Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλια και ασφάλεια

aglaia

Recommended Posts

Εμείς δεν περάσαμε ανεμοβλογία, μαγουλάδες, ιλαρά κτλ; Τι πάθαμε;

Μακάρι να τα είχα περάσει στην ηλικία που έπρεπε να τα περάσω. Πέρασα ανεμοβλογιά 22 χρονών και λόγω ηλικίας την πέρασα πολύ βαρυα. Αν είχα νοσήσει όταν ήμουν παιδί θα ήταν πιο ανώδυνα. Ίσως κάποιες ασθένειες είναι καλύτερο να τις περνάμε στην παιδική ηλικία. Πχ τα αγοράκια μαγουλάδες και τα κοριτσάκια ερυθρά για να μην το έχουν το άγχος ως ενήλικες

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ίσως κάποιες ασθένειες είναι καλύτερο να τις περνάμε στην παιδική ηλικία. Πχ τα αγοράκια μαγουλάδες και τα κοριτσάκια ερυθρά για να μην το έχουν το άγχος ως ενήλικες

Αυτό ακριβώς μου είπε και η γιατρός του μωρού μου! Εξάλλου, όπως μου είπε, οι ασθένειες αυτές ενισχύουνε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών μας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μακάρι να τα είχα περάσει στην ηλικία που έπρεπε να τα περάσω. Πέρασα ανεμοβλογιά 22 χρονών και λόγω ηλικίας την πέρασα πολύ βαρυα. Αν είχα νοσήσει όταν ήμουν παιδί θα ήταν πιο ανώδυνα. Ίσως κάποιες ασθένειες είναι καλύτερο να τις περνάμε στην παιδική ηλικία. Πχ τα αγοράκια μαγουλάδες και τα κοριτσάκια ερυθρά για να μην το έχουν το άγχος ως ενήλικες

Αν διαβάσεις τον Dr. Mercola και τους ομοιπαθητικούς θα δεις ότι κανείς δεν απορρίπτει τα εμβόλια στο σύνολό τους, ούτε τα αρνούνται. Είναι αντίθετοι με τον άκριτο μαζικό σε πολλές δόσεις εμβολιασμό που ξεκινάει από την πολύ μικρή ηλικία. Πιστεύουν ότι το σχήμα των εμβολίων πρέπει να είναι εξατομικευμένο για κάθε παιδί και ο γιατρός που το παρακολουθεί να κρίνει αν και πότε χρειάζεται κάτι.

Ας πούμε ότι αν ένα παιδί δεν έχει περάσει παρωτίτδια μέχρι κάποια κρίσιμη ηλικία τότε αυτό ειδικά το παιδί να εμβολιάζεται. Το ίδιο και για την ερυθρά κλπ.

Αυτό που θεωρώ ενελώς εγκληματικό είναι αυτά τα τριπλά και πενταπλά εμβόλια. Ιστορικά δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό ατόμου που να νοσεί από δύο από αυτές τις ασθένειες ταυτόχρονα (πόσο μάλλον από 5!). Προφανώς υπάρχει ένα μηχανισμός (που δεν γνωρίζουμε) σύμφωνα με τον οποίο ένας εισβολέας εμποδίζει την είσοδο ενός άλλου εισβολέα. Άρα ο οργανισμός μας μπορεί να αντιμετωπίσει με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία έναν εισβολέα και αυτό και μόνο αυτό είναι καταγεγραμμένο στα γονίδιά μας. Το να αντιμετωπίζουμε 5 εισβολείς μαζί και μάλιστα στη ηλικία των 2 μηνών είναι το λιγότερο εξωφρενικό για τις προδιαγραφές μας.

την οικογένεια και το σπίτι, και φυσικά τα boards του Dr Mercola και του Mothering (δεν συμμετέχω, αλλά μ' αρέσει να τα διαβάζω) δεν μου μένει και πολύς χρόνος για άλλα.

Με τοο!!!

