Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φιλανθρωπια για μενα ειναι ...ΑΥΤΟ....

Recommended Posts

Διάβαζα στο e-typos.com ένα σχόλιο για την φιλανθρωπία

"Φιλανθρωπία με ένα κλικ

Μέσω του Διαδικτύου μπορεί κάποιος να προσφέρει χρήματα για ιερό σκοπό. Πέμπτη, 17.01.08

Σύμφωνα με μια παλιά γερμανική παροιμία η φιλανθρωπία βλέπει μόνο την ανάγκη και όχι την αιτία που τη δημιουργεί. Ακόμη κι έτσι πάντως προσφέρει ένα είδος ανακούφισης και μπορεί στην ουσία να πρόκειται για ημίμετρο, στην πράξη όμως βοηθά αρκετά. Υπάρχει λοιπόν πληθώρα οργανισμών και τρόπων για να καταθέσει κανείς τον οβολό του, τα τελευταία χρόνια όμως έχει εισέλθει για τα καλά στο παιχνίδι και το Διαδίκτυο. Απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο μέσος Δυτικός πολίτης -και όχι μόνο- περνά ένα μεγάλο μέρος της ζωής του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

Πολλοί από τους φορείς έχουν ιστοσελίδες στο Internet παρέχοντας παντός είδους πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να χαρίσει χρήματα ή είδη πρώτης ανάγκης. Τελευταία όμως υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία να εκφράσει κανείς τα φιλανθρωπικά του αισθήματα στον παγκόσμιο ιστό, απλώς αλλάζοντας στην ουσία τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το ίδιο το Διαδίκτυο και χωρίς να εμπλακεί άμεσα στην οικονομική συναλλαγή. Στο http://www.searchengine.com, το http://www.searchgive.com αλλά και στο http://www.goodsearch.com (αυτή η μηχανή αναζήτησης έχει τη «στήριξη» του yahoo) κάθε φορά που ο ερευνητής επιδίδεται σε αναζητήσεις κάποιοι φιλανθρωπικοί ή μη κρατικοί οργανισμοί φιλοδωρούνται με ένα συγκεκριμένο ποσό. Το αυτό ισχύει και για το http://www.adgle.com, δηλαδή το Google, όταν αυτό φορά το μανδύα της γενναιοδωρίας.

Το http://www.ippimail.com, από την άλλη πλευρά, δεν είναι μηχανή αναζήτησης, αποτελεί όμως μια υπηρεσία που παρέχει ελεύθερο email, κάτι σαν το hotmail και το Google Mail. Μπορεί φυσικά να μην είναι τόσο «προχωρημένο» όσο αυτά, έχει όμως όλες τις βασικές παροχές, οι οποίες περιλαμβάνουν φίλτρο για spam και antivirus. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2006 και διαθέτει πια μια βάση χρηστών της τάξεως των 5.000 ατόμων. Στα θετικά του συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ο ίδιος τη φιλανθρωπία που προτιμά, μέσα από μια λίστα που διαθέτει η υπηρεσία.

Μια εντελώς διαφορετική πρόταση αποτελεί και το http://www.giveortake.com. Πρόκειται για μια πύλη η οποία οδηγεί σε 600 online καταστήματα, ανάμεσά τους ονόματα όπως το eBay και το Play.com. Κάθε φορά που ο χρήστης επιλέγει την οδό αυτή για να φτάσει στο αγαπημένο του κατάστημα και να επιδοθεί σε διαδικτυακές αγορές χαρίζει και κάποιο ποσοστό για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που ο ίδιος έχει επιλέξει.

Η φιλανθρωπία λοιπόν, λατινικά caritas, λέξη με την οποία οι χριστιανοί απέδιδαν τον ελληνικό όρο «αγάπη», είναι πραγματικά μονάχα ένα κλικ μακριά. Καθένας μπορεί να το προσπαθήσει χωρίς ουσιαστικά να ξοδέψει μία δραχμή. Φυσικά στο σύνολό τους αυτές οι ιστοσελίδες και οι παροχές τους όλο και κάτι κερδίζουν. Από διαφημίσεις, από συνεργασίες κ.λπ. Αυτό είναι αυτονόητο και κατά κάποιον τρόπο αποδεκτό. Γιατί σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες, ακόμη και πολλά blog, είναι ανοιχτά σε διαφημίσεις, αφού όλα υπόκεινται στους νόμους της -διεθνούς πλέον- αγοράς. Και αφού αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως, γιατί να μην προτιμήσει κανείς τους ιστοχώρους αυτούς που σκέφτονται και τον πλησίον τους.

