Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δυσκολιες στο θηλασμο

Recommended Posts

καλησπερα :) ειμαι νεα μητερα και χαιρομαι που ηρθα στην παρεα σας. εχω ενα μωρακι 3 μηνων και θηλαζω αποκλειστικα και φανατικα. Ενω ολα πηγαιναν φυσιολογικα, πριν ενα μηνα η παιδιατρος μου ειπε οτι 5 λεπτα θηλασμου ανα γευμα αρκουν. ως επακολουθο μετα τα 5 λεπτα που το παιδι κουραζοταν εγω νομιζα οτι του ηταν αρκετο και σταματαγα. Τον τελευταιο μηνα το παιδι εχει πεσει απο τα 30-35 γρ την ημερα, στα 15-20. Σημερα η παιδιατρος ειπε οτι πρεπει να παρει συμπληρωμα ξενο γαλα γιατι τα 20 γρ την ημερα ειναι πολυ λιγα και δεν θα αναπτυχθει σωστα ο εγκεφαλος. Το θεμα ειναι οτι το παιδι δεν τρωει παραπανω οσο και να το πιεζω γιατι συνηθισε το πενταλεπτο. Απο 6 γευματα την ημερα εχω ανεβει στα 8 για να πινει περισσοτερο, αλλα και η ποσοτητα που βγαζει το στηθος εχει επισης μειωθει. Δοκιμασα γλυκανισο, βρωμη και εμπλουτισα τη διατροφη μου με λαχανικα και φρουτα, αλλα νομιζω οτι το γαλα μου εξακολουθει να μειωνεται. Μπορει να ειναι ψυχολογικο; γιατι εχω αγχωθει οτι μου σταματαει το γαλα. :-( ειχε καποια παρομοιο προβλημα; καμμια προταση; ευχαριστω εχω απελπιστει δεν ξερω τι να κανω

Διαφημίσεις

Nα σου ζήσει το μωράκι σου!

Αν θέλεις απάντησε στις ερωτήσεις που έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 με αντιγραφή - επικόλληση, ώστε να δούμε τη συνολική αύξηση βάρους τους 3 μήνες και τον μέσο όρο

Τα 35 γρ. τη μέρα είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο πρόσληψης βάρους, που για τους 3 πρώτους μήνες είναι περίπου 21-25 γραμμάρια. Αν όμως το μωρό έχει πάρει πάρα πολύ βάρος τους πρώτους μήνες, κάτι που συμβαίνει συχνά στα βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά, μπορεί να μειώσει μετά την πρόσληψη χωρίς να κινδυνεύει. Δες κι αυτόν τον πίνακα

http://kellymom.com/bf/normal/weight-gain-metric/

Βάλε τις απαντήσεις στο πρώτο λινκ να το δούμε καλύτερα!

Εντωμεταξύ, καλά έκανες και αύξησες τους θηλασμούς. Για τη διάρκεια μην αγχώνεσαι, όσο μεγαλώνουν τα μωρά τόσο γρηγορότερα τρώνε (αν και είναι λάθος να βάζεις εσύ όρια στο χρόνο, η παιδίατρος μάλλον σκόπευε να σε οδηγήσει σε αποθηλασμό). Προσπάθησε να προσφέρεις όσο συχνότερα μπορείς και άφησέ το να θηλάσει όσο θέλει.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Είχα ακούσει πολλα για παιδιατρους αλλα αυτο με τα 5΄ σε κάθε γεύμα πρώτη φορα το ακούω! Τρομερά λάθος κι επικινδυνη οδηγία! Κάποια παιδια πραγματικά θηλάζουν και σε 5΄ έχουν τελειώσει ειδικα όσο μεγαλώνουν. Δεν ειναι όλα έτσι όμως και σίγουρα έπρεπε να το αποφασίσει το ίδιο το μωρο, όχι η παιδιατρος.

Το αν έχει μειωθεί η ποσότητα δεν ειναι δυνατόν να το ξέρεις και φυσικα όσο περισσότερο θηλαζεις τόσο περισσότερο γάλα έχεις. Αν εννοείς οτι το στηθος δεν ειναι πρησμενο ειναι φυσιολογικο εφόσον έχουν περάσει 3 μήνες κι έχει εγκατασταθεί η γαλουχια. Τα γεύματα όπως σου είπε κι η Σοφουκα καλα έκανες και τα αυξησες.

