Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ

Recommended Posts

Στο τελος εκει θα καταληξω, απλα το παλευω πρωτον γιατι ειναι θεμα ταματος και δευτερον γιατι ο.κ ο συγκεκριμενος παπας δεν υπακουει στην εγκυκλιο της Αρχιεπισκοπης, δεν μπορει ομως να μην υπακουει και στους νομους του κρατους. Αυτο ειναι αυθαιρεσια. Εδω με ρωτησε απο που προκυπτει οτι ως ανυπανδρη μητερα που εχω την γονικη μεριμνα εξ ολοκληρου εχω και την επιμελεια ....

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στο τελος εκει θα καταληξω, απλα το παλευω πρωτον γιατι ειναι θεμα ταματος και δευτερον γιατι ο.κ ο συγκεκριμενος παπας δεν υπακουει στην εγκυκλιο της Αρχιεπισκοπης, δεν μπορει ομως να μην υπακουει και στους νομους του κρατους. Αυτο ειναι αυθαιρεσια. Εδω με ρωτησε απο που προκυπτει οτι ως ανυπανδρη μητερα που εχω την γονικη μεριμνα εξ ολοκληρου εχω και την επιμελεια ....

Γι'αυτό σου λέω,δεν γουστάρει ο άνθρωπος.Αντε να εξηγήσεις τα νομικά,που είναι σίγουρο οτι τα ξέρει απλα κουβέντα να γίνεται..Όσο για το τάμα,θα καταλάβουν και η Παναγίτσα και ο Χριστούλης την αλλαγή,να είσαι σίγουρη.

P203p2.png 

στο ειπα και στο αλλο ποστ

αν εχεις καποιο χαρτι που να οριζει οτι εσυ εχεις και ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ.... ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙς ΚΙ ΑΥΤΟ

αλλα και τα δυο

τεσπα

να καταλαβεις εγω που πηγα να βαφτισω το παιδι μου ειπε αν το εχει αναγνωρησει ο γεννητορας θελω υπευθυνη δηλωση του που να συμφωνει αλλιως το μυστηριο δνε τελειτε...!

ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ

ΑΝ ΕΧΕΙς ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΣΕΥ ΕΧΕΙς ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ..... εισαι οκ κανεις δνε σου λεει τιποτα

αν οχι

τοτε εχεις προβλημα με τους ΠΑΠΑΔΕΣ

Aria εχω τη συμβολαιγραφικη πραξη αναγνωρισης στην οποια δεν ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ οτι εκεινος ασκει γονικη μεριμνα ή μεριδιο αυτης ή επιμελεια, εχω το αντιγραφο του δηματολογιου που αναφερεται οτι το παιδι ειναι στην μεριδα μου, εχω την υπευθυνη δηλωση του 1036 οτι ουδεποτε εγινε δικαστηριο απο την πλευρα του για την μεριμνα ή την επιμελεια κι εχω και κατι ακομη το οποιο θα στο γραψω σε π.μ

Οπως προειπα ο ιδιος ο νομικος συμβουλος της Αρχιεπισκοπης το μονο που μου ζητησε ηταν το αντιγραφο της συμβολαιογραφικης πραξης για να διαπιστωσει οτι δεν αναγραφεται πουθενα κατι τετοιο. Του το εστειλα το εξετασε και μου ειπε '' Ειμαστε ενταξει προχωραμε ''

Γι αυτο σου λεω οτι ο παπας αυθαιρετει.

Διαφημίσεις

Επειδή έζησα στην Τήνο για τρία χρόνια, άντε μην ανοίξω το στόμα μου για τους παπάδες εκεί! Μέσα στην ακολασία! Ελπίζω μόνο να μη στο βαφτίσει ο πιο γνωστός εκεί, γιατί... Αχ Παναγίτσα μου βάλε το χεράκι σου και φώτισε τα παιδάκια μας! Αφού έχεις το τάμα προσπάθησε το , αλλά μη νομίζεις ότι είναι Άγιοι οι παπάδες εκεί. Ζορισέ τους..

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Πεζη μου σου εστειλα π.μ για να μην αναφερω το ονομα δημοσιως, αν μπορεις σε παρακαλω βοηθησε με λεγοντας μου αν μιλαμε για τον ιδιο ανθρωπο.

