Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εμείς πέρσι ήμασταν 18μηνών και όπως είπα η μικρή δεν μπορούσε το σωσίβιο αλλά τα μπρατσάκια αλλά όχι αυτά που πουλάνε πχ.Jumbo γιατί τα μικροτερα νομίζω είναι για 2,5 χρονών και της έβγαιναν, μόνο απο τουριστικά πιστεύω μπορείς να βρείς.Βέβαια εξαρταται και απο το παιδάκι αν το μπρατσάκι του ειναι ψωμομένο θα βρείτε και αν του αρέσει γιατί όχι .Αλλά τα πιτσιρίκια πάντα τα κρατάμε ακόμα και με τα μπρατσάκια γιατι ποτέ δεν ξέρεις .Επίσης ποτέ δεν τα αφήνουμε να παίζουν στην ακροθαλασσιά ακομα και αν τα βλέπουμε χωρίς τα μπρατσάκια τους γιατί ποτέ δεν ξέρεις με αυτά τα σκανταλιάρικα.:wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 355
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατι να μη μπειτε? Εμεις μπηκαμε 5 μηνων και μαλιστα χρειαστηκαμε το μεγαλο σωσιβιο γιατι στο μικρο δεν μπαιναμε! Δεν εχουμε χρησιμοποιησει ποτε αντηλιακο ως τωρα καθως η γιατρος υποστηριζει οτι οτιδηποτε βαλουμε φραζει τους πορους του δερματος που πρεπει σαυτη την ηλικια να το αφηνουμε να αναπνεει και να μην το επιβαρυνουμε με χημικα. Περιορισμος στον ηλιο και οχι μεσημεριανες ωρες....

Βασικα εμεις δεν ειμαστε τελειομηνα μωρακια αλλα ¨"προωρα". Αναπτυξιακα τωρα ειναι 2 μηνων. Κ επειδη περασαμε απο θερμοκοιτιδα, πολλα φαρμακα, αντιβιωσεις κ ακομη δεν εχουμε

"συνελθει" μας ειπε η παιδιατρος να μην μπει φετος σε θαλασσα η μπουμπου μας.Ασε που εδω οι παραλιες μας δεν ειναι και οι καλυτερες απο αποψη καθαριοτητας.

i55Ip3?r=1285530151

Βασικα εμεις δεν ειμαστε τελειομηνα μωρακια αλλα ¨"προωρα". Αναπτυξιακα τωρα ειναι 2 μηνων. Κ επειδη περασαμε απο θερμοκοιτιδα, πολλα φαρμακα, αντιβιωσεις κ ακομη δεν εχουμε

"συνελθει" μας ειπε η παιδιατρος να μην μπει φετος σε θαλασσα η μπουμπου μας.Ασε που εδω οι παραλιες μας δεν ειναι και οι καλυτερες απο αποψη καθαριοτητας.

Κι εμεις δεν ειμαστε τελειομηνοι, γεννηθηκε 36+3 αλλα ηταν 3650. Περασαμε κι εμεις θερμοκοιτιδα 11 μερες. Η δικη μας γιατρος μας ειχε πει οτι δεν υπαρχει προβλημα. Και εννοειται οτι δεν τον βαλαμε για μπανιο στην αττικη γιατι δεν ειναι καθαρα εδω. Φυσικα ειναι καλυτερα να κανετε οτι σας εχει πει ο γιατρος σας δεν ειμαι εγω ειδικος μη σας παρασερνω......

μπάνιο δεν κάναμε γιατί ο παιδιάτρος δεν μας το επέτρεψε παρα μόνο να παίζουμε στην πισινούλα αφού είχε ζεσταθεί το νεράκι και ακόμα και τώρα το ίδιο φοράμε.

τελικα ρε παιδια καθε παιδιατρος τα δικα του λεει, τα μικρα μας ειναι ιδια ηλικια και εμας το πρωτο καλοκαιρι μας αφησε κανονικα να μπουμε, με μετρο βεβαια και μαλιστα τον επαιρνε και ο υπνος στο σωσιβιο τον βατραχουλη μου. παντα βεβαια με αντιηλιακο, καπελακι κτλ

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

τελικα ρε παιδια καθε παιδιατρος τα δικα του λεει, τα μικρα μας ειναι ιδια ηλικια και εμας το πρωτο καλοκαιρι μας αφησε κανονικα να μπουμε, με μετρο βεβαια και μαλιστα τον επαιρνε και ο υπνος στο σωσιβιο τον βατραχουλη μου. παντα βεβαια με αντιηλιακο, καπελακι κτλ

