Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ "ΜΗΤΕΡΑ"

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας!Αν και ακομα ειναι νωρις να το σκεφτομαι εχω προβληματιστει με τον τοκετο!!Θα γεννησω πρωτα ο Θεος στο ΜΗΤΕΡΑ με καισαρικη. Απο οτι ξερω δεν επιτρεπονται τα παιδια κατω των 14 ετων στους χωρους του μαιευτηριου και ουτε ως επισκεπτες φυσικα!!Τι θα γινει με το αντρακι μου πως θα το δω τις ημερες που θα ειμαι στο μαιευτηριο??Εχει καμια αναλογη εμπειρια να με διαφωτισει?Ευχαριστω πολυ!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Διαφημίσεις

Φαντάζομαι πως εύκολα θα μπορέσετε να βρεθείτε στην καφετέρια!

ή έξω από την είσοδο! είχα δει πολλές συναντήσεις!! (στο ΜΗΤΕΡΑ γέννησα)

με το καλό σου εύχομαι!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

ουτε στο Ιασω επιτρεπεται.Και νομιζω οτι γινεται και για ουσιαστικους λογους οπως μεταφορα ιωσεων απο επισκεπτες-παιδια σε νεογεννητα.Υπομονη λιγες μερες λοιπον :D

maria70, δεν το νομίζεις απλά! αυτός είναι ο λόγος! αλλά πολλές μαμάδες δεν αντέχουν! θυμάμαι πάντως μια φίλη μου που χαιρέταγε την κόρη της από το παράθυρο του δωματίου... ούτε στην είσοδο δε συναντήθηκαν!

Διαφημίσεις

Αυτό ξέρω κι εγώ και το έχω προγραμματίσει έτσι. Όταν αιστανθώ καλά, θα βαφτώ, θα χτενιστώ (μη με δει το παιδί σε χάλι μαύρο) και θα τον δω στην είσοδο. Θα του μιλήσω και μία δύο φορές στο τηλέφωνο, θα περάσουν οι μέρες!

Όταν γέννησε η κουμπάρα του άντρα μου, ο μεγάλος ήταν 4 ετών.

Ήρθε και συνάντησε τη μαμά του στην καφετέρια στο Μητέρα.

Ούτε λόγος ν' ανέβει πάνω στο δωμάτιο!

Διαφημίσεις

Έχετε απόλυτο δίκιο όσες είστε ήδη μανούλες να θέλετε να δείτε και τα άλλα σας παιδάκια εκείνες τις μέρες. Θα έπρεπε πιστεύω να υπάρχει κάποιος χώρος ειδικά διαμορφωμένος για να σας δίνεται αυτή η δυνατότητα. Διαφωνώ όμως με την τακτική να ανεβάζουν κρυφά μικρά παιδάκια σε θαλάμους με λεχώνες και νεογνά. Αν τα μικρά μεταφέρουν κάποιο μικρόβιο τι γίνεται? Εγώ πάντως δε θα δεχόμουν με τίποτα να δω, όχι απλά στο δωμάτιο, αλλά και στον όροφο ακόμα, να κυκλοφορούν μικρά παιδιά. Δεν ξέρω βρε κορίτσια, μήπως είναι παράλογο αυτό που λέω? Ξέρω ότι το μωρό μου δε θα ζει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και ούτε είμαι καμιά υστερικιά με τα μικρόβια, αλλά οι πρώτες μέρες πιστεύω είναι πολύ σημαντικές για τη μαμά και το μωρό... Έγω ζήσει κάτι ανάλογο σε δημόσιο νοσοκομείο εδώ στο Ηράκλειο όπου κανένας δεν έδινε σημασία για το ποιος έμπαινε στους θαλάμους. Μπήκε λοιπόν ένας πιτσιρικάς να δει το αδελφάκι του και ξαφνικά άρχισε να φταρνίζεται.. Ε την επόμενη μέρα και το νεογνό φταρνίστηκε 2-3 φορές... Δεν ξέρω.. μπορεί να ήταν και τυχαίο, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε σε κάποια θέματα..