Γατουλα

για να καταλάβω ηθελες να κανεις βαφτιση σε παλιοημερολογητικό εκκλησακι και εκεί σου ζητησαν τα 300; Νομιζω οτι οι παλιοημερολογητες ιερελις δεν πληρωνονται από το κράτος όπως οι υπόλοιποι οπότε λογικό ειναι να ζητουν χρηματα.

οχι αυτες ηταν οι ταριφες στη Ν Μακρη

τον παλαιοημερολογητη δεν τον ρωτησα γιατι δεν ηθελε η Νονα

kKZUp2.png

Φρίντα εγώ τί θα έκανα στη θέση σου:

Θα βάπτιζα σε μια άλλη εκκλησία το παιδί.Μόνο αυτό.

Η Τήνος δυστυχώς έχει καταντήσει μια Α.Ε. και προσωπικά δεν μου αρέσει να συνεισφέρω με κανένα τρόπο σε τέτοιες εταιρείες.

Να αναφέρω πως η μαμά μου έταξε την μικρή μου στην Τήνο,και πίστευε πως πρέπει να την βαφτίσω εκεί-καλά άλλο θέμα αυτό,άλλος τάζει και άλλος να εκπληρώνει,τελοσπάντων...

Απλά θα τις βαφτίσω τις μικρές σε μια Παναγία,αλλά στην Τήνο δεν θα τις πήγαινα ακόμη κι αν μπορούσα.

Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου και ανάγκης για ελπίδα,το λιγότερο με νευριάζει.

Ειδικά εάν σου το λένε και σχεδόν κατάμουτρα...ε τι να πω...

Νομίζω πως πρέπει να διαχωρίσουμε επιτέλους κάποια πράγματα.

Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από υποσχέσεις και τάματα.

Δε θα θυμώσει αν πάς αλλού.

Αν θυμώσει τότε δεν είναι θεός αλλά θεότητα που ασχολείται με μικρότητες...

Διαφημίσεις

Φρίντα εγώ τί θα έκανα στη θέση σου:

Θα βάπτιζα σε μια άλλη εκκλησία το παιδί.Μόνο αυτό.

Η Τήνος δυστυχώς έχει καταντήσει μια Α.Ε. και προσωπικά δεν μου αρέσει να συνεισφέρω με κανένα τρόπο σε τέτοιες εταιρείες.

Να αναφέρω πως η μαμά μου έταξε την μικρή μου στην Τήνο,και πίστευε πως πρέπει να την βαφτίσω εκεί-καλά άλλο θέμα αυτό,άλλος τάζει και άλλος να εκπληρώνει,τελοσπάντων...

Απλά θα τις βαφτίσω τις μικρές σε μια Παναγία,αλλά στην Τήνο δεν θα τις πήγαινα ακόμη κι αν μπορούσα.

Ο,τιδήποτε έχει να κάνει με εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου και ανάγκης για ελπίδα,το λιγότερο με νευριάζει.

Ειδικά εάν σου το λένε και σχεδόν κατάμουτρα...ε τι να πω...

Νομίζω πως πρέπει να διαχωρίσουμε επιτέλους κάποια πράγματα.

Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από υποσχέσεις και τάματα.

Δε θα θυμώσει αν πάς αλλού.

Αν θυμώσει τότε δεν είναι θεός αλλά θεότητα που ασχολείται με μικρότητες...

μπράβο έλλη!!!!

αυτό ακριβώς!!!

άντε τώρα με τον κάθε μ@#$%α..

οι παππάδες διώχνουν τον κόσμο από την εκκλησία..

βάφτισε το παιδάκι σου,όπου είναι καλύτερες οι συνθήκες για σένα..

με το καλό!!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι περισυ βαπτισα και εγω το γιο μου στη Τηνο και ολα τα εκανα τηλεφωνικως και δεν μιλησα με κανενα ιερεα παρα μόνο με τη γραμματεια οπου μου ειπε τι χαρτια χρειαζομαι και μεσα σε αυτα δεν ηταν το πιστοποιητικο του γαμου δηλαδη θα μπορουσα να ειμαι χωρισμενη μονο για την νονα που ζητησαν χαρτια ακομα και οταν πηγα εκει πριν τελεστει το μυστηριο δεν μου ζητησαν κανενα πιστοποιητικο αλλωστε δεν ειναι μονο ενας ιερεας εκει τελουνται 3 βαπτισεις την ιδια ωρα (εχουν 3 κολυμπηθρες).Αν θες οτιδηποτε αλλο να σε βοηθησω μετα χαρας να το κανω τγω τα εκανα ολα μονη μου εκλεισα ωραια δωματια για τους καλεσμενους, τα γλυκα (προφιτερολ) πολυ ωραια και η ταβερνα καταπληκτικη και το φαγητο απαικτο !!!!!!!!!!

