Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

έγκλειστες μητέρες-παιδιά

MYRDIM

Recommended Posts

> Το

> xeblogarisma.blogspot.com

> * σας καλεί το Σάββατο

> 28

> Νοεμβρίου

>

> Στο 2ο

> Χριστουγεννιάτικο

> bazaar/party για τα c>

> ___________________________________________________________

>

> “Σήμερα 15 αθώες

> ψυχές ζουν στον Κορυδαλλό μαζί

> με τις έγκλειστες μητέρες τους.

> «Εμένα ποιος

> είναι ο μπαμπάς μου; Εγώ δεν έχω

> μπαμπά;».

>

> Μια ανδρική

> φιγούρα εμφανίζεται.

> «Μπαμπά», φωνάζει το

> παιδάκι.

>

> Ο

> άνδρας ξέρει πως δεν

> επιτρέπεται ν’ απαντήσει.

>

> Σιωπηλός, γυρίζει

> το κλειδί στη σιδερένια πόρτα

> και

> κλειδώνει μέσα τη μητέρα με το

> μωρό της. Το παιδί προσπαθεί να

> ανοίξει.

>

> -

> «Γιατί δεν ανοίγει η πόρτα,

> μαμά;».- «Είναι η ώρα που

> κοιμόμαστε. Γι’ αυτό

> κλείνουν οι πόρτες. Για να είναι

> ο καθένας στη φωλίτσα του».Ο

> διάλογος είναι

> πραγματικός.

> Όταν το παιδί

> μεγαλώσει, θα καταλάβει πως η

> «φωλίτσα»

> ήταν φυλακή και ο

> «μπαμπάς»…

> δεσμοφύλακας.”

> ____________________________________________________________

> Στο

> Χριστουγεννιάτικο bazaar

> θα διατίθενται προς πώληση

> αντικείμενα τέχνης, έργα

> φυλακισμένων γυναικών,

> βιβλία, ρούχα, δίσκοι και πολλά

> άλλα. Ταυτόχρονα θα συλλέγονται

> είδη πρώτης

> ανάγκης για τα παιδιά και τις

> άπορες φυλακισμένες όπως πάνες,

> ρούχα, είδη

> προσωπικής υγιεινής καθώς και

> παιχνίδια, βιβλία (ειδικά

> ξενόγλωσσα), περιοδικά,

> τηλεκάρτες κ.ά.

> Ημερομηνία:

> 28/11/2009

> Τόπος: Cabaret Voltaire,

> Μαραθώνος 30,

> Μεταξουργείο

> Πρόγραμμα: 12-8 μ.μ.

> bazaar

>

>

> 5.30 μ.μ. παράσταση Καραγκιόζη

> του

>

>

> Ιάσωνα

> Μελισσηνού

>

>

> 10.30 μ.μ. Ινδική μουσική με τους

> ΙΧΩΡ (15e με

> ποτό)

