Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χλαμύδια και σαλπιγγογραφία sos

Recommended Posts

Την ιστορία μου, λίγο - πολύ την ξέρετε, αφού έχω γράψει σε διάφορα θέματα του φόρουμ.

Μετά τη χτεσινή, λοιπόν, επίσκεψη στο γυναικολόγο, που μου έκανε την pregnyl, αγχώθηκα τόσο πολύ.

Κάποια στιγμή της ζωής μου είχα τα περιβόητα χλαμύδια. Πήρα την κατάλληλη αγωγή και στην επόμενη εξέταση ήμουν καλά. Ακολούθησαν πολλά τεστ παπ από τότε (τουλάχιστον 4) και έδειξαν όλα καθαρά.

Ρώτησα το γιατρό μου αν υπάρχει λόγος να κάνω σαλπιγγογραφία και τον είδα σκεπτικό...

Μου είπε τα εξής:

"Τα χλαμύδια βουλώνουν τις σάλπιγγες, αλλά θέλω να σκεφτόμαστε θετικά. Ας περάσουν οι δύο-τρεις κύκλοι αυτοί με ενέσεις, και πριν προχωρήσουμε σε σπερματέγχυση (αν χρειαστεί) κάνουμε τη σαλπιγγογραφία".

Εγώ έχω, όμως, ήδη αγχωθεί και είμαι σίγουρη ενστικτωδώς ότι οι σάλπιγγές μου είναι βουλωμένες. Σκέφτομαι, λοιπόν, να αφήσω τον κύκλο αυτό να περάσει, μέχρι τις 20 του μηνός δλδ, και μετά να κάνω τη σαλπιγγογραφία...

Επίσης, δε θα είναι υστεροσαλπιγγογραφία, όπως μου είπε, γιατί αν χρησιμοποιήσουμε ακτίνες x, πρέπει για έξι μήνες να μη μείνω έγκυος...

Οπότε θα μου ρίξει ένα υγρό, το οποίο είναι ακριβό (240ευρώ) αλλά μπορώ μετά αμέσως να συνεχίσω τις προσπάθειες.

Τώρα, οι ερωτήσεις μου είναι:

1) Πώς ξέρω ότι τα χλαμύδια τότε είχαν διαγνωστεί εγκαίρως; Υπάρχει κάποια εξέταση γι' αυτό;

2) Σε πόσο διάστημα προκαλούν στειρότητα στη γυναίκα;

3) Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εγκυμοσύνης;

4) Να προτιμήσω να κάνω τη σαλπιγγογραφία αν δε μείνω έγκυος αυτό το μήνα;

Αν υπάρχει κάποια κοπέλα με παρόμοιο θέμα, θα ήθελα να με βοηθήσει.

Πήγα για καλό στο γιατρό, και έφυγα με τόσο πολύ άγχος όσο δεν είχα πριν...

Συγνώμη για το κουραστικό μήνυμα! :oops::oops:

Αλέξια.

Διαφημίσεις

γεια σου αλεξια.

κατ'αρχην, μην αγχωνεσαι. τα δυο θεματα που σε απασχολουν ειναι τα χλαμιδια και η σαλπιγγογραφια.

θα απαντησω ξεχωριστα για το καθ'ενα.

1. τα χλαμιδια ισως να προκαλουν στειροτητα οταν δεν λαμβανεις την καταλληλη αγωγη. απο τη στιγμη που δεν τα ειχες στις τελευταιες εξετασεις σου, να μην ανησυχεις. αλλα παντα να κανεις και καλλιεργεια για μικροβια, και οχι μονο τεστ παπ, μηπως σου ξαναεμφανιστουν.

http://www2.keelpno.gr/blog/?p=2521

2. ποτε δεν ακουσα κανεναν γιατρο να απαγορευει τις επαφες για 6 μηνες μετα την υστεροσαλπιγγογραφια. το αντιθετο, το υγρο βοηθαει να "καθαρισουν" οι σαλπιγγες και αυξανει τις πιθανοτητες για εγκυμοσυνη.

