Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πλύσιμο φρούτων και λαχανικών

Recommended Posts

Κορίτσια κάποιες συμβουλές για υγιεινό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών? Η πεθερά μου μου είπε ότι έπλενε τα χόρτα με υγρό πιάτων και πανικοβλήθηκα.Προετοιμάζομαι να μείνω έγγυος μετά από μια αποβολή και όλα φαντάζουν πολύ σημαντικά.

Διαφημίσεις

Κορίτσια κάποιες συμβουλές για υγιεινό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών? Η πεθερά μου μου είπε ότι έπλενε τα χόρτα με υγρό πιάτων και πανικοβλήθηκα.Προετοιμάζομαι να μείνω έγγυος μετά από μια αποβολή και όλα φαντάζουν πολύ σημαντικά.

Τα φρουτα τυπου μιλα,αχλαδια,νεκταρινια κλπ κι εγω τα πλενω με υγρο πιατων.Τα μικρα τυπου κερασια τα βαζω σε λεκανη και κανω αρκετες πλυσεις με νερο.Τωρα που ειμαι εγκυος τα αφηνω και ακνα δεκαλεπτο μεσα σε νερο με ξυδι.

Και όμως η πεθερά σου ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ έπραξε. Τυγχάνει να έχω πελάτη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παρασκευής ανθρωποφαρμάκων και φυροφαρμάκων. Αυτό που μου είχαν πει είναι ότι η μέγιστη δυνατή απομάκρυνση εντομοκτονων επιτυγχάνεται με τη χρήση απορρυπαντικού. Το σκέτο τρεχούμενο νερό δεν απομακρύνει αποτελεσματικά κανένα φυτοφάρμακο.

Όσον αφορά καθεαυτό το απορρυπαντικό, επειδή είναι αφρίζον με μπόλικο νεράκι θα απομακρύνεις κάθε υπόλειμμά του.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Που εχουμε φτασει!!!!

Σε λιγα χρονια,φοβαμαι....θα σρχισουμε να πλενουμε και το ....ψωμι!!!

Στον βωμο του κερδους,γινεται αλογιστη χρηση φυτοφαρμακων!!!

Αλογιστη χρηση.Το λεω και το ΤΟΝΙΖΩ.

Και οποιος εχει αντιθετη γνωμη ,ειμαι διαθεσιμος για σχετικη συζητηση.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΤΕΙΑ!!!! Το υπογραφω!

Και όμως η πεθερά σου ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ έπραξε. Τυγχάνει να έχω πελάτη μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παρασκευής ανθρωποφαρμάκων και φυροφαρμάκων. Αυτό που μου είχαν πει είναι ότι η μέγιστη δυνατή απομάκρυνση εντομοκτονων επιτυγχάνεται με τη χρήση απορρυπαντικού. Το σκέτο τρεχούμενο νερό δεν απομακρύνει αποτελεσματικά κανένα φυτοφάρμακο.

Όσον αφορά καθεαυτό το απορρυπαντικό, επειδή είναι αφρίζον με μπόλικο νεράκι θα απομακρύνεις κάθε υπόλειμμά του.

Kαλά βρε παιδιά....

...δεν απορροφάται το απορρυπαντικό απο το φρούτο?? :confused:

Εγώ πάντως δεν θα τα έπλενα με χημικό απορρυπαντικό!

Η καλύτερη λύση είναι το ξέπλυμα

με ξύδι ή με μαγειρική σόδα! :wink:

Διαφημίσεις

Kαλά βρε παιδιά....

...δεν απορροφάται το απορρυπαντικό απο το φρούτο?? :confused:

Εγώ πάντως δεν θα τα έπλενα με χημικό απορρυπαντικό!

