Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καμια στη φαση σα τη δικη μου ???

Recommended Posts

νοιωθει καμια σαν εμενα ???

εχω μια κορουλα που τον αλλο μηνα θα γιορτασουμε τα δευτερα γενεθλιακια της ....

ομως σε αντιθεση με πολλες μανουλες απο εδω μεσα ...που ή γεννησανε και αλλο παιδακι ή ειναι εγκυος ...

εγω δε θελω πολυ στα κοντα να κανω το δευτερο ...

*ειχα καλη εγκυμοσυνη κ συγκριτικα με αλλες παρα πολυ καλη γεννα

Διαφημίσεις

δε νιώθω καθόλου σαν εσένα...... το αντίθετο.... σε ένα μήνα γεννάω και τα παιδιά μου θα έχουν 17 μήνες διαφορά......

σε καταλαβαίνω που δε θες τα παιδιά σου να έχουν μικρή διαφορά.... είναι λίγο δύσκολο αυτό για τις μαμάδες....

κάνε αυτό που γουστάρεις και δε σε χαλάει....

κι όταν νιώσεις την ανάγκη για δεύτερο μωράκι τρέχα στον άντρα σου.......

Καλησπέρα,

εγώ συμφωνώ μαζί σου, γι' αυτό τα παιδιά μου έχουν 4 χρόνια διαφορά.

Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα, δες και εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27477

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

lenaki, είμαι ακριβώς σαν κ σένα!!

Έχω μια κορούλα που τον άλλο μήνα θα γίνει 2 κ ούτε εγώ σκέφτομαι άμεσα να κάνω 2ο!

Μερικές φορές σκέφτομαι πως ίσως να μην κάνω 2ο ούτε αργότερα!

Βέβαια, μετά μπαίνω κ διαβάζω ιστορίες εδώ με 2-3 παιδιά, με εγκυμονούσες, με τσακωμούς αδερφών, με νεογέννητα κ ...το σκέφτομαι!

Είναι μεγαααααααλο θέμα για μένα!

Είχα κ γω υπέροχη εγκυμοσύνη, πανεύκολο τοκετό, πέρασα βέβαια δύσκολη λοχεία (με έπιασε η καταθλιψούλα μου λόγω που δε μπόρεσα να θηλάσω) κάναμε κ 8 μήνες με αϋπνία λόγω κολικών αλλά τώρα πια καταλαβαίνω τη μαγεία της μητρότητας κ θα ήθελα να έχω και 1 κ 2 κ 3 κ 4 παιδιά!

Οικονομικά όμως δυσκολευόμαστε παααααααρα πολύ, δεν έχω περιθώριο να φύγω από τη δουλειά μου γιατί απλά θα βγούμε στο δρόμο κ έτσι οι επιλογές περιορίζονται!

Επομένως, έστω προς το παρόν δεν το σκέφτομαι! Ας κερδίσω το τζόκερ κ το ξανασυζητάμε!

Διαφημίσεις

Κι εγώ έλεγα να ξεκινήσω για 2ο, αλλά όλο και το σκέφτομαι!

Πολύ κούραση, πολλά έξοδα, σχεδόν καθόλου βοήθεια, πολύ άγχος ... Λέω να ξεκουραστώ λιγάκι και να το ξανασκεφτώ σε 1, 2 χρόνια. :D

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Εγώ σε καταλαβαίνω!!! Εκανα το γιο μου 23χρ. κ με ΤΙΠΟΤΑ δεν ήθελα να κάνω άμεσα δεύτερο παιδί. Βοήθεια έχω κ ειχα απο τους γονείς μου αλλά αυτό δεν ειναι το παν. Αυτό που έχει σημασία να νιώθεις εσύ έτοιμη για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις που έχουν δυο παιδιά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Ξεκίνησα προσπάθειες για το γιο μετά τον 4ο χρονο που γεννήθηκε, έχουν τελικά 5,5 χρόνια διαφορά κ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ με τίποτα, αυτό θα ξαναέκανα αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω.

Εμεις ειμαστε στην φαση του ΜΕ τιποτα δευτερο. Αν γινει και αν λυθουν καποια πραγματα θα γινει ΠΟΛΥ αργοτερα. να εχω 2 να κλαινε με μαυρο δακρυ παντως αποκλειεται. Προτιμω το ενα να ειναι ηδη μεγαλο με τις δικες του ασχολιες 'αν΄ ποτε ερθει δευτερο.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

lenaki, είμαι ακριβώς σαν κ σένα!!