τι ειδικο υγρο ειναι αυτο που κανει 240 ευρω? δεν μου φαινεται αξιοπιστο και εγκυρο αυτο που σου λεει.

απ'οτι καταλαβα, ο γιατρος σου κανει pregnyl στον ελεγχο ωορρηξιας στις φυσιολογικες επαφες που εχετε τωρα? αν εχουν κλεισει οι σαλπιγγες, οπως λεει, γιατι να κανεις την pregnyl και επαφες τωρα, και οχι σαλπιγγογραφια? με κλειστες σαλπιγγες δεν προκειται να πετυχεις εγκυμοσυνη.

δε σου ειπε οτι πριν απο οποιαδηποτε προσπαθεια χρειαζεται ενδελεχης ελεγχος? ειτε αυτη θα ειναι οι ελεγχομενες επαφες, ειτε σπερματεγχυση, ειτε εξωσωματικη?

και επισης, η σαλπιγγογραφια θα μπορουσε να δειξει την κατασταση σαλπιγγων, επειδη με τα χλαμιδια υπαρχει κινδυνος σαλπιγγιτιδας και υδροσαλπιγγας. υπαρχει λογος να προσπαθεις τωρα για εγκυμοσυνη χωρις να το γνωριζεις?

η συμβουλη μου ειναι να κανεις την υστεροσαλπιγγογραφια και να παρεις μια δευτερη γνωμη.

μηπως να πηγαινες σε καποιον αλλον γιατρο?

γεια σου αλεξια κ απο μενα.εχοντας εξαντλησει το θεμα θα σου πω τα εξης με βεβαιοτητα.

πηγαινε να κανεις μια εξεταση pcr για τα χλαμυδια ειτε με ιστο περιοδου ειτε σε τραχηλικο δειγμα.αλλα να ειναι pcr.αν μενεις αθηνα τοτε θα σε συμβουλευα να πας για το τελευταιο στο pasteur.αν βγεις θετικη θα χορηγηθει σε σε σενα κ στο συζυγο σου αντιβιωτικη αγωγη με vibramicin k zithromax.στο λεω γιατι συμβουλευτηκα για το θεμα αυτο τους δυο μεγαλυτερους λοιμωξιολογους που εχουμε.αν δεν φυγουν με την αγωγη τοτε μην ανησυχεις.σημαινει οτι μαλλον θα εχουν ενσωματωθει στηνφυσιολογικη χλωριδα.ειναι το πιο κοινο μικροβιο.ζουμε παραλληλα μαζι του.το τεστ παπ ομως δε δειχνει μικροβια.ανιχνευει καρκινογονα κυτταρα κ hpv.ουτε μαγικο υγρο υπαρχει ,ουτε δεσμευεσαι να προσπαθησεις για μωρο.μπορεις απο τον αμεσως επομενο κυκλο.

γεια σου αλεξια.

κατ'αρχην, μην αγχωνεσαι. τα δυο θεματα που σε απασχολουν ειναι τα χλαμιδια και η σαλπιγγογραφια.

θα απαντησω ξεχωριστα για το καθ'ενα.

1. τα χλαμιδια ισως να προκαλουν στειροτητα οταν δεν λαμβανεις την καταλληλη αγωγη. απο τη στιγμη που δεν τα ειχες στις τελευταιες εξετασεις σου, να μην ανησυχεις. αλλα παντα να κανεις και καλλιεργεια για μικροβια, και οχι μονο τεστ παπ, μηπως σου ξαναεμφανιστουν.

http://www2.keelpno.gr/blog/?p=2521

2. ποτε δεν ακουσα κανεναν γιατρο να απαγορευει τις επαφες για 6 μηνες μετα την υστεροσαλπιγγογραφια. το αντιθετο, το υγρο βοηθαει να "καθαρισουν" οι σαλπιγγες και αυξανει τις πιθανοτητες για εγκυμοσυνη.