Δρ Ροζι, κάνουμε και συναντήσεις.... :)

Ως μέλη του Mothering εννοείς ή τις υπόλοιπες; :)

Εννοώ τις γνωστές μας συναντήσεις... :lol:

Δεν ξέρω αν το MDC έχει τόσο πολλούς φανατικούς στην Ελλάδα...

Να κάνουμε ένα πολ :)

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Aς πούμε ότι είμαι ο συνήγορος του διαβόλου και ρωτώ: γιατί τότε χιλιάδες γιατροί εμβολιάζουν εκατομμύρια παιδάκια; Τί φταίει; Οι φαρμακοβιομηχανίες και γενικά το σύστημα; Γιατί ο κανόνας είναι να τα εμβολιάζουμε κι όχι να μην τα εμβολιάζουμε;..........

Γιατί υπάρχει κανόνας;

Δεν υπάρχει ο ίδιος κανόνας σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, στη Γερμανία και στην Αγγλία τουλάχιστον υπάρχει προτεινόμενο σχήμα εμβολίων αλλά όχι υποχρεωτικό.

Για μένα το βασικό ερώτημα είναι άλλο: γιατί δεχόμαστε τόσο άκριτα να μετατρέπεται ο γιατρός από σύμβουλος σε κάποιον που ασκεί αξουσία, που δεν προτείνει αλλά που επιβάλλει.

Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή, γιατί θέλουμε να αποποιηθούμε κάθε ευθύνη. Όπως είπε και μια φίλη μου: εγώ θέλω μια υπεύθυνη άποψη από το γιατρό, δεν μπορώ να με ρωτάει τι να κάνουμε και να παίρνω εγώ την ευθύνη!

Δεν αντέχουμε να έχουμε την ευθύνη των παιδιών μας, θέλουμε κάποιος άλλος να είναι υπεύθυνος για να μη δεχθούμε καμία κριτική.

Η νοοτροπία είναι γνωστή και μπορεί να την εκμεταλλευτεί οποιοσδήποτε... :?

Για μένα το βασικό ερώτημα είναι άλλο: γιατί δεχόμαστε τόσο άκριτα να μετατρέπεται ο γιατρός από σύμβουλος σε κάποιον που ασκεί αξουσία, που δεν προτείνει αλλά που επιβάλλει.

Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή, γιατί θέλουμε να αποποιηθούμε κάθε ευθύνη. Όπως είπε και μια φίλη μου: εγώ θέλω μια υπεύθυνη άποψη από το γιατρό, δεν μπορώ να με ρωτάει τι να κάνουμε και να παίρνω εγώ την ευθύνη!

Δεν αντέχουμε να έχουμε την ευθύνη των παιδιών μας, θέλουμε κάποιος άλλος να είναι υπεύθυνος για να μη δεχθούμε καμία κριτική.

Η νοοτροπία είναι γνωστή και μπορεί να την εκμεταλλευτεί οποιοσδήποτε... :?

Μπράβο σου Αγλαϊα που τα λες τόσο ωραία! Συμφωνώ απόλυτα!

Έχω βαρεθεί να με ρωτάνε για το κάθετι που κάνω στο παιδί μου αν μου το σύστησε ο παιδίατρος. Έχω ακούσει εξωφρενικά πράγματα εδώ πέρα, οι περισσότεροι γονείς έχουνε αγιοποιήσει τους παιδιάτρους (αλλά και τους γυναικολόγους - συγνώμη αλλά δεν χωνεύω τους περισσότερους - να φανταστείτε μου έχει πει η μαία μου ότι το ποσοστό καισαρικών στο Μητέρα, το μεγαλύτερο ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας, έχει φθάσει το 75%!!!). Τους συμβουλεύονται για το που θα κοιμηθεί το παιδί τους, από τι ύφασμα πρέπει να είναι τα σεντονάκια, ποια μάρκα πιπίλες να πάρουνε, τι και πότε ακριβώς πρέπει να τρώνε τα παιδιά σε κάθε ηλικία, αν πρέπει να πάρουνε βιολογικό κρέας ή όχι κτλ. Και φυσικά τυφλή υποταγή όσον αφορά τα εμβόλια και τα φάρμακα.

