Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες


miriki

Recommended Posts

Ζαχαρίνι αμύγδαλα θα πάρεις πάλι από τον ίδιο παραγωγό στις Σέρρες;

Θέλω να τον πάρω τηλέφωνο να δω αν έχει την καινούργια συγκομιδή αλλά πέρσι δυσκολεύτηκα πολύ να επικοινωνήσω μαζί του, δεν καταλάβαινα την προφορά του!

 

Τα πιο πολλά φρούτα για μαρμελάδα έχουνε φυσική πηκτινή, πχ φράουλες, ροδάκινα, βερύκοκα κτλ, δεν χρειάζεστε επιπλέον πηκτίνη.

Αν θέλετε να πήξει η μαρμελάδα λίγο πιο πολύ βάλτε λίγα κομματάκια από πράσινο ξινό μήλο καθώς βράζουνε τα φρούτα και θα είναι ΟΚ.

 

Εμένα πάντως η μαρμελάδα φράουλα μια χαρά μου βγήκε και χωρίς αυτό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ζαχαρίνι αμύγδαλα θα πάρεις πάλι από τον ίδιο παραγωγό στις Σέρρες;

Θέλω να τον πάρω τηλέφωνο να δω αν έχει την καινούργια συγκομιδή αλλά πέρσι δυσκολεύτηκα πολύ να επικοινωνήσω μαζί του, δεν καταλάβαινα την προφορά του!

 

Τα πιο πολλά φρούτα για μαρμελάδα έχουνε φυσική πηκτινή, πχ φράουλες, ροδάκινα, βερύκοκα κτλ, δεν χρειάζεστε επιπλέον πηκτίνη.

Αν θέλετε να πήξει η μαρμελάδα λίγο πιο πολύ βάλτε λίγα κομματάκια από πράσινο ξινό μήλο καθώς βράζουνε τα φρούτα και θα είναι ΟΚ.

 

Εμένα πάντως η μαρμελάδα φράουλα μια χαρά μου βγήκε και χωρίς αυτό.

 

Ναι από τον ίδιο. χαχα είναι υπερβόρειος!!! Του τηλεφώνησα πριν μία εβδομάδα αλλά μου είπε ότι δεν εχει ακόμη. Θέλω να πάρω και σουσάμι. Κάνω κρακεράκια και βγαίνει πολύ φθηνά. 4 ευρώ το κιλό νομίζω. Δεν μιλήσαμε πολύ βέβαια, πέρυσι είχε μιλήσει μαζί του ο συνάδελφος μου που ήταν επίσης βόρειος!!! Αν χρειαστείς κάτι πες μου.

Link to comment
Share on other sites

Εφτιαξα και εγώ για πολλοστή φορά χθες, αλλά αυτή την φορά χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το Kerrygold. To λιωμένο υγρό είναι πορτοκαλί !! Τις προηγούμενες φορές είχα Adoro και Adoro Bio. Κάθε φορά είχε το κλασσικό κίτρινο χρώμα.

 

Το Kerrygold ομως έγινε τελείως πορτοκαλί !! Καροτένιο απο την πρασινάδα που καταπίνουν οι αγελαδίτσες! ¨Οταν πάγωσε έγινε ένα λίγο πιο πυκνό κίτρινο. Περίεργο.

 

Ζηλεύω!! Μόλις βρω κάποιον που να μπορεί να αγοράσει από το μετρο Ιωαννίνων θα πάρω ένα 25κιλο. Χαμένο δεν θα πάει!! Εχει η αδερφή μου κάρτα και η αδερφή του άνδρα μου αλλά μένουν και οι δύο Πάτρα...