Η καλύτερη λύση είναι το ξέπλυμα

με ξύδι ή με μαγειρική σόδα! :wink:

απορροφαται, εχεις δικιο.εγω χρησιμοποιω νερακι και ξυδι.

children=world:D

happy children=better world:wink:

συμφωνω για το ξιδι

επισης ακουσα οτι οταν βαζεις πολλη ωρα λαχανικα και φρουτα στο νερι απορροφαν ολο το χλωριο του!!!!!!!!!

γι' αυτο προσοχη

εγω εβαλα φιλτρο κυριως γι αυτο το λογο

αφηστε απο που να φλαχτεις;;;;;;;;;;;;;;;

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

συμφωνω για το ξιδι

επισης ακουσα οτι οταν βαζεις πολλη ωρα λαχανικα και φρουτα στο νερι απορροφαν ολο το χλωριο του!!!!!!!!!

γι' αυτο προσοχη

εγω εβαλα φιλτρο κυριως γι αυτο το λογο

αφηστε απο που να φλαχτεις;;;;;;;;;;;;;;;

Ακριβώς!

Και σε εμάς αυτός που μας έβαλε το φίλτρο νερού μας είπε

να ξεπλένουμε με αυτό το νερό τα φρούτα και τα λαχανικά

και όχι με το κοινό νερό της ΕΥΔΑΠ που περιέχει χλώριο

γιατί απορροφάται!!...

....φαντάσου το υγρό πιάτων! :?

Και στο φινάλε εαν θέλετε να αποφύγετε τα φυτοφάρμακα

γιατί δεν αγοράζετε βιολογικά φρούτα και λαχανικά

που χρησιμοποιούν φυσικά-εναλλακτικά φυτοφάρμακα

παρά προτιμάτε να τα πλένετε με απορρυπαντικά? :roll:

Καλά αυτό με το απορρυπαντικό μου φαίνεται υπερβολικό. Όταν το θυμηθώ τα μουλιάζω σε ένα μπωλ ιδίως τα μαρούλια, κεράσια, φράουλες (δυστυχώς απορροφούν νερό και γίνονται λίγο νερουλές), σταφύλια, γενικά ότι δεν ξεφλουδίζεται. Αλλά νομίζω ότι λένε ότι τα καινούρια φυτοφάρμακα δεν είναι μόνο στην φλούδα αλλά και εσωτερικά οπότε πώς φεύγουν με το απορρυπαντικό. Τέλος πάντων και το μούλιασμα μπορεί να μην μετράει αλλά αυτό αισθάνομαι σωστό, αυτό κάνω.

Τα βιολογικά προϊόντα είναι σίγουρα καλύτερα. Εδώ ψεκάζουν μέχρι και οι παππούδες που πουλάνε στους γειτόνους ενώ οι γεωπόνοι δίνουν ασυνείδητα επαγγελματικά φυτοφάρμακα για κήπους. Δηλ. η γιαγιά ψεκάζει το λάχανο που θα φάει σε 3 μήνες και δίπλα έχει μαρούλι, μαϊντανό που κόβει αυθημερόν. Ή το φυτοφάρμακο των 5 ευρώ που είναι για ένα στρέμμα το ψεκάζει όλο στα 100 τετραγωνικά και ρίχνει 10πλάσια δόση:roll:.

Εμείς εδώ βιολογικά τρώμε ότι παράγουμε και το θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση στα παιδιά μας. Lamar σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Ο μονος λογος που αγαράζω σε εξαδες το ξυδι το απλο

Ολα μα ολα τα πλενω μουλιαζω με νερο στο νεροχυτη τερμα πανω και ξυυυυδι μποοοολικο!!! Τα μαρουλια και τα χορτα στο 15λεπτο και καλο ξέπλυμα μετα

Διαφημίσεις

Κορίτσια το ξύδι το χρησιμοποιείτε για τα μικρόβια. Για τα φυτοφάρμακα δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν έχετε σκεφτεί ότι τις ιδιες επιπτώσεις έχει το απορρυπαντικό όταν το χρησιμοποιείτε για να πλένετε πιάτα και ποτήρια (στα οποία βάζετε το φαγητό που τρώτε ή το νερό που πίνετε) και τις ίδιες για τα λαχανικά και φρούτα; Καλά για να μην αναφέρω όταν πλένεστε ή κάνετε αφρόλουτρο.