Δεν ξέρω αν το MDC έχει τόσο πολλούς φανατικούς στην Ελλάδα...

Να κάνουμε ένα πολ :)

Θα ήθελα κι εγώ πολύ να μάθω τις οπαδούς του Mercola και τις αναγνώστριες του Mothering στην Ελλάδα. Ίσως έτσι να μπορούσαμε να σχηματίσουμε local groups για πραγματικές συναντήσεις.

Μπράβο σου Αγλαϊα που τα λες τόσο ωραία! Συμφωνώ απόλυτα!

Έχω βαρεθεί να με ρωτάνε για το κάθετι που κάνω στο παιδί μου αν μου το σύστησε ο παιδίατρος. Έχω ακούσει εξωφρενικά πράγματα εδώ πέρα, οι περισσότεροι γονείς έχουνε αγιοποιήσει τους παιδιάτρους (αλλά και τους γυναικολόγους - συγνώμη αλλά δεν χωνεύω τους περισσότερους - να φανταστείτε μου έχει πει η μαία μου ότι το ποσοστό καισαρικών στο Μητέρα, το μεγαλύτερο ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας, έχει φθάσει το 75%!!!). Τους συμβουλεύονται για το που θα κοιμηθεί το παιδί τους, από τι ύφασμα πρέπει να είναι τα σεντονάκια, ποια μάρκα πιπίλες να πάρουνε, τι και πότε ακριβώς πρέπει να τρώνε τα παιδιά σε κάθε ηλικία, αν πρέπει να πάρουνε βιολογικό κρέας ή όχι κτλ. Και φυσικά τυφλή υποταγή όσον αφορά τα εμβόλια και τα φάρμακα.

Μα βρε κορίτσια... απλώς λαός είμαστε... κι απευθυνόμαστε στους ειδικούς δηλ. στους παιδίατρους... κι αφού απευθυνόμαστε στους ειδικούς θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε κάνει το σωστό για το παιδάκι μας. Αν δεν ρωτήσω δηλ. τον παιδίατρο ποιόν θα ρωτήσω.... Εννοείται πως υποτίθεται πως εμπιστεύομαι τον παιδίατρο και για αυτο το λόγο τον έχω επιλέξει... Είμαι σε αυτή την κατηγορία μαμάδων, για ότι καινούριο ρωτώ τον παιδίατρο που έχω επιλέξει κι εμπιστεύομαι κι ακολουθώ τις συμβουλές του κι έτσι θεωρώ πώς κάνω το σωστό για το παιδί μου. Μη μου ανατρέπετε το σύμπαν. Κλαψ... Π.χ. ήθελα να ξέρω αν επιτρέπεται τελικά η περπατούρα για τα μωρά ή αν αντενδείκνυται, ποιόν-ποιόν-ποιόν να ρωτήσω αν όχι τον γιατρό;

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Διαφημίσεις

Θα ήθελα κι εγώ πολύ να μάθω τις οπαδούς του Mercola

Τον διάβαζα αλλά δεν ήξερα ότι έχει γίνει ολόκληρο κίνημα και έχει και οπαδούς! :lol:

και τις αναγνώστριες του Mothering στην Ελλάδα. Ίσως έτσι να μπορούσαμε να σχηματίσουμε local groups για πραγματικές συναντήσεις.

καλέ, μήπως είστε υπεραισιόδοξες; εκτός αν εννοείται local groups με 3 άτομα!

Αν διαβάσεις τον Dr. Mercola και τους ομοιπαθητικούς θα δεις ότι κανείς δεν απορρίπτει τα εμβόλια στο σύνολό τους, ούτε τα αρνούνται. Είναι αντίθετοι με τον άκριτο μαζικό σε πολλές δόσεις εμβολιασμό που ξεκινάει από την πολύ μικρή ηλικία. Πιστεύουν ότι το σχήμα των εμβολίων πρέπει να είναι εξατομικευμένο για κάθε παιδί και ο γιατρός που το παρακολουθεί να κρίνει αν και πότε χρειάζεται κάτι.