Αλήθεια στην φωτογραφία που ανέβασες με το kerrygold είδα ότι γράφει πάνω 'lactic'. Τι σημαίνει αυτό; Εχει κάποια διαφορά από το απλό βούτυρο;

Και μια ακόμη απορία; όταν έβαλα το ghee στις γυάλες έκανε κάτω κάτω ένα άσπρο στεφανάκι. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μείνει υπολείματα και θα έπρεπε να έχω κάνει καλύτερο στραγγισμα;

 

 

 

Ευχαριστούμε για τα λινκς. Πρέπει όλοι μας να στηρίζουμε τους μικρούς παραγωγούς. Πλέον εμπιστεύομαι τον παραγωγό και πολύ λιγότερο αν είναι ή όχι βιολογικό πιστοποιημένο.

 

Το μέλι ρεικι είναι και μένα το αγαπημένο μου και με διαφορά. Θα το βρείτε και με το όνομα ρικόμελο. Σκετη καραμέλα. Δοκιμάστε το αν το βρείτε.

 

Κι εμένα μου αρέσει το ρεϊκόμελο, το καλύτερο που δοκίμασα ήτανε ένα από την Τήνο, αλλά είναι πανάκριβο και δεν το βρίσκεις εύκολα.

 

Ο ιδιοκτήτης του Άξιον Εστί είναι πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός. Το μέλι του δεν μ' αρέσει ιδιαίτερα αλλά του παρήγγειλα ποσότητα από κεράκια μέλισσας - tealights (για να μην καίω παραφίνη στο σπίτι που είναι τοξική) και μου τα έφερε ο ίδιος στο σπίτι μου μια φορά που ανέβηκε Αθήνα και μου δώρησε και μερικά από τα σαπουνάκια τους.

 

Και εμείς έχουμε πάθει ψύχωση με το ρεικόμελο!! Το πιο νόστιμο που έχουμε βρει το βγάζει ένας παραγωγός βιολογικού μέλιου στο χωριό μου, στα ορεινά της Άρτας. Το ανοιξιάτικο ρείκι ειδικά είναι κόλαση(δυστυχώς φετος έβγαλε μικρή ποσότητα και του τέλειωσε γρήγορα)!! Στη συσκευασία γράφει ΕΒΙΟΝ και ο παραγωγός λέγεται Ουρανός Νίκος. Αν το πετύχετε πουθενά να το δοκίμασετε, αξίζει τον κόπο. Νομίζω το έχει και στο biosophy. είναι πανάκριβο όμως.. Εδώ το βρίσκω 22 ευρώ το κιλό και ο ίδιος δεν δίνει σε χαμηλότερη τιμή αυτής των καταστήματων.

Αλλο τέλειο μέλι που είχαμε δοκιμάσει ήταν το αμοργιανό. Ακόμη πιο ακριβό όμως :(

Ο άνδρας μου πάντως το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα μέλι και λέει από φέτος να βάλει 1-2 μελίσσια να βγάζουμε το μέλι μας. Θα σας πω εντυπώσεις μόλις ξεκινήσουμε!!

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα πριν σχετικά με το ghee. Aν δείτε το

της Sarah προς το τέλος λέει ότι μπορούμε να βάλουμε το υγρό που ετοιμάζουμε σε κάψουλες (ή και όχι αν δεν θέλουμε) και να το χρησιμοποιούμε ως butter oil μαζί με το cod liver oil.
Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ότι θα κλείσουμε ένα ραντεβού με την παιδίατρο της Rosie και της fairy 's mom που γνωρίζει σχετικά με τη gaps και από ό,τι κατάλαβα είναι και κάπως αρνητική, αλλά μέχρι τότε εγώ στοκάρω ό,τι μπορώ σχετικό με τη διατροφή.

 

 

Ξερω, ειναι και δικια μας παιδιατρος. Δεν ειναι θετικη αλλα αν εσυ θες να την κανεις δεν θα εχεις θεμα, το σεβεται αυτο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μμμ, τα μέλια της ΕΒΙΟΝ τα δοκίμασα όλα νομίζω γιατί τα Χριστούγεννα μου κάνανε δώρο ένα καλαθάκι με αρκετά βαζάκια μετρίου μεγέθους, αλλά δεν μου άρεσε κανένα!