Το να πέσει ο ρυθμός αύξησης του βαρους ειναι φυσιολογικο ειδικα αν έπαιρνε 35γρ την ημέρα. Βέβαια σε αυτην την ηλικια το μηνιαίο βάρος πρέπει να υπολογίζεται κι όχι η ημερήσια πρόσληψη!

Περιμένουμε τις ζυγισεις καθώς και πόσες πάνες βρέχει.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

36η

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

φτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

δεν χρησιμοποιηθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

13,2 και 12,5 στην εξοδο απο το μαιευτηριο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

31/12/11 (γεννηση) 2750

3/1/12 (εξοδος απο μαιευτηριο) 2250

13/1/12 2850

20/1/12:3270

26/1/12: 3630

3/2/12 4000

9/2/12 4200

23/2/12 4650

26/2/12 4720

28/2/12 4850

23/3/12 5190

28/3/12 5320

30/3/12 5400

1/4/12 5550

4/4/12 5520

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

δεν παιρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

χειροκινητο της medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

δεν κανω συστηματικες , 1-2 φορες την εβδομαδα πρωινες ωρες περιπου 15 λεπτα (απο 20 ως 30 ml)

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

δεν μπορω να υπολογισω ακριβως αλλα νομιζω τουλαχιστον 7-8 φορες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2 με 3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

θηλαζει μονο απο το ενα στηθος καθε φορα 5 με 8 λεπτα και μολις σταματησει δεν δεχεται ξανα το στηθος με τιποτα. κλεινει σφιχτα το στομα της. βγαζει γουλιες σχεδον σε καθε θηλασμο. η μονη στιγμη που δεχεται να θηλασει ειναι ακριβως μολις ξυπνησει. αν δεν τη θηλασω εκεινη τη στιγμη, μετα δεν θελει το στηθος και μολις την βαλω αρχιζει το κλαμα και δεν σταματαει με τιποτα

Το βάρος και οι πάνες είναι σούπερ. Έχει ήδη διπλασιάσει το βάρος γέννησης κι έχει ανεβεί δυο καμπύλες! Όπως καταλαβαίνεις είναι φυσιολογικό να μην παίρνει τόσο πολυ βάρος πια.

Τη συμπεριφορά στο στήθος που περιγράφεις δεν μπορώ να καταλάβω. Εννοείς ότι δε θηλαζει ποτέ όταν είναι ξυπνια;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Και μην ζυγιζεις το μωρο τόσο συχνά γιατί δεν είναι αξιόπιστη μέτρηση και βγάζεις λάθος συμπεράσματα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

καλησπερα ξανα! λεω οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις την βαζω στο στηθος αμεσως μολις ξυπνησει, οποτε θηλαζει περιπου 8 λεπτα με μεγαλες γουλιες απο το ενα στηθος. καποιες φορες που ετυχε να εχω καπνισει λιγο πριν ξυπνησει και δεν την εβαλα αμεσως, αλλα την κρατησα αγκαλια κανενα εικοσαλεπτο, μετα δεν ετρωγε με τιποτα και μετα απο λιγη πιεση αρχιζε κλαμα. αυτο με το κλαμα, μηπως ειναι κολικοι και απλα τυχαινει να την εχουν πιασει την ωρα που τη βαζω στο στηθος; γιατι τελευταιες 2-3 μερες την πιανει κλαμα και εκτος στηθους και δε σταματαει με τιποτα παρα μονο αν την γυρισουμε μπρουμυτα πανω στα χερια, και εχω ακουσει οτι αυτη η σταση βοηθαει στους κολικους.

για την διαρκεια των γευματων, μπορει να της φτανει το 8 λεπτο και μονο απο το ενα στηθος; δεν παραγω λιγοτερο γαλα ετσι; να μην προσπαθω για περισσοτερη ωρα ή και για τα δυο στηθη;

Όπως σου έγραψε και η Νιna Nana! Το σύνηθες είναι να διπλασιάζεται το βάρος γέννησης μέχρι τον 6ο μήνα. Το δικό σου το έχει ήδη διπλασιάσει από τον 3ο μήνα! Αν συνέχιζε να παίρνει βάρος μ' αυτούς τους ρυθμούς θα γινόταν γιγαντάκι! Είναι πιθανό τώρα για ένα διάστημα να μην πάρει και καθόλου βάρος.

