Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Από ποιά ηλικία επιτρέπονται τα γυαλιά ηλίου?

Recommended Posts

Πιστευω οτι το θεμα δεν ειναι αν βλαπτουν ή οχι, αφου ετσι κ αλλιως δε νομιζω οτι θα τα βαλει καθολου. Κ εγω της ειχα παρει περισυ κ φυσικα ισα ισα για να βγαλουμε μια φωτογραφια τα εβαλε ολο το καλοκαιρι. Κ φετος το σκεφτομαι να της παρω αλλα κ παλι θα τα βαλει ή θα παν τσαμπα 80ευρω?? Εδω το καπελο δε μπορω να την πεισω να φορεσει...

Παντως οτι κ να κανεις να παρεις καλα γυαλια απο οπτικα με καλους φακους κ οχι τιποτα ψευτικα.. Δε παιζουμε με τα ματακια τους...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ιδανικα τα παιδια πρεπει να φορανε γυαλια ηλιου απο πολυ μικρα. Οχι απλως δεν απαγορευονται, επιβαλλονται. Απλα επειδη δυσκολα τα δεχονται και τα κρατανε, γι αυτο και χρησιμοποιουνται αλλοι τροποι, καπελο κλπ.

Μεχρι 6 μηνων το μωρο πρεπει να ειναι απολυτως προστατευμενο απο τον ηλιο, καπελο, ομπρελα, μακρυμανικα ρουχα κλπ.

k9Tap3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Για γυαλια ηλίου ρώτησα στον οπτικό μου και μου είπε πως τα παιδάκια μέχρι την ηλικία των 3 ετών δεν πρέπει να φοράνε γυλιά ηλίου γιατί τότε αναπτήσουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν τα χρώματα. Καλό είναι λοιπόν μετα τα 3 χρόνια τα παιδιά να βάλουνε γυαλιά ηλίου.Βέβαια εμένα επειδή ο μικρός έχει μπλέ μάτια ( και γενικά ξανθιά παιδια και με ανοιχτόχρωμα μάτια είνα περισσότερο εύαισθητα στον ήλιο ) μου είπε να του βάλω γυαλιά απο 2,5 ετών και μετά.

Μάλλον και αυτό το καλακαίρι θα πηγαίνουμε το απόγευμα στην θάλασσα φορώντας το καπέλο μας και μόνο, από του χρόνου βλέπουμε.

.png

Ο Θεός απάντησε,

«Το όνομα του αγγέλου σου δεν είναι σημαντικό… εσύ απλά θα την φωνάζεις

“ΜΑΜΑ!!!"

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμενα η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα να φοραει γυαλια ηλιου με την μονη προυποθεση να ειναι απο καταστημα με οπτικα. Επισης διαβασα και αρθρα οφθαλμιατρων που λενε οτι καλο ειναι να ξεκινουν τα παιδια να φορανε γυαλια απο την βρεφικη ηλικια. Το συνηθες ομως προβλημα που εμποδιζει την χρηση των γυαλιων ειναι πως σε τοσο μικρες ηλικιες δεν μπορουν τα παιδια(μωρα να κρατησουν τα γυαλια. Εχουν βγει ομως κατι γυαλια ποειναι με λαστιχο και στερεωνονται περιμετρικα του κεφαλιου. Εγω παντως της μπεμπας της τα φοραω και ισα ισα δεν αντιδρα καθολου!!!

• 1 χρόνο μετά...

καλημερα κοριτσια!

οταν τις προαλλες ειχαν αρχισει οι ζεστες και οι καλες μερες ειπαμε με τον αντρα μου να κοιταξουμε για γυαλια ηλιου για το παιδι γιατι δε του εκαναν τιποτα τα σκιαστρα στο αμαξι και οταν βγαιναμε εξω βολτα με το καροτσι γκρινιαζε επειδη τον ενοχλουσε ο ηλιος.

πηγαμε σε ενα μαγαζι με οπτικα στη γλυφαδα και ζητησαμε ενα ζευγαρι γυαλια.ο ανθρωπος μας ρωτησε ποσο χρονων ειναι ο γιαννης και του ειπαμε ενος.μας ειπε λοιπον οτι δε κανει να βαλει γυαλια ακομα αλλα μετα τα 2 χρονια γιατι ειναι πολυ μαλακο το διαφραγμα του και θα του κανει ζημια στη μυτη.