vXPNp3.png

QcHZp3.png

χι χιχι :twisted:

επειδή με επιασαν και μενα τα διαόλια μου με ολα αυτά που ακούω πήρα τηλεφωνο στην μητροπολη εδω στα Χανιά.

Διοικητικά εκτος απο το αγιο ορος και η κρητη ανήκει στο Φανάρι και οχι στην εκκλησία της ελλάδος γιατι ενοειται οτι το 2012 θα ενωθούμε και τυπικα με την υπόλοιπη ελλάδα.

Δια του θέματος:

Δεν αυθαιρετούν μόνο οι παπάδες αλλά και οι μητροπόλεις. Το Φανάρι καθορίζει ολα οσα χρειάζονται για οποιοδήποτε μυστήριο οπως και το γεγονός οτι δεν υπάρχει ταρίφα.

Οι κανόνες ειναι συγκεκριμένοι και το χαρτομάνι επίσης.

ο κάθε μητροπολίτης ΔΕΝ εχει δικαίωμα να τα αλλάζει αυτά παρα μόνο σε περίπτωση που να το πω απλά κατι δεν του παέι καλά.

Με μια απλή υπευθυνη δηλωση ολες αυτες οι μ@&*@$ που σου ζητάνε λυνεται. απο οτι ειδα την εστηλες. ρωτα τους μηπως θελουν να τους στειλεις ξανά και να γράφεις αναλιτικοτερα τι ακριβως ζητάνε!

ΓΡρρρρρρρρρ!

Κασπερινα μου σε ευχαριστω πολυ για την ερωτηση που εκανες και ευχαριστω πολυ και τα αλλα κοριτσια που αν και γνωριζομαστε πολυ πιο λιγο μπηκαν στον κοπο να ασχοληθουνε με το θεμα μου.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ.

Σημερα λογικα εχουν φτασει στην Τηνο τα χαρτια που μου ζητησε ο προκομενος .... Δεν τον πηρα τηλεφωνο για να προλαβει να τα '' μελετησει '' πρωτα αλλα επικοινωνησα με τον ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ που οπως σας εχω πει ειναι ενας ευγεναστατος ανθρωπος δικηγορος και ιερωμενος. Του ειπα τι ακριβως εστειλα στον ιερεα της Τηνου και μου ειπε. '' Μπραβο σας πολυ καλα κανατε ποτε σας εδωσε ημερομηνια για τη βαπτιση; Το θεμα σας εχει λυθει! '' Του ειπα οτι τον βλεπω λιγο επιφυλακτικο και ζητησα και τη δικη του παρεμβαση και μου απαντησε το εξης. '' Μα του μιλησα εγω, του εξηγησα καποια πραγματα του ειπα οτι ειναι καλυμενος απο καθε πλευρα κι οτι ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να προχωρησει κανονικα στη βαπτιση. Απλως επειδη ο πατερ ..... δεν γνωριζει καλα τα νομικα ειχε καποιες επιφυλαξεις αλλα τωρα με τα χαρτια που του στειλατε θα καταλαβει οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ειμαι σιγουρος οτι οταν ξαναεπικοινωνησετε θα σας δωσει και την ημερομηνια της βαπτισης. '' Παρολα αυτα κοριτσια εγω δεν πειθομαι και περιμενω .... την ετυμηγορια του ιερεως ....

Οσον αφορα στο θεμα που συζητησαμε περι της εγκυκλιου της Αρχιεπισκοπης ο Νομικος Συμβουλος μου ειπε τα εξης.

Ναι, η εγκυκλιος μας στελνετε σε ολες τις Μητροπολεις αλλα εκεινες εχουν το δικαιωμα αφου την συμβουλευτουν να πραξουν κατα βουληση.

