Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παλλινδρόμηση και απόξεση..μετά τι?

Recommended Posts

Ας σας πω κι εγώ την ιστορία μου..Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την γυναικολόγο μου επιβεβαιώσαμε κύηση περίπου 5 εβδομάδων, είδαμε μόνο τον σάκο και μια αχνή σκιά εντός του σάκου που θα μπορούσε να είναι το σποράκι.Έκανα την πρώτη β-χοριακή που ήταν καλή, έκανα και τη δεύτερη και είχαμε καλή αύξηση, μα η τρίτη χοριακή ήταν σχεδόν στάσιμη. Στον δεύτερο υπέρηχο όπου θα έπρεπε να ήμουν θεωρητικά 8 εβδομάδων, δεν είδαμε ούτε ακούσαμε καρδιά..είδαμε κάποια εμβρυικά στοιχεία που με το ζόρι αντιστοιχούσαν σε 6 βδ κύηση..ενώ ακόμα και με καθυστερημένη σύλληψη θα έπρεπε να είμαι σίγουρα 8 βδ..Ήταν η πρώτη μας προσπάθεια και η πρώτη μου εγκυμοσύνη.Εξωμήτριο δεν ήταν..κάτι είναι κι αυτό.Τώρα βρίσκομαι 4 μέρες μετά την απόξεση με το χαρτί της βιοψίας στα χέρια μου να λέει ουσιαστικά ότι πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός..απλά δεν αναπτύχθηκε ποτέ καρδιακή λειτουργία, απλά παλλινδρόμησε..κι εγώ απλά νιώθω χάλια, νιώθω άδεια..Η απόξεση πήγε καλά,βέβαια δεν πέρασαν 15 μέρες για να με δει η γιατρός, μα μόλις 4, αλλά ούτε πόνεσα ούτε αίμα είχα, παρά μόνο λίγες ροζ σταγόνες..έχω δυνατό οργανισμό λένε..αλλά εγώ νιώθω ένοχη γι'αυτό..αφού είχα δυνατό οργανισμό γιατί δεν μπόρεσα να κρατήσω το μωρό μου.γιατί μωρό έχασα,κι ας το λένε όλοι έμβρυο(πόσο μου τη δίνει όταν το ακούω αυτό)..δε θα έπρεπε σωματικά να μην είμαι κ τόσο καλά??γιατί εντάξει ψυχικά δεν είμαι..είμαι σοκαρισμένη..Όλοι λένε <<Είσαι νέα, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου>>..ναι ok είμαι μόλις 25..όμως ακριβώς γι' αυτό έχω φρικάρει κ έχω σοκαριστεί τόσο..δε θέλω ούτε να διανοηθώ μια δεύτερη εγκυμοσύνη τώρα κοντά, με τις χοριακές και τους υπερήχους..θέλω μόνο να ξεχάσω....Ευχαριστώ

Υ.Γ. όποια χρειάζεται λεπτομέρειες για το κόστος και τη διαδικασία της απόξεσης ας μου στείλει π.μ..

Διαφημίσεις

nikaki_s, παλλινδρόμηση και απόξεση, και μετά ... ένα μωράκι!!

Αυτό!

όσες έχουμε περάσει τη διαδικασία της απώλειας (με ή χωρίς απόξεση, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ή νωρίς) καταλαβαίνουμε απόλυτα πώς νιώθεις.

Η καθεμία από εμάς έχει αντιδράσει διαφορετικά, και το έχει βιώσει "πιο δραματικά" ή όχι.

Θα σου πω μόνο το εξής: άσε τον εαυτό σου ελέυθερο να το βγάλεις από μέσα σου όποτε και όπως εσύ μπορεις. Εγώ για παράδειγμα τις πρώτες ημέρες ήμουν μια χαρά, αλλά μετά από 2-3 μήνες είχα μέσα μου πολύ θυμό και απογοήτευση! Τα είχα βάλει με τη μαμά μου και την πεθερά μου για τον τρόπο που αντέδρασαν στην αποβολή μου. Εκεί ξέσπασα. Δεν ήθελα να τις ακούω, να με παίρνουν τηλέφωνο! Και το "τι κάνεις" που με ρώταγαν θεωρούσα ότι υπονοούσαν ως προς το θέμα της αποβολής.

Έκανε όμως τον κύκλο του όλο αυτό, ηρέμησα σωματικά και ψυχικά, και τώρα έχω προχωρησει μπροστά.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για σένα, και χρειάζεσαι το χρόνο σου!

Όλα καλά θα πάνε!

Αν θες για να ηρεμήσεις ζήτα από τον/ην γιατρό σου να κάνεις κάποιες επιπλέον εξετάσεις (απλώς για να σου φύγει η ιδέα)!