του βαζουμε απο τοτε καπελο που δεν εχει και τα τρελλα αποτελεσματα αλλα τι να κανουμε?!

πριν μερικες μερες πηγαμε για εμβολιο,εκει ειδαμε ενα παιδακι με γυαλια ηλιου λιγο πιο μεγαλο απο το γιαννη.οταν ρωτησαμε το μπαμπα του απο ποτε τα φοραει μας ειπε απο 1 ετους και ετσι ειπαμε να ρωτησουμε τη γιατρο μας.

μας ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και καλο θα ηταν να βαλει γυαλια ηλιου για να προστατευονται τα ματακια του.

και ρωταω εγω τωρα ποιον να ακουσω?τη παιδιατρο η τον οπτικο???

τι λετε?

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

για να σου πω την αληθεια οταν προπερσυ το καλοκαιρι πηγα σε ενα φιλικο μας ζευγαρι που εχει μαγαζι με οπτικα να παρω ενα ζευγαρι για μενα ρωτησα για την ανιψια μου που ηταν 1,5 ετών τότε να της παρω δωρο ενα ζευγαρι ray ban που ειδα και ξετρελαθηκα. και αυτοι το ιδιο μου ειπαν εαν δεν παει τουλαχιστον 2 ετων να μην το κανω!και σαν δικαιολογια ειπαν αυτο που σου ειπαν και εσενα!

Η μπεμπα μου ειναι 8 μηνων και περιμενω ποτε θα τα δεχτει να της τα βαλω και δεν θα τα πεταει.Επειδη ειμαι οπτικος και σε συνενοηση με τον παιδιατρο μας βεβαια πιστευω οτι το μωρο πρεπει να φοραει γυαλια ηλιου απο τοτε που τα δεχεται και δεν τα βγαζει.Στο εμποριο υπαρχουν εξαιρετικα παιδικα γυαλια ηλιου που με τη βοηθεια οπτικου δεν θα πιεζουν τη μυτουλα ουτε το διαφραγμα.Να σημειωσω οτι τα γυαλια απο τα καταστηματα παιδικων ρουχων ειναι αθλια η ποιοτητα τους γι"αυτο ειναι και τοσο φτηνα:wink:.Η ακτινοβολια δεν εχει ηλικια ετσι δεν ειναι.:cool:

adEup3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

και εγώ έλεγα να πάρω γυαλιά ηλίου για το δημήτρη που τώρα χρόνισε, όχι για καθε μέρα αλλά για τον ήλιο κυρίως στη θάλασσα (αμα τα δεχτεί). Πρέπει να πάω σε οπτικό και τι μάρκα προτείνετε; Τώρα βέβαια με προβληματίσατε που γράφετε ότι δεν κάνει πριν από 2 χρονών. Το πρόβλημα είναι ότι θα πάμε σε νησί αναγκαστικά και ο ήλιος είνια έντονος και χτυπάει όλη μέρα από παντού και φοβάμαι μήπως μόνο το καπέλο δεν επαρκεί

εμεις περισυ αντιμετωπισαμε μεγαλο προβλημα απο τον ηλιο..κατι σαν αλεργια στα ματακια της μικρης...σταγονες αλοιφες, οχι εκθεση στον ηλιο αστα να πανε,λες και ειχε φαει μπουνιες ηταν.ο οφθαλμιατρος μου ειπε μετα τα δυο γυαλια το γιατι δεν το ρωτησα για να σας πω την αληθεια,φετος θα τους αγορασω και ο θεος βοηθος να μην το ξαναπαθουμε!