τι ειδικο υγρο ειναι αυτο που κανει 240 ευρω? δεν μου φαινεται αξιοπιστο και εγκυρο αυτο που σου λεει.

απ'οτι καταλαβα, ο γιατρος σου κανει pregnyl στον ελεγχο ωορρηξιας στις φυσιολογικες επαφες που εχετε τωρα? αν εχουν κλεισει οι σαλπιγγες, οπως λεει, γιατι να κανεις την pregnyl και επαφες τωρα, και οχι σαλπιγγογραφια? με κλειστες σαλπιγγες δεν προκειται να πετυχεις εγκυμοσυνη.

δε σου ειπε οτι πριν απο οποιαδηποτε προσπαθεια χρειαζεται ενδελεχης ελεγχος? ειτε αυτη θα ειναι οι ελεγχομενες επαφες, ειτε σπερματεγχυση, ειτε εξωσωματικη?

και επισης, η σαλπιγγογραφια θα μπορουσε να δειξει την κατασταση σαλπιγγων, επειδη με τα χλαμιδια υπαρχει κινδυνος σαλπιγγιτιδας και υδροσαλπιγγας. υπαρχει λογος να προσπαθεις τωρα για εγκυμοσυνη χωρις να το γνωριζεις?

η συμβουλη μου ειναι να κανεις την υστεροσαλπιγγογραφια και να παρεις μια δευτερη γνωμη.

Σε ευχαριστώ, καταρχήν, για την απάντηση.

Θα διαφωνήσω λίιιγο μαζί σου. Πρώτα προσπαθούμε φυσιολογικά, και μετά αρχίζουμε τις εξετάσεις...

Εγώ προσωπικά, αυτό ξέρω και μου φαίνεται οκ!

:rolleyes:

Είναι ήδη πολύ μικρό το διάστημα στο οποίο ξεκινήσαμε να δούμε τι τρέχει. Στους έξι μήνες κιόλας...

Δεν είναι λόγος να αλλάξω γιατρό! Πόσο μάλλον όταν έψαξα πολύυυ για να βρω αυτόν...

Μου είπε: "Δεν ξεκινάμε με προοπτική βουλωμένων σαλπιγγών και δεν υπάρχει λόγος να δώσεις από τώρα χρήματα είτε για τη μία εξέταση, είτε για την άλλη."

Εν ολίγοις, μου έδωσε τρεις μήνες περιθώριο και μετά πάμε για σαλπιγγογραφία και -αν χρειαστεί- περαιτέρω εξετάσεις...

Τώρα, όσο για την εξέταση αυτή: Μου είπε ότι με την κλασική εξέταση, οι ακτίνες χ έχουν ακτινοβολία σαν 40 ακτινογραφίες απλές και δε γίνεται μετά να μείνεις έγκυος (και πολύ λογικό μου ακούγεται!)...

Διαφημίσεις

οσο και να εψαξες για τον γιατρο, και την καλυτερη φημη να εχει, οταν σου λεει για υγρο 240 ευρω, εμενα μου φαινεται παραλογο. δεν τον ξερω τον γιατρο σου, και ουτε σου επιβαλλω τη γνωμη μου. αν θελεις, θα μπορουσες ισως να ρωτησεις οποιονδηποτε αλλον γιατρο, και στα εργαστηρια επισης για το σκιαγραφικο υγρο που χρισημοποιουν, και τι επιπτωσεις μπορει να εχει.

παντα προσπαθεις μονη σου, και μετα μπαινεις σε διαδικασια εξετασεων, ειναι λογικο. απλα απ'τα λεγομενα του γιατρου σου δεν βγαινει νοημα - σου λεει για πιθανοτητα βουλωμενων σαλπιγγων, και σε προτρεπει να εχετε προγραμματισμενες επαφες. το πιο απλο και λογικο - το ενδεχομενο εξωμητριου εχεις σκεφτει σε τετοια περιπτωση?

