Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

4 μηνων και στερεες!

Recommended Posts

γειας σας !! λογω του οοτι εχουμε παλλινδρομηση θα αρχισουμε τις στερεες στον 4ο μηνα! η απορια μου ειχε η εξης : που θα τρωει το μωρακι?? δεν ειναι πολυ νωρις για να κατσει σε καθισματακι?? οσες ξεκινησατε τοσο νωρις τι κανατε?

Διαφημίσεις

Εγω που ξεκινησαμε στον πέμπτο και δεν καθόταν ακόμα καλα τον εβαζα στο ριλαξ,του οποίου η πλατουλα ανέβαινε και ηταν σχεδόν καθιστός..

ούτε ο μικρούλης μας κάθεται καλά αλλά βολευτηκε σε καρέκλα φαγητού που έχει ζώνες στους ώμους και δένουν στη κοιλιά.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Σε καθισματάκι φαγητού κανονικά αν έχετε, βάλε και μαξιλαράκια τριγύρω για να κάθεται πιο σταθερά. Η αν μπορείτε σε κάθισμα αυτοκινήτου σε ημιόρθια θέση.

Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση: γιατί ξεκινάτε στέρεες νωρίτερα; η παλλινδρόμηση είναι ανωριμότητα του πεπτικού, δεν είναι βρε παιδιά λάθος να ξεκινάτε νωρίτερα σε ήδη ανώριμο πεπτικό;;; :confused::confused:

Κι εμείς είχαμε σε μεγάλο βαθμό, 1 βαθμίδα χαμηλότερα απ' το μέγιστο, δεν θυμάμαι πως τα λέγαμε - και τέτοια ώρα δεν σκαλίζω υπέρηχους, αλλά πίναμε αντι-αναγωγικό γάλα και απλά κάναμε υπομονή, δεν τιθόταν φυσικά και θέμα βάρους. Η γιατρός δεν έδινε επαντορέν, είναι κατά των φαρμάκων και το επαντορέν επιβαρύνει κάποια όργανα μου είχε πει, δεν θυμάμαι ποια.

Οι στέρεες δεν μας βοήθησαν - και πάλι είχε αναγωγές, σταμάτησε στους 14 μήνες σταδιακά.

Εμεις ξεκινήσαμε κλείνοντας τον 4ο το ριζαλευρο και απο βδομάδα μπαίνει και το φρούτο. Πάντα με οδηγίες του γιατρού μας και χωρίς θέματα παλινδρομησης. Ριλαξ δοκίμασα αλλα δεν βόλευε καθόλου ούτε καρεκλακι φαγητού. Ήταν πολυ μικρά και δεν γινόταν να κάτσουν στο καθισματακι. Αυτό που τελικά βόλεψε και τα μωρα και εμένα είναι η αγκαλιά μου περιπου όπως τους δίνω το γαλατάκι τους λίγο πιο ανασηκωμένα βέβαια.

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα άλλο μου κάνει εντύπωση: γιατί ξεκινάτε στέρεες νωρίτερα; η παλλινδρόμηση είναι ανωριμότητα του πεπτικού, δεν είναι βρε παιδιά λάθος να ξεκινάτε νωρίτερα σε ήδη ανώριμο πεπτικό;;; :confused::confused:

Δεν είναι ανώριμο το πεπτικό με την έννοια ότι υπάρχει αδυναμία πέψης - η παλλινδρόμηση είναι ανεπάρκεια του καρδιοοισοφαγικού σφιγκτήρα, ενός μυ που βρίσκεται μεταξύ στομαχιού και οισοφάγου. Ο μυς αυτός υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να επιτρέπει την επιστροφή γαστρικών υγρών και τροφών προς τον οισοφάγο. Όταν το μωρό τρώει στερεές τροφές, παχύρρευστες κρέμες κλπ είναι πιο δύσκολο να παλλινδρομήσει η τροφή, γι' αυτό όταν πρόκειται για σοβαρή παλλινδρόμηση οι παιδίατροι συστήνουν την έναρξη στερεών πιο νωρίς από το συνηθισμένο.

Δεν είναι ανώριμο το πεπτικό με την έννοια ότι υπάρχει αδυναμία πέψης - η παλλινδρόμηση είναι ανεπάρκεια του καρδιοοισοφαγικού σφιγκτήρα, ενός μυ που βρίσκεται μεταξύ στομαχιού και οισοφάγου. Ο μυς αυτός υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να επιτρέπει την επιστροφή γαστρικών υγρών και τροφών προς τον οισοφάγο. Όταν το μωρό τρώει στερεές τροφές, παχύρρευστες κρέμες κλπ είναι πιο δύσκολο να παλλινδρομήσει η τροφή, γι' αυτό όταν πρόκειται για σοβαρή παλλινδρόμηση οι παιδίατροι συστήνουν την έναρξη στερεών πιο νωρίς από το συνηθισμένο.

Εμάς έτσι μας το είχε εξηγήσει ο παιδο-γαστρεντερολόγος, ακτινολόγος και η παιδίατρος. Μήπως επειδή είμασταν λίγο πρόωρα; Η μήπως λέτε το ίδιο αλλά οι γιατροί μας το κάνουν πιο "λιανά" που λέμε;;;;

ευχαρηστω πολυ για τις απαντησεις!! δηλαδη κοριτσια κανει να την βαλω να κατσει κανονικα στο καθισματακι?

xena μου τι να σου πω... οι αποψεις διηστανται πραγματικα οπως και για το αντιαναγωγικο γαλα που εγω για παραδειγμα δεν παιρνω... θα παρω και μια δευτερη γνωμη ομως