Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τοκετός και μυωπία

Recommended Posts

Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για εύκολη δικαιολογία. Κι εγώ έχω υψηλή μυωπία (8,5) και φοβόμουνα ότι δε θα τη γλυτώσω την καισαρική, παρόλ'αυτά γέννησα φυσιολογικά, με εξωθήσεις που κράτησαν πάνω από 1 ώρα.

Κανονικά ο γυναικολόγος δεν πρέπει να προδικάζει καταστάσεις...ο δικός μου μου είπε να πάω στον 8ο μήνα σε οφθαλμίατρο και αν ο βυθός του ματιού ήταν οκ, θα επιχειρούσαμε κανονικό τοκετό και βλέποντας και κάνοντας. Δηλαδή, αν έβλεπε ότι ζοριζόμουνα πάρα πολύ, μπορεί και να το γυρίζαμε σε καισαρική, αλλά δεν τον είχαμε αποκλείσει τον φυσιολογικό...πράγματι πήγα σε οφθαλμίατρο, ο βυθός ήταν μια χαρά και όταν πήγα να γεννήσω απλά με πρόσεχε πολύ η μαία μου και μου θύμιζε συνέχεια να μην σφίγγομαι με τα μάτια... :P

Επίσης, να πω ότι η οφθαλμίατρος μου είχε πει ότι σίγουρα ένα μυωπικό μάτι έχει περισσότερες πιθανότητες να πάθει αποκόλληση, αλλά αυτό (η αποκόλληση) μπορεί να συμβεί και σε άλλες καταστάσεις, όχι μόνο στον τοκετό, αλλά πχ. στην τουαλέτα (καταλαβαίνετε τι εννοώ, :oops: )...

Συμφωνώ ότι η μυωπία είναι μια σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβει υπόψη του ο γιατρός, αλλά, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι και η πιο δύσκολη κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει ένας μαιευτήρας...αυτό το απόλυτο που υιοθετούν πολλοί γιατροί επειδή τους βολεύει, μυωπία=καισαρικη, συγνώμη αλλά με βρίσκει αντίθετη. Η έγκυος πρέπει να παίρνει μια τόσο σοβαρή απόφαση αφού έχει ενημερωθεί πλήρως και αντικειμενικά για την κατάστασή της κι όχι να της ενισχύεται η εύλογη φοβία της ότι μπορεί να στραβωθεί, επειδή έτσι βολεύει το γιατρό της...γνώμη μου πάντα...

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 134
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια κι εγω εχω ψηλη μυωπια,γυρω στο 6,5 κι απο τα δυο ματια και πριν απο 1 χρονο παραλιγο να ξεκολλησει ο αμφιβληστροειδης απο το αριστερο μου ματι. Βασικα και στα δυο μου ματια ο αμφιβληστροειδης ειναι σε κακο χαλι,να φανταστειτε οτι στα καλα καθουμενα βλεπω "λαμψεις" να περνανε μπροστα απο τα ματια μου κυριως απο τη μερια των κροταφων, και χρειαστηκε περισυ να κανω επεμβαση με λειζερ προκειμενου να μην κινδυνευω ανα πασα στιγμη να τυφλωθω. Ο προηγουμενος γιατρος μου,που λετε,ηταν ανενδοτος: δεν ηθελε να ρισκαρει με τιποτα φυσιολογικο τοκετο. Μαλιστα,οταν αρχισα να επιμενω στο οτι δε θελω καισαρικη,μου ειπε οτι θα με παει φυσιολογικα μονο αν ο οφθαλμιατρος μου υπογραψει χαρτι οτι αναλαμβανει την ευθυνη!!! Φυσικα ο οφθαλμιατρος με το που του το ειπα αυτο γελασε,αφου κανενας γιατρος δεν μπορει να σου υπογραψει κατι τετοιο.Οπως λετε κι εσεις,ακομη κι ενα υγιεστατο ματι μπορει,μια στις χιλιες,να παθει κατι την ωρα των εξωθησεων. Με εξετασε ομως και μου ειπε πως εφ' οσον δεν ειχα προβλημα στην ωχρα κηλιδα (καπως ετσι νομιζω πως το ειπε) θα μπορουσα να γεννησω με φυσιολογικο τοκετο.Ο γυναικολογος μου ομως ουτε να το ακουσει!!! :x Τελικα αποδειχτηκε οτι ετσι κι αλλιως ηταν "καισαρικακιας" αφου οποια γνωστη μου ετυχε να ξεγεννησει την πηγε με καισαρικη,χωρις να υπαρχει σε ολες σοβαρος λογος.