Ρωταω λοιπον εγω '' Μα καλα, ο Αρχιεπισκοπος δεν ειναι Αρχιεπισκοπος Αθηνων και πασης Ελλαδος; Δεν εκλεγεται απο τους Μητροπολιτες ολης της Ελλαδας; Πως λοιπον δεν υπαρχει σεβασμος απεναντι στις αποφασεις της Αρχιεπισκοπης; '' Μου απαντησε λοιπον οτι επειδη υπαρχει ενα κενο στις αποφασεις της Ιερας συνοδου οι Μητροπολιτες θεωρουνται ισαξιοι του Αρχιεπισκοπου και στην ουσια ο Αρχιεπισκοπος ειναι Αρχιεπισκοπος Αθηνων, το Πασης Ελλαδος ειναι περισσοτερο τιμητικος τιτλος.

Δεν αντεξα πια και τον ρωτησα '' Δηλαδη η καθε Μητροπολη ειναι Βατικανο;'' Μου απαντησε οτι δεν ειναι ετσι ακριβως, γιατι οι Μητροπολεις εχουν το δικαιωμα να μην ακολουθουν τις εντολες της Αρχιεπισκοπης ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Καταλαβατε τωρα τι γινετε;

Οσον αφορα τη δικη μου περιπτωση η αισθηση σας μετα τα τελευταια ποια ειναι βρε παιδια;

frinda μου καλημερα,

παρακολουθω την αγωνια σου να εκπληρωσεις το ταμα σου και να βαφτισεις τον μπεμπακο σου στην τηνο.καλα κανεις και προσπαθεις να βρεις το δικιο σου αλλα αναλογιζομαι,οταν ερθει εκεινη η αγια ωρα ,θα ηθελες αυτοι οι ανθρωποι (στους παπαδες αναφερομαι)να τελεσουν το μυστηριο μετα απο τοση ταλαιπωρια που σε υπεβαλλαν?? στην θεση σου ,αν μου επιτρεπεις θα εκανα την βαφτιση(αυτο σκοπευω να κανω κιολας) σε μια εκκλησια που ο πατερ θα ηταν πανω απο ολα ανθρωπος και μετα κληρικος.(ευχομαι καπου να υπαρχει ο συγκεκριμενος)και θελοντας να εκπληρωσω το ταμα μου θα επισκεπτομουν την τηνο με το μωρακι μου.το ζητουμενο πιστευω ειναι να τελεστει το μυστηριο και σαν κληρικοι αυτο θα επρεπε να εχουν κατα νου.(δεδομενου οτι εχεις ολα τα εγγραφα τα οποια τους 'καλυπτουν')καλο κουραγιο ευχομαι.

p.s ενα μεγαλο μπραβο σε εσενα,σε aria & athoa για την βοηθεια με τις γνωσεις που μοιραζονται μαζι μας.

Διαφημίσεις

Περιμένω με αγωνία τις εξελίξεις!!!!!!!

Επειδή πλησιάζει και η δική μου ωρα θα ακολουθήσω το παράδειγμα της σοφία1 γιατί μονο να μου την σπάσουν δεν θα τους κάνω την χαρη. φυσικά αν τυχει τέτοια περίπτωση θα πάω μετά με το χαρτί της βαπτισης να τους το δειξω ετσι για να τους την σπάσω! :cool:

εγω το λεω κιολας, αν εχετε το περιθωριο να παρακολουθησετε και μια βαφτιση στον παπα που θα επιλεξετε

αν το ειχα κανει δε θα πηγαινα ποτε σε εκεινο τον παπα που μας βαφτισε

ηταν ΟΚ σε ολα τα τυπικα, αλλα τετοια τρεχαλα στο μυστηριο? με 2 παιδια?

στη κυριολεξια εκανε μια ξεπετα!

kKZUp2.png

Nαι Γατουλα μου δυστυχως ετσι γινεται, τις βαπτισεις τις ξεπατανε γιατι τις βαριουνται μη σου πω και τους γαμους καμμια φορα ....

Βεβαια εχει να κανει και με το που θα πεσεις αλλα οπως θα εχεις καταλαβει απο αυτα που σας εγραψα οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν τιποτα...Ανεξαρτητες Μητροπολεις τυπου ... Βατικανο στην Ελλαδα του 2009!Εγω κοριτσια αν δεν ειχα κανει το ταμα κι αν τον τελευταιο καιρο δεν ημουν τοσο κοντα στο δρομο του Θεου ειλικρινα σας μιλαω θα ειχα παει στο Λυξιαρχειο θα ειχα κανει την ονοματοδοσια και θα ειχε τελειωσει αυτο το πανηγυρακι.