Με το απορρυπαντικό θα τα πλένετε, δεν θα τα μουλιάζετε. Και προς θεού δεν θα αδειάσετε το μισό μπουκάλι. Αλλιώς δεν θα καταφέρετε να το ξεπλύνετε ποτέ. Πως θα απορροφήσουν τα λαχανικά και φρούτα απορρυπαντικό;;; Έλεος. Αν έχετε γνωστό γεωπόνο ρωτήστε τον. Στο κάτω κάτω αν είστε επιμελείς στο πλύσιμο δεν θα μείνει κάτι.

Ξαναλέω: το απορρυπαντικό βοηθά στην απομάκρυνση των φυτοφαρμάκων. Αν τυχαίνει να έχετε κάποιο φυτοφάρμακο στο σπίτι (ελπίζω όχι) διαβάστε τις οδηγίες σε περίπτωση επαφής με το δέρμα: Πρωτίστως πλύσιμο με σαπούνι.

Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Αλλά όταν έγραψα κάτι, ήμουν σαφης. Και ανέφερα ότι την πληροφορία μου την έδωσαν άνθρωποι του χώρου. Πουθενά δεν έγραψα "νομίζω" μου "φαίνεται". Με οικονομικά ασχολούμαι όχι με χημεια. Και αν μετέφερα κάτι΄το έκανα γιατί μου το είπαν άνθρωποι που ήξεραν.

Θα πρότεινα σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε έναν χημικό ή έναν γεωπόνο. Εκτός και αν κάποια είναι του χώρου. Το "νομίζω" και μου "φαίνεται", ε κάπως μου ακούγονται.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Επειδή κινούμαστε στο ίντερνετ όταν δεν παραθέτω λινκ σε μία άποψή μου που έχει να κάνει με επιστημονικό θέμα θα βάλω "μου φαίνεται" και "νομίζω" και αν κάποιος ενδιαφέρεται το ψάχνει. Δεν αμφιβάλλω ότι τα φυτοφάρμακα στην επιφάνεια των φρούτων και λαχανικών απομακρύνονται καλύτερα με απορρυπαντικό αλλά είχα διαβάσει ότι τα σύγχρονα φυτοφάρμακα εισχωρούν και εντός της σάρκας τους. Με το μούλιασμα σε νερό (προς θεού όχι σε απορρυπαντικό) σε σύγκριση με το απλό ξέπλυμα λειτουργεί η όσμωση που δίνει το χρόνο στο χημικό να κινηθεί από το φρούτο προς το νερό. Τώρα για το απορρυπαντικό επειδή είναι και αυτό χημικό, αρκετοί είναι επιφυλακτικοί αν προσροφάται, αν ξεπλένετε καλά, αν μένει μυρωδιά, κλπ. Νομίζω ένα λινκ που να υποστήριζε αυτή την πρακτική θα ήταν χρήσιμο.

Δεν έχετε σκεφτεί ότι τις ιδιες επιπτώσεις έχει το απορρυπαντικό όταν το χρησιμοποιείτε για να πλένετε πιάτα και ποτήρια (στα οποία βάζετε το φαγητό που τρώτε ή το νερό που πίνετε) και τις ίδιες για τα λαχανικά και φρούτα;

Καμία σχέση το πιάτο με τα φρούτα!

Τα φρούτα έχουν "επιδερμίδα" και απορροφούν! :mrgreen:

Καλά για να μην αναφέρω όταν πλένεστε ή κάνετε αφρόλουτρο.
Εννοείται!!!!!!