Για τις γουλιές... ίσως να υπάρχει μια μικρή ΓΟΠ, αλλά με δεδομένο ότι έχει πάρει τόσο καλό βάρος και ότι δεν δείχνει να πονάει, δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με αυτό, μιας και περνάει μεγαλώνοντας που ωριμάζει το πεπτικό! (αν βέβαια έχει κάτι τέτοιο το μωρό)

Συνέχισε να ανταποκρίνεσαι στο μωρό, θήλαζέ την όποτε κρίνεις εσύ από τη συμπεριφορά της ότι είναι δεκτική.

HXuSp2.pngaS46p2.png

αυτο με το κλαμα, μηπως ειναι κολικοι και απλα τυχαινει να την εχουν πιασει την ωρα που τη βαζω στο στηθος; γιατι τελευταιες 2-3 μερες την πιανει κλαμα και εκτος στηθους και δε σταματαει με τιποτα παρα μονο αν την γυρισουμε μπρουμυτα πανω στα χερια, και εχω ακουσει οτι αυτη η σταση βοηθαει στους κολικους.

Αυτό το κλάμμα μπορεί να είναι οτιδήποτε! Τα μωρά κλαίνει για πάρα πολλούς λόγους. Συνήθως πηγαίνουμε ψάχνοντας τι μπορεί να τα ανακουφίσει (και συνήθως μέχρι να το βρούμε, έχει εκλείψει η αιτία αυτή και κλαίνε για κάτι άλλο:rolleyes:)

Αφού είδες ότι την ανακουφίζει να την κρατάς έτσι όπως περιγράφεις, να το κάνεις και αφού ηρεμήσει μπορείς να δοκιμάζεις πάλι το στήθος. Αν το δεχτεί, έχει καλώς, αν όχι, δεν πειράζει, αργότερα!

Μπορεί να έχει πόνους στο πεπτικό (ή κάποια μικρή ΓΟΠ που ανέφερα παραπάνω). Βοηθάει το καλό ρέψιμο, ίσως να την κρατάς αγκαλιά και να περπατάς, να την κρατάς αρκετή ώρα μετά τα γεύματα, να τη βάζεις με κλίση στο ρηλάξ ή την κούνια της κλπ. Θα δεις τι την ανακουφίζει και αυτό θα εφαρμόσεις.

HXuSp2.pngaS46p2.png

καλησπερα ξανα! λεω οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις την βαζω στο στηθος αμεσως μολις ξυπνησει, οποτε θηλαζει περιπου 8 λεπτα με μεγαλες γουλιες απο το ενα στηθος. καποιες φορες που ετυχε να εχω καπνισει λιγο πριν ξυπνησει και δεν την εβαλα αμεσως, αλλα την κρατησα αγκαλια κανενα εικοσαλεπτο, μετα δεν ετρωγε με τιποτα και μετα απο λιγη πιεση αρχιζε κλαμα. αυτο με το κλαμα, μηπως ειναι κολικοι και απλα τυχαινει να την εχουν πιασει την ωρα που τη βαζω στο στηθος; γιατι τελευταιες 2-3 μερες την πιανει κλαμα και εκτος στηθους και δε σταματαει με τιποτα παρα μονο αν την γυρισουμε μπρουμυτα πανω στα χερια, και εχω ακουσει οτι αυτη η σταση βοηθαει στους κολικους.