Αλήθεια είστε φιλάνθρωποι/ες και ελεήμονες;

• 6 months later...

Διαφημίσεις

Ειχα βγει εξω... και επεστρεψα στο σπιτι ...ανοιγω την πορτα της εισοδου (την κεντρικη γιατι μενω σε πολικατoiκια ) και ανεβαινω τα σκαλια ....εξω απο την πόρτα βλέπω 3 τσαντες (αρχισα τα μπινελικια σκεπτωμενη οτι ειναι τα σκουπια της κυριας του τεταρτου που πασχει ... και αφηνει τα σκουπιδια της δεξια κι αριστερα ...) τεσπα ..πλησιαζω και βλέπω οι τσαντες ειχαν μεσα ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ..μπουφαν, μπλουζες, φανελακια ...κλπ κλπ για την ηλικια της και για λιγο μεγαλητερη ....ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ....

σοκ λεμε!

τα πειρα τα πραγματα τα ανοιξαμε με την μανα μου ....δακρυσα... όλα σουπερ ποιοτητας και πλημενα και περηπιοιμενα ...

στην πολυκατοικια δεν μενει κανεις με παιδι (οκ μενει μια κοπελια με τον αντρα της αλλα κι αυτη πωλητρια ειναι σε σμ και ο τυπος -αντρας της- δεν τα βγαζει και καλα με την δουλεια και τεσπα εχουν και το ελευθερο να μου πουν κοιτα εχω αυτο για την μικρη .....αρα αυτοι δεν ειναι !)

και σκευτομαι .... αυτο ειναι ΦΙΛ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.... ειναι φιλος της ανθρωπινης αξιοπρεπειας αυτος που το εκανε....διοτι μαλλον της γειτονιας ειναι και δεν με ρωτησε ....γιατι ηξερε αν με ρωταγε θα ελεγα ολα καλα μωρε we get by γιατι αυτο λεω... γιατι στην τελικη αυτο ειναι και αληθεια ...ε δεν πειναμε εδω που τα λεμε ουτε αστεγοι ειμαστε (αλλα τα κερια τα αναβουμε για να μην χαλαμε ρευμα...χαχαχχαχα)αλλα μου εκανε εντυπωση το πως καποιος ΧΩΡΙς ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ no mater what ! και για μενα αυτο ειναι φιλαθρωπια

... ο σεβασμος στην αναγκη του αλλου για υλικα αγαθα αλλα και για αξιοπρεπεια....!

για σας τι ειναι? (χρονιαρες μερες κι ολας!!!)

Ειχα βγει εξω... και επεστρεψα στο σπιτι ...ανοιγω την πορτα της εισοδου (την κεντρικη γιατι μενω σε πολικατoiκια ) και ανεβαινω τα σκαλια ....εξω απο την πόρτα βλέπω 3 τσαντες (αρχισα τα μπινελικια σκεπτωμενη οτι ειναι τα σκουπια της κυριας του τεταρτου που πασχει ... και αφηνει τα σκουπιδια της δεξια κι αριστερα ...) τεσπα ..πλησιαζω και βλέπω οι τσαντες ειχαν μεσα ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ..μπουφαν, μπλουζες, φανελακια ...κλπ κλπ για την ηλικια της και για λιγο μεγαλητερη ....ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ....

σοκ λεμε!

τα πειρα τα πραγματα τα ανοιξαμε με την μανα μου ....δακρυσα... όλα σουπερ ποιοτητας και πλημενα και περηπιοιμενα ...

στην πολυκατοικια δεν μενει κανεις με παιδι (οκ μενει μια κοπελια με τον αντρα της αλλα κι αυτη πωλητρια ειναι σε σμ και ο τυπος -αντρας της- δεν τα βγαζει και καλα με την δουλεια και τεσπα εχουν και το ελευθερο να μου πουν κοιτα εχω αυτο για την μικρη .....αρα αυτοι δεν ειναι !)

