Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!

Recommended Posts

Η μικρή μου 4,5 μηνων εκτός από το αυτοκίνητο άρχισε να αλλαζει την συμπεριφορά της και στο σπίτι....Δεν καθεται ουτε 5 λεπτά στο γυμναστηριο μόνη της...πολλές φορες δεν καθεται ουτε με παρέα...δεν καθεται στο ρηλαξ...δεν καθεται στο καροτσι...δεν θελει μαρσιπο...θέλει όλη μερα αγκαλια και να πηγαίνουμε όρθιοι περα-δωθε...αμα κατσουμε κατω θελει τραγουδια, να της μιλαμε ή να παιζουμε...μόνη της αν την ακουμπήσουμε οπουδήποτε αμεσως αρχιζει να διαμαρτύρεται...στο σπιτι υπαρχουν πολλα χερια βοήθειας..δεν θελουμε να την αφήνουμε να κλαίει..παντου γραφουν να μην τα αφήνουμε να κλαίνε...αλλα μηπως της κανουμε κακο?? Μηπως πρέπει να αρχισει να απασχολείται εστω και για λίγο μόνη της?? Εξω δεν μπορούμε να βγουμε λογω του κλαματος στο αυτοκινητο, στο καροτσι μονο κοιμισμένη, τι θα κανουμε όλο τον χειμωνα???? Βολτες μεσα στο σπιτι??? Μηπως κανω κακο στο παιδι που το εχουμε συνεχεια αγκαλια για να μην κλαιει????

Διαφημίσεις

Κοιτα να δεις ειναι πολυ μικρο οντως ακομα για να το αφησεις να κλαιει.το θεμα ειναι ομως οτι οντως δεν καθετε πουθενα και αυτο ειναι ενα θεμα.εγω στη θεση σου θα την αφηνα στο ριλαξ η στο καροτσι αλλα οχι μονη της θα της μιλαγα και θα την απασχολουσα με οτι να ναι αλλα να εισαι διπλα της να σε βλεπει(κανοντας παραλληλα και καμια ελαφρια δουλεια).πιστευω οτι πρεπει να ξεκινησεις την προσπαθεια απο τωρα.θα σου κλαψει πολυ γιατι εχει μαθει αγκαλια γιατι οπως μας λες μονο εκει ηρεμει αρα αποκλειουμε να ποναει καπου.την κουνας καθολου?πιπιλα χρησιμοποιητε μηπως ηρεμησει λιγο?μην αφηνεις το παιδι να πλανταξει στο κλαμα αλλα οχι και με την παραμικρη γκρινια να το σηκωνεις.συννενοησου και με τους υπολοιπους στο σπιτι να σε βοηθησουν να το τηρησετε ...και εχε υπομονη;)

Εγω δεν θα την έπαιρνα αγκαλιά με το παραμικρό ..... Σκέψου γιατι λένε οτι τα δευτερα παιδια ειναι πιο ανεξάρτητα και εύκολα ;

Αστη να κάτσει λίγο μιλά της εξήγησε της τι κανει το καθε παιχνιδάκι και ααγκαλιασε την μετα απο 3-4 λεπτά που θα κάτσει

Κατι που με βοήθησε, καθε φορά που εκαιρνα τον δικο μου αγκαλιά έλεγα 'up up', ετςι μάθαινε οτι μονο οταν το πω θα τον σηκωσω, οποιαδήποτε άλλη στιγμή οχι

Είναι στο παιδί και είναι φάση που νομίζω για εσάς πλησιάζει στο τέλος της έτσι κι αλλιώς. Σε λίγες εβδομάδες που θα κάθεται καλά στην πλατουλα θα είναι πιο άνετα να κάνει βόλτες στο καρότσι. Επίσης γύρω στους 5,5 μήνες θα μπορείς να την αφήσεις σε ένα καθαρό χαλάκι στο πάτωμα για κάποιο διάστημα με παιχνιδάκια. Επίσης θα μπορεί να κάθεται λίγο στο ρηλάξ να επεξεργάζεται παιχνιδάκια με τα χέρια του. Τώρα δεν μπορεί να κάνει μόνο του ουσιαστικά τίποτα και ζητάει εσένα να περάσει την ώρα του και ουσιαστικά να πάρει ερεθίσματα για να αναπτυχθεί. Όταν μπορεί να κάτσει μόνο του, γύρω στους 8 μήνες και να παίζει, θα είναι ακόμα πιο εύκολο. Και εκεί γύρω, μπορεί να αρχίσει να μπουσουλάει και απλά θα επιβλέπεις.