Γούστα είναι αυτά τελικά... ;)

 

Το lactic στο βούτυρο σημαίνει ότι έχει υποστεί ζύμωση, cultured butter στα αγγλικά, άρα είναι πιο παραδοσιακό και πιο θρεπτικό.

 

Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ όταν φέρει αυτός αμύγδαλα να μην παίρνω τηλέφωνο και να ταλαιπωρούμαι άσκοπα κι εγώ και αυτός προκειμένου να συννενοηθούμε! :lol:

 

Ποια συνταγή για κρακεράκια κάνεις; Έχω αρκετό σουσάμι στο σπίτι μου και δεν ξέρω τι να το κάνω...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Freezing Yogurt: Do the probiotics remain effective?

 

http://empoweredsustenance.com/freezing-yogurt-do-the-probiotics-remain-effective/

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε ολους!ευχομαι να ειστε καλα!εγβ τρεχω τελικα ο ταυτοχρονοσς θηλασμος κ δυο.μικρα αντι για ενα ειναι μεγαλο μανικι!!να σας πω κατι βρε κοριτσια.ειχα μπει σε μια ομαδα στο φειςμπουκ.που ειναι για μωρα με αλλεργειες κ τον θηλασμο.υες πα εκει υπαρχει κ ενας διδακτωρ πανεπιστημιου κ προεδρος επιτροπης θηλασμου κ γαστρεντερολογος κτλ κτλ.απαντουσε σε αποριες για τις αλλεργιες .και καποια στιγμη γραφειεπι λεξη "προσοχη το βουτυρο καρυδας ειναι διαιτολογικα το χειροτερο λιπος του

πλανητη"!!!με κουφανε !γιατι το πε αυτο βρε κοριτσια?εσεις τι λετε?με ξαφνιασε!

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

καλημερα σε ολους!ευχομαι να ειστε καλα!εγβ τρεχω τελικα ο ταυτοχρονοσς θηλασμος κ δυο.μικρα αντι για ενα ειναι μεγαλο μανικι!!να σας πω κατι βρε κοριτσια.ειχα μπει σε μια ομαδα στο φειςμπουκ.που ειναι για μωρα με αλλεργειες κ τον θηλασμο.υες πα εκει υπαρχει κ ενας διδακτωρ πανεπιστημιου κ προεδρος επιτροπης θηλασμου κ γαστρεντερολογος κτλ κτλ.απαντουσε σε αποριες για τις αλλεργιες .και καποια στιγμη γραφειεπι λεξη "προσοχη το βουτυρο καρυδας ειναι διαιτολογικα το χειροτερο λιπος του

πλανητη"!!!με κουφανε !γιατι το πε αυτο βρε κοριτσια?εσεις τι λετε?με ξαφνιασε!

 

Γατί τα πτυχία δεν είναι απόδειξη ότι τα ξέρει όλα. Τα πτυχία είναι ένδειξη ότι έχει συγκεκριμένες γνώσεις, σε συγκεκριμένο αντικείμενο (συνήθως φάρμακα). Το βούτυρο καρύδας είναι κορεσμένο λίπος, δηλ. παρόμοιο με το ζωικό.

 

Η άποψη του ιατρικού κατεστημένου για το κορεσμένο λίπος είναι γνωστή, όπως γνωστή ήταν και η θετική γνώμη τους για το κάπνισμα, για τις μαργαρίνες και άλλα "ωραία" πράγματα. Δεν έχω καμία διάθεση να περιμένω πότε θα φτάσει η γνώση και στα δικά τους οχυρά.

 

Κάτι τόσο βασικό όσο η διατροφή είναι δική μας ευθύνη όχι των ειδικών.

Link to comment
Share on other sites

Ζηλεύω!! Μόλις βρω κάποιον που να μπορεί να αγοράσει από το μετρο Ιωαννίνων θα πάρω ένα 25κιλο. Χαμένο δεν θα πάει!! Εχει η αδερφή μου κάρτα και η αδερφή του άνδρα μου αλλά μένουν και οι δύο Πάτρα...