και σκευτομαι .... αυτο ειναι ΦΙΛ ΑΝΘΡΩΠΙΑ.... ειναι φιλος της ανθρωπινης αξιοπρεπειας αυτος που το εκανε....διοτι μαλλον της γειτονιας ειναι και δεν με ρωτησε ....γιατι ηξερε αν με ρωταγε θα ελεγα ολα καλα μωρε we get by γιατι αυτο λεω... γιατι στην τελικη αυτο ειναι και αληθεια ...ε δεν πειναμε εδω που τα λεμε ουτε αστεγοι ειμαστε (αλλα τα κερια τα αναβουμε για να μην χαλαμε ρευμα...χαχαχχαχα)αλλα μου εκανε εντυπωση το πως καποιος ΧΩΡΙς ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ no mater what ! και για μενα αυτο ειναι φιλαθρωπια

... ο σεβασμος στην αναγκη του αλλου για υλικα αγαθα αλλα και για αξιοπρεπεια....!

mamyb πολύ ωραίο το θέμα που άνοιξες.....

και πολύ ωραία η κίνηση που έκαναν άγνωστοι προς εσένα...

Για μένα φιλανθρωπία είναι αγάπη προς τον συνάνθρωπο, μακριά από τα "φώτα της δημοσιότητας"...προσφορά στις ανάγκες του συνανθρώπου...με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του...

Είμαι εναντίον της "επιδεικτικής" φιλανθρωπίας...

Αλλά πολύ βασικό θεωρώ, είναι η φιλανθρωπία να αποσκοπεί και στην κατανόηση, ανάδειξη και καταπολέμηση της κοινωνικής αιτίας που προκάλεσε, τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συνάνθρωπος αυτός...

Αυτό είναι το πνεύμα! Χειμώνα - καλοκαίρι που κάνω εκκαθάριση στις ντουλάπες τα βάζω σε τσάντες και τα κατεβάζω στην είσοδο της πολυκατοικίας, από μέσα. Ξέρω ότι στο υπόγειο μένουν μετανάστες και όλο και κάτι μπορεί να τους ταιριάξει και να τους φανεί χρήσιμο...

it's never too late to start all over again

Η φιλανθρωπία πρέπει να είναι στάση ζωής με σεβασμό στον άνθρωπο

που τη δέχεται χωρίς φανφάρες και χωρίς τυμπανοκρουσίες........

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Άρια... τα είπες όλα! με κάλυψες!!

και χαίρομαι γιατί σε σένα ΔΕΝ πιάνει τόπο αυτό που λέμε "ο καλός καλό δεν βλέπει!" ... :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Η φιλανθρωπία πρέπει να είναι στάση ζωής με σεβασμό στον άνθρωπο

που τη δέχεται χωρίς φανφάρες και χωρίς τυμπανοκρουσίες........

Με κάλυψε η Sam.Αυτό σημαινει ευγένεια ψυχής.Και Παράδειγμα προς μίμηση.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

να συμπληρώσω ότι η φιλανθρωπία δεν έχει σχέση μόνο με υλικά αγαθά...

και δεν είναι περιστασιακό συναίσθημα .....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

H "ελεημοσύνη" ... είναι ένα χαμόγελο ζεστό , μια σφιχτή αγκαλιά , ένας καλός λόγος είναι η καρδιά της "αρετής"

κάποιες φορές αυτό το "ζεστό χαμόλεγο" , μπορεί να περιλαμβάνει και υλική ή χρηματική βοήθειά.

Υπάρχει κόσμος που πραγματικά ζητά να "γευτεί" εκτός απο ενα ζεστό χαμόγελό , ενα πιάτο φαγητό στην κυριολεξία ...

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει , δλδ αν θα γίνει "φανερά ή "κρυφά" εμένα προσωπικά με αφήνει αδιάφορη...

Για εμένα σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αξία το αποτέλεσμα.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Afroditi D σίγουρα για τον έχοντα ανάγκη φιλανθρωπίας, σημασία έχει το αποτέλεσμα..και σε αυτό συμφωνώ μαζί σου....