> 00.30

>

> π.μ. party

> για

> περισσότερες πληροφορίες και

> συμμετοχή: http://xeblogarisma.blogspot.com

>

>

> *Το

> ξεblogάρισμα είναι μια

> ομάδα από bloggers που

> ξεκίνησε

> την δράση της πριν από 2 χρόνια

> με σκοπό την βοήθεια και την

> υποστήριξη των

> παιδιών 0-3 ετών που κρατούνται

> μαζί με τις φυλακισμένες μητέρες

> τους στις

> γυναικείες φυλακές Ελαιώνα

> Θήβας (πρώην Κορυδαλλού). Το

> πλαίσιο υποστήριξης,

> μαζί με τα 15 περίπου παιδάκια

> περιλαμβάνει και τις 90 και πλέον

> άπορες

> φυλακισμένες γυναίκες. Οι

> εθελοντές του ξεblogαρίσματος οργανώνουν

> αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης

> στις

> φυλακές και διοργανώνουν

> εκδηλώσεις για την οικονομική

> υποστήριξη και την κάλυψη

> των άμεσων αναγκών των παιδιών

> και των άπορων. Οι ανάγκες όμως

> είναι πολλές και

> χρειάζεται η υποστήριξη όλων

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 115
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πέρα από την άμεση οικονομική προσφορά που μπορεί να κάνετε, είτε αγοράζοντας χειροτεχνήματα των γυναικών είτε αγοράζοντας κάτι από το Bazaar, μπορείτε να προσφέρεται και υλικά, σε είδη, φέρνοντας στο χώρο που θα γίνει το Βazaar ή στέλνοντας τα στη διεύθυνση που θα βρείτε στην κορυφή του μπλογκ, κάποια από τα παρακάτω είδη που έχουν άμεση ανάγκη οι φυλακισμένες γυναίκες (πέρα από τα κλασσικά πλέον, πάνες για τα μωρά, βρεφικά-παιδικά είδη κλπ.)

* Βιβλία στα Ελληνικά, Αλβανικά, Ρουμάνικα, Βουλγάρικα, Αγγλικά, Ρώσικα, Αραβικά

* Ηλεκτρικά μάτια (για να μπορούν να ζεστάνουν νερό, γάλα ή να ψήσουν καφέ)

* Κουτάκια Στιγμιαίου Καφέ

* Θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ λαδιού, αερόθερμα κλπ)

* Αθλητικά είδη (φόρμες, μπάλες, ρακέτες -τένις, πινγκ-πονγκ, ακόμα και θαλάσσης-)

* Έναν προτζέκτορα ή άλλο μηχάνημα προβολής, για δημιουργία αίθουσας προβολών

* Έναν εξωτερικό τάπητα, για να στρωθεί η εξωτερική παιδική χαρά που στήνεται σιγά σιγά εκεί, γιατί τώρα είναι στρωμένη με χαλίκι -με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδάκια που παίζουν εκεί

* Τέλος, υπάρχει σκέψη για δημιουργία γυμναστηρίου το οποίο πρέπει να εξοπλιστεί με στατικά μηχανήματα γυμναστικής (για λόγους ασφαλείας)

Χρήσιμο θα ήταν, αφού βρεθούν και τα αθλητικά είδη, αν μπορούν να βρεθούν εθελοντές γυμναστές-προπονητές, που θα μπορούν να πηγαίνουν περιοδικά στις φυλακές για να βοηθήσουν στην άθληση των γυναικών. Υπάρχει η σκέψη, αν μπορέσουν και βρεθούν τα άτομα να οργανώσουν σε ομάδα και να προπονήσουν τις γυναίκες, σε βάθος χρόνου να διεξαχθεί φιλικός αγώνας με ομάδα εθελοντών ή άλλη ομάδα μέσα στο χώρο των φυλακών.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν δύο γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές με χρηματική ποινή, την οποία δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και για αυτό κρατούνται. Η μία έχει ένα παιδί μαζί της, η άλλη τρία. Οι ποινές τους είναι αντίστοιχα 1800? & 6000?. Αν δεν βρεθούν τα χρήματα για να πληρώσουν της ποινές τους, η πρώτη θα αποφυλακιστεί περίπου τον Ιανουάριο, η δεύτερη καλό καλοκαίρι και βλέπουμε. Το έγκλημα τους? Παράνομη είσοδος στη χώρα...

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ

ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΤΗΛ.6977397597

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΘΗΒΑ

pwlina & mirdim, τι να σας πω, μπράβο σας. Που τα βρίσκετε όλα αυτά? Εχω συγκλονιστει και με τον διάλογο στον μήνυμα της Mirdim.... ουτε να γράψω δεν μπορώ.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ

ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ

ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΤΗΛ.6977397597

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΘΗΒΑ

Αποστολή με ταχυδρομείο?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Το ξέρω ότι θα γελάσετε με την απορία μου. Το βρίσκω μεσαιωνικό να εξαρτώνται τα παιδάκια από την εθελοντική προσφορά για να ζήσουν μια στοιχειώδη παιδική ηλικία στη φυλακή. Δεν θα έπρεπε να υπάρξουν πιέσεις προς το κράτος για να αναλάβει όλα αυτά; Η νέα προοδευτική κυβέρνηση τι κάνει; Δεν είναι και τόσο μεγάλα τα έξοδα βρε παιδιά.