Ετσι λοιπον κι εγω,παρ΄ολο που τον συμπαθουσα πολυ,αποφασισα να αλλαξω γιατρο στην 31η εβδομαδα κυησης,κι οπως αποδειχτηκε εκανα πολυ σωστα αφου ετυχα σε εναν υπεροχο ανθρωπο,που σεβεται τις γυναικες και μου ενεπνευσε απολυτη εμπιστοσυνη-εννοειται πως εχω γραψει γι΄αυτον και ονομαστικα στο topic με τις ευχαριστιες. Για να μην ξεφευγω ομως απο το θεμα,γεννησα δοξα το Θεο με φυσιολογικο τοκετο και σας πληροφορω οτι την ωρα των εξωθησεων δεν ειχα την παραμικρη ενοχληση στα ματια μου,ουτε "λαμψεις" ουτε τιποτα!!! Και τωρα που εχει περασει μια εβδομαδα,τα ματια μου δε με ενοχλουν καθολου.

Μη νομιζετε απο αυτα που γραφω οτι εχω κατι με την καισαρικη,εννοειται πως αν μου ελεγε ο οφθαλμιατρος οτι θα χασω το ματι μου δε θα επεμενα για φυσιολογικο τοκετο.Τι δηλαδη,να χασω την οραση μου για να μην κανω εγχειρηση; Και σιγα την εγχειρηση δηλαδη. Απλα απο τη στιγμη που μου εδωσε το ok ο οφθαλμιατρος, δεν ηθελα να κανω το χατηρι στον πρωην γυναικολογο μου που ειχε γενικοτερα "παραδοση" με τις καισαρικες λογω ευκολιας.

Κοίτα, απο τη στιγμή που έχεις το οκ απο οφθαλμίατρο, ο γυναικολόγος δεν δικαιούται να έχει καν άποψη, πόσο μάλλον αντίρρηση. Ίσως να έφαγα το "μαχαίρι" χωρίς να χρειάζεται, αλλά στην τελική ήταν απόφαση δική μου, και παρόλο που η γυναικολόγος με παρέπεμψε σε οφθαλμίατρο εγώ ήμουν αυτή που δεν ήθελε να ρισκάρει.

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Δεν έχει καμεια σημασία ο βαθμός της μυωπίας αλλά η πίεση του ματιού η οποία είναι αυτή που παίζει ρόλο!!Π.χ. μπορεί να έχεισ υψηλή μυωπία με χαμηλή πίεση και το αντίστροφο!! :D Κορίτσια γιατί ανχώνεστε με το παραμικρό? :?::?::?:

Κορίτσια εγω γέννησα πριν 1 μήνα με καισαρική λόγω μυωπίας, έχω 11 βαθμούς.Παρόλο που η πίεση του ματιού μου ήταν χαμηλή και ο γυναικολόγος και η οφθαλμίατρος μου είπαν να μην το ρικάρουμε!Στην αρχή είχα στεναχωρηθεί αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα η καισαρική και αποδείχθηκε ότι έτσι κι αλλιώς καισαρική θα κάναμε γιατί με πιάσαν οι πόνοι και δεν είχα καθόλου διαστολή- ούτε το κεφάλι του μωρού ειχε εμπεδωθεί(ήταν πολύ τυλιγμένο στον ομφάλιο λώρο).Όλα καλά πήγαν!!Και επίσης ο γιατρός μου ξέρω πολύ καλά ότι ειναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού,θέλω να πω δηλαδή ότι δεν πρότεινε την καισαρική για να βολευτεί αυτός.

