Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

γεια σας! Αγορασα τον ψηφιακο θερμαντηρα της chicco για να εχω ζεστο γαλα στη σωστη θερμοκρασια και να μην ανησυχω αν το μωρο θα καει η οχι. Διαβαζοντας τις οδηγιες ομως δεν ειμαι σιγουρη αν θερμαινει το μπιμπερο στην ιδανικη θερμοκρασια ή απλως το ζεσταινει οπως θα εκανε ενα μπρικι με ζεστο νερο δηλαδη. Ηθελα να παρω της avent αλλα τον βρηκα πολυ ακριβο και ειπα να δοκιμασω κατι φτηνοτερο. Υπεθεσα οτι ολοι την ιδια δουλεια κανουν. Εχει κανεις αυτον της chicco να με διαφωτισει; Αν καποια κοπελα εχει της avent και ξερει για την συγκεκριμενη απορια μου, ας απαντησει.Ισως τον αλλαξω και παρω της avent αν ειναι πιο πρακτικος.

Διαφημίσεις

Καλημέρα . Τον είχα αγοράσει εγώ

Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι με εξυπηρέτησε. Τον χρησιμοποίησα όταν ήμουν ακόμη "ψαρωμένη" στο πρώτο παιδί και δεν ήξερα την σωστή θερμοκρασία. Ακόμη και τότε όμως θυμάμαι ότι είχα την εντύπωση ότι η θερμοκρασία του γάλακτος ήταν χαμηλή και όχι ιδιαίτερα ζεστό με αποτέλεσμα πολλές φορές να το ξαναβάζω για να πετύχω τη σωστή θερμοκρασία...

Στο δεύτερο παιδί δεν το χρησιμοποίησα καθόλου και με βόλευε πάρα πολύ η παραδοσιακή διαδικασία βραστήρας + βραστό νερό στο μπρίκι+ μπιμπερό μέσα στο μπρίκι. Πολύ πιο σύντομο αποτέλεσμα...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Έχουμε τον ηλεκτρονικό της chicco και μας βόλεψε πολύ στην αρχή που δίναμε φόρμουλα.

Έχει σημασία σε τι θερμοκρασία είναι το ψυγείο σου και ποιό είναι το μέγεθος του μπουκαλιού (όπως γράφει και στις οδηγίες χρήσης).

Τα γυάλινα μπιμπερό μπορεί να φαίνονται καυτά όταν βγούν από τον θερμαντήρα αλλά το περιεχόμενο είναι γύρω στους 37C ενώ στα πλαστικά η αίσθηση είναι διαφορετική.

Σημασία εχει και η θερμοκρασία του νερού (νομίζω ότι πρέπει να είναι θερμοκρασία δωματιου και όχι το παγωμένο της βρύσης αλλιώς η τελική θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή)

Αν εχεις ζεστάνει 1 μπιμπερό και σε λίγη ώρα πρεπει να ζεστανεις κ 2ο μη ξεχάσεις να αλλάξεις το νερό γιατί η τελική θερμοκρασία του μπιμπερό θα είναι πολύ πάνω από 37C:!:

NE1r.png

ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ακομα δεν τον εχω χρησιμοποιησει και δεν ξερω αν θα το κανω. Αν καταλαβα καλα φυλατε το αποστειρωμενο νερο στο ψυγειο, δηλαδη γεμιζετε τα μπιμπερο και τα φυλατε στο ψυγειο. Μετα προσθετετε την σκονη και θερμαινετε το μπιμπερο στον θερμαντηρα;

Εγω σκεφτομουν να μην το βαλω στο ψυγειο, αλλα να το φυλαω σε μπουκαλα εκτος ψυγειου και οταν ερθει η ωρα του γευματος να γεμιζω μπουκαλι και να το θερμαινω. Μεχρι τωρα το φυλαγα στο θερμος, αλλα εβραζα νερο αρκετε ςφορες την ημερα γιατι το θερμος δεν χωραει μεγαλη ποσοτητα και καποια στιγμη η θερμοκρασια του πεφτει αισθητα, οποτε πρεπει να ζεστανω το μπιμπερο στο μπρικι.

Εχω καποιες ακομα ερωτησεις. Τα μπιμπερο μου ειναι χωρητικοτητας 240μλ αλλα ακομα το μωρο τρωει λιγοτερο- 150 τωρα. Ποια ρυθμιση να διαλεξω; Επισης, επειδη ο μπεμπακος τρωει σε 2 δοσεις συνηθως, δηλαδη διακοπτει γυρω στα 90μλ και συνεχιζει με τα υπολοιπα 60 λιγο μετα υπαρχει δυνατοτητα διατηρησης του περιεχομενου στον θερμαντηρα σε σωστη θερμοκρασια; Να μην καψει δηλαδη το νερο; Μηπως πρεπει να αλλαξω το νερο οπως ειπες miss caramel?

