Λαχανικά σε μπουκίτσες, παντού!
Μια εύκολη συνταγή για όλες τις στιγμές, ιδανική για εκδρομές, ταξίδια, για το φαγητό στον παιδικό σταθμό ή και σε παιδικά πάρτυ!
Βράστε τον αρακά μέχρι να λιώνει σχετικά εύκολα, στραγγίξτε τον σε σουρωτήρι και λιώστε τον με το εργαλείο του πουρέ (πατητήρι για πουρέ) μαζί με τη μια κουταλιά βούτυρο:
Προσθέστε αλεύρι, τυρί και το αυγό:
Λαδώστε καλά τα χεράκια των παιδιών (με ένα πινέλο πχ ή από το λαδωμένο ταψί) και δώστε τους να φτιάξουν απαλά μπαλάκια.
Ψήστε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν τα βγάλετε θα είναι ακόμα πολύ μαλακά και ζουμερά – μην σας φοβίσει αυτό. Αφήστε τα να κρυώσουν και θα σφίξουν.
Έτοιμα!
Δείτε και πιο κάτω παραλλαγή με καρότο, κολοκυθάκι όπως και άλλες παραλλαγές!
Στραγγίξτε τα μετά το βράσιμο για λίγη ώρα και ξανά αφού τα πατήσετε/λιώσετε, χρησιμοποιήστε 1 επιπλέον κουταλιά αλεύρι αφήνοντας οπωσδήποτε το μείγμα να σταθεί για μία ώρα. Το αλεύρι ολικής θα ρουφήξει τα ζουμιά και τα μπαλάκια θα σταθούν μόνο τότε. Είναι απίστευτα ζουμερά και ταιριάζουν καταπληκτικά με σολωμό.
Χρησιμοποιήσαμε φορμάκια σιλικόνης έτσι ώστε οι μπουκίτσες να σταθούν:
Το ζουμί από τα κολοκυθάκια, ήταν εξαιρετικά νόστιμο:
Απλώς αντικαταστήσαμε το 50% του αρακά με βρασμένα καρότα. Τα λιώσαμε με τον ίδιο τρόπο όπως και επάνω.
Πλάσαμε με ένα κουτάλι και λαδωμένα χεράκια γρήγορα/πρόχειρα μπαλάκια:
Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, ούτε να είναι ολοστρόγγυλες οι μπουκίτσες:
Έτοιμες και πεντανόστιμες και αυτές:
Η συνταγή αυτή βολεύει ιδιαίτερα και παιδιά ηλικίας 1-2 ετών τα οποία δεν θέλουν πια τα αλεσμένα τρόφιμα αλλά θέλουν να τρώνε και μόνα τους!
Διαφημίσεις (5)