δε θελω να σε τρομαζω, ουτε να σε παρακινησω να κανεις κατι που δε θελεις. η επιλογη δικη σου, ετσι και αλλιως. ζητησες καποια γνωμη, και εγραψα τη δικη μου.

γεια σου αλεξια κ απο μενα.εχοντας εξαντλησει το θεμα θα σου πω τα εξης με βεβαιοτητα.

πηγαινε να κανεις μια εξεταση pcr για τα χλαμυδια ειτε με ιστο περιοδου ειτε σε τραχηλικο δειγμα.αλλα να ειναι pcr.αν μενεις αθηνα τοτε θα σε συμβουλευα να πας για το τελευταιο στο pasteur.αν βγεις θετικη θα χορηγηθει σε σε σενα κ στο συζυγο σου αντιβιωτικη αγωγη με vibramicin k zithromax.στο λεω γιατι συμβουλευτηκα για το θεμα αυτο τους δυο μεγαλυτερους λοιμωξιολογους που εχουμε.αν δεν φυγουν με την αγωγη τοτε μην ανησυχεις.σημαινει οτι μαλλον θα εχουν ενσωματωθει στηνφυσιολογικη χλωριδα.ειναι το πιο κοινο μικροβιο.ζουμε παραλληλα μαζι του.το τεστ παπ ομως δε δειχνει μικροβια.ανιχνευει καρκινογονα κυτταρα κ hpv.ουτε μαγικο υγρο υπαρχει ,ουτε δεσμευεσαι να προσπαθησεις για μωρο.μπορεις απο τον αμεσως επομενο κυκλο.

ξια κ απο μενα.εχοντας εξαντλησει το θεμα θα σου πω τα εξης με βεβαιοτητα.

Πάντα όταν κάνω τεστ παπ, κάνω και καλλιέργεια. Και μαζί με τις τελευταίες εξετάσεις έκανα και για χλαμύδια και βγήκε αρνητική.

Δε λέω, δηλαδή, ότι έχω χλαμύδια μέχρι και σήμερα. Απλά λέω, ότι εφόσον δεν ξέρω για πόσο διάστημα τα είχα πριν, αν πρέπει να ανησυχώ...

και, βέβαια, το υγρό δεν είπα ότι είναι μαγικό. Εϊπα ότι είναι ακριβό.

Kάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με την υστεροσαλπιγγογραφία αλλά γίνεται στο ιατρείο και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ...

Γίνεται με απλό υπέρηχο.

οσο και να εψαξες για τον γιατρο, και την καλυτερη φημη να εχει, οταν σου λεει για υγρο 240 ευρω, εμενα μου φαινεται παραλογο. δεν τον ξερω τον γιατρο σου, και ουτε σου επιβαλλω τη γνωμη μου. αν θελεις, θα μπορουσες ισως να ρωτησεις οποιονδηποτε αλλον γιατρο, και στα εργαστηρια επισης για το σκιαγραφικο υγρο που χρισημοποιουν, και τι επιπτωσεις μπορει να εχει.

παντα προσπαθεις μονη σου, και μετα μπαινεις σε διαδικασια εξετασεων, ειναι λογικο. απλα απ'τα λεγομενα του γιατρου σου δεν βγαινει νοημα - σου λεει για πιθανοτητα βουλωμενων σαλπιγγων, και σε προτρεπει να εχετε προγραμματισμενες επαφες. το πιο απλο και λογικο - το ενδεχομενο εξωμητριου εχεις σκεφτει σε τετοια περιπτωση?

δε θελω να σε τρομαζω, ουτε να σε παρακινησω να κανεις κατι που δε θελεις. η επιλογη δικη σου, ετσι και αλλιως. ζητησες καποια γνωμη, και εγραψα τη δικη μου.

Θεώρησε ότι τα χλαμύδια δε μου άφησαν κληρονομιά...

Τι να πω;

Μου είπε επι λέξη: "Το πιθανότερο είναι αυτό το μήνα να μείνεις έγκυος και περιμένω οπωσδήποτε τηλέφωνο στις 20 του μήνα".