Αχ!κοπέλα μου,όλες όσες περάσαμε κάτι τέτοιο σε καταλαβαίνουμε απόλυτα!είναι πάρα πολύ νώρις για να σου πούμε οτιδήποτε που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα!αυτήν την στιγμή βρίσκεσαι σε απογνωσή και με ένα γιατί στο μυαλό σου και εμένα η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε απόξεση πρίν 4 μήνες και πίστευω πως δεν θα ξεπεράσω ποτέ το σοκ αλλά με παρηγορεί που δεν είδα ποτέ έμβρυο και δεν άκουσαμε καρδούλα!τώρα,χωρίς να το περιμένω,είμαι πάλι έγκυος και κλείνω τον τρίτο αλλά ακόμα σκέφτομαι πως θα μπορούσα να κλείνω τον πέμπτο...σου εύχομαι τα καλύτερα,να είσαι δυνατή και την επόμενη φορά να είναι όλα τέλεια!

uZcJp3.pngEueBp3.png

nikaki_s, παλλινδρόμηση και απόξεση, και μετά ... ένα μωράκι!!

Αυτό!

όσες έχουμε περάσει τη διαδικασία της απώλειας (με ή χωρίς απόξεση, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ή νωρίς) καταλαβαίνουμε απόλυτα πώς νιώθεις.

Η καθεμία από εμάς έχει αντιδράσει διαφορετικά, και το έχει βιώσει "πιο δραματικά" ή όχι.

Θα σου πω μόνο το εξής: άσε τον εαυτό σου ελέυθερο να το βγάλεις από μέσα σου όποτε και όπως εσύ μπορεις. Εγώ για παράδειγμα τις πρώτες ημέρες ήμουν μια χαρά, αλλά μετά από 2-3 μήνες είχα μέσα μου πολύ θυμό και απογοήτευση! Τα είχα βάλει με τη μαμά μου και την πεθερά μου για τον τρόπο που αντέδρασαν στην αποβολή μου. Εκεί ξέσπασα. Δεν ήθελα να τις ακούω, να με παίρνουν τηλέφωνο! Και το "τι κάνεις" που με ρώταγαν θεωρούσα ότι υπονοούσαν ως προς το θέμα της αποβολής.

Έκανε όμως τον κύκλο του όλο αυτό, ηρέμησα σωματικά και ψυχικά, και τώρα έχω προχωρησει μπροστά.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για σένα, και χρειάζεσαι το χρόνο σου!

Όλα καλά θα πάνε!

Αν θες για να ηρεμήσεις ζήτα από τον/ην γιατρό σου να κάνεις κάποιες επιπλέον εξετάσεις (απλώς για να σου φύγει η ιδέα)!

Osin σε ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση..κ εγώ νευριάζω με όλους κ με όλα..δε θέλω να βλέπω κανένα..πολλές φορές ξεσπάω άδικα κ στον καημένο τον άντρα μου κ ξέρω ότι τον αδικώ γιατί πρώτα απ'όλα σκέφτεται εμένα..αλλά τι να κάνω..πριν την εγκυμοσύνη έμεινα κ άνεργη οπότε δεν έχω κάτι να ασχοληθώ..Κάναμε βιοψία στο δείγμα κ βγήκε καλή..όπως κ όσες εξετάσεις έκανα εγώ..ήταν η τύχη μου αυτή, τι να πω.Πάντως προς το παρόν δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι..ίσως αργότερα νιώσω έτοιμη αλλά τώρα βλέπω γυναίκες με φουσκωμένη κοιλίτσα, κοιτάω την δική μου που 'ναι άδεια και θέλω να βάλλω τα κλάματα..έχω πέσει με τα μούτρα στο σκυλάκι μου, το ότι υπάρχει ένα πλάσμα εξαρτημένο από μένα(ακόμα κι αν είναι ζωάκι) είναι το μόνο που με επαναφέρει κάπως. Να 'σαι καλά..εύχομαι τα καλύτερα σε εσένα κ την οικογένεια σου..

Αχ!κοπέλα μου,όλες όσες περάσαμε κάτι τέτοιο σε καταλαβαίνουμε απόλυτα!είναι πάρα πολύ νώρις για να σου πούμε οτιδήποτε που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα!αυτήν την στιγμή βρίσκεσαι σε απογνωσή και με ένα γιατί στο μυαλό σου και εμένα η πρώτη μου εγκυμοσύνη κατέληξε σε απόξεση πρίν 4 μήνες και πίστευω πως δεν θα ξεπεράσω ποτέ το σοκ αλλά με παρηγορεί που δεν είδα ποτέ έμβρυο και δεν άκουσαμε καρδούλα!τώρα,χωρίς να το περιμένω,είμαι πάλι έγκυος και κλείνω τον τρίτο αλλά ακόμα σκέφτομαι πως θα μπορούσα να κλείνω τον πέμπτο...σου εύχομαι τα καλύτερα,να είσαι δυνατή και την επόμενη φορά να είναι όλα τέλεια!