age.png

Έχετε απόλυτο δίκιο όσες είστε ήδη μανούλες να θέλετε να δείτε και τα άλλα σας παιδάκια εκείνες τις μέρες. Θα έπρεπε πιστεύω να υπάρχει κάποιος χώρος ειδικά διαμορφωμένος για να σας δίνεται αυτή η δυνατότητα. Διαφωνώ όμως με την τακτική να ανεβάζουν κρυφά μικρά παιδάκια σε θαλάμους με λεχώνες και νεογνά. Αν τα μικρά μεταφέρουν κάποιο μικρόβιο τι γίνεται? Εγώ πάντως δε θα δεχόμουν με τίποτα να δω, όχι απλά στο δωμάτιο, αλλά και στον όροφο ακόμα, να κυκλοφορούν μικρά παιδιά. Δεν ξέρω βρε κορίτσια, μήπως είναι παράλογο αυτό που λέω? Ξέρω ότι το μωρό μου δε θα ζει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και ούτε είμαι καμιά υστερικιά με τα μικρόβια, αλλά οι πρώτες μέρες πιστεύω είναι πολύ σημαντικές για τη μαμά και το μωρό... Έγω ζήσει κάτι ανάλογο σε δημόσιο νοσοκομείο εδώ στο Ηράκλειο όπου κανένας δεν έδινε σημασία για το ποιος έμπαινε στους θαλάμους. Μπήκε λοιπόν ένας πιτσιρικάς να δει το αδελφάκι του και ξαφνικά άρχισε να φταρνίζεται.. Ε την επόμενη μέρα και το νεογνό φταρνίστηκε 2-3 φορές... Δεν ξέρω.. μπορεί να ήταν και τυχαίο, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε σε κάποια θέματα..
Μονο στην Ελλαδα συμβαινουν αυτα.Δηλαδη στην Ολλανδια που φευγεις μετα απο 2 ωρες απο τον τοκετο παθαινουν κατι τα νεογνα;εννοειτε οτι δεν θα πας ενα αρρωστο παιδακι να δει το αδελφακι του.Στο σπιτι μετα τι γινεται;;τα εχετε χωριστα;δεν αρρωσταινουν τα μικρα ετσι ευκολα τους πρωτους μηνες της ζωης τους...

Πάντως όταν γεννήθηκε η αδερφή μου πριν απο 26 χρόνια στο τότε ΗΡΑ, είχα λυσάξει να δω τη μαμά μου! Με πήγαν λοιπόν μέχρι την είσοδο και εκεί ζήταγα επίμονα να τη συναντήσω! μέχρι που είδα συγκενείς να καταφτάνουν με λουλούδια και πλάνταξα στο κλάμα νομίζοντας πως η μαμά μου είχε πεθάνει! (μέχρι τότε είχα συνδιάσει τα λουλούδια με τις κηδείες εξω από δω και μακρυά...) οπότε, όταν την είδα στο φορείο, δεν ξεκόλαγα από κοντά της! κόντεψα να φτάσω στο δωμάτιο!!! (μη γελάτε! 6 χρονών ήμουν μόνο!!!!)

Μονο στην Ελλαδα συμβαινουν αυτα.Δηλαδη στην Ολλανδια που φευγεις μετα απο 2 ωρες απο τον τοκετο παθαινουν κατι τα νεογνα;εννοειτε οτι δεν θα πας ενα αρρωστο παιδακι να δει το αδελφακι του.Στο σπιτι μετα τι γινεται;;τα εχετε χωριστα;δεν αρρωσταινουν τα μικρα ετσι ευκολα τους πρωτους μηνες της ζωης τους...

Στο σπίτι Αθηνά θα έχω τα δικά μου παιδάκια και μόνο. Είναι δικό μου θέμα τι θα κάνω εκεί. Και φυσικά θα γνωρίζω αν υπάρχουν προβλήματα υγείας και θα φροντίσω να πράξω καταλλήλως. Στο μαιευτήριο όμως δε γνωρίζω τι γίνετα...

age.png

Διαφημίσεις

Στο σπίτι Αθηνά θα έχω τα δικά μου παιδάκια και μόνο. Είναι δικό μου θέμα τι θα κάνω εκεί. Και φυσικά θα γνωρίζω αν υπάρχουν προβλήματα υγείας και θα φροντίσω να πράξω καταλλήλως. Στο μαιευτήριο όμως δε γνωρίζω τι γίνετα...