Έχω μια κορούλα που τον άλλο μήνα θα γίνει 2 κ ούτε εγώ σκέφτομαι άμεσα να κάνω 2ο!

Μερικές φορές σκέφτομαι πως ίσως να μην κάνω 2ο ούτε αργότερα!

Βέβαια, μετά μπαίνω κ διαβάζω ιστορίες εδώ με 2-3 παιδιά, με εγκυμονούσες, με τσακωμούς αδερφών, με νεογέννητα κ ...το σκέφτομαι!

Είναι μεγαααααααλο θέμα για μένα!

Είχα κ γω υπέροχη εγκυμοσύνη, πανεύκολο τοκετό, πέρασα βέβαια δύσκολη λοχεία (με έπιασε η καταθλιψούλα μου λόγω που δε μπόρεσα να θηλάσω) κάναμε κ 8 μήνες με αϋπνία λόγω κολικών αλλά τώρα πια καταλαβαίνω τη μαγεία της μητρότητας κ θα ήθελα να έχω και 1 κ 2 κ 3 κ 4 παιδιά!

Οικονομικά όμως δυσκολευόμαστε παααααααρα πολύ, δεν έχω περιθώριο να φύγω από τη δουλειά μου γιατί απλά θα βγούμε στο δρόμο κ έτσι οι επιλογές περιορίζονται!

Επομένως, έστω προς το παρόν δεν το σκέφτομαι! Ας κερδίσω το τζόκερ κ το ξανασυζητάμε!

μηπως τα εγραψα εγω...:wink:

Διαφημίσεις

πριν ενα χρονο εκανα τη μικρουλα μου

στην αρχη σκεφτομουν οτι οκ δεν παιρνω κανενα μετρο προφυλαξης και αν ειναιο να ερθει και ενα δευτερο σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα οκ

τωρα ομως μετα το χρονο βλεπω τα λουκια και τα παλουκια θελει παρα πολυ προσοχη συνεχεια πηγα και εβαλα σπιραλ την περασμενη βδομαδα

μετα απο 2-3 χρονια θα το ξανασκεφτω για δευτερω μωρακι

θα ηθελα 1-2 ακομα αλλα ειναι ζορικα τα μικρα στην αρχη οποτε προτιμω να εχουν 3-4 χρονια διαφορα πλεον

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολα όταν τα παιδιά έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας...πάνω από τέσσερα χρόνια. Χωρίς να το ξέρω, το λέω διότι δεν μπορώ να πιστεψω ότι υπάρχει πιο δύσκολο από το να είναι τόσο κοντά.

Τα δικά μου έχουν ένα χρόνο ακριβώς:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

και δεν έχω καμία βοήθεια :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Και φυσικά δεν σημαίνει ότι αν έχουν μεγάλη διαφορά ηλικία δεν θα είναι δεμένα.

Πραγματικά πρέπει να κάνεις δεύτερο όταν το νιώσεις.:-P

Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολα όταν τα παιδιά έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας...πάνω από τέσσερα χρόνια. Χωρίς να το ξέρω, το λέω διότι δεν μπορώ να πιστεψω ότι υπάρχει πιο δύσκολο από το να είναι τόσο κοντά.

Χαρά στο κουράγιο σου βρε, που τόσο γρήγορα ήσουν ξανά έγγυος!!!

Εγώ τον 1ο χρόνο ούτε ν' ακούσω πάλι για εγκυμοσύνη, αφού και τώρα το σκέφτομαι.

Τι άβολη κι άθλια περίοδος!

Αλλά αυτό περνάει, το μεγάλωμα είναι το λούκι κι αν δεν έχεις βοήθεια - τι στα λέω, εσύ τα ξέρεις - μεγάλο ζόρι τα δύο. :roll:

:-D:-D Μακαρι να το ελεγαν περισσοτεροι αυτο, απο το να σε πιεζουν συνεχεια να κανεις το δευτερο γιατι 'ενα ισον κανενα'.........:evil: ελεος.....

:-D:-D Μακαρι να το ελεγαν περισσοτεροι αυτο, απο το να σε πιεζουν συνεχεια να κανεις το δευτερο γιατι 'ενα ισον κανενα'.........:evil: ελεος.....