Αλήθεια στην φωτογραφία που ανέβασες με το kerrygold είδα ότι γράφει πάνω 'lactic'. Τι σημαίνει αυτό; Εχει κάποια διαφορά από το απλό βούτυρο;

Και μια ακόμη απορία; όταν έβαλα το ghee στις γυάλες έκανε κάτω κάτω ένα άσπρο στεφανάκι. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μείνει υπολείματα και θα έπρεπε να έχω κάνει καλύτερο στραγγισμα;

 

Lactic Στο απάντησε η Rosie. Είναι προιόν γαλακτικής ζύμωσης. Άσπρο συννεφάκι είναι οι πρωτείνες γάλακτος. Άρα δεν το στράγγισες καλά. Αν είναι λίγο και στον πάτο δεν πειράζει. Χρειαζόσουνα πιο πυκνό πανί στραγγίσματος. Βάλε μία πυκνή βαμβακερή φανέλα τετραπλή και θα το συγκρατήσει. Πρόσεξε να το ρίξεις σιγά σιγά και να να έχεις υπόψη σου ότι θα μείνει αρκετό στο σκεύος βρασμού δεν γίνεται να το ρίξεις στο φίλτρο. Κάτι θα περάσει. Αυτό το άσπρο μείγμα με το λάδι που απομένει είναι πεντανόστιμο,

 

Και εμείς έχουμε πάθει ψύχωση με το ρεικόμελο!! Το πιο νόστιμο που έχουμε βρει το βγάζει ένας παραγωγός βιολογικού μέλιου στο χωριό μου, στα ορεινά της Άρτας. Το ανοιξιάτικο ρείκι ειδικά είναι κόλαση(δυστυχώς φετος έβγαλε μικρή ποσότητα και του τέλειωσε γρήγορα)!! Στη συσκευασία γράφει ΕΒΙΟΝ και ο παραγωγός λέγεται Ουρανός Νίκος. Αν το πετύχετε πουθενά να το δοκίμασετε, αξίζει τον κόπο. Νομίζω το έχει και στο biosophy. είναι πανάκριβο όμως.. Εδώ το βρίσκω 22 ευρώ το κιλό και ο ίδιος δεν δίνει σε χαμηλότερη τιμή αυτής των καταστήματων.

Αλλο τέλειο μέλι που είχαμε δοκιμάσει ήταν το αμοργιανό. Ακόμη πιο ακριβό όμως :(

Ο άνδρας μου πάντως το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα μέλι και λέει από φέτος να βάλει 1-2 μελίσσια να βγάζουμε το μέλι μας. Θα σας πω εντυπώσεις μόλις ξεκινήσουμε!!

 

22ευρω το κιλό είναι υπερβολικό. Το κόστος παραγωγής δεν είναι δυνατόν να ανταποκρίνεται σε αυτή την τιμή. Τόσο κάνει γιατί τόσο το πουλάει και κάποιος το αγοράζει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το λάδι καρύδας και το λάδι φοίνικα συνήθως κυκλοφορούνε στο εμπόριο στην υδρογονοποιημένη τους μορφή (hydrogenated coconut/palm oil) και είναι το αγαπημένο λίπος της βιομηχανίας επεξεργασμένων προϊόντων και κυρίως των φούρνων/ζαχαροπλαστίων/φασφουτάδικων. Έχουμε φίλο που ασχολείται με την προμήθεια πρώτων υλών σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία και μας έχει πει τροματικά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι αυτά τα υδρογονοποιημένα λίπη που κυκλοφορούνε.

 

Ίσως ο "ειδικός" που διάβασες εσύ να εννοεί αυτά τα υδρογονοποιημένα λίπη (για να του δώσουμε το benefit of the doubt!) γιατί παραδοσιακά άλλωστε στη χώρα μας δεν υπάρχει το αγνό λάδι καρύδας και φοίνικα, ακόμη κι εμείς που το ψάχνουμε δύσκολα το βρίσκουμε, το προμηθευόμαστε συνήθως από το εξωτερικό.