για την διαρκεια των γευματων, μπορει να της φτανει το 8 λεπτο και μονο απο το ενα στηθος; δεν παραγω λιγοτερο γαλα ετσι; να μην προσπαθω για περισσοτερη ωρα ή και για τα δυο στηθη;

Για να έχει επιλέξει να ειναι στο στηθος 8 λεπτά της φτανει. Μπορείς αν θες να δοκιμασεις να δώσεις το δεύτερο στηθος! Δεν παράγεις λιγότερο γάλα κι αυτο φαίνεται απο τις πάνες. Ακολουθα το μωρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

κατ'αρχην θελω να σας ευχαριστησω πολυ για την ανταποκριση , την βοηθεια και τη συμπαρασταση. νιωθω καλυτερα και εχω την αισθηση οτι το παιδι ανταποκρινεται σε αυτο.την προσπαθησα οταν ηταν ψιλοκοιμισμενη και ηταν πιο δεκτικη, καθισε απο περιπου μια ωρα στο στηθος σε δυο θηλασμους απο το απογευμα!:D

βρε παιδια καλημερα παλι εχω αγχωθει. σημερα τα ξημερωματα εφαγε στις 4 ενα τεταρτο απο το ενα στηθος και μεχρι τωρα δεν εχει ξαναφαει! μολις ξυπναει την βαζω, πινει 2 γουλιες και ξανακοιμαται. προσπαθω να την ξυπνησω αλλα ματαια. την βγαζω απο το στηθος, την ξυπναω καλα καλα, την ξαναβαζω, παλι πινει 2 γουλιες και ξανακοιμαται. αφου δω και αποδω την ξαναβαζω στην κουνια κοιμισμενη. μετα απο μιση ωρα παλι τα ιδια. εχω απο τις 8 το πρωι που παλευω. αλλες φορες στις 8 επεφτε με τα μουτρα, εστω και 8 λεπτα, κοιμοταν και στις 10-11 που ξυπναγε παλι επεφτε με τα μουτρα. ειναι δυνατον να μην πειναει τοσες ωρες;

βρε παιδια καλημερα παλι εχω αγχωθει. σημερα τα ξημερωματα εφαγε στις 4 ενα τεταρτο απο το ενα στηθος και μεχρι τωρα δεν εχει ξαναφαει! μολις ξυπναει την βαζω, πινει 2 γουλιες και ξανακοιμαται. προσπαθω να την ξυπνησω αλλα ματαια. την βγαζω απο το στηθος, την ξυπναω καλα καλα, την ξαναβαζω, παλι πινει 2 γουλιες και ξανακοιμαται. αφου δω και αποδω την ξαναβαζω στην κουνια κοιμισμενη. μετα απο μιση ωρα παλι τα ιδια. εχω απο τις 8 το πρωι που παλευω. αλλες φορες στις 8 επεφτε με τα μουτρα, εστω και 8 λεπτα, κοιμοταν και στις 10-11 που ξυπναγε παλι επεφτε με τα μουτρα. ειναι δυνατον να μην πειναει τοσες ωρες;

Καλημέρα! Μήπως η μπέμπα σου είναι αρρωστούλα, εχει κανένα κρυωματάκι? και μένα η δική μου περασε κατι τέτοιες αφαγίες όταν ηταν λίγο αδιάθετη. Συμβαίνει κι αυτό καμιά φορά μην ανησυχείς. Κι εμείς οι μεγάλοι δεν εχουμε πάντα την ίδια όρεξη για φαί! Πάντως κι εμένα η δική μου πάντα 5-10 λεπτά θηλάζει ανα 1.5-2 ώρες και μέχρι στιγμής δεν έχει πρόβλημα με το βάρος της(αν και είναι οριακό).

Εδω και πολλες μερες ο γιος μου κοιμαται από τις 22.00 εως τις 5.00 ή 06.00

Όσο για το βαρος που λες οτι εχει παρει το μωρο σου, αν κοιταξεις τις καμπυλες αναπτυξης, θα δεις πως σιγα σιγα η κλιση τους αλλαζει, δηλαδή αλλαζει κ ο ρυθμος αυξησης βαρους των μωρων.

Τελος επειδη κ εγω πριν λιγες ημερες ειχα αγχωθει οτι ο μικρος δεν παιρνει βαρος, σε συζητηση που ειχα με την γιατρο καταλαβα οτι θεωρει τα 20 γρ/ημερα πολυ καλη προσληψη βαρους για αυτη την ηλικια

καλημερα σοφουλι να σου ζησει το μωρακι σου! η αληθεια ειναι οτι τις τελευταιες μερες μας κανει ενα βηχαλακι αρκετα συχνα, αλλα:

α) το κανει κυριως οταν ειναι ανασκελα και υπεθεσα μηπως εχει σχεση με παλινδρομηση.

