Κατασκευάστε το χάρτινο αεροπλανάκι, απλώς διπλώνοντας χαρτί – ακολουθώντας το σχέδιο που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ – 35 δευτερόλεπτα πτήσης! Δείτε επίσης το βίντεο όπου χάρτινο αεροπλανάκι πετάει μέσα στον διαστημικό σταθμό!
Μία σαίτα, έχει πάντα ενδιαφέρον. Στο εξωτερικό έγινε διαγωνισμός για το πόση ώρα μπορεί να πετάει μια σαίτα – Διαβάστε τις οδηγίες που βρίσκονται πιο κάτω, για τα στάδια A B C. Όπου βλέπετε διακεκκομένη γραμμή, διπλώνετε. Τα βέλη δείχνουν την φορά προς την οποία διπλώνετε. Όπου το χαρτί είναι χρωματισμένο γκρί, υποδηλώνει την πίσω πλευρά του χαρτιού, όταν ξεκινάτε το δίπλωμα.
Σημειώστε με μαρκαδόρους ή κάντε μια ζωγραφιά απο την μια πλευρά, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο το να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να ξέρετε ανα πάσα στιγμή ποιά ειναι η πίσω πλευρά του χαρτιού.
Α & Β διπλώστε προς τα πάνω και προς τα μέσα
C διπλώστε τα”πτερύγια” που προεξέχουν προς τα πίσω, ένα απο την κάθε πλευρά.
Στο βήμα 12, δημιουργείτε πτερύγια – flaps – όπως αυτά που έχουν τα αεροπλάνα. Τα πτερύγια αυτά σε ένα κανονικό αεροπλάνο, κινούνται προς τα πάνω, προς τα κάτω και προς τα μέσα ή προς τα έξω (εις μήκος) όπου αυξάνουν ή μειώνουν την επιφάνεια των φτερών.Όπου είναι η διακεκομμένη γραμμή διπλώνετε. Δοκιμάστε εάν έχει διαφορά αν τα flaps είναι διπλωμένα προς τα πάνω, ή προς τα κάτω.
Πηγή: http://www.wired.com/science/discoveries/magazine/17-09/st_alphageek
Δείτε σε αυτό το σύνδεσμο, βίντεο με χάρτινο αεροπλανάκι να πετάει μέσα στο διαστημικό σταθμό: http://www.airspacemag.com/multimedia/videos/19360239.html
Ο Takuo Toda πρόεδρος της Origami Paper Airplane Association in Japan μαζί με το πανεπιστήμιο του Tokyo, κάνουν δοκιμές για το πρώτο διαστημόπλοιο απο χαρτί, το οποίο θα επιχειρήσουν να πετάξει απο τον διαστημικό σταθμό, στην γή! http://www.gizmodo.com.au/2008/10/origami_space_shuttles_
Όπως γράφει εδώ: http://www.airspacemag.com/space-exploration/The_Ultimate_Paper_Airplane.html
Οι επιστήμονες αρχικά πίστευαν ότι ένα χάρτινο αεροπλανάκι θα καιγόταν, όμως με την κατάλληλη επίστρωση και εξαιτίας του μικρότερού του βάρους, το αεροπλανάκι θα έχει πολύ καλές πιθανότητες να περάσει αλώβητο την ατμόσφαιρα της γής και να προσγειωθεί κανονικότατα σε κάποια απο τις ηπείρους. Ήδη έχει δοκιμαστεί η αντοχή του σε Mach 7, σε θερμοκρασία 200 βαθμών κελσίου, για 10 δευτερόλεπτα – το χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεται για να διανύσει την ατμόσφαιρα.
Οι επιστήμονες ελπίζουν στο ότι όπου και αν προσγειωθεί, όποιος το βρεί θα το επιστρέψει στην Ιαπωνικό Ινστιτούτο Διερεύνησης Διαστήματος (JAXA) έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος πτήσεις των μικρών χάρτινων αεροπλάνων.
Το παιχνίδι αυτό, ενθαρρύνει
Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, ενδείκνυται να γίνει σε κλειστά γυμναστήρια!
Δείτε το βίντεο του παγκόσμιου ρεκόρ του κ.Toda εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=1BNXfvbV-uY
Οδηγίες σε βίντεο για ένα παρόμοιο αεροπλανάκι:
http://www.youtube.com/watch?v=lOH-SnRXT5o&feature=related
Oδηγίες σε βίντεο για να φτιάξετε το αεροπλανάκι του προηγούμενου κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ:
http://www.youtube.com/watch?v=-4Aip3wxpGQ&feature=related
Οδηγίες σε βίντεο – δύσκολο σχέδιο:
http://www.youtube.com/watch?v=i6l0PUBPo1w&feature=channel_page
Διαφημίσεις (5)