Γενικα δεν εχω καταλαβει αν θα με βολεψει. Να τον στειλω πισω (τον παρηγγειλα απο ον λαιν φαρμακειο) και να ξεχασω το θεμα θερμαντηρας; να τον ανταλαξω με avent? Και το μπρικι κανει δουλεια με λιγο πιο πολυ κοπο βεβαια! Πιο πολυ με νοιαζει η θερμοκρασια του γαλακτος που πινει το παιδι, μια ζεστο μια κρυο του το δινουμε!!

ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ακομα δεν τον εχω χρησιμοποιησει και δεν ξερω αν θα το κανω. Αν καταλαβα καλα φυλατε το αποστειρωμενο νερο στο ψυγειο, δηλαδη γεμιζετε τα μπιμπερο και τα φυλατε στο ψυγειο. Μετα προσθετετε την σκονη και θερμαινετε το μπιμπερο στον θερμαντηρα;

Εγω σκεφτομουν να μην το βαλω στο ψυγειο, αλλα να το φυλαω σε μπουκαλα εκτος ψυγειου και οταν ερθει η ωρα του γευματος να γεμιζω μπουκαλι και να το θερμαινω. Μεχρι τωρα το φυλαγα στο θερμος, αλλα εβραζα νερο αρκετε ςφορες την ημερα γιατι το θερμος δεν χωραει μεγαλη ποσοτητα και καποια στιγμη η θερμοκρασια του πεφτει αισθητα, οποτε πρεπει να ζεστανω το μπιμπερο στο μπρικι.

Εχω καποιες ακομα ερωτησεις. Τα μπιμπερο μου ειναι χωρητικοτητας 240μλ αλλα ακομα το μωρο τρωει λιγοτερο- 150 τωρα. Ποια ρυθμιση να διαλεξω; Επισης, επειδη ο μπεμπακος τρωει σε 2 δοσεις συνηθως, δηλαδη διακοπτει γυρω στα 90μλ και συνεχιζει με τα υπολοιπα 60 λιγο μετα υπαρχει δυνατοτητα διατηρησης του περιεχομενου στον θερμαντηρα σε σωστη θερμοκρασια; Να μην καψει δηλαδη το νερο; Μηπως πρεπει να αλλαξω το νερο οπως ειπες miss caramel?

Γενικα δεν εχω καταλαβει αν θα με βολεψει. Να τον στειλω πισω (τον παρηγγειλα απο ον λαιν φαρμακειο) και να ξεχασω το θεμα θερμαντηρας; να τον ανταλαξω με avent? Και το μπρικι κανει δουλεια με λιγο πιο πολυ κοπο βεβαια! Πιο πολυ με νοιαζει η θερμοκρασια του γαλακτος που πινει το παιδι, μια ζεστο μια κρυο του το δινουμε!!

Να σου πω την αλήθεια, το frezylac γράφει νερό+σκόνη στους 55C και γενικά τα γάλατα απο 40-55C φτιάχνονται. Οπότε ζεσταινα το νερό στο βραστήρα, περίμενα να κρυώσει και να πάει γύρω στους 50C εβαζα τη σκόνη (120αρια και 60αρια έφτιαχνα ανάλογα με την όρεξη της μικρής την προηγούμενη μέρα) και τα έβαζα στο ψυγείο (σε ράφι όχι στην πόρτα) Όταν πεινούσε το έπιανα το πετούσα στο θερμαντήρα και σε 5' ήταν έτοιμο. (από μέγεθος μπιπερό το 2ο από αριστερά και τα 2 χιονάκια είναι για 250αρι μπουκάλι από ψυγείο στους 4C επιβεβαίωσε με τις οδηγίες γιατί δε θυμάμαι ακριβώς)

Σημείωνα την ώρα που έφτιαχνα τα μπουκάλια οπότε αν περίσσευε κάποιο και κλείναμε 24ωρο το πετούσα μιας και δεν αντέχει άλλο.

Αν τρώει σε 2 δόσεις ναι άλλαζε οπωσδήποτε το νερό οπως λένε οι οδηγίες γιατί και 2 ώρες μετά μπορεί να μην εχει κρυώσει αρκετά το προηγούμενο:!:

Ουσιαστικά και ο θερμαντήρας μπεν μαρί είναι απλά με συγκεκριμένους χρόνους ώστε να πετυχαίνεις γρήγορα την κατάλληλη θερμοκρασία! Άσε που τα βραδυνά που ο εγκέφαλος κάνει νάνι κάνεις μηχανικές κινήσεις χωρίς να έχεις το φόβο να κάψεις το παιδί.

NE1r.png

Διαφημίσεις

Εγώ ζέσταινα το μητρικό οπότε το είχα έτοιμο σε μπουκάλια και τα έβαζα στον θερμαντήρα .

Για το ξένο γάλα η μαία μου είχε πει ότι σε περίπτωση που θα χρησιμοποιούσα να εχω έτοιμο αποστειρωμένο νερό σε μπουκάλια στο ψυγείο , να το ζεσταίνω και μετά να προσθέτω τη σκόνη.

Πρόσεξε επίσης στο νερό που βάζεις μέσα στον θερμαντήρα. Νομίζω ότι δνε χρειάζεται να βάζεις πολύ νερό . Δες τις οδηγίες και σε αυτό το θέμα

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]