Αν δεν έχεις σκοπό να αφήσεις το παιδί κάτω, θα έχετε πολύ μεγαλύτερο διάστημα γκρίνιας.

Το παιδί με τον τρόπο του ζητάει ερεθίσματα και η αγκαλιά είναι ένας τρόπος να τα πάρει.

Για εμένα και οι βόλτες στο σπίτι είναι ημίμετρα... Αν είστε μέσα στο σπίτι, θα έλεγα να του μιλάς, να του τραγουδάς... Αλλά καλύτερα να έχετε επαφή με ανθρώπους, βόλτες έξω...

Πάντως θα έλεγα ότι η "ζωηράδα" δεν έχει σχέση με πρώτα-δεύτερα, είναι στο παιδί. Εμένα τα διδυμάκια ήταν το ένα πολύ ζωηρό και το άλλο το πολύ ήρεμο, από αυτά που περνάνε ώρα στο ρηλάξ χωρις να ζητάνε να κάνουν τίποτα. Απλά κοιτάνε! Πιθανόν τα δεύτερα είναι λίγο πιο καλόβολα, γιατί μπορούν να απαχολούνται έχοντας και τα μεγαλύτερα αδερφάκια που θα τα βλέπουν να παίζουν εκεί γύρω.

Με λίγα λόγια κάποια ενέργεια που ξοδεύεις τώρα μπορείς να την εξοικονομήσεις αργότερα. Ειδικά αφού έχεις και βοήθεια. Αν μιλάς στο παιδί και το αφησεις να μπουσουλήσει, 8 μηνών θα είστε πολύ άνετα μέσα στο σπίτι και όταν θα περπατήσει θα συνεννοείστε και δεν θα τρέχεις από πίσω του, όταν για αλλους "τωρα αρχίζουν τα δύσκολα". Δεν ξέρω και το άλλο σενάριο, του να τιθασεύσεις το παιδί, να μη ζητάει αγκαλιά, δεν ξέρω και αν γίνεται. Πάντως ο εγκέφαλος είναι εύπλαστος και σε κάποιο βαθμό με τα ερεθίσματα μπορείς να επηρεάσεις αν θα έχεις ένα πιο κινητικό ή πιο εγκεφαλικό παιδί.

Το μειονέκτημα, αν θέλεις, είναι ότι πιο δύσκολα αφήνεις ένα ζωηρό μωρό μόνο του με κάποιον όσο είναι στη φάση της αγκαλιάς, θα ακούς γκρίνιες απο γιαγιάδες ότι φταις που το έμαθες αγκαλιά ενώ παλιά το άφηναν στο παρκοκρέβατο για να κάνουν δουλειές, ότι εσύ πώς μεγάλωσες... Εσύ όμως δεν ξέρεις κατά πόσον ήσουν και ζωηρό μωράκι. Μετά από λιγο καιρό οι ίδιες γιαγιάδες βέβαια θα καμαρώνον όταν βλέπουν ότι το παιδί αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς...

Η μικρή μου 4,5 μηνων εκτός από το αυτοκίνητο άρχισε να αλλαζει την συμπεριφορά της και στο σπίτι....Δεν καθεται ουτε 5 λεπτά στο γυμναστηριο μόνη της...πολλές φορες δεν καθεται ουτε με παρέα...δεν καθεται στο ρηλαξ...δεν καθεται στο καροτσι...δεν θελει μαρσιπο...θέλει όλη μερα αγκαλια και να πηγαίνουμε όρθιοι περα-δωθε...αμα κατσουμε κατω θελει τραγουδια, να της μιλαμε ή να παιζουμε...μόνη της αν την ακουμπήσουμε οπουδήποτε αμεσως αρχιζει να διαμαρτύρεται...στο σπιτι υπαρχουν πολλα χερια βοήθειας..δεν θελουμε να την αφήνουμε να κλαίει..παντου γραφουν να μην τα αφήνουμε να κλαίνε...αλλα μηπως της κανουμε κακο?? Μηπως πρέπει να αρχισει να απασχολείται εστω και για λίγο μόνη της?? Εξω δεν μπορούμε να βγουμε λογω του κλαματος στο αυτοκινητο, στο καροτσι μονο κοιμισμένη, τι θα κανουμε όλο τον χειμωνα???? Βολτες μεσα στο σπιτι??? Μηπως κανω κακο στο παιδι που το εχουμε συνεχεια αγκαλια για να μην κλαιει????