:evil:Λες να χάσαμε άδικα το πρώτο καλοκαίρι?Βέβαια θαλασσινό νερό βάζαμε στην πισινούλα και εννοείτε στις διακοπές, εδώ στην Αθήνα νεράκι της βρύσης .Από ότι κατάλαβα μας το είχε πεί για να μην κρυώσει η μικρή όχι για κάποιο άλλο λόγο γιατί ήξερε το μέρος που είχαμε πάει και θεωρούσε ότι τα νερά είναι πολύ παγωμένα.

αυτό με τον ύπνο μέσα στη θάλασσα θα ήθελα να το δω.:)

κορίτσια, πήγα στη φαρμακοποιό που σας έλεγα ότι είναι φίλη μου. την έπρηξα και τελικά το ομολόγησε, η φρέζυντερμ είναι κορυφή. το πήρα και τώρα ψάχνομαι για το αντικουνουπικό, μάλλον της ίδιας εταιρείας.σωστά ultraviolet;

τον επόμενο μήνα θα της πάρω μαγιό.ήδη μπάνισα ένα στο alouette πλεκτό τυρκουάζ με στρασάκια! θεά θα είναι η μπουμπού!ελπίζω να της βρω και ασορτί πετσετούλα θαλάσσης!:D

σας ευχαριστώ και πάλι όλες!

:evil:Λες να χάσαμε άδικα το πρώτο καλοκαίρι?Βέβαια θαλασσινό νερό βάζαμε στην πισινούλα και εννοείτε στις διακοπές, εδώ στην Αθήνα νεράκι της βρύσης .Από ότι κατάλαβα μας το είχε πεί για να μην κρυώσει η μικρή όχι για κάποιο άλλο λόγο γιατί ήξερε το μέρος που είχαμε πάει και θεωρούσε ότι τα νερά είναι πολύ παγωμένα.

αυτο μπορει να ισχυει, γιατι αμα πηγατε τιποτα ιονιο ειναι οντως μπουζι το νερο.. κι εμεις του ειχαμε μια μικρη πισινουλα εξω να ζεσταινεται αλλα τις εκανε και τις βουτιες του μεσα

σεβουλα πες τη φαρμακοποιο να σου δωσει ενα δειγματακι απο το αντικουνουπ πρωτα ή μυρισε το γιατι ειναι η αληθεια οτι εχει εντονουτσικη μυρωδια..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Κορίτσια εμένα ο παιδίατρος και η δερματολόγος μου πρότειναν Sebamed 50 δείκτη. Πήρα την κρέμα και είναι σαν στόκος αλλά βγαίνει και σε λοσιόν οπότε μαλλον θα πάρω τη λοσιον για πιο εύκολη επάλειψη. Πάντως το αφρόλουτρο Sebamed και το body milk μας βγήκαν πολύ καλά - είχαμε ατοπική δερματίτιδα-. Πέρυσι που ήταν 6 μηνών το καλοκαίρι της έβαζα frezyderm 25. O δείκτης είναι τόσο χαμηλός γιατι δεν έχει χημικά φίλτρα ενω τα 25+ έχουν. Αυτό μου είπε φαρμακοποιός. Πάντως φέτος που μεγαλώσαμε και κυκλοφορούμε και πιο πολύ καθημερινά 50 ασυζητητί.

αυτό με τον ύπνο μέσα στη θάλασσα θα ήθελα να το δω.:)

κορίτσια, πήγα στη φαρμακοποιό που σας έλεγα ότι είναι φίλη μου. την έπρηξα και τελικά το ομολόγησε, η φρέζυντερμ είναι κορυφή. το πήρα και τώρα ψάχνομαι για το αντικουνουπικό, μάλλον της ίδιας εταιρείας.σωστά ultraviolet;

τον επόμενο μήνα θα της πάρω μαγιό.ήδη μπάνισα ένα στο alouette πλεκτό τυρκουάζ με στρασάκια! θεά θα είναι η μπουμπού!ελπίζω να της βρω και ασορτί πετσετούλα θαλάσσης!:D

σας ευχαριστώ και πάλι όλες!

Αντικουνουπικό το Crilen της Frezyderm, είναι κρέμα.

