Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είμαι σε άδεια λοχείας και με πληρώνουν ακόμα...???

Recommended Posts

Καλημερα...Γεννησα τα Χριστουγεννα και ειμαι τωρα με αδεια λοχειας.Πηρα κανονικα το επιδομα λοχειας απο το ΙΚΑ καθως και το βοηθημα τοκετου.

Ωστοσο μπηκα χθες να τσεκαρω το λογαριασμο μου και ειδα οτι απο τη δουλεια μου μου εχουν καταθεσει κανονικα μισθο και για τον Ιανουαριο και για το Φεβρουαριο.Καλοδεχουμενα ειναι φυσικα τα χρηματα :D αλλα δεν ειναι λαθος αυτο??Πληρωνομαστε και απο τον εργοδοτη κατα την αδεια λοχειας και μαλιστα ολοκληρο το μισθο??Η τα εχουν κανει μπαχαλο στο λογιστηριο??

Μαλιστα πριν κανα 2 εβδομαδες τους εστειλα και τα παραστατικα απο το ΙΚΑ για το επιδομα που πηρα καθως και τις αιτησεις για το μειωμενο ωραριο και το εξαμηνο του ΟΑΕΔ.

Θα παρω σημερα να τους ενημερωσω γιατι δε θελω παρεξηγησεις και μπλεξιματα...απλα θελω να βεβαιωθω οτι οντως τα εχουν κανει μπαχαλο αυτοι.

Διαφημίσεις

Kαλημέρα! να σου ζήσει το μωράκι σου!!! Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες εξακολουθούν να πληρώνουν και κατά τη διάρκεια της λοχείας εν γνώσει τους βέβαια πχ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δουλεύεις σε τράπεζα; γενικά εκεί το κάνουν χωρίς βέβαια να είναι υποχρεωμένοι.

xZBdp3.png

Τώρα αν σου πω πως εγώ θα έκανα την πάπια και απλά δεν θα πείραζα τα χρήματα μέχρι να γυρίσω στη δουλειά και σιγουρευτώ ότι δεν θα γίνει κάτι δραματικό... αλήθεια θα σου έλεγα...

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Απ όσο θυμάμαι σου πληρώνει έναν ολόκληρο μισθό (25 μεροκάματα) ο εργοδότης σου, είναι σωστό γιατί κι εγώ τα είχα πάρει (παρ'όλο που ούτε εγώ τα περίμενα).

Τώρα για τον δεύτερο μισθό του Φεβρουαρίου .... μάλλον λάθος θα κάνανε, πάρε να μάθεις μην στα ζητάνε μετά πίσω.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Απ όσο θυμάμαι σου πληρώνει έναν ολόκληρο μισθό (25 μεροκάματα) ο εργοδότης σου, είναι σωστό γιατί κι εγώ τα είχα πάρει (παρ'όλο που ούτε εγώ τα περίμενα).

Τώρα για τον δεύτερο μισθό του Φεβρουαρίου .... μάλλον λάθος θα κάνανε, πάρε να μάθεις μην στα ζητάνε μετά πίσω.

αυτο που ξερω απο το ιδιο το ικα ειναι οτι ο εργοδοτης σου πληρωνει ενα ποσο σε περιπτωση που δεν παρεις αναρρωτικη.και δεν ειναι ολοκληρος μισθος αλλα τα χρηματα που του αναλογουσε να σου δωσει (στις πρωτες 25 μερες αναρρωτικης παιρνεις ενα ποσο απο το ικα και ενα απο τον εργοδοτη)εαν επαιρνες αναρρωτικη(υπαρχουν ομως και εταιρειες που σου δινουν αυτα τα χρηματα ακομα και αν εχει παρει αναρρωτικη)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Στην δική μου την περίπτωση που εργάζομαι σε ΝΠΙΔ και πληρωνόμαστε προκαταβολικά τον μήνα, ενώ η άδεια τοκετού κλπ ξεκινούσε στις 12/8 και έλειπα με αναρρωτική από τις 15/7, η πανέξυπνη από το λογιστήριο μου κατέβαλε από λάθος της τον μισθό μου ολόκληρο. Εγώ η χαζή γκαστρούλα χαμπάρι δεν πήρα ότι ήταν λάθος, μέχρι πρότινος δεν είχα καταλάβει ότι προπληρωνόμαστε τον μισθό, νόμιζα ότι στην αρχή του μήνα μας πληρώνουν για τον προηγούμενο, τέσπα, βλακεία μου. Οπότε τα έφαγα τα λεφτάκια.

Κανονικά 8/12 έπρεπε να πληρωθώ, αλλά πήρα κάτι ψιλά. Υπέθεσα ότι είναι λόγω της αναρρωτικής το καλοκαίρι. Όταν δεν μπήκε δώρο Χριστουγέννων (ναι, αυτό το πετσοκομμένο των 300-400 ευρώ) και πήρα να ρωτήσω τι γίνεται, μου είπε η έξυπνη ότι το λάθος της το ονόμασε αυθαίρετα "δάνειο" (που ποτέ δεν ζήτησα) και με δικούς της όρους αποφάσισε την αποπληρωμή του. Κοινώς για 2 μήνες δεν είχα μισθό, είχα ψίχουλα. Άσχετο που από την δική της πόρωση μου έβαζε πετσοκομμένη μισθοδοσία και πριν από λίγες μέρες, μου επέστρεψαν μισό μισθό: η πανέξυπνη τραβούσε-τραβούσε, τελικά πήρε πολύ παραπάνω από όσα έπρεπε.

Εν κατακλείδι: αν είναι λάθος τους, θα το καταλάβουν και όταν το κάνουν αυτό μπορεί να μην σε πληρώνουν για 1-2 μήνες για να έρθουν στα ίσα τους. Πρόσεξέ το, καλά κάνεις και θα τους τηλ.

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Να σας πω το κουφό το δικό μου!!!!Ειμαι σε άδεια ανευ αποδοχών απο το Σεπτέμβρη και με πληρώνουν κανονικότατα απο το δημόσιο. Μπαχαλοοοοοοοο!!!Δεν τα έχω ακουμπήσει βέβαια γιατί ξέρω ότι αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν...το αφήνω να δω έως πότε!!!!

να σας ρωτησω βρε κοριτσια: ειμαι υπαλληλος ΝΠΔΔ και εχω ιατροφαρμακευτικη καλυψη ΙΚΑ. στη διαρκεια της εγκυμοσυνης και της λοχειας ο φορεας που δουλευω πληρωνει κανονικα το μισθο αλλα δινει και το ικα χρηματα.

φανταζομαι ειναι παρανομο να πληρωνεσαι απο 2 πλευρες ταυτοχρονα αλλα ξερετε πως δικαιλογειται απο το νομο τα χρηματα που θα μου δωσει το ικα να τα καταθεσω υπερ του φορεα μου;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...