Εγώ όμως θα θελα να το πάω και λίγο παραπέρα...Για μένα ουσιαστική φιλανθρωπία σημαίνει, στέκομαι δίπλα σου, προσπαθώ να σε κατανοήσω, μαθαίνω τις ανάγκες σου και σε βοηθάω με βάση αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες σου...είτε υλικά είτε ηθικά. Η επιδεικτική φιλανθρωπία θεωρώ ότι είναι στημένη και στείρα αντιμετώπιση ενός προβλήματος, πρόσκαιρη .

Το έγραψα και παραπάνω και θα το ξαναγράψω και τώρα με διαφορετικά λόγια: για μένα έχει σημασία, όταν κάποιος χρειάζεται την φιλανθρωπία μας, πρώτα να καταλάβουμε ποιες συνθήκες γέννησαν το πρόβλημα και ύστερα να προσπαθήσουμε να τις ανατρέψουμε.

Έτσι στην ουσία προχωράμε και ένα βήμα παρακάτω, εκτός του ότι βοηθάμε τον συνάνθρωπο, βάζουμε και ένα λιθαράκι στην μείωση εκείνων των κοινωνικών παραγόντων που προκάλεσαν την κατάσταση αυτή...

Fotinip συμφωνώ με όσα λές ,

αυτός που θέλει να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του ουσιαστικά είμαι σίγουρη , πως επιδεικτικά ή διακριτικά , θα το κάνει, και δεν θα το κάνει μόνο τις ημέρες των γιορτών ... πχ.Χριστούγεννα ή Πάσχα , θα το κάνει με κάθε ευκαιρία , θα το κάνει με αυτά τα 10€ που περισεύουν τον μήνα απο τον οικογενεικό προυπολογισμό ...

Και όσο αφορά την δημοσιοποίηση , αυτό που θέλω να πώ είναι πως πολλές φορές βοηθάει να γίνει γνωστό ένα πρόβλημα που προσωρινά ίσως αντιμετωπίζει κάποια οικογένεια , ένα μικρό παιδί κτλ.

Αυτη η ενότητα είναι γεμάτη με θέματα που πολλά απο αυτά εγω προσωπικά δεν ήξερα ... σε κάποια απο αυτά ίσως έχουμε πολλοί απο εμάς μπορέσει να προσφέρουμε "ένα χέρι" βοηθείας ...και είμαι σίγουρη , πως αν όποιος έχει βοηθησει , δεν έχει αναρτήσει κανένα ποστ να το διαλαλλήσει ...

Μην ξενάμε τους τηλεμαραθώνιους που κάθε χρονιά γίνονται με μεγάλη συμμετοχή του απλού κόσμου και το αποτέλεσμα πραγματικά μας αφήνει άφωνους.

Συμφωνούμε λοιπόν...

Και όσο αφορά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος (χωρίς εκμετάλλευση των εχόντων ανάγκη φιλανθρωπίας και με τη σύμφωνη πάντα γνώμη τους) συμφωνώ...

εγω AfroditiD μιλασα σαν εισπρακτορας εελεημοσυνης και φιλανθρωπίας στο παρελθον και με το ποστ αυτο με το παραδειγμα που κατεθεσα.....

εγω πες λογο υπεηφανιας λόγο αξιοπρπειεας δεν ξερω ...πες το οπως θες.... ειμαι σε αυτην την θεση τα τελευταια 2 χρονια μου ειναι πολυ δυσκολο να δεχτω κατι οταν μου το δηνουν αλλα και να ζητησω .... υπηρξαν αυτο το διαστημα ανθρωποι που προφασηστηκαν πχ την βαφτιση της κορης μου ας μην μεηξεραν καλα και μου εδωσαν λεφτα με πολυ ομορφο και γλυκο τροπο και ξερω οτι υπο αλλες συνθηκες δεν θα το εκαναν.... αλλα το εκαναν για να με βοηθησουν

ξερω αλλους αν θρωπους που ξερουν οτι εγω εστω για ενα καφε να παω ζοριζομαι οικονομικα και δνε με πιεζουν να βγω γιατι ξερουν οτι θα βγω αν εχω 7ε στην τσεπη μου ...παραυατ οταν θα βγω μαζι τους θα με κερασουν χωρις να με ρωτησουν ..θ απληρωσουν απλα το γκαρσονι οταν εγω δεν κοιταζω ....