εγω παντος ρωτησα τον γιατρο κ μου ειπε να του παρω..δεν τα πειραζει καθολου!!!!πιστευω οτι αν το επιτρεπει ο γιατρος ειναι καλυτερο να φοραει γυαλια ηλιου παρα να δακρυζουν σχεδον τα ματακια του απο την ακτινοβολια!!!!

line_feet_beg_40_time_1278648000_text_f4ef20e2e1f4f1e1f7e1eae920eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους και όλες! Για τα γυαλιά ηλίου είχα ρωτήσει την παιδοοφθαλμίατρό μας και μου είχε πει ότι κανονικά μετά τα 4 είναι καλό να τους φοράμε. Μου είχε εξηγήσει και γιατί, αλλά τώρα δεν το θυμάμαι ακριβώς για να σας το πω. Κάτι με την ποσότητα του φωτός και τη διαστολή της κόρης του ματιού νομίζω που τελικά δείχνει ότι μάλλον τους κάνει ζημιά παρά καλό. Μου είχε προτείνει καπελάκι με μεγάλο γείσο μέχρι τότε.

εω τους τα φοραω απο πολυ μικρα (7 και 3 μηνων) αλλα ο μικρος δεν τα δεχοταν τοσο καλα. Κι εγω ξερω οτι επιβαλετται αν μπορουν τα παιδια να τα κρατησουν.

Οσον αφορα το χρωματικο φασμα, τα γυαλια θα τα φοραει το παιδι οταν υπαρχει αμεση εκθεση στον ηλιο, οχι ολη μερα κι ολη νυχτα...

http://www.nhs.uk/Planners/birthtofive/Pages/Safetyinsun.aspx

...Για τα γυαλιά ηλίου είχα ρωτήσει την παιδοοφθαλμίατρό μας και μου είχε πει ότι κανονικά μετά τα 4 είναι καλό να τους φοράμε. Μου είχε εξηγήσει και γιατί, αλλά τώρα δεν το θυμάμαι ακριβώς για να σας το πω. Κάτι με την ποσότητα του φωτός και τη διαστολή της κόρης του ματιού νομίζω που τελικά δείχνει ότι μάλλον τους κάνει ζημιά παρά καλό. Μου είχε προτείνει καπελάκι με μεγάλο γείσο μέχρι τότε.

ναι αυτο μου εχει κι εμενα. η κορη διαστελεται περισσότερο επειδη δεν περναει το φως απο τα γυαλια και τελικα ειναι χειροτερο. δηλ οχι πριν τα 3.

Ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Εμεις παντως το καπελακι το βγαζουμε και το πεταμε. Ακι αν παθω τα ιδια και με τα γυαλια; Οχι τιποτε αλλο, αλλ ααυτα εινια και πανακριβα. Φοβαμαι και εγω για αλλεργι Υπαρχει τετοια αλλεργια στο φως, απο την υπερεκθεση και μπορει να εμφανιστει και σε ενηλικα. Ποσο μαλλον στα μωρακια. Θελω να του παρω ισα ισα για λιγο αμα εχει πολυ ηλιο και τον χτυπαει:-(

Ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Εμεις παντως το καπελακι το βγαζουμε και το πεταμε. Ακι αν παθω τα ιδια και με τα γυαλια; Οχι τιποτε αλλο, αλλ ααυτα εινια και πανακριβα. Φοβαμαι και εγω για αλλεργι Υπαρχει τετοια αλλεργια στο φως, απο την υπερεκθεση και μπορει να εμφανιστει και σε ενηλικα. Ποσο μαλλον στα μωρακια. Θελω να του παρω ισα ισα για λιγο αμα εχει πολυ ηλιο και τον χτυπαει:-(

το επαθα η δικια οπως εγραψα και πιο πανω-αλλεργια στον ηλιο μου ειπε.και πηγαμε σε κανα δυο τρεις γιατρους και μας ελεγαν επιπεφυκιτιδα και το παιδι το εβγαζα βολτα το απογευμα και μετα τουμπανο..ο τελευταιος γιατρος(να ειναι καλα) μου ειπε

να τα βγαζω λιγο πριν δυση ο ηλιος ή νωρις το πρωι μεχρι να γινει καλα και μετα καπελο συνεχεια.α! και κατι αλλο μου ειχε πει να μην χρησιμοποιω αντικουνουπικο ταμπλετα στο δωματιο τους γιατι αν εχει ευαισθησια θα την ενοχλει.καλο πλυσιμο μουτρα χερια για να μην μεταφερει μικροβια στα ματακια της και ενα απλο κολυριο καθε βραδυ.και ετσι το ξεπερασαμε(σε μια βδομαδα)αφου ταλαιπωρηθηκαμε 1μηνα με σταγονες-αλοιφες κ.λ.π