Φαίνεται οτι δεν έχεις δει το τόπικ "οικολογικά-βιολογικά προιόντα"

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955

που κάποιες κοπέλες απο εμάς

χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο βιολογικά προϊόντα

για εμάς, την οικογένειά μας και τον καθαρισμό του σπιτιού! ;)

Αν έχετε γνωστό γεωπόνο ρωτήστε τον
Εγώ προσωπικά δεν θα συμβουλευόμουν ποτέ έναν οποιοδήποτε τυχαίο γεωπόνο!!

Τα Σαββατο-κύριακα το πρωί υπάρχει μια εκπομπή

με έναν βιο-γεωπόνο (δεν θυμάμαι σε ποιό κανάλι)

που δίνει συμβουλές για ΒΙΟ-καλλιέργειες

και δίνει λύσεις με φυσικά-φυτικά προϊόντα

αντί για χημικά φυτοφάρμακα!...

Αν τυχαίνει να έχετε κάποιο φυτοφάρμακο στο σπίτι (ελπίζω όχι) διαβάστε τις οδηγίες σε περίπτωση επαφής με το δέρμα: Πρωτίστως πλύσιμο με σαπούνι.
Δεν έχω,

γιατί ακολουθώ (με μεγάλη επιτυχία)

τις συμβουλές του βιο-γεωπόνου

που σου είπα πριν

Διαφημίσεις

Α καλα...εγω παντως προτιμω να φαω και λιγο απορρυπαντικο :mrgreen:...παρα να ρισκαρω να φαω φυτοφαρμακο.Ασε που αμα σκεφτω ποσοι εχουν πιασει αυτα τα φρουτα απο την κοπη τους μεχρι να φτασουν στο σπιτι μου...μπλιαχ...το απορυππαντικο μου φαινεται το λιγοτερο.

Κι αυτο το ξυδι ρε γαμωτο..επρεπε να βρωμαει ετσι?????Χαθηκε να εχει ενα διαφορετικο αρωμα???????

Κι αυτο το ξυδι ρε γαμωτο..επρεπε να βρωμαει ετσι?????Χαθηκε να εχει ενα διαφορετικο αρωμα???????

Υπάρχει κι η άλλη λύση:

Σε ένα μπωλ με νερό βάλε λίγη μαγειρική σόδα

και βάλτα να μουλιάσουν.

Η σόδα εξουδετερώνει τα πάντα απο βρωμιές δαχτυλιές χώματα κλπ! :wink:

Όσο για τα φυτοφάρμακα η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις τα βιολογικά

γιατί δυστυχώς τα φυτοφάρμακα δεν βρίσκονται μόνο στην επιφάνεια και στην φλούδα τους

αλλά και στο εσωτερικό τους!

Όσο για τα φυτοφάρμακα η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις τα βιολογικά

γιατί δυστυχώς τα φυτοφάρμακα δεν βρίσκονται μόνο στην επιφάνεια και στην φλούδα τους

αλλά και στο εσωτερικό τους!

Προσπαθω να ψωνιζω βιολογικα λαχανικα...αλλα δυστυχως δεν τα εμπιστευομαι ουτε κι αυτα.Σε αυτη τη χωρα δε γινεται ελεγχος πουθενα και για τπτ...οποτε κρατω τις επιφυλαξεις μου για τα παντα.

Υπάρχει κι η άλλη λύση:

Σε ένα μπωλ με νερό βάλε λίγη μαγειρική σόδα

και βάλτα να μουλιάσουν.

Η σόδα εξουδετερώνει τα πάντα απο βρωμιές δαχτυλιές χώματα κλπ! :wink:

Αλήθεια? Δεν το ήξερα....θα το επιχειρησω

Εγω την χρησιμοποιώ για να καθαριζω τους τοιχους, τα σιφονια με βραστο νερο κτλπ...