Διαφημίσεις

Κι εγω εχω μπερδευτεί κάπως με το θέμα γιατι ακούω γενικά οτι αν έχεις πάνω απο 5-6 βαθμούς μυωπία τοτε κανεις καισαρική.

Εγω λοιπον με 7,5 και 8 ημουν σίγουρη οτι πήγαινα για καισαρική (και δεν το ηθελα και καθόλου) αλλα ρωτησα τη γιατρό μου η οποία μου απαντησε οτι θα κανω μια εξεταση στον 8ο και απο εκει θα κριθει το αν θα χρειαστει καισαρικη ή οχι.

Μπορει απλως να μην με αφησει να πιεστω παρα πολυ.

Παντως εγω φοβαμαι λιγο για να πω την αληθεια αν και εμπιστεύομαι τη γιατρό μου,απλα ακούω και τους άλλους και με αγχώνουν :?

:cry::cry::cry:

db0ip3.png

Αθηνα μην ακους κανεναν εκτος απο τους ειδικους!!! Ειναι φοβερη η μανια που πιανει καποιους να τρομοκρατουν τις εγκυους λεγοντας ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του!!! :x:o:x:o:x:o Λογικα η εξεταση που λες ειναι η βυθοσκοπηση,την εχω κανει απειρες φορες λογω του προβληματος μου στον αμφιβληστροειδη και στα δυο ματια και δεν ποναει καθολου γιατι σου βαζει αρκετη ωρα πριν κατι σταγονες για να ανοιξει η κορη του ματιου και επιπλεον να μην πονας κιολας. Δεν πρεπει ομως να την κανεις κατα τη διαρκεια του 1ου τριμηνου της κυησης γιατι οι σταγονες μπορει να ειναι επιβλαβεις στην οργανοπλασια του εμβρυου που γινεται εκεινο το διαστημα. Εγω την εκανα στον 7ο μηνα και παρα το χαλι που εχει γενικα ο αμφιβληστροειδης μου (περσυ χρειαστηκε να κανω επεμβαση με λειζερ για να περιχαρακωσουμε τις τρυπες του αμφιβληστροειδη) ο οφθαλμιατρος μου εδωσε το ok για φυσιολογικο τοκετο. Και σου ξαναλεω οτι την ωρα των εξωθησεων δεν ενιωσα την παραμικρη ενοχληση στα ματια.Ισως να επαιξε βεβαια ρολο οτι ημουν και πολυ ηρεμη λογω επισκληριδειου,ποιος ξερει;

Μικρες ενοχλησεις εχω τωρα που θηλαζω,δηλαδη βλεπω και στα δυο ματια λαμψεις,σα μικρες φωτεινες μπαλλες πουπερνανε διπλα απο τους κροταφους,αλλα απ΄ο,τι λεει η μητερα μου ειναι αγγειακο και το ειχε κι εκεινη οταν θηλαζε,χωρις να εχει το παραμικρο προβλημα στον αμφιβληστροειδη της.

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την ανταποκρισή σας και τις απαντήσεις σας. :D:D:D

Θα περιμένω να κάνω τη βυθοσκόπηση και ... βλέπουμε.

Ως τότε ... θα πάρω ενα ζευγάρι ωτοασπίδες :wink:

db0ip3.png

• 1 month later...

Κι εγώ έχω 7 και 7μιση βαθμούς και γέννησα φυσιολογικά.Εκανα τη βυθοσκόπηση που έδειξε ότι δεν υπήρχε προβλημα. Ο γυναικολόγος μου, που όπως οι περισσότεροι, έχει ξεγεννήσει ένα σωρό γυναίκες μου είπε ότι έχει συναντήσει δύο μόνο περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να γεννήσουν φυσιολογικά λόγω ματιών και αυτές είχαν χαμηλή μυωπία!