 

Και τώρα που λέω για αγνό λίπος φοίνικα το iherb έχει ένα από τα καλύτερα, το Red Fruit Palm Oil, αν βαρεθήκατε το λάδι καρύδας. Είναι acquired taste όμως όπως και το λάδι καρύδας άλλωστε και στον άντρα μου δεν άρεσε, ούτε και στο γιο μου, κρίμα γιατί είναι πολύ θρεπτικό, θα το χρησιμοποιήσω σαν υδατική:

http://www.iherb.com/Jungle-Products-Red-Palm-Oil-14-oz-397-g/30274

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Rosie δοκίμασέ το (palm oil) σε ψητά ψάρια, αντί για λαδολέμονο βάλε παλμο-λέμονο κατά την διάρκεια του ψησίματος, φοβερό χρώμα και γεύση. Επίσης καλό αλλά όχι τόσο σε αυγά μάτια.

 

Και μένα η γεύση δεν με τρελαίνει αλλά όταν βλέπω αυτό το υπέροχο πορτοκαλί χρώμα μου ανοίγει ο όρεξη.

 

Επίσης το λάδι καρύδας σε τηγανητές γαρίδες. Ασύλληπτος συνδυασμός!!

Link to comment
Share on other sites

τα αμυγδαλα δε θελουν αρκετα δυνατο αλεσμα για να τα κανεις ψιλο αλευρι που χρειαζεται το ψωμι; Εντωμεταξυ τα μαφινς και κεικ απο αλευρι καρυδας ουτε να τα δουν! Οποτε μου μενει να τους δινω αυτο με το αλευρι αμυγδαλου που δεν εχω φτιαξει ποτε.

Αληθεια σε γιορτες-γενεθλια που τα παιδακια πανε κερασμα τι μπορω να τους δωσω να κερασουν; :?::?::?:

 

camouflage εγώ τα κάνω αλεύρι με αυτό τον πολυκόφτη. Δεν γίνονται τελείως σκόνη αλλά ότι έχω φτιάξει μας βγήκε εντάξει και η μικρή το καταβρόχθισε.

Link to comment
Share on other sites

Μμμ, τα μέλια της ΕΒΙΟΝ τα δοκίμασα όλα νομίζω γιατί τα Χριστούγεννα μου κάνανε δώρο ένα καλαθάκι με αρκετά βαζάκια μετρίου μεγέθους, αλλά δεν μου άρεσε κανένα!

Γούστα είναι αυτά τελικά... ;)

Πράγματα, περί ορεξέως... όπως λένε:P Εμένα το ανοιξιάτικο ρείκι της ΕΒΙΟΝ είναι το αγαπημένο μου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αγοράσω μεγάλες ποσότητες τόσο που έχει:( Έχουμε δοκιμάσει άπειρα ρεικόμελα και το μόνο που μου φάνηκε πιο νόστιμο ήταν ένα μέλι από κάποιον γνωστό μου που βγάζει ελάχιστη παραγωγή για το σπίτι του....

 

Το lactic στο βούτυρο σημαίνει ότι έχει υποστεί ζύμωση, cultured butter στα αγγλικά, άρα είναι πιο παραδοσιακό και πιο θρεπτικό.

Τέλεια!!

 

Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ όταν φέρει αυτός αμύγδαλα να μην παίρνω τηλέφωνο και να ταλαιπωρούμαι άσκοπα κι εγώ και αυτός προκειμένου να συννενοηθούμε! :lol:

:Dοκ, θα ξαναεπικοινώνησω σύντομα και θα σας πω.

 

Ποια συνταγή για κρακεράκια κάνεις; Έχω αρκετό σουσάμι στο σπίτι μου και δεν ξέρω τι να το κάνω...