Ωστόσο, έκανα τον κόπο και πήρα ένα τηλέφωνο τη γιατρό μου (Θεσσαλονίκη) και μου πρότεινε την ίδια εξέταση, προκειμένου να προσπαθήσουμε τον επόμενο κιόλας μήνα για μωράκι και με αυξημένες πιθανότητες, εφόσον έχει περάσει το υγρό από τις σάλπιγγες.

Μου είπε, επίσης, ότι στη Θεσσαλονίκη το ίδιο υγρό έχει κόστος μικρότερο (200 ευρώ) αλλά δεν αξίζει ούτε τα εισιτήριά μου...:rolleyes:

Και σας ευχαριστώ πολύ όλους-όλες σας για τις απαντήσεις.

Αλλά δε μου λύθηκαν οι απορίες στις ερωτήσεις μου..:-(

Οπότε αν κάποια έχει εμπειρία, θα το εκτιμουσα να μου την πει!!!

Ευχαριστώ, Αλέξια.

Κι εγώ αυτό ξέρω. Ότι δεν είναι τόσο ακριβό δλδ. Το σκιαγραφικό στοιχίζει μεν, αλλά συνταγογραφείται και πληρώνεις μόνο συμμετοχή. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα. Μετά τη σαλπιγγογραφία μπορείς από τον επόμενο μήνα ήδη να κάνεις προσπάθεια για εγκυμοσύνη.

Επίσης δεν ήξερα ότι υπάρχουν δυο είδη σαλπιγγογραφίας. Σαλπιγγογραφία και υστεροσαλπιγγογραφία το ίδιο πράγμα δεν είναι; Πώς θα πάει το υγρό στις σάλπιγγες αν δεν περάσει από τη μήτρα πρώτα; :?

Συμφωνώ. Στην ουσία κάνεις προσπάθειες στα τυφλά. Κάνε τη σαλπιγγογραφία για να έχεις ολοκληρωμένη εικόνα του τι γίνεται κι έπειτα κάνεις παρακολούθηση ωορρηξίας ή ό,τι άλλο ακολουθεί τέλος πάντων.

Τώρα, όσο για την εξέταση αυτή: Μου είπε ότι με την κλασική εξέταση, οι ακτίνες χ έχουν ακτινοβολία σαν 40 ακτινογραφίες απλές και δε γίνεται μετά να μείνεις έγκυος (και πολύ λογικό μου ακούγεται!)...

Αυτό είναι μεγάλη ανακρίβεια! Όλες όσες κάνουν σαλπιγγογραφία από τον επόμενο μήνα τους δίνουν το ΟΚ για ελεύθερες επαφές. Γι αυτό την κάνουμε την εξέταση εξάλλου. Αν ήταν να περιμένουμε 6 μήνες, φέξε μου και γλίστρησα! Δεν μπορεί όλοι οι γυναικολόγοι να κάνουν λάθος. Επίσης το σκιαγραφικό στοιχίζει γύρω στα 100-120 ευρώ, αλλά θα πληρώσεις μόνο συμμετοχή αν σου το γράψει να το αγοράσεις μόνη σου. Αν όχι, θα σου το φεσώσουν στο κέντρο που θα κάνεις τη σαλπιγγογραφία. Έτσι, σίγουρα θα σου βγει 240 ευρώ που σου είπε.

Όσο για τις προσπάθειες που λες, ότι πρώτα δοκιμάζεις μόνη σου κι έπειτα κάνεις εξετάσεις, ναι, εν μέρει έχεις δίκιο. Αν εννοείς προσπάθειες από μόνη σου. Αλλά από τη στιγμή που πας και κάνεις παρακολούθηση κύκλου στο γιατρό και πληρώνεις γι αυτό, γιατί να μην κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πρώτα; Πόσα σου χρεώνει για την παρακολούθηση;

Διαφημίσεις

αλεξια εγω μιλησα για τη δικη μου εμπειρια.εχω βρεθει θετικη στα χλαμυδια κ στο παρελθον κ τωρα.η αντιμετωπιση ειναι αυτη που σου περιεγραψα.το προβλημα με εμενα ειναι ομως αλλου.δεν ξερω αν εχω στην πραγματικοτητα χλαμυδια κ οι λοιμωξιολογοι αμφιβαλουν.στο locus medicus με βρισκουν θετικη ενω στο pasteur αρνητικη.τα συμπερασματα δικα σας.