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

και εμενα ο οφθαμιατρος μου ειπε να μην παρω γυαλια ηλιου. (εγω βεβαια εξακολουθω να θελω τα κικογυαλια). ελα ομως που το καπελο το πεταει (κυριολεκτικα:evil:). και παρατηρησα οτι αμα εχει ηλιο ακομα και να το κρατησει το καπελο μετα τα βλεφαρα του ειναι κοκκινωπα ελαφρως. μου μπαινουν και ιδεες για αλλεργια. μομιτσι τι συπτωματα ειχατε ακριβως;

• 1 χρόνο μετά...

Ο μικρούλης μου είναι 20 μηνών να του φορέσω γυαλάκια?

Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει κοινή γραμμή. 'Αλλοι απο τα 4, τα 3 τα 2 ...

Πάντως είναι απαράδεκτο να βλέπω βρεφάκια ημερών σε μάρσιπο με το μουτράκι τους να βλέπει το φώς με ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ το ΜΕΣΗΜΕΡΙ (12-2)!!!

Καταλήγω οτι πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Σκέφτομαι πχ να του πάρω γυαλάκια και να τα φοράει μόνο στην θάλασσα. Τι τιμές "παίζουν" γνωρίζετε?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Ο μικρούλης μου είναι 20 μηνών να του φορέσω γυαλάκια?

Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει κοινή γραμμή. 'Αλλοι απο τα 4' date=' τα 3 τα 2 ...

Πάντως είναι απαράδεκτο να βλέπω βρεφάκια ημερών σε μάρσιπο με το μουτράκι τους να βλέπει το φώς με ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ το ΜΕΣΗΜΕΡΙ (12-2)!!!

Καταλήγω οτι πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Σκέφτομαι πχ να του πάρω γυαλάκια και να τα φοράει μόνο στην θάλασσα. Τι τιμές "παίζουν" γνωρίζετε?[/quote']

Η παιδοφθαλμίατρός μου (η γνωστή) που είναι και οικογενειακή γνωστή μας, μου έχει πει οτι η προστασία που παρέχουν τα γυαλιά από υπεριώδεις ακτινοβολίες στα ευαίσθητα βρεφικά μάτια είναι πολύτιμη και για αυτό το ιδανικό θα ήταν να τα φοράνε από 0 ημερών το καλοκαίρι ειδικά!Από την άλλη, οι τραυματισμοί σε αυτές τις ηλικίες και τα παντώς είδους ατυχήματα, κάνουν τους παιδιάτρους να τα συστήνουν στις μαμαδες μετά τα 3 για να έχουν το κεφάλι τους πιο ήσυχο..Οπότε εσύ θα δεις το παιδί σου αν τα δέχεται..Πχ η δική μου δεν τα κρατάει ουτε 5 δευτερόλεπτα κι έχει σπάσει ήδη 2 ζευγάρια..Οσο για τις τιμές..Σε οπτικά με καλό φακό υπολόγισε 50€ πάνω κάτω..Τα τελείως πλαστικά μπορεί να τα βρεις και με 5 €!

Η παιδοφθαλμίατρός μου (η γνωστή) που είναι και οικογενειακή γνωστή μας, μου έχει πει οτι η προστασία που παρέχουν τα γυαλιά από υπεριώδεις ακτινοβολίες στα ευαίσθητα βρεφικά μάτια είναι πολύτιμη και για αυτό το ιδανικό θα ήταν να τα φοράνε από 0 ημερών το καλοκαίρι ειδικά!Από την άλλη, οι τραυματισμοί σε αυτές τις ηλικίες και τα παντώς είδους ατυχήματα, κάνουν τους παιδιάτρους να τα συστήνουν στις μαμαδες μετά τα 3 για να έχουν το κεφάλι τους πιο ήσυχο..Οπότε εσύ θα δεις το παιδί σου αν τα δέχεται..Πχ η δική μου δεν τα κρατάει ουτε 5 δευτερόλεπτα κι έχει σπάσει ήδη 2 ζευγάρια..Οσο για τις τιμές..Σε οπτικά με καλό φακό υπολόγισε 50€ πάνω κάτω..Τα τελείως πλαστικά μπορεί να τα βρεις και με 5 €!