 

Kάνω αυτή τη συνταγή που είχε ανεβάσει η Κατερινούλα. Τελευταία τα χρησιμοποιούμε πολυ σε ντοματοσαλάτες!!!

Επίσης σκοπεύω να κάνω και αυτή την γλυκιά εκδοχή, μάλλον παστέλι θα το έλεγα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Lactic Στο απάντησε η Rosie. Είναι προιόν γαλακτικής ζύμωσης. Άσπρο συννεφάκι είναι οι πρωτείνες γάλακτος. Άρα δεν το στράγγισες καλά. Αν είναι λίγο και στον πάτο δεν πειράζει. Χρειαζόσουνα πιο πυκνό πανί στραγγίσματος. Βάλε μία πυκνή βαμβακερή φανέλα τετραπλή και θα το συγκρατήσει. Πρόσεξε να το ρίξεις σιγά σιγά και να να έχεις υπόψη σου ότι θα μείνει αρκετό στο σκεύος βρασμού δεν γίνεται να το ρίξεις στο φίλτρο. Κάτι θα περάσει. Αυτό το άσπρο μείγμα με το λάδι που απομένει είναι πεντανόστιμο,

 

Στην αρχή ξεκίνησα να το φιλτράρω με πετσετούλα βαμβακερή με πυκνή ύφανση αλλά βαρέθηκα να περιμένω:oops: Την επόμενη φορά θα είμαι πιο υπομονετική:-)

 

 

22ευρω το κιλό είναι υπερβολικό. Το κόστος παραγωγής δεν είναι δυνατόν να ανταποκρίνεται σε αυτή την τιμή. Τόσο κάνει γιατί τόσο το πουλάει και κάποιος το αγοράζει.

Συμφωνώ γι'αυτό και ψάχνω εναλλακτικές λύσεις... Και να φανταστείς ότι 22 το βρίσκω εδώ. Στο biosophy εχει 27 ευρώ:shock: Το Αμοργιανό δε που ανέφερα πιο πάνω το είχα βρει σχεδόν 40 ευρώ το κιλό:shock::shock::shock: Εννοείται ότι πήρα μόνο μία φορά από περιέργεια και δεν ξαναπήρα... εξάλλου όπως είπες προφανώς βρίσκει πελάτες!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι από τον ίδιο. χαχα είναι υπερβόρειος!!! Του τηλεφώνησα πριν μία εβδομάδα αλλά μου είπε ότι δεν εχει ακόμη. Θέλω να πάρω και σουσάμι. Κάνω κρακεράκια και βγαίνει πολύ φθηνά. 4 ευρώ το κιλό νομίζω. Δεν μιλήσαμε πολύ βέβαια, πέρυσι είχε μιλήσει μαζί του ο συνάδελφος μου που ήταν επίσης βόρειος!!! Αν χρειαστείς κάτι πες μου.

 

 

Μπορείτε να γραψετε το τηλέφωνό του; Θα ήθελα να παραγγείλω κ εγώ.

Thanks.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κι απο τα Νότια Προάστια!!

 

Επιστρέψαμε κι εμείς επιτέλους!!!!:rolleyes: Απο την μια περάσαμε ωραία τόσες μερες διακοπές και μπανακια αλλα απο την άλλη χαλασαμε τη διατροφή... Στην αρχή ήμουν πολυ αυστηρή αλλα επειδή πήγαμε με μια φιλική οικογένεια μαζί για 10 μέρες διακοπές με παιδάκι στην ίδια ακριβώς ηλικία, η μικρή μου δυσκολεύτηκε παρά πολυ στο θέμα των απαγορεύσεων. Είχαμε καθημερινά κλάματα και νεύρα κι έτσι μετα απο κάποιες μέρες την άφησα να τρώει ότι θέλει εκτός απο γλυκά ( είχα πάρει και τα fruit leathers αλλα δεν της αρεσανε σαν υφή ) όπου πήγα πήρα και την παγωτό μηχανή και έκανα μερικές φορές παγωτό.