Επίσης: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις μητέρες με χρηματική ποινή; Είναι ασφαλές να στείλουμε χρήματα; Αν αποφυλακιστούν, πού θα πάνε;

Ναι η αποστολή γίνετε με το ταχυδρομείο. Τα πράγματα που στέλνουμε πάνε όλα στον προορισμό τους(τσεκαρισμένο). (Σε περίπτωση που κάποιος έχει αμφιβολίες για την ομάδα).

Πριν απο καιρό είχα πολλά πράγματα και τα έδωσα σε μια φίλη να τα πάει εκείνη γιατι με το ταχυδρομείο τα χρήματα ήταν αρκετά.

bouboukaki οι κυβερνησεις ειδαμε τι κανανε τοσα χρονια, παλια κυβερνηση κ νεα δεν εχουν καμια διαφορα, ολοι κοιτανε να φανε λεφτα κ οχι να κανουν κατι που θα μεινει, σε αλλες χωρες ολα το κρατος τα φροντιζει, εμεις εδω ειμαστε τελευταιοι κ κατα'ι'δρωμενοι. Τωρα προσπαθουν να μας κλεισουν τα ματια με ενα επιδομα κ εκεινο να δουμε ποιοι θα το παρουν, αυτες οι γυναικες μαλλον θα μπουνε σε εξαιρεση, ειναι αδικο αυτο. Τελος παντων μη χαλασω το θεμα αλλο!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Το ξέρω ότι θα γελάσετε με την απορία μου. Το βρίσκω μεσαιωνικό να εξαρτώνται τα παιδάκια από την εθελοντική προσφορά για να ζήσουν μια στοιχειώδη παιδική ηλικία στη φυλακή. Δεν θα έπρεπε να υπάρξουν πιέσεις προς το κράτος για να αναλάβει όλα αυτά; Η νέα προοδευτική κυβέρνηση τι κάνει; Δεν είναι και τόσο μεγάλα τα έξοδα βρε παιδιά.

Επίσης: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις μητέρες με χρηματική ποινή; Είναι ασφαλές να στείλουμε χρήματα; Αν αποφυλακιστούν, πού θα πάνε;

Δε μπορώ να συμφωνώ περισσότερο bouboukakia! Aλλά μάλον πρέπει να πάρουμε απόφαση το οτι ζούμε σε ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (για να το θέσω ευγενικά) κράτος. Τουλάχιστον υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι!

I LOVE MY LITTLE STARS!!!

Με συγκίνησε πολύ το θέμα-ιδιαίτερα συγκλονιστικός ο διάλογος μητέρας-παιδιού-

εμείς στο στολισμένο σπιτάκι μας χριστουγεννιάτικα και άλλοι άνθρωποι που έχουν την ίδια αξία με μας μέσα στη φυλακή.

Μένω όμως Βόρεια Ελλάδα και δεν έχω δυστυχώς πολλά περιθώρια για μεγάλα έξοδα αποστολής. Να στείλουμε χρήματα και να αγοράσει η οργάνωση ό,τι νομίζει;

Μπορειτε να μιλησετε και με την κοινωνικη υπηρεσια των φυλακων Ελαιωνα θηβας και θα σας πουν ποσα παιδακια ειναι, ηλικιες και τι αναγκες υπαρχουν....ακομα και μωρομαντηλα και πανες μπορεια να δωσετε.

Αν καποια κοπελα μενει κοντα μπορει να τα παει η ιδια.

• 1 χρόνο μετά...