Σε ευχαριστώ αν και συνήθως οι οφθαλμίατροι και οι οπτικοί προτείνουν γυαλιά από μεγαλύτερη ηλικία και οι παιδίατροι απο μικρότερη.

Ειδικός είναι η παιδοφθαλμίατρος!!!

Σκεφτόμουν να πάρω γυαλάκια απο το mothercare στοκ. Παραπάνω διάβασα οτι τα καταστήματα με ρούχα δεν πουλάνε και τα καλύτερα γυαλιά. Αληθεύει? Τι τιμές παίζουν σε αυτά τα καταστήματα (γιατί δεν έχω ιδέα)?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Δεν έχω ιδέα για τις τιμές στα mothercare, πάντως θα σου πρότινα κάτι..Πήγαινε στα jumbo, πάρε 1 ζευγάρι από το ράφι, καντο με 1 μωρομάντηλο και βάλτο λίγο στο παιδί..Κάντε 1 βόλτα στους διαδρόμους για να έχεις τον χρόνο να τσεκάρεις αν θα το δεχτεί..Γιατί αν δεν το δεχτεί και το βγάζει συνέχεια, ή κλαίει κλπ, ακόμα και 10 € να κοστίζουν στα mothercare, γιατί να τα δώσεις???

Εμεις ειμαστε τριων χρονων και λογω μπλε ματιων ο παιδοοφθαλμιατρος μας ειπε κορυφαιος γιατρος απο εμπειρια πουθενα χωρις γυαλια με ηλιο. Ειναι πολυ ευαιστητα λογω χρωματος και θα πρεπει να τα προστατευει. Το θεμα ειναι οτι στον δρομο τα φοραει γενικα αλλα οταν παιζει φυσικα δεν τα θελει. Απο καταστημα οπτικων πηραμε κανανε γυρω στα 40 ευρω αλλα τα πληρωσαμε μιση τιμη λογω εκπτωσης.

Μπήκα τυχαία πριν λίγο σε site με παιδικά αξεσουάρ και είδα φοβερά παιδικά γυαλάκια. Η μικρούλα μου εχει φραγμένο δακρυικό πόρο οπότε το ενα της ματάκι είναι συνεχώς δακρυσμένο και ερεθίζεται εύκολα. Απο αύριο λέω να την πάω παραλία και μπήκα σε σκέψεις αν θα έπρεπε να της αγοράσω γυαλιά για να αποτρέψω ΚΑΙ τυχόν ερεθισμούς πέρα απο την ακτνοβολία. Η επόμενη σκέψη μου φυσικά ήταν να μπω εδώ μήπως και κάποια μαμά έχει παρόμοια εμπειρία πριν ψάξω την παιδοφθαλμίατρο...λοιπόν κορίτσια? :)

6ePcp3.png

Εμείς φοράμε από 9 μηνών. Είναι ανοιχτόχρωμα τα μάτια της και πολύ ευαίσθητα. Φοράμε μια σειρά παιδικών που έχουν μεγέθη και έχουν και λουράκι για να μην πέφτουν. Αν θέλεις στείλε μου ΡΜ να σου πω περισσότερα.

There is no patch for human stupidity.

• 2 χρόνια μετά...

Κορίτσια, τώρα κλείνουμε τα 2 και θα της πάρουμε τα πρώτα της γυαλιά ηλίου!

Μπορείτε να μου πείτε κάποια καλή μάρκα;

Τι πρέπει να προσέξω γενικά; Καμία εμπειρία;

Από κόστος μέχρι 70-80 τα διαθέτουμε...

Το μόνο που ξέρω είναι ότι σε αυτή την ηλικία πρέπει να πάρεις αυτά με το λάστιχακι και όχι με το κοκαλινο σκελετό στα πλάγια γιατι δεν κάνει καλο στο αυτί/κρανίο

Απο μάρκες/τιμές δυστυχώς δεν ξέρω απο Ελλάδα :-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...