Aχ Argini, σε λίγο καιρό θα την κηνυγάς για αγκαλιά και δεν θα κάθεται!!! Μην τρελλαίνεσαι, είναι λογικό να θέλει συνεχώς να ασχολείται κάποιος μαζί της, τί να κάνει τόσο μικρό παιδάκι μόνο του, με τί να ασχοληθεί? Εμένα σε αυτή την ηλικία με έσωσε το ρηλάξ που είχα, το οποίο ήταν ρυθμιζόμενο σε ύψος (το είχα πάρει από ένα γερμανικό site, αυτό ήταν : http://www.babyartikel.de/produkt/mehrzweckhochstuehle/hauck_sit_n_relax_zoo) και το οποίο το είχα συνεχώς δίπλα μου στο ύψος που ήμουν κι εγώ. Δηλαδή αν ήθελα να δω τηλεόραση και καθόμουν στον καναπέ, το έβαζα δίπλα μου και του κουνούσα διάφορα παιχνιδάκια, αν μαγείρευα το ύψωνα ακόμα περισσότερο και του τραγουδούσα ή του μιλούσα, στο γυμναστήριο δε, ποτέ δεν έκατσε μόνος ούτε ο δικός μου, έπρεπε κάποιος να είναι μαζί του και να ασχολείται, νομίζω ότι αυτό είναι το λογικό!

Όσο για το καρότσι, σε τί φορά το έχεις? Προς τα πού κοιτάει το παιδί? Βοηθάει σε αυτή την ηλικία να το γυρίσεις προς τα μπροστά (αν δεν το έχεις κάνει ήδη), βάλε στην μπάρα ή στην κουκούλα κανένα από τα ειδικά παιχνιδάκια για καρότσια που πωλούνται, αν και το καρότσι γενικά θέλει υπομονή και επιμονή, αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία....και ο δικός μου έκατσε ουσιαστικά μετά τον 5ο μήνα και μόνο αφού τον γύρισα προς τα μπροστά και άρχισα να το χρησιμοποιώ όχι μόνο για τον μεταφέρω όταν έπρεπε να πάω κάπου, αλλά γνήσια ως βόλτα του παιδιού, δηλαδή βγαίναμε βόλτα στη γειτονιά χωρίς να έχω να πάω σε κάποια δουλειά, αλλά απλά βολτάραμε και του μιλούσα ή του τραγουδούσα ή πηγαίναμε στις κούνιες παρόλο που κούνια ή τσουλήθρα δεν έκανε (obviously!!!!), απλά και μόνο για να χαζεύει γύρω - γύρω.

Τώρα που περιμένω την μπέμπα μου να σου πω την αλήθεια δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι διαφορετικό ως προς τα παραπάνω, εκτός κι αν τα φέρουν αλλιώς οι συνθήκες λόγω και της ύπαρξης του μεγάλου. Το μόνο που έχω σκοπό να κάνω διαφορετικό είναι όταν η μπέμπα φτάσει περίπου 4 μηνών να τολμήσω να πάω μαζί της σε playgroup που υπάρχει για μωρά έως 6 μηνών. Πηγαίνω τον γιο μου στα Gymboree κι έχω δει ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, νομίζω ότι κάνει καλό, παίρνει το παιδάκι ερεθίσματα, βγαίνεις κι εσύ λίγο, βλέπεις άλλες μαμάδες κ.λπ.