Αγάπη μου με το καλό..να έχεις μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη και όταν θα έρθει η ώρα να πάρεις αγκαλιά ένα γερό και δυνατό μωράκι..Να μην σκέφτεσαι τίποτα..να προσέχεις τον εαυτό σου και την κοιλίτσα σου κι όλα θα 'ναι τέλεια..Μακάρι την επόμενη φορά να πάνε όλα καλά κ για μένα..

Να είσαι καλά

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

εγω εχω κλεισει 24 μερες μετα την αποξεση.....ηταν η δευτερη αποβολη,το ειδαμε το μωρο μας,αλλα δεν ακουσαμε καρδουλα,και οσο περνουσαν οι μερες ηλπιζα οτι θα γινει το θαυμα....αλλα δεν...εχουμε κανει καρυοτυπο εμβρυου και σημερα μου ειπε ο γιατρος μου οτι ειναι αρνητικο,ειχα κανει και ελεγχο θρομβοφιλιας και σε αυτο βγηκα αρνητικη.σημερα μου ηρθε η περιοδος και μετα θα παω να με δει ο γιατρος και θα μιλησουμε για τις αλλες εξετασεις που πρεπει να κανουμε,οπως η υστεροσκοπηση...ελπιζω να βρουμε την αιτια και να μεινω συντομα εγκυος!!!κοριτσια ποια απο σας εχει κανει υστεροσκοπηση και ποσο ειναι το κοστος της?

• 3 weeks later...

Αχ βρε κορίτσια σας διαβάζω και από την μία χάνω την τελευταία ΕΛΠΙΔΑ μου και από την άλλη βλέπω πως η ζωή είναι μπροστά......

Η δική μου ιστορία δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει τελειώσει ακόμα.... την Παρασκευή θα κριθούν ΟΛΑ!!!

Ας τα πάρουμε από την αρχή!! Έχω ήδη δύο κορίτσαρους και θέλαμε και ένα τρίτο μπεμπάκι έτσι πριν δύο χρόνια ξεκινήσαμε τις προσπάθειες αλλά μωρό ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Ρε συ να λέω δεν είναι δυνατόν κάτι έχω τελικά πάω τον Φεβρουάριο και κάνω εξετάσεις και βγαίνουν πολύ καλές και ο γιατρός μου είπε ότι όλα γίνονται λόγω άγχους... και μετά από λίγες μέρες μαθαίνω ότι είμαι ΕΓΚΥΟΣ!! Η χαρά μας απερίγραπτη!! Όμως κάτι μέσα μου με έτρωγε κάτι κάτι....

Πάω την μεγάλη βδομάδα για υπέρηχο από μόνη μου σε ένα κέντρο εδώ στην περιοχή και μου βρίσκει σάκο, εμβρυικά στοιχεία, όχι παλμούς και διαφορετική ηλικία εμβρύου σε σχέση με την περίοδο κατά 2 βδομαδες. Παίρνω τον γιατρό με μαλώνει διότι επιμένει για καθυστερημένη σύλληψη λόγω μεγάλου κύκλου και να πάω μετά το Πάσχα όπως μου είχε πει από την αρχή! Περνάει το Πάσχα και την Παρασκευή (στην γιορτή μου- ωραίο δώρο) πάω για τον υπέρηχο.... Σάκος, εμβρυικά στοιχεία, παρουσία λεκιθικού ασκού όμως και πάλι χωρίς καρδιακή λειτουργία και πάλι διαφορά στην ηλικία του εμβρύου σε σχέση με την περίοδό μου κατά 2 βδομάδες (όμως βλέπουμε οριακή ανάπτυξη δλδ μεγάλωσε ο σάκος, το έμβρυο όμως η καρδούλα πουθενά!!). Κλάμα κακό και ο γιατρός Νο2 (Θα σας εξηγήσω παρακάτω) να μου δίνει περιθώριο μία εβδομάδα ακόμα....Μιλάμε τηλεφωνικώς με τον γιατρό Νο1 του λέμε τα ευρήματα και μας είπε ότι γενικά είναι αισιόδοξος να μην στεναχωριέμαι και να συνεχίσω τις βιταμίνες μου!!!

Ότι αφορά τον γιατρό, ο γιατρός μου Νο1 συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό βέβαια μου είπε ότι θα με παρακολουθεί επειδή επέμενα αλλά θα με ξεγεννήσει ένας μαθητής του Νο2 ο οποίος ήταν ο βοηθός του στις άλλες 2 μου γέννες.