Αθωα μου ειχα ακριβως την ιδια πεποιθηση με εσενα περι Αρχιεπισκοπης αλλα ακουστε τα νεωτερα και ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ!!!

Σημερα εστειλα ολα τα χαρτια στον ιερεα της Τηνου και μαλιστα με κουριερ για να φτασουν αυριο το μεσημερι. Εχω μεσα σε αυτα το αρθρο 1515 που αναφερεται στη γονικη μεριμνα, το αρθρο 6 της Αρχιεπισκοπης, την πραξη αναγνωρισης απο την οποια δεν προκυπτει οτι ο πατερας ασκει εστω και μεριδιο γονικης μεριμνας, συν το αντιγραφο του δηματολογιου.

Παιρνω μαλιστα τηλεφωνο στην Τηνο και ρωτω μεταξυ αλλων αν εχουν την εγκυκλιο της Αρχιεπισκοπης. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ!!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ! Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ 140 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

Εχετε να πειτε τιποτα; Τα παιρνω στο κρανιο και παω επιτηδες στη Μητροπολη στην οποια ανηκω και κανω την ιδια ερωτηση. ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! Τους ρωτω λοιπον. '' Μα καλα ο Αρχιεπισκοπος Αθηνων που εκλεγεται απο την Ιερα Συνοδο δεν ειναι Αρχιεπισκοπος Αθηνων ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;'' Και τι μου απαντουν;

Ειναι αλλα και Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ. Αν μαλιστα ο Αρχιεπισκοπος χρειαστει να ερθει στη δικη μας Μητροπολη θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ.

Και το αλλο το καταπληκτικο τωρα. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΝΕΙ Π.Χ Η ΘΗΒΑ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ. Παιδια ακουτε;;;;;; Ακουτε ή εγω εχω τρελαθει με αυτα που ακουω;

Στο δια ταυτα τωρα. Εγω εστειλα ολα τα χαρτια, θα παω στον Νομικο Συμβουλο της Αρχιεπισκοπης αυτοπροσωπως, να τον ενημερωσω και περιμενω την '' ετυμηγορια '' του ιερεα της Τηνου ο οποιος ξεχασα να σας πως και το αλλο μου ειπε οτι '' Μπορει να εχεις την γονικη μεριμνα αλλα πως προκυπτει οτι εχεις και την επιμελεια; ''

Αυτά ισχύουν και ίσχυαν ανέκαθεν.

Λυπάμαι που τώρα είδα το θέμα σου, θα σε γλίτωνα από μερικά τηλέφωνα και σύγχυση... :roll:

Όταν η μητέρα μου επισκέφθηκε την εκκλησία της Τήνου πέρσι το καλοκαίρι παρακολούθησε εμβρόντητη τρεις ταυτόχρονες εικοσάλεπτες βαφτίσεις! :shock:

Κανονικές "ξεπέτες" με τους λοιπούς προσκυνητές να πηγαινοέρχονται, φασαρία, θόρυβο, τους επόμενους που θα βαφτίζανε στην αναμονή λίγο πιο πίσω και να μη στα πολυλογώ, από τότε όποιον ακούει να λέει για μυστήριο εκεί, τους αποτρέπει...

aPiIp2.png AMd6p2.png

βρε Φριντακι το εχεις ταξει στην Παναγια της Τηνου η γενικα στην Παναγια? και εγω ειμαι της γνωμης πηγαινε καπου που θα ειναι ανθρωπινα και οχι απροσωπα απο αυτα που ακουω

kKZUp2.png

Ανεξαρτητες Μητροπολεις τυπου ... Βατικανο στην Ελλαδα του 2009!

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

ΟΚ, τώρα ανακάλυψες τι ισχύει σε κάθε μητρόπολη, μη βάζεις ταμπέλες.

Το Βατικανό είναι άλλη ιστορία (και στην ουσία είναι αυτό που θα ήθελες εσύ να ισχύει και εδώ, αφού το Βατικανό "αποφασίζει και διατάζει" για τους καθολικούς είτε είναι στην Ιταλία, είτε στην άλλη άκρη του κόσμου).