Αυτό είναι αλήθεια, γιατί μίλησα κι εγώ με κάποιους γιατρούς εδώ στην Ελλάδα, εναλλακτικούς και μη, σχετικά με τους εμβολιασμούς και μου εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους (π.χ. για τα πολλαπλά εμβόλια και τους κινδύνους τους). Όταν όμως τους ρώτησα αν έκαναν οποιοδήποτε εμβόλιο στα δικά τους παιδιά, όλοι μου απάντησαν αρνητικά! Έτσι αποφάσισα κι εγώ να μην εμβολιάσω καθόλου και το δικό μου παιδί.

Better safe than sorry... :)

Π.χ. ήθελα να ξέρω αν επιτρέπεται τελικά η περπατούρα για τα μωρά ή αν αντενδείκνυται, ποιόν-ποιόν-ποιόν να ρωτήσω αν όχι τον γιατρό;

Να σου απαντήσω γρήγορα; Αντενδείκνυται.

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=1240

WLn5p2.png

Όταν όμως τους ρώτησα αν έκαναν οποιοδήποτε εμβόλιο στα δικά τους παιδιά, όλοι μου απάντησαν αρνητικά!

Υπάρχουν λίγοι γιατροί που σκέφτονται και δρουν έτσι.

Οι περισσότεροι κάνουν όλα τα εμβόλια στα παιδιά τους, τα μεγαλώνουν με σκόνη γάλα, με κρέμες κουτιού. Η δική τους στάση δεν είναι για μένα κριτήριο επιλογής για το τι θα κάνω στο δικό μου παιδί.

Θα ήθελα κι εγώ πολύ να μάθω τις οπαδούς του Mercola

Τον διάβαζα αλλά δεν ήξερα ότι έχει γίνει ολόκληρο κίνημα και έχει και οπαδούς! :lol:

Προσωπικά με ενοχλεί ο συγκεκριμένος τον βρίσκω πολύ εμπορικό, όχι ότι λέει λάθος πράγματα αλλά μετά τσουυυυπ σου πλασάρει και το προιόν.

Το άρθρο για τα εμβόλια είναι του D. Miller όχι δικό του πάντως...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Προσωπικά με ενοχλεί ο συγκεκριμένος τον βρίσκω πολύ εμπορικό, όχι ότι λέει λάθος πράγματα αλλά μετά τσουυυυπ σου πλασάρει και το προιόν.

ω, ναι! γεμάτος συμπληρώματα και βιταμίνες είναι!

αυτά δεν έχω κουράγιο να τα διαβάσω καν.

Το άρθρο για τα εμβόλια είναι του D. Miller όχι δικό του πάντως...
:)

Οι περισσότεροι κάνουν όλα τα εμβόλια στα παιδιά τους, τα μεγαλώνουν με σκόνη γάλα, με κρέμες κουτιού. Η δική τους στάση δεν είναι για μένα κριτήριο επιλογής για το τι θα κάνω στο δικό μου παιδί.

Συμφωνώ, και γι' αυτό συνήθως δεν τους συμβουλεύομαι για τίποτα. Αλλά δεν ρώτησα τυχαίους γιατρούς, αλλά ψαγμένους και ενημερωμένους.

Νομίζω ότι κανένας γιατρός δεν τολμαέι να συμβουλέψει κάποιο να μην κάνει κανένα εμβόλιο γιατί φοβούνται μην κατηγορηθούν αν κάτι πάει στραβά. Αυτό το παραδέκτηκε σε μας και η ομοιοπαθητικός που βλέπει το μωρό μας, μας είπε ότι είναι καθαρά δική μας απόφαση και δεν παίρνει ευθύνη για τίποτα.

Αυτό το παραδέκτηκε σε μας και η ομοιοπαθητικός που βλέπει το μωρό μας, μας είπε ότι είναι καθαρά δική μας απόφαση και δεν παίρνει ευθύνη για τίποτα.