Ασχετο αλλα εκανα μια φορα πλυση στο πλυντηριο με μαγειρικη σοδα...δε θυμαμαι αν ειχα βαλει και κατι αλλο...για να καθαρισει το πλυντηριο.Μετα για κανα μηνα το πλυντηριο δε λετουργουσε και πολυ σωστα.Κατι φορες κολαγε και δε μου ξεβγαζε τα ρουχα...εμεναν οι σαπουναδες μεσα.Ξερω οτι ειναι χαζο αυτο που ρωταω αλλα παιζει να δημιουργησε η σοδα καποιο προβλημα στο πλυντηριο?

Εγω το ειχα ακουσει αυτο για το πλυντηριο αλλα ο αντρουλης δεν με αφησε να το κανω....

Μονο στα σιφονια και στις λεκανες και στο μπανιο το κανω σοδα καυτο νερο και ξυδι....το αφηνω καμια ωρα και μετα τρεχουμενο νερο

Προσπαθω να ψωνιζω βιολογικα λαχανικα...αλλα δυστυχως δεν τα εμπιστευομαι ουτε κι αυτα.Σε αυτη τη χωρα δε γινεται ελεγχος πουθενα και για τπτ...οποτε κρατω τις επιφυλαξεις μου για τα παντα.

Εαν τα ψωνίζεις απο souper market συσκευασμένα

έχουν στο αυτοκόλλητο πιστοποιήση!

Δεν μπορεί να λένε ψέματα γιατί είναι εκτεθειμένοι στην αγορανομία...

...το "προφορικό" του κάθε μανάβη μπορεί να αμφισβητηθεί....:wink:

Αλήθεια? Δεν το ήξερα....θα το επιχειρησω

Εγω την χρησιμοποιώ για να καθαριζω τους τοιχους, τα σιφονια με βραστο νερο κτλπ...

Όπως βάζουν σόδα στα ρεβύθια για να μαλακώσουν...

Η σόδα κάνει για πολλέεεες χρήσεις γιατί είναι αντιβακτηριδιακή!

Mέχρι και για στοματικές πλύσεις κάνει!...

(Eγώ σε κάθε πλύση του πλυντηρίου προσθέτω

2 κουτ.σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού)

Νιki και Kalamaraki για να μην είμαστε οff topic με τα πλυντήρια

δείτε εδώ

http://noikokyrokoritso.blogspot.com/2010_05_01_archive.html

Η σόδα κάνει για πολλέεεες χρήσεις γιατί είναι αντιβακτηριδιακή!

Mέχρι και για στοματικές πλύσεις κάνει!

χε χε και αυτο το κανω οταν με πιανει και δεν με αφηνει ο σπαστικος βηχας απο το αλλεργικο μου ασθμα...και οντως ειναι οοοοτι καλυτερο και απο τα σιροπια!

Νομίζω ένα λινκ που να υποστήριζε αυτή την πρακτική θα ήταν χρήσιμο.

ήδη ανέφερα ότι την πληροφορία μου την έχουν δώσει από πελάτη μου πολυεθνική εταιρεία με ανθρωποφάρμακα και φυτοφάρμακα. Δεν είναι προσωπική μου άποψη. Αν αμφισβητείς ότι μου το είπανε, σε αυτο δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κατά συνέπεια link δεν έχω γιατί η άμεση πηγή μου δεν ήταν το internet (φαντάσου να ήταν κάτι που μου είχε πει ο γιατρός μου-το πιθανότερο θα ήταν να μην έχω κάποιο link).

Δες αν θες τι λέει πχ η bayer για το τι κάνουμε σε περίπτωση που το φυτοφάρμακο έρθει σε επαφή με το δέρμα:

http://www.bayercropscience.gr/index.asp?a_id=244

Και όπως προείπα, ανάλογα λένε όλες οι οδηγίες στις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Δεν αμφιβάλω ότι όποιος θέλει κάνει ότι θέλει. Αλλά νομίζω ότι μια πηγή μπορεί να θεωρηθεί πιο έγκυρη από μια άλλη, ανάλογα με την τεχνογνωσία.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...