Παρακολουθησα χτες την εκμπομπη "Πρωταγωνιστες" στο Mega και πραγματικά συγκλονίστηκα !!Μιλαω για τις γυναικειες φυλακες Θήβας Εκει υπαρχουν και μητερες με μωρα καθώς και εγκυοι Αραγε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ;;Ξερει καμια κοπέλα αν θα μπορούσαμε να στειλουμε πραγματα και πώς ;;

Πιστευω πως αξιζει τον κοπο να διαθεσει η καθε μια απο μας ό,τι της περισευει

Αν καποια κοπέλα μενει κοντα και ξερει πώς μπορούμε να το οργανωσουμε παρακαλώ θα ήθελα να ξερω

Οι δυο ερωτες της ζωής μου :

:DΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ 12-08-08 :DΣΤΕΛΙΟΣ 05-03-10

Διαφημίσεις

Αναρωτιέμαι τί άλλο χρειάζονται αυτές οι γυναίκες εκτός από βιβλία... Παιχνίδια για τα παιδιά ίσως;;; Παιδικά βιβλία;;;;;;;;; Αν καμια μαμά έχει παιδικά βιβλία που περισσεύουν πια και της πιάνουν χώρο στα ράφια... Παραμυθάκια και άλλα τέτοια χρωματιστά και όμορφα... Μήπως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε σαν parents με τις κρατούμενες με κάποιο τρόπο και να τις ρωτήσουμε τί έχουν ανάγκη για να κάνουν τη ζωή των παιδιών τους λίιιιιιιιιιιγο καλύτερη; Αναρωτιέμαι, υπάρχει τμήμα και στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού για γυναίκες με παιδιά;

Κορίτσια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ψυχολόγους. Αυτοί μπορούν να σας κατευθύνουν για τις τρέχουσες ανάγκες ή να σας παραπέμψουν ανάλογα.

Εγώ είχα μιλήσει και με τον κ. Κοσμάτο (Θήβα) και με την κ. Αθανασοπούλου (Πάτρα). Από την τηλεφωνική μου επικοινωνία θεωρώ ότι είναι δύο υπέροχοι άνθρωποι!

ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ

ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΤΗΛ.6977397597

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΘΗΒΑ

ισχύουν αυτά τα στοιχεία;;;;;;

ξέρει κανείς;;;;

Μολις εστεικλα μειλ στο blog xeblogarisma που ασχολείται με την αποστολή βοηθειας στις γυναικειες φυλακες Θήβας

Τους ενημερωσα οτι καποια μελη από το φορουμ θα εεπιθυμουσαν να αποστειλουν βοηθεια και να επικοινωνήσουν μαζί μου για να μου στείλουν οποια πληροφορία είναι απαραιτητη

Μολις λάβω απάντηση θα σας ενημερωσω αμεσα !

Στο μπλογκ υπαρχει λίστα με τα είδη πρώτης αναγκης και την αντιγραφω και εδώ :

1. Τηλεκαρτες

2. Χαρτι υγειας

3. Αφρολουτρα, σαπουνια, σαμπουαν

4. Πανες, μωρομαντηλα

5. Σερβιετες

6. Χαρτι Α4

7. Σεντονια

8. Πετσετες

9. Βιβλια ελληνικά και ξενογλωσσα

αλβανικα, ρωσικα,ρουμανικα, βουλγαρικα , κινεζικα, πολωνικά

Εστειλα μηνυμα και ερωτησα αν υπαρχει αναγκη για μωρουδιακα , ρουχαλακια, παιχνίδια , κρεμες, γαλατα Επίσης ρωτησα αν μπορούμε να στειλουμε παλια περιοδικά και εφημερίδες

Περιμενω απάντηση !

Μπουνιτσα την ιδια διευθυνση δινει και το μπλογκ αλλα όπως είπα περιμενω εγκυρη και επίσημη ενημερωση .

Ελπίζω να μου απαντησουν αμεσα και θα σας πω ωστε , οποιοι ενδιαφερονται, να δουμε πώς θα το οργανωσουμε

Φυσικα μπορεί και η καθε μια να δρασει ατομικά αν θελει

Απλώς το θετω εδώ για να κοινοποιηθει σε όσο το δυνατον περισσότερο κοσμο

Εγω πάντως θα ενημερωσω και το φιλικό μου περιβάλλον που οι περισσότερες είναι μανούλες για να βοηθησουν και αυτες όπως μπορούν , αν θέλουν ;)

Αν ωστοσο κάποια κοπέλα ξερει κατι περισσότερο και εχει να προτείνει κι αλλό τροπο παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μας !