Το ίδιο και όταν κάνουμε το εμβόλιο, είναι καθαρά δική μας απόφαση και κανείς γιατρός δεν φέρει καμία ευθύνη για τίποτα ό,τι και να πάθει το παιδί!

Μα βρε κορίτσια... απλώς λαός είμαστε... κι απευθυνόμαστε στους ειδικούς δηλ. στους παιδίατρους... κι αφού απευθυνόμαστε στους ειδικούς θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε κάνει το σωστό για το παιδάκι μας. Αν δεν ρωτήσω δηλ. τον παιδίατρο ποιόν θα ρωτήσω.... Εννοείται πως υποτίθεται πως εμπιστεύομαι τον παιδίατρο και για αυτο το λόγο τον έχω επιλέξει... Είμαι σε αυτή την κατηγορία μαμάδων, για ότι καινούριο ρωτώ τον παιδίατρο που έχω επιλέξει κι εμπιστεύομαι κι ακολουθώ τις συμβουλές του κι έτσι θεωρώ πώς κάνω το σωστό για το παιδί μου. Μη μου ανατρέπετε το σύμπαν. Κλαψ... Π.χ. ήθελα να ξέρω αν επιτρέπεται τελικά η περπατούρα για τα μωρά ή αν αντενδείκνυται, ποιόν-ποιόν-ποιόν να ρωτήσω αν όχι τον γιατρό;

Πιστεύω ότι θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα δικά μας μητρικά ένστικτα και να τα εμπιστευθούμε. Για παράδειγμα η στράτα, τουλάχιστον για 'μένα, ακούγεται τελείως αφύσικος τρόπος να μάθει ένα παιδάκι να περπατάει.

Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάποιες φορές μπορεί να νιώθουμε ανασφάλεια για μερικά πράγματα που μας λέει το ένστικτό μας ότι είναι σωστά όταν όλοι υπόλοιποι λένε το αντίθετο, και γι' αυτό να νιώθουμε την ανάγκη να ρωτήσουμε και τη γνώμη κάποιου ειδικού για να επιβεβαιώσουμε τον εαυτό μας. Για παράδειγμα όταν ήταν καιρός το μωρό μου να αρχίσει στερεά τροφή, ήξερα ότι δεν μπορεί ένα τυποποιημένο ριζάλευρο να είναι η ιδανική πρώτη τροφή για το μωρό μου και ότι ένα φρέσκο αυγουλάκι θα ήτανε μια πολύ καλυτερη επιλογή. Αλλά όλοι μου λέγανε το αντίθετο, και σαν καινούργια μαμά ένιωθα κάποια ανασφάλεια. Οπότε και επισκέφτηκα μια φυσικοπαθητικό γιατρό, που γνώριζα φυσικά ότι είχε εναλλακτικές απόψεις, η οποία μου επιβεβαίωσε το ένστικτό μου (την οποία βέβαια και ακριβοπλήρωσα για να μου πει ότι ήξερα μέσα μου είδη :) ).

Ελπίζω να σε βοηθήσουν τα πιο πάνω. Γνωρίζω ότι τα ελληνικά μου δεν είναι και τα καλύτερα, μια και ζούσα για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, και γι' αυτό δυσκολεύομαι πολλές φορές να εκφράσω αυτό που θέλω να πω και να γίνω κατανοητή από τους άλλους. Αλλά επιμένω ελληνικα :)

Και τι γίνεται εμείς που έχουμε ήδη κάνει τα 2 πρώτα και οδεύουμε για το 3ο?? ΜΠορούμε να μην ξανακάνουμε κανένα από τα επόμενα???

Έχω θορηβηθεί καθώς έψαξα σχετικά άρθρα στο internet και στο site της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής...!

vbHl.jpg.png

Soundkat, η τιμή της επίσκεψης είναι θέμα γιατρού - άλλος ΄παίρνει περισσότερα άλλος λιγότερα

Από τη δική μου εμπειρία, στο δικό μου έδινα πέρυσι 40 (όταν πηγαίνουμε όλοι μαζί - παιδιά και μαμά - μας κάνει έκπτωση :) και μια γνωστή μου έδωσε 70 σε άλλο γιατρό. Και με τα φάρμακα, αν δώσει σχήμα (φυσικά αν και μόνο αν χρειάζεται) , ανεβαίνει η τιμή, αλλά σου λέω ότι αξίζει το κόπο.