Εδώ, όλοι οι Επίσκοποι επιλέγονται από όλους τους υπόλοιπους και αυτός που είναι στην πρωτεύουσα είναι ο Αρχιεπίσκοπος, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι ο πρόεδρος όλων των Δήμων της χώρας στις συνεδριάσεις τους και δίνει γενικές κατευθύνσεις. Δεν μπορεί όμως ο Δήμαρχος Αθηναίων να πει τι θα κάνει πχ ο Νομός Αχαΐας γιατί δεν γνωρίζει τις ανάγκες του Νομού, ούτε μπορεί να έρθει στην Πάτρα να ελέγξει ο,τιδήποτε χωρίς την άδεια του Δήμαρχου Πάτρας, σε πολύ γενικές γραμμές αυτό ισχύει.

Έχω από πολύ καιρό κάνει μια επιλογή.

Δεν μπλέκω την πίστη μου με τα των κληρικών και διοικητικά τους.

Ούτε θα ήταν ικανός ποτέ ένας παπάς να με απομακρύνει από αυτήν (την πίστη).

Δεν τους δίνω τέτοια δύναμη.

aPiIp2.png AMd6p2.png

Vana μου δεν διαφωνω στο παραδειγμα που εφερες για τον Δημαρχο της Αθηνας ο οποιος δεν μπορει να παρεμβει στο εργο του Δημαρχου μιας αλλης πολης π.χ της Πατρας. Ομως ο Δημαρχος της οποιασδηποτε αλλης πολης της ΕΛΛΑΔΑΣ δεν εχει το δικαιωμα ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ να μην υπακουει στους ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Αυτο ειπα εγω.

Και κατι ακομη. Οπως λοιπον η Αρχιεπισκοπη Αθηνων μπορει να '' ελεγχει '' θεσμοθετικα λοιπα τις εκκλησιες του Νομου Αττικης κι εφοσον η Μητροπολη της Τηνου που απ οτι μου ειπανε ειναι Μητροπολη Τηνου Συρου και Ναξου εχει αλλο εκκλησιαστικο κωδικα ας μας πουνε τι δικαιολογητικα χρειαζονται για τη δικη τους Μητροπολη να τα καταθεσουμε. Αυτο λεω.

Οποιαδηποτε αλλη κινηση αποτελει αυθαιρεσια.

βρε Φριντακι το εχεις ταξει στην Παναγια της Τηνου η γενικα στην Παναγια? και εγω ειμαι της γνωμης πηγαινε καπου που θα ειναι ανθρωπινα και οχι απροσωπα απο αυτα που ακουω

Κοιταξε γενικα ειναι ταμενος στην Παναγια!!! Προσευχομουν δυο χρονια σε εκεινη για να καταφερω να μεινω εγκυος. Ομως οταν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης κοντεψα να παθω εκλαμψια την παρακαλεσα μεσα απο το Νοσοκομειο να σωσει το μωρο μου και υποσχεθηκα οτι θα παω να το βαπτισω στην Τηνο. Αισθανομαι λοιπον αυτη την ιερη υποχρεωση να πραγματοποιησω αυτο το ταμα! Εν τω μεταξυ και ο πνευματικος μου που ρωτησα στη δικη μου ενορια μου ειπε '' Εμεις δεν εχουμε προβλημα να βαπτισουμε το παιδακι αλλα ΤΟ ΤΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΑ''

Με συμβουλευσε λοιπον να εξαντλησω τα ορια με το θεμα της Τηνου και να το ξανασυζητησουμε μετα. Τωρα ειμαι εν αναμονη της '' ετυμηγοριας '' του ιερεα της Τηνου ο οποιος εχει μιλησει και με τον νομικο συμβουλο της Αρχιεπισκοπης. Ιδωμεν .....

Ομως οταν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης κοντεψα να παθω εκλαμψια την παρακαλεσα μεσα απο το Νοσοκομειο να σωσει το μωρο μου και υποσχεθηκα οτι θα παω να το βαπτισω στην Τηνο.

αφου εκανες τετοιο ταμα τοτε (κατα την γνωμη μου) καλυτερα να το εκπληρωσεις... ευχομαι ολα να πανε καλα!!! :D

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...