Εγώ επισκέφτηκα γυναικολόγο μετα απο 1,5 χρόνο περίπου ελεύθερες αλλα όχι συστηματικές επαφές. Στην πρώτη εξέταση, έλεγξε ο,τι μπορούσε να ελέγξει με κολπικό υπέρηχο, κάναμε και τεστ Παπ και αφού είδε πως είχα ωορρηξία κανονικά μου υπέδειξε ποιες μερες θα έπρεπε να είχαμε επαφές με τον άντρα μου. Εάν δεν έμενα έγκυος εκείνο το μήνα, θα κάναμε σαλπιγγογραφια. Εν τω μεταξύ κάναμε και αιματολογικές κ σπερμοδιαγραμμα. Εγώ αδιαθέτησα ξανά και έτσι κάναμε σαλπιγγογραφια και το σκιαγραφικο υγρό αν θυμάμαι καλά κοστισε γύρω στα 25?. Η αμοιβή του γιατρού ηταν 200 ? και η κλινική που την έκανα ζήτησε 90?. Η σαλπιγγογραφια έδειξε μια σάλπιγγα βουλωμένη και ο γιατρός είπε πως πολλοί παράγοντες μπορει να το προκαλέσουν μεταξύ άλλων κ τα χλαμυδια. Συνέχισα κανονικά τις προσπάθειες για 5 κύκλους χωρις φάρμακα με έλεγχο της ωορρηξίας. Μετα τους 5 κύκλους πήρα αγωγή για πολλαπλή ωορρηξία. Έμεινα έγκυος τον πρώτο κύκλο με φάρμακα.

Μήπως τα 240? που σου λέει για το σκιαγραφικο ειναι και για την αμοιβή του; Επίσης, με την πίεση που διαχέεται το υγρό στις σαλπιγγες μπορει και να τις ξεβουλωσει. Αν δεν ξανακάνεις όμως σαλπιγγογραφια δεν μπορει να το ξέρεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο...

Σας ευχαριστώ όλες πάρα μα πάρα πολύ!

Έκανα μια έρευνα αγοράς, εδώ στο νησί που βρίσκομαι, με 3 γυναικολόγους τηλεφωνικά...

Οι τιμές δε διαφέρουν πολύ... Εκτός αν με κοροϊδεύουν και οι 4 μαζί..:rolleyes:

Τώρα, εφόσον έκανα την ωορρηξία μου κανονικά εχτές και προσπαθήσαμε, θα πρέπει να περιμένω μέχρι τις 18 με 20 του μηνός. Αν αδιαθετήσω, πάω κατευθείαν για σαλπιγγογραφία.

Δεν έχω αντοχή να περιμένω όλο το καλοκαίρι και να μην ξέρω τι γίνεται από κάτω...

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!! :oops:

Εντάξει δεν ξέρω τι μαγικό υγρό είναι αυτό εγώ πάντως έχω ραντεβού την τρίτη για σαλπιγγογραφία και το σκιαγραφικό που πήρα (Ultravist) το πλήρωσα 20 ευρώ. Τόσο μεγάλη διαφορά έχουν τα σκιαγραφικά;;

Εντάξει δεν ξέρω τι μαγικό υγρό είναι αυτό εγώ πάντως έχω ραντεβού την τρίτη για σαλπιγγογραφία και το σκιαγραφικό που πήρα (Ultravist) το πλήρωσα 20 ευρώ. Τόσο μεγάλη διαφορά έχουν τα σκιαγραφικά;;

μα αυτό προσπαθώ να εξηγήσω...