Διαφημίσεις

Aχ, μακάρι να είναι όπως τα λέτε....με ενδιαφερει να κάτσει στο καρότσι για να μπορέσουμε να πάμε καμια βόλτα...το καροτσι το έχω γυρισμένο προς εμένα για να με βλέπει και να μην αγριευεται...είναι και ψηλό και έχουμε καλή επαφή...το ρηλαξ μας είναι υπερπαραγωγή αλλά δεν το πολυθελει...εμενα με ενδιαφερει να καθεται στο γυμναστηριο για να κινειται..τωρα με το ένα χερι γραφω και με το άλλο κουνω τα παιχνίδια στο γυμναστηριο και ταυτόχρονα της τραγουδαω...η παιδίατρος υποστηριζει ότι ψυχοκινητικά είναι εξαιρετική...μακάρι να έχει δίκιο...

argini δοκιμασε να αλλαξεις φορα στο καροτσι να δεις πως θα αντιδρασει ,μπορει και να της αρεσει παραπανω να χαζευει τον κοσμο,,,,τη φαση αυτή που λες με την αγκαλια και την βολτα την περασαμε κ εμεις για 1-2 εβδομάδες (νομιζω) αλλα πιο μικρες,,,,στο γυμναστηριο δειξε της πως να παιζει και θα σε μιμηθεί αλλα βαζε την συνεχεια ,,δωσε της χωρο για να κινηθει,,,ασε την να γκρινιαξει λιγο (κανενα 2λεπτο εννοω) και μετα παρε την,,,επισης δοκιμασέ να την εχεις με το ριλάξ και σε αλλους χωρους πχ στην κουζινα όταν εχεις εκει δουλεια ,,τωρα λογικα θα εχει αρχισει να παρατηρει και να της φαινονται όλα πολύ ενδιαφεροντα (δε ξερεις ποσο εντυπωσιακο μπορει να είναι ένα ψυγειο:D)

δεν ξερω αν παιζει ρολο η αν απλα εχω ένα πολύ <ευκολο> παιδι αλλα εγω της τα δοκιμαζα όλα από πολύ νωρις δηλαδη από 30 ημερων στο καροτσι και στον μαρσιπο βολτα,,,από 2 μηνων στο γυμναστηριο,,τωρα που είναι 6 δε θελει να είναι ξαπλωμενη και της βαζω την μαξιλαρα του θηλασμου για να παιζει η τη βαζω στο πατωμα και προσπαθει να μπουσουλησει κτλ ,,α και όταν θελει να παιξει μαζι μου και εγω εχω δουλεια την <χορευω> και την ξεθεωνω με κατι cd από τα ζουζούνια (αυτό το εκανα από τοτε που ηταν μικρη και παντα επιανε:mrgreen::mrgreen::mrgreen:)

Μην ανγχονεσαι θα περασει.Αλλαζουν πολυ συχνα σε αυτη την υλικια..φαση ειναι θα περασει.Το ιδιο ειχα και εγω...κυκλοφορουσα με ρινγκ σλινκ (μαρσιπο) ολη την ωρα.Μαζι καναμε δουλειες..ηλεκτρικη σκουπα ,μαγειρεμα,απλωμα....ολα.Τον αφηνα σταδιακα αλλα ηταν κοντα οταν εκανα κατι για να με βλεπει και να του μιλαω.Τωρα ειναι 7μηνων καθεται αρκετα στο παρκο με διαφορα παιχνιδια,αλλα αν με δει και περασω απο κοντα κλαιει για αγκαλια.....Μπορει να ξυπνησει στην κουνια του και να παιζει με το αρκουδακι για λιγη ωρα...αν με δει ομως οτι τον κοιταω,μπιζει τα κλαματα.

Οσο για τις αγκαλιτσες μην τις φοβασαι μονο καλο κανουν (κουραζουν και το καταλαβαινω ολη την ωρα)αλλα θα ερθει καιρος που θα νοσταλγεις τρελα αυτες τις αγκαλιες.Εχω τον μεγαλο που τον παρακαλαω για μια αγκαλια :(

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Κοριτσια, γεια σας και απο εμενα!! Εχω ενα αγορακι σχεδον 4,5 μηνων και ενω καθοταν στο καροτσι και πηγαιναμε βολτες ατελειωτες εδω και τεσσερις μερες δν θελει ουτε να το δει... Διαβασα τις απαντησεις σας πιο πανω αλλα εγω τον εχω γυρισμενο προς τα εξω κ παλι τιποτα. Για μαρσιπο δεν το συζητω, ουτε για αστειο! Τι μπορω να κανω; εχω απελπιστει! Θα κλειστουμε μεσα στο σπιτι τωρα ετσι ξαφνικα;;γιατι αλλαξε τοσο;;