Εμένα με πιάνει μια "εσωτερική πίεση" (καλά όχι ότι δε με πρήζουνε), γιατί φοβάμαι μήπως τ' αφήσω τώρα, που είναι κι ο άλλος σε μωρουδιακή φάση ακόμα, και μετά "βαρύνω", δεν κάνω τελικά.

Φοβάμαι ότι θα το μετανιώσω αργότερα αν δεν κάνω.

Κι ο άντρας μου δε βοηθάει. Μου λέει "κι εγώ έτσι κι έτσι είμαι". Του απαντάω "Πολύ με βοήθησες να πάρω μι' απόφαση αγάπη μου"! :rolleyes:

Διαφημίσεις

Εμένα με πιάνει μια "εσωτερική πίεση" (καλά όχι ότι δε με πρήζουνε), γιατί φοβάμαι μήπως τ' αφήσω τώρα, που είναι κι ο άλλος σε μωρουδιακή φάση ακόμα, και μετά "βαρύνω", δεν κάνω τελικά.

Φοβάμαι ότι θα το μετανιώσω αργότερα αν δεν κάνω.

Κι ο άντρας μου δε βοηθάει. Μου λέει "κι εγώ έτσι κι έτσι είμαι". Του απαντάω "Πολύ με βοήθησες να πάρω μι' απόφαση αγάπη μου"! :rolleyes:

Περασα και εγω την φαση της αποριας μηπως κανω χαζομαρα. Ξερεις τι με βοηθησε? Σκεφτηκα πολυ απλα οτι αν δεν αισθανθω να θελω το δευτερο ΤΟΣΟ πολυ οσο το πρωτο απλα δεν προκειτε να κανω δευτερο. Πολυ απλα τα πραγματα. Αν γινει δευτερο θα ειναι με τις ιδιες προυποθεσεις του πρωτου. Αν τωρα γερασω πιο νωρις απο οτι ερθουν οι προυποθεσεις (που μπορει και να μην ερθουν) ειμαστε ενταξει. Θα ειναι μοναχοπαιδι. Δεν θα τρελλαθουμε κιολας. Και ετσι εκανα ειρηνη με ολο αυτο. Με ενοχλει να μου το λενε συνεχεια. Αλλα την αποφαση την εχω παρει. Το ιδιο και ο αντρας μου......

Περασα και εγω την φαση της αποριας μηπως κανω χαζομαρα. Ξερεις τι με βοηθησε? Σκεφτηκα πολυ απλα οτι αν δεν αισθανθω να θελω το δευτερο ΤΟΣΟ πολυ οσο το πρωτο απλα δεν προκειτε να κανω δευτερο. Πολυ απλα τα πραγματα. Αν γινει δευτερο θα ειναι με τις ιδιες προυποθεσεις του πρωτου. Αν τωρα γερασω πιο νωρις απο οτι ερθουν οι προυποθεσεις (που μπορει και να μην ερθουν) ειμαστε ενταξει. Θα ειναι μοναχοπαιδι. Δεν θα τρελλαθουμε κιολας. Και ετσι εκανα ειρηνη με ολο αυτο. Με ενοχλει να μου το λενε συνεχεια. Αλλα την αποφαση την εχω παρει. Το ιδιο και ο αντρας μου......

Νομίζω όμως ότι θέλω κι άλλο.

Απλά δεν ξέρω το "πότε".

Γκρρρ, δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη στο όλο θέμα και η κούρασή μου (γιατί πέρασα πολύ ζόρικο καλοκαίρι) δεν με βοηθάει καθόλου! :mrgreen:

Χαρά στο κουράγιο σου βρε, που τόσο γρήγορα ήσουν ξανά έγγυος!!!

Εγώ τον 1ο χρόνο ούτε ν' ακούσω πάλι για εγκυμοσύνη, αφού και τώρα το σκέφτομαι.

Τι άβολη κι άθλια περίοδος!

Αλλά αυτό περνάει, το μεγάλωμα είναι το λούκι κι αν δεν έχεις βοήθεια - τι στα λέω, εσύ τα ξέρεις - μεγάλο ζόρι τα δύο. :roll:

Καλά μην το παίζω και συνειδητοποιημένη μανούλα:D

Τυχαία έγιναν και τα δύο παιδιά:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

αλλά έχεις δίκαιο το μεγάλωμα είναι το λούκι!!!!

