ καλές!

Πόσες φορές θηλάζει το 24ωρο; Πρέπει να κάνει 8-12 γεύματα. Το ιδανικο ειναι να βάζεις το μωρο στο στηθος πριν αρχίσει να κλαίει.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

• Δημιουργία νέου...