ΔΕΝ είναι σκιαγραφικό υγρό γιατί ΔΕ θα γίνει ακτινογραφία...

Με υπέρηχο θα φανεί.. απλό υπέρηχο..

Και, προς Θεού, ΔΕΝ είπα ποτέ ότι το υγρό είναι ΜΑΓΙΚΟ...

Δεν ξέρω πως προέκυψε αυτή η λέξη.. άλλο Ακριβό και άλλο Μαγικό!:shock:

Ευχαριστώ, όπως και να 'χει. Μόλις αδιαθετήσω θα δω τι θα γίνει και ο Θεός βοηθός!

Διαφημίσεις

Τώρα, εφόσον έκανα την ωορρηξία μου κανονικά εχτές και προσπαθήσαμε, θα πρέπει να περιμένω μέχρι τις 18 με 20 του μηνός. Αν αδιαθετήσω, πάω κατευθείαν για σαλπιγγογραφία.

Καλή επιτυχία. Να ξαν

απροσπαθήσετε και σήμερα και αύριο. Το ωάριο ζει 2-3 μέρες.

Επειδή πρόσφατα εκανα την εν λόγω εξέταση...

Το σκιαγραφικό υγρό πες του χαιρετίσματα που σε τρομοκρατεί χωρίς λόγο, κοστίζει 46? και στο γράφει και ο γιατρός σου, οπότε αν πληρώσεις μόνο τη συμμετοχή σου είναι σαφώς πολύ λιγότερα απο τα 46?.

Όσο για την εξέταση, σαλπιγγογραφία και υστεροσαλπιγγογραφία είναι το ίδιο και το αυτό.

Εγώ την έκανα σε ιδιωτική κλινική και την πλήρωσα 120?. Αν την κάνει σε κάποιο άλλο κέντρο με συμμετοχή ταμείου θα σου κοστίσει επίσης φθηνότερα.

Αυτα. Καλή σου επιτυχία ότι κι αν κάνεις, και μην αγχώνεσαι. Πάρε και άλλες γνώμες.

sj3dp3.png

Καλή επιτυχία. Να ξαν

απροσπαθήσετε και σήμερα και αύριο. Το ωάριο ζει 2-3 μέρες.

Σωστά! Κι εμείς έτσι κάνουμε...:oops::oops:

Όπως ξαναείπα, δεν είναι σκιαγραφικό το υγρό που μου προτεινε. Δε θα υπάρξει ακτινοβολία ΑΝ χρειαστεί να το κάνω. Μου είπε ο άνθρωπος ότι η συμβατική υστεροσαλπιγγογραφία θα κοστίσει 100 ευρώ, αλλά μου προτείνει τον απλό υπέρηχο (συν τοις άλλοις έχουμε ιστορικό πολύποδα και ινομυωμάτων στην οικογένεια) που, όμως, κοστίζει παραπάνω και είναι ανώδυνος, δηλαδή χωρίς επιπτώσεις της ακτινοβολίας και λοιπά...

Ελπίζω και εύχομαι, ωστόσο, να είναι τυχερός ο μήνας και να μη χρειαστεί τίποτα από αυτά...

Πάντως, η ωορρηξία πονάει τελικά και προκαλεί ναυτίες. Τουλάχιστον σε εμένα που δεν την εχω συνηθίσει...:rolleyes:

Ελπίζω να κάνω το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον άνθρωπό μου!:oops:

Σας ευχαριστώ όλες-όλους!

Αλέξια.

Αλεξια δηλαδη εσυ θα κανεις κατι τετοιο?

http://www.fertilitymed.gr/index.aspx?id=52&l=1

Τελοσπαντων καταλαβα την παρανοηση με την διαδικασια.Κατι παρομοιο με την σαλπιγγογραφια που καναμε ολες ειναι αλλα χωρις ακτινες x.