Εγώ τώρα είμαι εκτός ελέγχου και δεν ξέρω τι να κάνω ή τι άλλο μπορώ να κάνω!! Έτσι απλά περιμένω λοιπόν να έρθει η Παρασκευή!!

Θα πάμε για υπέρηχο.... και αν η καρδούλα μας δεν ακουστεί τότε θα τελειώσουν ΟΛΑ!

Αχ βρε κορίτσια σας διαβάζω και από την μία χάνω την τελευταία ΕΛΠΙΔΑ μου και από την άλλη βλέπω πως η ζωή είναι μπροστά......

Η δική μου ιστορία δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει τελειώσει ακόμα.... την Παρασκευή θα κριθούν ΟΛΑ!!!

Ας τα πάρουμε από την αρχή!! Έχω ήδη δύο κορίτσαρους και θέλαμε και ένα τρίτο μπεμπάκι έτσι πριν δύο χρόνια ξεκινήσαμε τις προσπάθειες αλλά μωρό ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Ρε συ να λέω δεν είναι δυνατόν κάτι έχω τελικά πάω τον Φεβρουάριο και κάνω εξετάσεις και βγαίνουν πολύ καλές και ο γιατρός μου είπε ότι όλα γίνονται λόγω άγχους... και μετά από λίγες μέρες μαθαίνω ότι είμαι ΕΓΚΥΟΣ!! Η χαρά μας απερίγραπτη!! Όμως κάτι μέσα μου με έτρωγε κάτι κάτι....

Πάω την μεγάλη βδομάδα για υπέρηχο από μόνη μου σε ένα κέντρο εδώ στην περιοχή και μου βρίσκει σάκο, εμβρυικά στοιχεία, όχι παλμούς και διαφορετική ηλικία εμβρύου σε σχέση με την περίοδο κατά 2 βδομαδες. Παίρνω τον γιατρό με μαλώνει διότι επιμένει για καθυστερημένη σύλληψη λόγω μεγάλου κύκλου και να πάω μετά το Πάσχα όπως μου είχε πει από την αρχή! Περνάει το Πάσχα και την Παρασκευή (στην γιορτή μου- ωραίο δώρο) πάω για τον υπέρηχο.... Σάκος, εμβρυικά στοιχεία, παρουσία λεκιθικού ασκού όμως και πάλι χωρίς καρδιακή λειτουργία και πάλι διαφορά στην ηλικία του εμβρύου σε σχέση με την περίοδό μου κατά 2 βδομάδες (όμως βλέπουμε οριακή ανάπτυξη δλδ μεγάλωσε ο σάκος, το έμβρυο όμως η καρδούλα πουθενά!!). Κλάμα κακό και ο γιατρός Νο2 (Θα σας εξηγήσω παρακάτω) να μου δίνει περιθώριο μία εβδομάδα ακόμα....Μιλάμε τηλεφωνικώς με τον γιατρό Νο1 του λέμε τα ευρήματα και μας είπε ότι γενικά είναι αισιόδοξος να μην στεναχωριέμαι και να συνεχίσω τις βιταμίνες μου!!!

Ότι αφορά τον γιατρό, ο γιατρός μου Νο1 συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό βέβαια μου είπε ότι θα με παρακολουθεί επειδή επέμενα αλλά θα με ξεγεννήσει ένας μαθητής του Νο2 ο οποίος ήταν ο βοηθός του στις άλλες 2 μου γέννες.

Εγώ τώρα είμαι εκτός ελέγχου και δεν ξέρω τι να κάνω ή τι άλλο μπορώ να κάνω!! Έτσι απλά περιμένω λοιπόν να έρθει η Παρασκευή!!

Θα πάμε για υπέρηχο.... και αν η καρδούλα μας δεν ακουστεί τότε θα τελειώσουν ΟΛΑ!

Σαν να διαβαζω για την δικη μου περιπτωση, κι εγω εχω ενα κοριτσακι και ειναι η δευτερη εγκυμοσυνη, εχω κανει δυο υπερηχους στους οποιους φαίνεται διαφορα 1 1/2 βδομαδας σε σχεση με την τελευταια περιοδο και στον δευτερο υπερηχο θα επρεπε να ακουσουμε καρδουλα αλλα δυστυχως τιποτα. Ο γιατρος μου εδωσε περιθωριο μεχρι την Δευτερα μηπως και προκειται για καθυστερημενη συλληψη, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν δινει και πολλες πιθανοτητες γι'αυτο. Πληρης απογοητευση και για μενα το χειροτερο ειναι η αγωνια πως να περασουν αυτες οι μερες να μαθω τι θα γινει. manakaymeni, σου ευχομαι πραγματικα να πανε ολα καλα, ενημερωσε αν θελεις για το αποτελεσμα.

5cAHp3.png