αυτο για μενα ειναι φιλανθρωπια με σεβασμο προς την υπερηφανια ή αξιοπρπεια μου..... και αυτο με συγγηνει και μου αρεσει και ετσι την προσφερα κι εγω στο παρελθον και ετσι τελικα μου γυριζιε πισω....κι εμενα...

τωρα εγω δεν μιλησα για ποστ εδω που να διαλαληλει κανεις κατι ...γιατι δνε εχω δει κατι τετοιο αλλα και να ειχα δει ...δεν θα με πειραζε... ο αλλος οταν κανει κατι περημενει και μαι αναγνωρηση για την πραξη του εστω ενδομηχα κι εγω αυτο δεν το κατακρηνω ουτε και το κρινω!

για μενα λοιπον για ΜΕΝΑ επαναλαμβανω αυτο ειναι φιλανθρωπια που μπορω να δεχτω ΕΓΩ,... για μενα μιλησα και για μενα μιλαω.....και για τον τροπο που εμενα μου αρεσει να γινεται κατι ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ....και για μενα λοιπον εχει σημασια και ο τορπος οχι μονο το αποτελεσμα...!

α και κατι ακομα εδω πχ στο οφρουμ εχω δει να στηριζουν ατομα να μπαινουν στον κοπο δλδ αγνωστοι μεταξυ αγνωστων και ενας να καταληγει να πηγαινει σαν την φωνη ρε παιδι μου των μελλων του παρεντσ προς αυτον τον καποιο κι αυτο ειναι ωραιο..πολυ ωραιο ..!

ελπίζω να εγηνα σαφης!

Διαφημίσεις

ariaki μου γλυκό η προσφορά βοήθειας, πρέπει πρώτα από όλα να γίνεται με σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του συνανθρώπου και πάνω από όλα χωρίς να τον φέρνει σε δύσκολη θέση ή να τον καθιστά υπόχρεο...

Συμφωνώ μαζί σου!!!!!!

βρε Αρια , εγω απάντησα βάση του αρχικού ερωτηματός σου ...

και βάση των υπόλοιπων απαντήσεων που γράφτηκαν ... λάθος θεωρησα πως γινετε μια γενική συζήτηση .... ;

λάθος κατάλαβα πως ο καθένας λέει την γνώμη του ... ;

δεν καταλαβα γιατι πήρες προσωπικά την απάντηση μου .... ;

εγώ απάντησα στο πώς βλέπω με τα δικά μου μάτια την "φιλανθρωπία"

προσφορά βοήθειας, πρέπει πρώτα από όλα να γίνεται με σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του συνανθρώπου και πάνω από όλα χωρίς να τον φέρνει σε δύσκολη θέση ή να τον καθιστά υπόχρεο...

προσφορά βοήθειας, πρέπει πρώτα από όλα να γίνεται με σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του συνανθρώπου και πάνω από όλα χωρίς να τον φέρνει σε δύσκολη θέση ή να τον καθιστά υπόχρεο...

συμφωνώ Fotinip ,αυτό είναι δεδομένο , σε "πολιτισμένους ανθρώπους" είναι δεδομένο

αν κάποιος δεν θελει να φερθεί πολιτισμένα και να βάλει το "εγω" μπροστά απο την πράξη φιλανθρωπίας είναι άλλο θέμα.

βεβαιά εχω δεί ανθρώπους να προσφέρουν "φανερά" με πολυ μεγάλη αξιοπρέπεια κ σεβασμό στον συνάνθρωπο.

είναι καθαρά θεμα χαρακτήρα.

ΜΑΤΘ ς.1

Προσέχετε να μη κάμνητε την ελευμοσύνην σας έμπροσθεν των ανθρώπων, δια να βλέπησθε υπαυτών· ει δε μη, δεν έχετα μισθόν πλησίον του Πατρός σας του εν τοις ουρανοίς.

2.Όταν λοιπόν κάμνης ελεημοσύνην, μη σαλπίσης έμπροσθέν σου, καθώς κάμνουσιν οι υποκριταί εν ταις συναγωγαίς και εν ταις οδοίς, δια να δοξασθώσιν υπό των ανθρώπων· αληθώς σας λέγω, έχουσιν ήδη τον μισθόν αυτών.