β)προχτες πηγαμε στην παιδιατρο και την ακροαστηκε και ειπε οτι δεν ακουει κατι.

Διαφημίσεις

πολυ, μπορεί να περνάει κάποια ίωση (δεν είναι απαραίτητο να έχει ακροαστικά). Βάλε και κανένα θερμομετράκι μήπως έχει πυρετό. Μήπως έκανε κανένα εμβόλιο αυτές τις μέρες; Καμιά φορά έχουν τέτοια συμπεριφορά μετά από εμβόλιο τα μωρά.

Από πάνες πώς είναι; Τις πάνες να παρακολουθείς, αν βρέχει 5-6 πάνες το 24ωρο στην ηλικία που είναι, τότε μην ανησυχείς για αφυδάτωση. Λογικά θα επανέλθει και θα αναπληρώσει γι' αυτές τις ώρες που κοιμήθηκε παραπάνω.

HXuSp2.pngaS46p2.png

ευχαριστω malekon, ποσων μηνων ειναι το μωρακι σου; να σου ζησει! καλησπερα σοφουκα ναι εκανε εμβολιο την πεμπτη (μηνιγγιτιδοκοκκου) ισως να ειναι απο αυτο. εφαγε τελικα στις 3 το μεσημερι οχι και πολυ καλα, τωρα το απογευμα ειχε πλανταξει στο κλαμα καμμια ωρα και αφου ηρεμησε εφαγε απο 15 λεπτα στο καθε στηθος.

εσεις που περνατε την ιδια φαση πειτε μου, ειναι φυσιολογικο να εξερταται η διαθεση και η ψυχολογια μου απο το αν τρωει το παιδι; αν φαει ειμαι μεσα στην τρελη χαρα και την ηρεμια, ενω αν δε φαει ειμαι στα μαυρα χαλια.:-(

απο πανες ειναι καλα μεχρι στιγμης. σημερα εκανε 3 φορες πολλα κακακια και τσισα εχει να κανει απο το μεσημερι. πιστευω ομως οτι θα κανει, γιατι κατι εχει φαει

ευχαριστω malekon, ποσων μηνων ειναι το μωρακι σου; να σου ζησει! καλησπερα σοφουκα ναι εκανε εμβολιο την πεμπτη (μηνιγγιτιδοκοκκου) ισως να ειναι απο αυτο. εφαγε τελικα στις 3 το μεσημερι οχι και πολυ καλα, τωρα το απογευμα ειχε πλανταξει στο κλαμα καμμια ωρα και αφου ηρεμησε εφαγε απο 15 λεπτα στο καθε στηθος.

εσεις που περνατε την ιδια φαση πειτε μου, ειναι φυσιολογικο να εξερταται η διαθεση και η ψυχολογια μου απο το αν τρωει το παιδι; αν φαει ειμαι μεσα στην τρελη χαρα και την ηρεμια, ενω αν δε φαει ειμαι στα μαυρα χαλια.:-(

Και εμένα 3 μηνων ειναι. Μπορώ να καταλάβω το αγχος σου γιατι μου το δημιουργησε και εμενα ο 1ος παιδιατρος που ειχα πάει την κορη μου.

Προσωπικά δεν θεωρώ κακό το συμπλήρωμα (μπορουν να το επιβεβαιώσουν και άλλες κοπέλες που έχουμε ανταλλάξει απόψεις :P) αλλά στην δική σου περίπτωση α)μπορει να μην χρειάζεται (πάρε όμως κ μια δευτερη γνωμη καλού κακου) και β) σου εδωσε μια οδηγια που ακολουθησες αλλά με όχι και τοσο καλά αποτελεσματα - κατά την γνωμη του πάντα. Είσαι διατεθιμενη να ρισκάρεις το ίδιο και σε άλλα θέματα που αφορουν την υγεια του παιδιου σου?

Γενικά το μωρό σου πώς σου φαινεται? ήρεμο? χορτάτο? Αν ναι δεν χρειαζεται να ανησυχείς. Αν μάλιστα έχεις πολύ γαλα τότε μπορεί να χορταίνει και σε 5-10 λεπτά, μην το αποκλειεις!