Και είναι βασικό να έχεις βοήθεια από τον άλλον... εγώ ευτυχώς σε αυτό είμαι τυχερή??? ή απλά δεν θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς.

Καλά μην το παίζω και συνειδητοποιημένη μανούλα:D

Τυχαία έγιναν και τα δύο παιδιά:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

αλλά έχεις δίκαιο το μεγάλωμα είναι το λούκι!!!!

Αχ, αυτά τα "τυχαία"!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Το ωραίο είναι όταν αρχίζουν "άντε, να βάλετε μπρος για το 2ο τώρα που είναι μικρό και το 1ο"....

Δεν έχω πρόβλημα ούτε να γίνω σα μπαλότσα, ούτε να μπω στη διαδικασία του τοκετού, ούτε ν περάσουν ξανά μήνες ολόκληροι για να κοιμηθώ σαν άνθρωπος. Αλλά δε μπορώ το άγχος που προκαλεί η οικονομική κατάσταση αυτή τη στιγμή στο σπίτι μας! Και όοοοτι κ να λένε...τα παιδιά θέλουν κααατιτις παραπάνω από αγάπη!..Θέλουν κ λίιιγα ευρωπουλάκια!

Γι'αυτό κομμένες οι υποδείξεις για το πότε θα κάνω κ άλλο παιδί! (άσε που μου τη δίνει που το λένε έτσι λες κ ξέρουν ΑΝ θέλω, ΑΝ μπορώ. Ρε φίλε, μπορεί κ να μη μπορώ να κάνω άλλο παιδί....Να έχω κ πρόβλημα...Ραπόρτο θα δώσω???)

Κοπελιες τρωγοντας ερχεται η ορεξη!

ΤΟ λεω για οσες δεν ειναι σιγουρες........κι εγω δεν ηξερα αν ηθελα δευτερο, αν θα αντεχα, αν θα τα βγαζαμε οικονομικα, αν θα μου το επετρεπε ο ερωτας μου για τον πρωτο και δεν το αποφασιζα αν και πλεον ειμαι 40 (και δεν θα ηθελα να κανω αλλο μετα τα 40, ηταν το δικο μου ηλικιακο οριο). τελικα το δευτερο ηρθε μονο του εκει που δεν το επιδιωκαμε και δεν περιμενα να μεινω εγκυος.

Η λατρεια που νιωθεις δεν περιγραφεται, απολαμβανεις το δευτερο παιδι πολυ περισσοτερο, το ευχαριστιεσαι διπλα...οτι και να πω ειναι λιγο!!! Και η κουραση δε μου φαινεται τοσο.....ουτε αισθανομαι 'αντε παλι τα ιδια" με τις πανες , τα ξενυχτια κλπ...ολα μια ιδεα ειναι τελικα.....

Βεβαια η δυσκολια ειναι οτι ο μεγαλος ειναι τριων και δεν ειναι πολυ συνεργασιμος, βοηθαει ομως οσο μπορει και το νεο μωρακι τον εχει κανει να ωριμασει και να ξεπερασει καποια θεματακια που ειχαμε (πχ με τον υπνο που κοιμοταν μονο με μενα). Σιγουρα ειναι πιο δυσκολα οταν το πρωτο παιδι ειναι μικροτερο.......το σκεφτομαι ωρες ωρες που με δυσκολευει ο μεγαλος και αναρρωτιεμαι πως τα βγαζουν περα οι μητερες με μικροτερα παιδια. Πρεπει να υπαρχει μια διαφορα ηλικιας, νομιζω 3 χρονια ειναι το λιγοτερο...

Σε δυο χρονακια θα μπορουν να παιζουν μαζι.....αργοτερα η διαφορα ους θα εκμηδενιστει!

Παντως αν αμφιβαλετε, μη το σκεφτεστε.......τρωγοντας ερχεται η ορεξη και οταν κανετε το δευτερο θα λετε γιατι χολοσκαγατε να το αποφασισετε!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

αντε βρε απο εδώ!!! :wink:

ρε συ nirma δαναη λενε κ τη δικια σου....?

κ την δικια μου δαναη ...τον σεπτεμβριο στις 15 κλεινει τα δυο ,εσεις??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...