3 Όταν δε συ κάμνης ελεημοσύνην, ας μη γνωρίζει η αριστερά σου τι κάμνει η δεξιά σου·

4. δια να ήναι η ελεημοσύνη σου εν τω κρυπτώ· και ο Πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ, αυτός θέλει σοι ανταποδώσει εν τω φανερώ.

EΙναι απο κεί και πέρα θέμα χαρακτήρα και προσωπικής κρίσης το πως θα χειριστεί ο καθένας το ζήτημα.

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουνε να καλύψουν η δική τους ανάγκη για προσφορα και πολύ λίγο τους ενδιαφέρει η ανάγκη του άλλου.

Υπάρχουνε κι άλλοι που σκέφτονται πρώτα την ανάγκη του ανθρώπου που θέλουνε να βοηθήσουν

Και στις 2 περιπτώσεις πρακτικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Ένας ανώνυμος Άγιος Βασίλης προσέφερε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια,

αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Διάφορα φορτηγά γεμάτα παιχνίδια έκαναν την εμφάνιση τους

στο Birmingham Children's Hospital ενώ και άλλα θα ακολουθήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Ο μυστηριώδης φιλάνθρωπος άφησε να γίνει γνωστό πως επιθυμεί

να εξασφαλίσει στα άρρωστα και άπορα παιδιά να περάσουν όμορφα Χριστούγεννα.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε των ανώνυμο δωρητή για την τεράστια

γενναιοδωρία του. Τα παιχνίδια αυτά θα δώσουν ατελείωτες ώρες χαράς

στα παιδιά,» είπε η κυρία Tracy Marsh, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8777&pubid=1854914

Άρια... τα είπες όλα! με κάλυψες!!

και χαίρομαι γιατί σε σένα ΔΕΝ πιάνει τόπο αυτό που λέμε "ο καλός καλό δεν βλέπει!" ... :D

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

my baby was my reborn...

φιλανθρωπια ειναι ολα οσα ειπατε και συμφωνω απολυτα απλα λε παιδια εχω μια πικρη απορια γιατι παντα μας πιανει το φιλανθρωπικο μας τετοιες μερες γιορτων και οχι ολες τις μερες???? αυτα τα ολιγα ειχα να πω

αρια καλοφορετα ολα τα ρουχαλακια της ζουζους σου ευχομαι να τα χαρει

φιλανθρωπια ειναι ολα οσα ειπατε και συμφωνω απολυτα απλα λε παιδια εχω μια πικρη απορια γιατι παντα μας πιανει το φιλανθρωπικο μας τετοιες μερες γιορτων και οχι ολες τις μερες???? αυτα τα ολιγα ειχα να πω

ενταξη μωρε δεν ειναι κακο ...για φαντασου να μην μας επιανε καθολου ρε συ? εκει θα ηταν σοβαρο θεμα ...υπρχουν και ανθρωποι που δεν τους πιανει καθολου να κοιταξουν ποτε τον διπλανο τους.... εκει ειναι θεμα...!

Mπορεί να ακουστεί λίγο σκληρό αυτό που θα πω, αλλά έτσι βλέπω εγώ την φιλανθρωπία που γίνεται αποκλειστικά και μόνο τις μέρες των γιορτών...

Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή δεν γίνεται από αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλλά στην πραγματικότητα για να νιώσουμε εμείς καλύτερα...Για να πούμε ότι την κάναμε την καλή μας πράξη και ξεμπερδέψαμε..για να σώσουμε την ψυχή μας με λίγα λόγια...

Στην ουσία δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να εκδηλώνουμε, συναισθήματα αντίστοιχα με το κλίμα των ημερών, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσουμε τις όποιες ενοχές μας ...

Γιατί αν πράτταμε με γνώμονα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η κίνησή μας αυτή θα γινόταν και σε άλλες εποχές του χρόνου..όποτε μας περισσεύει κάτι από τα λίγα ή τα πολλά που έχουμε...

Προσωπική μου άποψη πάντα και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ ή θίξω κάποιον...(δεν έχω αυτή την πρόθεση)...