Διαφημίσεις

εμας μας εκανε δωρο η κουνιαδα μου ενα νεο αντιηλιακο της Castalia χωρις parabens και αρωμα, με δεικτη 50+

ειναι σπρευ και κανει για προσωπο και σωμα...

θα το δοκιμασω μολις με το καλο αρχισουμε τις βολτες μας (αφου πρωτα γεννηθει με το καλο το μπεμπακι μας...:P) και θα σας πω

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Αντικουνουπικό το Crilen της Frezyderm, είναι κρέμα.

Αυτό έχουμε και εμείς αλλά η μυρώδια είναι τόσο έντονη που μια -δύο σταγόνες απο την κρεμούλα πάνω στα ρούχα αρκεί.

Αυτό έχουμε και εμείς αλλά η μυρώδια είναι τόσο έντονη που μια -δύο σταγόνες απο την κρεμούλα πάνω στα ρούχα αρκεί.

Το ξέρω έχει πολύ έντονη μυρωδιά. Το βάζεις στα ρούχα; Εγώ το έβαζα λίγο πίσω στο σβέρκο ή τα πόδια σε σημέια που δεν μπορεί να το πιάσει... αυτά βεβαια πέρσι που ήταν μωρό 6 μηνών, φέτος που τα ανακαλύπτει όλα θα δούμε...μπορείς να κολλήσεις και αυτά τα αυτοκόλλητα με σιτρονέλα στο καρότσι ας πούμε.

Αχ βρε κορίτσια πέστε και σε εμένα, τι προτείνετε για αντηλιακό και για αντικουνουπικό για τα μικρά μας??? Δεν έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα post (το θεωρώ και λίγο άσκοπο, λόγο ότι κάθε χρόνο βγαίνουν ένα σωρό καινούρια προϊόντα).

Αντηλιακό πέρσι νομίζω ότι είχαμε ένα της Lavera και να πω την αλήθεια το μωρό, ούτε κοκκινάδι δεν έβγαλε. Της έβαζα βέβαια αρκετά συχνά και τις επίμαχες ώρες, της φορούσα μπλουζάκι και την είχα σε παχιά σκιά… (σε κάποιο άλλο θέμα δε διάβασα πολύ καλά σχόλια για το συγκεκριμένο αντηλιακό).

Αντικουνουπικό, είχαμε για τη μικρή ένα του κορρε νομίζω… καλό μου φάνηκε…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Αχ βρε κορίτσια πέστε και σε εμένα, τι προτείνετε για αντηλιακό και για αντικουνουπικό για τα μικρά μας??? Δεν έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα post (το θεωρώ και λίγο άσκοπο, λόγο ότι κάθε χρόνο βγαίνουν ένα σωρό καινούρια προϊόντα).

Αντηλιακό πέρσι νομίζω ότι είχαμε ένα της Lavera και να πω την αλήθεια το μωρό, ούτε κοκκινάδι δεν έβγαλε. Της έβαζα βέβαια αρκετά συχνά και τις επίμαχες ώρες, της φορούσα μπλουζάκι και την είχα σε παχιά σκιά… (σε κάποιο άλλο θέμα δε διάβασα πολύ καλά σχόλια για το συγκεκριμένο αντηλιακό).

Αντικουνουπικό, είχαμε για τη μικρή ένα του κορρε νομίζω… καλό μου φάνηκε…

οι περισσότερες ψηφίσαμε υπέρ της φρέζυντερμ με 25 δείκτη προστασίας. δεν έχει παραμπέν και παρέχει διπλή προστασία από τον ήλιο.

για αντικουνουπικό μάλλον πάλι της ίδιας εταιρείας.

οι περισσότερες ψηφίσαμε υπέρ της φρέζυντερμ με 25 δείκτη προστασίας. δεν έχει παραμπέν και παρέχει διπλή προστασία από τον ήλιο.

για αντικουνουπικό μάλλον πάλι της ίδιας εταιρείας.

Σε ευχαριστώ πολύ sevoula!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

κορίτσια πήρα της φρέζυ ντερμ, την αντιηλιακή, το αντικουνουπικό crilen, και το crilen για τα τσιμπήματα. είμαι πολύ ευχαριστημένη και με τα τρία. πολύ καλή εταιρεία!

τα συνιστώ ανεπιφύλακτα και τα τρία.

Καλησπερα κοριτσια!

Την περασμενη εβδομαδα πηγαμε στον παιδιατρο για εμβολιο και τον ρωτησα ποιο αντιηλιακο να χρησιμοποιησω. Μου προτεινε το fissan με δεικτη προστασιας 30.