Παντως εγω που εκανα την κανονικη ο γιατρος μου ειπε να προσπαθησουμε κανονικα κ τον μηνα που εκανα την εξεταση.Μου φαινεται υπερβολικο να σε αποτρεπει να μεινεις εγκυος για 6 μηνες μετα την εξεταση.

Αλεξια δηλαδη εσυ θα κανεις κατι τετοιο?

http://www.fertilitymed.gr/index.aspx?id=52&l=1

Τελοσπαντων καταλαβα την παρανοηση με την διαδικασια.Κατι παρομοιο με την σαλπιγγογραφια που καναμε ολες ειναι αλλα χωρις ακτινες x.

Παντως εγω που εκανα την κανονικη ο γιατρος μου ειπε να προσπαθησουμε κανονικα κ τον μηνα που εκανα την εξεταση.Μου φαινεται υπερβολικο να σε αποτρεπει να μεινεις εγκυος για 6 μηνες μετα την εξεταση.

Νομίζω πως ναι...!

Τι να πω ρε κορίτσια; Να τον ξαναρωτήσω για τη συμβατική υστεροσαλπιγγογραφία και να του πω πως άλλες κοπέλες προσπάθησαν τον ίδιο κιόλας μήνα?

Μπορώ να πω, παρά ταύτα, ότι μου φαίνεται λογικό μετά από τόση ακτινοβολία (και γενικότερα ακτινοβολία!) να μην πρέπει να μείνεις αμέσως έγκυος... :confused::confused:

Μπορώ να πω, παρά ταύτα, ότι μου φαίνεται λογικό μετά από τόση ακτινοβολία (και γενικότερα ακτινοβολία!) να μην πρέπει να μείνεις αμέσως έγκυος... :confused::confused:

Κοίταξε να δεις... χιλιάδες γυναίκες κάνουν σαλπιγγογραφία και από τον επόμενο μήνα έρχονται σε ελεύθερες επαφές με σκοπό την τεκνοποίηση. Δε νομίζω όλοι αυτοί οι γυναικολόγοι να μην ξέρουν τι τους γίνεται. Και σιγά! Για πόση ακτινοβολία μιλάμε; Και κανονική ακτινογραφία να κάνεις, σε ρωτάνε αν είσαι έγκυος κι όχι αν σκοπεύεις να μείνεις. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Το πρόβλημα είναι αν έχεις ήδη έρθει σε επαφή κι έχεις μείνει έγκυος και δεν το ξέρεις.

Κοίταξε να δεις... χιλιάδες γυναίκες κάνουν σαλπιγγογραφία και από τον επόμενο μήνα έρχονται σε ελεύθερες επαφές με σκοπό την τεκνοποίηση. Δε νομίζω όλοι αυτοί οι γυναικολόγοι να μην ξέρουν τι τους γίνεται. Και σιγά! Για πόση ακτινοβολία μιλάμε; Και κανονική ακτινογραφία να κάνεις, σε ρωτάνε αν είσαι έγκυος κι όχι αν σκοπεύεις να μείνεις. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Το πρόβλημα είναι αν έχεις ήδη έρθει σε επαφή κι έχεις μείνει έγκυος και δεν το ξέρεις.

Μμμμ... σωστά...! θα του το ξαναφέρω απ' έξω απ' έξω το θέμα μόλις μου έρθει περίοδος αυτό το μήνα...!!! :confused::confused:

Εν τέλει, ακόμα και να υπάρχουν βουλωμένες σάλπιγγες, υπάρχει θεραπεία; Γνωρίζει κάποιος κάτι γι' αυτό;

Εν τέλει, ακόμα και να υπάρχουν βουλωμένες σάλπιγγες, υπάρχει θεραπεία; Γνωρίζει κάποιος κάτι γι' αυτό;

Υπαρχει τρόπος αλλά ας μη φτάσουμε σ αυτό. Κάνε τη σαλπιγγογραφία πρώτα.

• 1 month later...

Βρε φιλενάδα, μπορείς να μου πεις με ποιά διαδικασία μπορείς να κάνεις την εξέταση στο pasteur;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...