Να την χαίρεσαι και ηρέμησε ;)

Καλησπέρα σε όλες στο foroum...θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση να μου πείτε την γνώμη σας. Είχα περίοδο στις 20 Μαρτίου μου κράτησε 4 ημερες ενώ κανονικα μου κρατάει μινιμουμ 5 και κόπηκε απότομα. Η ροή κανονικη.

Και πρίν την περιόδο αλλα και μετα είχαμε ελεύθερες επαφές δεδομένου οτι θέλουμε δεύτερο παιδάκι . Αυτο που έχω παρατηρήσει αυτές τις ημέρες ειναι οτι το στήθος μου ειναι πρισμένο αρκετα ... εχω πονάκια λιγα περιόδου και οι θηλές μου έχουν γίνει πιο σκούρες. Αν και έιναι νωρίς πιστέυω για συμπτώματα εγκυμοσύνης νιώθω λίγο περίεργα . Αν μπορείτε παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας ...να το κουβεντιάσουμε λιγο...σας ρυχαριστώ!!!:confused:

Fsq6p2.png

Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τον θηλασμό από το πόση ώρα κάθεται το παιδί στο στήθος, αλλά από το πόσες φορές καταπίνει

Μπορεί κάποιο μωρό να κάθεται 2 ώρες στο στήθος και να έχει πάρει ελάχιστο γάλα αν δεν θηλάζει αποτελεσματικά, ενώ ένα άλλο σε 5-10 λεπτά να παίρνει πολύ γάλα γιατί θηλάζει πολύ καλά.

Δες εδώ http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/

από εκεί που λέει "Πότε, για πόση ώρα και πόσο συχνά"

Επίσης ρίξε μια ματιά κι εδώ:

http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b7/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84/

HXuSp2.pngaS46p2.png

απο πανες ειναι καλα μεχρι στιγμης. σημερα εκανε 3 φορες πολλα κακακια και τσισα εχει να κανει απο το μεσημερι. πιστευω ομως οτι θα κανει, γιατι κατι εχει φαει

Οι 3 πάνες με τα κακά, σίγουρα είχαν και τσίσα, πάντα κάνουν και τσίσα μαζί με τα κακά, οπότε τις μετράμε και για τσίσα! Με 3 γεμάτες πάνες με κακά δεν έχει φάει απλώς κάτι, έχει φάει πολύ καλά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

kiriaki epsilon, καλύτερα να υποβάλεις την ερώτησή σου σε κάποιο άλλο σημείο στο φόρουμ, καθώς η ενότητα αυτή είναι για θέματα που έχουν σχέση με το θηλασμό και το συγκεκριμένο θέμα αφορά σε δυσκολίες με τον θηλασμό. Σε κάποιο σημείο πιο σχετικό με εγκυμοσύνη κλπ, θα λάβεις περισσότερες απαντήσεις.:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Για το χρόνο του θηλασμου να μην ανυσηχείτε κορίτσια! Είναι στο παιδάκι. Ο μικρός μου χρειαζόταν το πολυ δεκάλεπτο και δεν είχαμε πότε πρόβλημα με το βάρος!

καλημερα κοριτσια! μου εχουν γεννηθει καποιες αποριες, οπως καθε ποτε ειναι καλό να τη ζυγιζω; ειναι φυσιολογικο ενω το παιδι εχει πιει γαλα κανονικα για κανενα δεκαλεπτο και αποσυρεται, το στηθος να μην εχει αισθητη διαφορα ως προς το αδειασμα;θα ελεγα μαλιστα οτι το στηθος ειναι το ιδιο βαρυ σε ολη τη διαρκεια της μερας.πριν 5-6 μερες δεν συνεβαινε αυτο, το εννιωθα που γεμιζε λιγη ωρα μετα τον θηλασμο, και που αδειαζε μετα απο αυτον. επισης, sofuka κοιταξα το link που λεει για "ποση ωρα ποσο συχνα" και πολλα απο τα κριτηρια που εχει για να καταλαβεις αν τρωει καλα, σε μενα δεν υπαρχουν. για παραδειγμα, σπανια βγαινουν σταγονες γαλακτος απο το αλλο στηθος την ωρα που θηλαζει, και ενω πιο πριν εβλεπα γαλα στο στομα της τωρα δεν βλεπω.