Η λίστα με τα πράγματα που εγραψε η pwlina σε πιο πάνω ποστ αλλά παλιοτερα αφορά τις φυλακές Θήβας ;Εξακολουθουν να υφίστανται αυτες οι αναγκες ; Χρειαζονται ακόμα τετοια πράγματα αραγε ;;

Ελπίζω να μου απαντησουν απο το blog για να μαθουμε γρηγορα !

Kαλησπέρα Ειρήνη.

Είμαι η Μελίνα από το ξεμπλογκάρισμα.

Να σ' ευχαριστήσω για την προσφορά σου, αλλά και την ευαισθητοποίησή σου για το θέμα των φυλακών.

Αυτή τη στιγμή ζουν μέσα στη φυλακή 27 παιδάκια και ο αριθμός αυτός συνεχώς μεταβάλλεται. Λόγω περικοπών στις χρηματοδοτήσεις η μεγαλύτερη και επιτακτικότερη ανάγκη είναι οι τηλεκάρτες. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη από τον περασμένο Ιούλιο και είναι το χρησιμότερο πράγμα που θα μπορούσε να στείλει κανείς στις φυλακές καθώς τα τηλεφωνήματα είναι για αρκετές κρατούμενες το μοναδικό παράθυρο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Επίσης ανάγκες υπάρχουν για χαρτί τουαλέτας, αφρόλουτρα, πετσέτες, σεντόνια και χαρτί Α4 για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Σε ό,τι αφορά τα μικρούλια πάνες και μωρομάντηλα είναι στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την αποστολή ρούχων και παιχνιδιών, υπάρχουν πάντα ανάγκες. Φαντάζομαι ότι μέσω του φόρουμ θα συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός από αυτά τα είδη, οπότε θα μπορούσατε να απευθυνθείτε στις κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών για να κανονίσετε μια αποστολή καθώς αυτή την εποχή μάς είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα παραλάβουμε και να τα μεταφέρουμε λόγω έλλειψης εθελοντών.

Μπορείτε επίσης να στείλετε βιβλία καθώς και περιοδικά. Υπάρχει βιβλιοθήκη με 7.500 τίτλους που συνεχώς εμπλουτίζεται, αν και μεγαλύτερες ανάγκες υπάρχουν σε ξενόγλωσσα βιβλία (κυρίως σε αλβανικά, ρώσικα, ρουμάνικα, βουλγάρικα, κινέζικα) καθώς το 50% από τις 360 κρατούμενες είναι αλλοδαπές. Επιπλέον, αν θέλετε, μπορείτε να μας προσφέρετε κάποια βιβλία που δεν χρειάζεστε για να τα διαθέσουμε στα μπαζάρ μας. Τα έσοδα από τα μπαζάρ αυτά διατίθενται για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για αποφυλακίσεις και πραγματοποιούνται πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

Ενα θερμό ευχαριστώ!

Μελίνα

Κοριτσια αυτή είναι η απάντηση που ελαβα ακριβώς

Θα στειλω μηνυμα για να μάθω το τροπο επικοινωνίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες να δουμε πώς θα τα στειλουμε

Λοιπόν τι λέτε θα το οργανώσουμε ;;;

Πώς μεγαλώνουν αυτά τα μωρά βρε κορίτσια.....; :roll: Ειλικρινά... πως....; :(

Με μεγάλη μου χαρά, να βοηθήσω και γω.

Ευχαριστώ τις κοπέλες που εργάστηκαν στο θέμα αυτό.

Ελαβα μειλ και με ενημερωσαν οτι η μεγαλύτερη αναγκη είναι για τηλεκαρτες Μου ειπαν οτι ακόμα και 2-3 να μαζευτούν είναι πολυτιμες .

Μου εδωσαν τηλέφωνο της υπευθυνης της κοινωνικής υπηρεσία των φυλακών Θα επικοινωνήσω αυριο μαζί της και θα ενημερωσω

Vegas ,να σαι καλά , μολίς επικοινωνήσω και μιλήσω με την υπευθυνη θα το κοινοποιησω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...