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Εγώ έχω γύρω στους 10 βαθμούς μυωπία. Το είχα πει στη γυναικολόγο μου και μου είπε θα δούμε τι θα κάνουμε και να πάω και σε οφθαλμίατρο. Σε καμία περίπτωση δε μου είπε θα κάνουμε καισαρική οπωσδήποτε. Πήγα σε δύο οφθαλμίατρους και στο ένα μάτι βρήκαν και οι δύο ότι υπήρχε κάποιος κίνδυνος για αποκόλληση. Και οι δύο μου είπαν ότι είναι δική μου απόφαση για την καισαρική και τελικά αποφάσισα και έκανα καισαρική.

• 2 εβδομάδες μετά...

μία ερώτηση για όσες εχετε κάνει βυθοσκόπηση:

χρειάζεται να μην φοράω φακους κάποιες ημέρες πριν ή εκείνη την ημέρα? επίσης μετά πως θα είμαι? θα μπορώ να περπατήσω, να πάρω μετρό, να πάω για δολειά?

πρέπει να ζητ'ησω χαρτί από το γιατρό μου για το κολλύριο?

βγαίνουν αμέσως τα αποτελεέσματα?

Τους φακούς σου μπορείς να τους βγάλεις λίγο πριν την εξέταση...καλό είναι να πας με κάποιον άλλο γιατί για αρκετή ώρα θα βλέπεις πολύ θολά.Σίγουρα δε θα πρέπει να οδηγήσεις.

df306542d5.pngbb1d25814b.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και καλή Μ. Εβδομάδα,

Αναρωρωτιέμαι αν την ώρα της καισαρικής (με επισσκληρίδιο) επιτρέπεται να φοράω φακούς επαφής: σκέφτομαι οτι θα θέλω να δω το μωρό μόλις βγει... Αλλά πέρα από τα 7 εκατοστά το μόνο που βλέπω είναι "τοπίο στην ομίχλη".

Γυαλιά πάλι, αποκλείεται.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες όλο αφελείς ερωτήσεις κάνω. Δείξτε λίγο κατανόηση, ε; :)

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

καλημερα iro και καλη Μ.Εβδομαδα...δεν γνωριζω να σου πω τι γινεται στην περιπτωση της καισαρικης αλλα λογικα σκεπτομενη και επειδη και εγω φοραω φακους επαφης (δεν εχω ομως μεγαλο προβλημα, 1 βαθμο μυωπια) σκεφτομαι οτι με οποιον τροπο και να γεννησω θα ειναι δυσκολο πανω στο πανικο και στην φροντιδα που θα θελει το νινακι μου να εχω στο νου μου ποτε να τους βγαλω-να τους βαλω-να τους καθαρισω ενω παραλληλα θα θελει το μωρακι μου να φαει και οτιδηποτε αλλο!!!!!!!!!!!!!αποψη μου ειναι αυτη φυσικα!!!!!!!!!Γυαλια δεν εχεις καθολου?η τα φορας μονο μεσα στο σπιτι?

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως πήγα να γεννήσω φυσιολογικά η δικιά σου με φακούς επαφής και είχα δώσει στον άντρα μου απέξω τα γυαλιά μου για ώρα ανάγκης....Τελικά γέννησα με καισαρική με τους φακούληδές μου, όλα οκ. υποθέτω πως δεν θα έχεις πρόβλημα

Λοιπόν κορίτσια και εγώ πήγα να γεννήσω με τους φακούς μου. Βέβαια είχα πάρει μαζί μου και τα γυαλιά μου, γιατί όπως λες και εσύ βλέπω μόνο τοπία στην ομίχλη (7 και 7,5 βαθμούς). Γέννησα φυσιολογικά, είχα ενημερώσει τον γιατρό μου και μου είπε ότι αν δεν με ενοχλούν δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά στο δωμάτιο χρησιμ. κυρίως τα γυαλιά μου γιατί οι φακοί ήταν το τελευταίο πράγμα που με απασχολούσε.

xZBdp3.png

Καλημέρα και καλή Μ. Εβδομάδα,

Αναρωρωτιέμαι αν την ώρα της καισαρικής (με επισσκληρίδιο) επιτρέπεται να φοράω φακούς επαφής: σκέφτομαι οτι θα θέλω να δω το μωρό μόλις βγει... Αλλά πέρα από τα 7 εκατοστά το μόνο που βλέπω είναι "τοπίο στην ομίχλη".