 

Γενικώς δεν είχε καθόλου συμπτώματα τρώει πλέον απο όλα τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά. Επειδή το άλλο παιδάκι έπινε κάθε μέρα πορτοκάλια ζήλεψε και η δικιά μου και δειλά δειλά της έκανα κανά πορτοκαλακι. Στην αρχή για καμμια βδομάδα τα ανεχοτανε καλα αλλα ύστερα που άρχισε να πίνει ολόκληρο ποτήρι άρχισε να κάνει μους κενωσεις. Το κακό είναι πως συνέπεσε με ίωση οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν την ερεθίζει όντως το πορτοκαλί. Πάντως μόλις το κόψαμε πάλι τελειες οι κενωσεις. Θα της δοκιμάσω σε κανά μήνα πάλι.

 

Απο χτες αρχίσαμε πάλι διατροφή και βλέπουμε! Είμαι πολυ χαρούμενη που πλέον μπορει να καταναλώνει τα πάντα άφοβα ( εννοώ απο τα αλλεργιογονα)!

 

Δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα τα ποστς σας σε 2,3 σελίδες... Ελπίζω να σας φτάσω!

Yugup3.png
Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή το ποστ της Κατερινούλας, να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που οι μαμάδες που ήμασταν απελπισμένες πέρσυ, μετά τη διατροφή καμία σχέση. Όλα πολύ καλύτερα λοιπόν για όλους μας. Μπράβο!!!!!

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Το λάδι καρύδας και το λάδι φοίνικα συνήθως κυκλοφορούνε στο εμπόριο στην υδρογονοποιημένη τους μορφή (hydrogenated coconut/palm oil) και είναι το αγαπημένο λίπος της βιομηχανίας επεξεργασμένων προϊόντων και κυρίως των φούρνων/ζαχαροπλαστίων/φασφουτάδικων.

 

Τα υδρογονωμένα είναι ιδιαίτερα σταθερά, βοηθούν τα αρτοσκευάσματα να λήγουν πολύ αργότερα, τα τηγανέλαια να μην απορροφούν μυρωδιές και να επαναχρησιμοποιούνται πολλές φορές.

 

Θα ήταν αιφνιδιαστικό να γνώριζε τη διαφορά!

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για τις απαντησεις!κοριτσια οποια κανει παραγγελιες απεξω αλευρι καρυδας και λαδι να μου πει μηπως μπορει να παρει κ για μενα κ να της στειλω τα λεφτα.βρηκα κατι μαφινς τελεια για μενα πιυ δεν τρωω κ τα φτιαχνω συνεχεια κ το αλευρι προβλεπεται να μου τελειωσει γρηγορα!επισης θελω κ γω να παρω υγδαλα απο αυτον στις σερρες που λετε..οποια μπορει να μου δωσει τα ατοιχεια του να τον παρω

DlkKp2.png

 

 

aoJjp3.png

Link to comment
Share on other sites

http://www.peliti.gr/

Sτα προιοντα καλλιεργητών είναι ο Σερραίος.

 

Βρήκα και κάποιον στην Αττική που έχει πάπιες. Λέω να πάρω, γιατί η Κάμπελ θεωρεί πολύ καλό το κρεας και το λίπος της και είναι αδύνατον να βρω καλή πάπια. Οι Ευβιοτοποι φέρνουν 1 φορα τον χρόνο και αν.

Εσείς έχετε καμία καλή πηγή?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ελίνα μην τον πάρεις ακόμα. Μου είχε πει ότι τελη Σεπτεμβρη θα έχει διαθέσιμα. Πληροφοραικά τα στέλνει με κτελ και συμφέρει η ομαδική παραγγελία, γιατί είναι τσιμπημένα τα μεταφορικά.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Σύνδεση/Εγγραφή

    Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

  • Δημοφιλή μέλη

×
×
  • Δημιουργία νέου...