Και για τα φάρμακα, αυτό το λέω επειδή δεν πληρώνονται απο τα ταμεία (αντε να δω πότε θα ξαναμπουν, γιατί πολύ παλιά ήτανε). Δηλαδή αν αγοράζεις τα φάρμακα τα συμβατικά χωρίς συμμετοχή ταμείου, τότε τα ομοιοπαθητικά είναι πολύ φθηνότερα

Συγγνώμη για την ΄κατάχρηση του χώρου.

Για να επανορθώσω να πω, ότι υπάρχουν ομοιοπαθητικά που μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων

Και τι γίνεται εμείς που έχουμε ήδη κάνει τα 2 πρώτα και οδεύουμε για το 3ο?? ΜΠορούμε να μην ξανακάνουμε κανένα από τα επόμενα???

Φυσικά και συνεχίζεις όπως θέλεις!

Κι εγώ χωρίς να το πολυσκεφτώ είχα επιτρέψει να γίνει το πρώτο εμβόλιο στον 8ο, όμως έχασα τον ύπνο μου το βράδυ και είπα στη γιατρό ότι το επόμενο θα γίνει αφού το σκεφτώ και το αποφασίσω και δεν ξέρω πότε θα είναι αυτό.

Η γιατρός μου έδωσε ένα ενημερωτικό βιβλιαράκι για τα αρνητικά των εμβολίων! :shock: Και μετά κατάλαβα ότι σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο! :wink:

Έχω θορηβηθεί καθώς έψαξα σχετικά άρθρα στο internet και στο site της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής...!

Κάποια ομοιπαθητικά σκευάσματα περιορίζουν την αρνητική δράση των εμβολίων βοηθώντας να αποβληθούν πιο εύκολα τα όποια συντηρητικά κλπ χημικές ενώσεις.

το κόστος το ομοιοπαθητικού είναι όμοιο με των κοινών γιατρών, κάποιοι χρεώνουν ακριβά και κάποιοι πιο φθηνά.

Αυτό που με έχει φρικάρει είναι ότι ενώ θέλω να κάνω το καλύτερο για το παιδί μου,άθελα μου ακολουθώντας την οδό που ακολουθεί όλος ο δυτικός πολιτισμός η οποία είναι προδιαγεγραμμένη από το υπουργείο υγείας και το κράτος ουσιαστικά κάνω κακό στο παιδί μου..... :shock:

Αυτό λέμε τώρα???? Θα τρελαθώ.... Δεν έχω κοιμηθεί το βράδυ....

Δηλαδή εάν δεν ψάχνεσαι όπως κάνουμε όλες εμείς (ουσιαστικά ένα πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού) θέτεις εκατομμύρια βρ'αφη, μωρά και παιδιά σε πλήθος άμεσων και μελλοντικών επιπτώσεων στην υγεία τους από αρρώστεις που κάποιες μπορείν να είναι ακόμη και μοιραίες....

Έχω σκάσει....

Σήμερα θα πάρω τον παιδίατρο τηλέφωνο να κανονίσω συνάντηση να μιλήσουμε για το θέμα....

Τι πρέπει να περιμένω από μέρους του???

Επιχειρήματα που θα προσπαθήσουν να με πείσουν γαι το αντίθετο???

άραγε θα με γεμίσει ενοχές ότι η άρνησή μου για επόμενα εμβόλια είναι ανεύθυνη και δεν ξέρω γω τι άλλο???

Και κάτι τελευταίο.....εμβόλια δεν πρέπει να κάνω ποτέ στο παιδί μου???

Κορίτσια μήπως η συγκεκριμένη σύζήτηση πρέπει να γίνει υπόμνημα για αν ενημερώνεται ο κόσμος πιο άμεσα????

vbHl.jpg.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...