Γυαλιά πάλι, αποκλείεται.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες όλο αφελείς ερωτήσεις κάνω. Δείξτε λίγο κατανόηση, ε; :)

Ηρώ

καλημερα ηρω...

λοιπον, εγω γεννησα μια χαρα με τους φακους μου, με επισκληριδιο με καισαρικη, βαμμενη και φτιαγμενη.(θα πηγαινα για καφε αλλα γεννησα!!)

και σε πληροφορω ολες τις ημερες στο νοσοκομειο φορουσα τους φακους μου , και τους εβγαζα μονο το βραδυ. :wink:

καλημερα ηρω...

λοιπον, εγω γεννησα μια χαρα με τους φακους μου, με επισκληριδιο με καισαρικη, βαμμενη και φτιαγμενη.(θα πηγαινα για καφε αλλα γεννησα!!)

και σε πληροφορω ολες τις ημερες στο νοσοκομειο φορουσα τους φακους μου , και τους εβγαζα μονο το βραδυ.

έτσι ακριβώς και εγώ...με τους φακούς μου βαμμένη χτενισμένη....και τους φορούσα συνέχεια μετά γιατί τα γυαλιά δεν με βολεύουν. ο γιατρός μου είπε μόνο σε περίπτωση ολικής νάρκωσης τους βγάζουμε!!!!

Με το καλό το μωράκι σου!!!!!!

βρε κοριτσια και βρισκατε χρονο να τους βγαζετε και να τους βαζετε?Αντε να τους βγαλω το βραδυ οπως λετε, το μωρο δεν πεινουσε την νυχτα?παλι δεν σηκωνοσασταν?πως βρισκατε ακρη εκει?

βρε κοριτσια και βρισκατε χρονο να τους βγαζετε και να τους βαζετε?Αντε να τους βγαλω το βραδυ οπως λετε, το μωρο δεν πεινουσε την νυχτα?παλι δεν σηκωνοσασταν?πως βρισκατε ακρη εκει?

τη νυχτα που θηλαζα εννοειται φορουσα τα γυαλια μου. :)

το πρωι ξαναφοραγα τους φακους μου. :lol::lol:

τη νύχτα γυαλιά....και τους πρώτους 4 μήνες στο σπίτι που τον είχα δίπλα μου στο κρεββάτι μου στο πορτ μπεμπέ του....έχεις δει άνθρωπο να κοιμάται με τα γυαλιά φορεμένα ;;;;;;;; ε εγώ......από το άγχος μου για να τον βλέπω συνέχεια.........!!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπον εγω γεννησα με ... τα γυαλια μου με καισαρικη και επισκληριδιο (επεμενε ο γιατρος) και εννοειται οτι τις νυχτες χρησιμοποιω τα γυαλακια μου :) .Σιγα μην ψαχνεις 2 τα μεσανυχτα τους φακους!!

an1cxyD0g411110NDc3MTRkfDQ1NDg2NjQ1ZGF8b3VyIGxpdHRsZSBzdGFyIQ.gifas1cEUz0g410010MTA4ODIwcGR8MDAwNDcxN2R8b3VyIGZhaXJ5IGlz.gif

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Θα μπω στο χειρουργείο με φακούς. Για όλες τις άλλες ώρες που δεν θα με βολεύουν θα έχω τα γυαλιά μου.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που δεν έβλεπα και με ανεβάσανε στο δωμάτιο, οτι μόλις είδα το πρώτο πυρεξάκι να μπαίνει στο δωμάτιο ανέκραξα: "το μωράκι μου!" - τελικά ήταν της διπλανής κοπέλας.

Γι΄αυτό σας λέω...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

ΚΙ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΕΙΧΑ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 13 ΧΡΟΝΩΝ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ.... ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...