Sevoula την εχουμε κι εμεις τη crilen την αντικουνουπικη απο τη frezyderm και ομολογω πως εχω μεινει κατενθουσιασμενη. Στο σπιτι εχουμε πολλα κουνουπια αλλα το παιδι δεν το εχει τσιμπησει τιποτα μεχρι στιγμης! Της βαζω λιγη στα χερακια και λιγη στα ποδαρακια. Οντως καταπληκτικη!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κοριτσια!

Σημερα καναμε το πρωτο μας μπανιο για φετος και ειπα να σας πω τελικα σε ποιο αντιηλιακο καταληξαμε! Αν δειτε στο παραπανω μηνυμα, ο παιδιατρος μας συνεστησε τη fissan με δεικτη προστασιας 30+. Δεν την εβρισκα πουθενα ομως.. Ουτε σε σουπερμαρκετ, ουτε σε φαρμακεια, ουτε σε μαγαζι με βρεφικα προϊοντα και καλλυντικα. (Μενουμε Λαγονησι και δεν ειναι ευκολο να βρεις ο,τι θελεις) Ετσι, ρωτησα τη φαρμακοποιο μας και μου εδωσε την παιδικη αντιηλιακη κρεμα του Κορρε, Ηλιοτροπιο, με SPF 30. Απο οσο διαβασα στα συστατικα της γραφει πως δεν εχει ουτε πετρελαιοειδη μεσα, ουτε parabens. Η τιμη της ειναι καλη και οταν αγοραζεις μια, σου κανει δωρο αλλη μια ιδια.

Επισης κανει και για σωμα αλλα και για προσωπο. Απο μια χρηση που καναμε σημερα, εμεινα πολυ ικανοποιημενη. Θα δω πως θα κυλησει και θα σας πω!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Καλησπερα κοριτσια εχω μια-δυο ερωτησουλες:

Τι ειναι το paraben?

Πως βλαπτει το μωρο και γιατι δεν πρεπει να εχει το αντιηλιακο ?

Ειμαι νεα μαμα και το θεμα του αντιηλιακου τωρα το ψαχνω..Ημουν τις προαλλες στο jumbo και πηρα ενα της chicco με δεικτη προστασιας 50+ αλλα βλεπω τωρα στα συστατικα οτι εχει: methylparaben,butylparaben,ethylparaben και propylparaben.Ακομη δεν της εχω βαλει γιατι ειναι 3 μηνων και δεν το βγαζουμε απο το σπιτι πριν της επτα μιση οχτω που πεφτει ο ηλιος ουτε και θαλασσα εχουμε παει ακομη..Μου φανηκε καλο γιατι εχει υψηλο δεικτη προστασιας αλλα οπως φαινεται μονο καλο δεν ειναι..help!!

Daniela μου να σου πω τη μαυρη μου αληθεια δεν εχω καταλαβει και πολυ καλα τι ακριβως ειναι τα parabens.. Απλα ειδα συζητησεις των κοριτσιων που το αποφευγουν και επειδη φοβαμαι πολυ, αρχισα να το αποφευγω κι εγω. Αν δεν κανω λαθος, ειναι ουσιες που χρησιμοποιουνται για να εχει το αντιηλιακο περισσοτερη διαρκεια ζωης αλλα δεν ειναι τοσο αγνες και μπορει να βλαψουν μετα απο μακροπροθεσμη χρηση. Τωρα αν δεν τα λεω καλα, ας με διορθωσουν οι υπολοιπες μανουλες!

Παντως μην ανησυχεις.. Κι εγω μεχρι να αρχισω να διαβασω εδω, αυτο που πηρες εσυ ειχα παρει κι εγω απο τα jumbo με δεικτη προστασιας 50+ αλλα οταν το ειπα στον παιδιατρο μου ειπε πως προτιμαει πιο χαμηλο δεικτη για να "πιασει" ο ηλιος τα κοκκαλα της μικρης. Κανει καλο στην αναπτυξη ο ηλιος κι ετσι της το αντικατεστησα με ενα αλλο της chicco που ειχε δεικτη προστασιας 30+. Βεβαια ειχε κι αυτο parabens αλλα δεν ηξερα και την πατησα.. Για να μην αναφερω με τι ελουζα το παιδι στις αρχες κι οταν διαβασα αναλογο θεμα φρικαρα!

nDtZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...