ετσι οπως το λες ουτε για τους "μεγαλους" επισκεπτες μπορεις να γνωριζεις.γιατι αυτοι ειναι πιο αθωοι και πιο υγιεις;

Γιατρός δεν είμαι, αλλά οι πιθανότητες να μεταφέρουν κάποιο μικρόβιο τα παιδιά (που συναναστρέφονται με πολλά άλλα παιδάκια) είναι πολλαπλάσιες από τα μικρόβια που μπορούν να μεταφέρουν οι μεγάλοι.. Τα παιδιά περνάνε τόσες μεταδοτικές ασθένειες... Και σαφώς και ένας μεγάλος έχει τη γνώση να σκεφτεί "είμαι άρρωστος δε θα επισκεφτώ το μαιευτήριο..." Ε δεν ισχύει και τυχαία η απαγόρευση κάτω των 14αρων. Στη Γερμανία πάντως που μένουν περίπου 1-2 24ωρα στα νοσοκομεία ισχύει η απαγόρευση για τα παιδιά..

age.png

Συμφωνω να μην τον φερω στο δωματιο αλλα εστω στην καφετερια να μπορω να τον δω γιατι μεσα στον Μαρτιο, ωντας λεχώνα πρωτα ο Θεος και με καισαρικη(που δεν περπατας και τελεια οσο να πεις) δεν νομιζω οτι θα ειναι και οτι καλυτερο να βγω στην εισοδο και να καθομαι ορθια στο κρυο 5 λεπτα ισα ισα να τον δω!!Παντως θα επρεπε οπως ειπε η smaroula να υπαρχει καποιος χωρος ειδικα διαμορφωμενος για αυτο το λογο!!( Να αναφερω απλα οτι η καφετερια ειναι και ντουμανι απο το πολυ τσιγαρο, ωραιο μερος για συναντηση).

PSpyp2.png n6m7p2.png

Συμφωνω να μην τον φερω στο δωματιο αλλα εστω στην καφετερια να μπορω να τον δω γιατι μεσα στον Μαρτιο, ωντας λεχώνα πρωτα ο Θεος και με καισαρικη(που δεν περπατας και τελεια οσο να πεις) δεν νομιζω οτι θα ειναι και οτι καλυτερο να βγω στην εισοδο και να καθομαι ορθια στο κρυο 5 λεπτα ισα ισα να τον δω!!Παντως θα επρεπε οπως ειπε η smaroula να υπαρχει καποιος χωρος ειδικα διαμορφωμενος για αυτο το λογο!!( Να αναφερω απλα οτι η καφετερια ειναι και ντουμανι απο το πολυ τσιγαρο, ωραιο μερος για συναντηση).

Έχεις απόλυτο δίκιο καλή μου να θέλεις να δεις τα αγγελούδια σου σε ένα αξιοπρεπή χώρο και όχι στο κρύο έξω ή στο ντουμάνι της καφετέριας. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να επιμείνετε ότι όλο και κάποιος χώρος θα υπάρχει μακριά από τους θαλάμους των νεογνών που θα μπορείτε να βρεθείτε...

age.png

Καλημέρα! Ούτε εγώ είμαι γιατρός αλλά μάλλον η είσοδος απαγορεύται στα μικρά παιδιά λόγω των παιδικών ασθενείων (ιλαρά, ερυθρά κλπ) που είναι πολύ πιο επικίνδυνες, παρά για τις ιώσεις. Δεδομένου δε ότι υπάρχουν και γονείς που είναι αδιάφοροι*, η απαγόρευση μπαίνει για να προστατευτούν όλοι.

* δεν αναφέρομαι στις λεχώνες αλλά σε αυτούς που θα πάρουν μαζί τα παιδάκια τους να δούνε τη ανηψιά, φίλη, ξαδέρφη κοκ. ακόμα κι όταν αυτά είναι άρρωστα.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις πρώτες μέρες της ασθένειας μπορεί να μην εκδηλωθούν συμπτώματα τέτοια που να είναι αντιληπτά από τον γονιό. :wink:

Αν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να καθήσετε έξω, αλλίως στην αίθουσα αναμονής του ισογείου (που έχει και καθήσματα!) :D

Εγώ γέννησα στο Λητώ. Τα παιδιά μου τα έφεραν στο σαλονι υποδοχής στο ισόγειο και κατέβηκα και τα ειδα! Κατέβηκα με μία Barbie για την Αλκμήνη και ένα αυτοκινητάκι για τον Βασίλη που τους τα είχε φέρει η αδελφή τους (το νεογέννητο). Ειχαν χαρεί για τα παιχνίδια αλλά η Αλκμήνη δεν το έφαγε φυσικά οπως δεν το είχε φάει και την πρώτη φορά που της είχε φερει δώρο ο Βασίλης..

Στο σαλόνι δεν ενοχλείτε κανείς.. στο Μητέρα έχει και ένα μικρό παιδότοπο

Το άσχημο είναι ο αποχωρισμός μετά....και τα παιδιά στεναχωριούνται που αφήνουν τη μαμά και σεις θα νιώσετε πιο μονες όταν ανέβετε στο δωμάτιο.

Τουλάχιστον εγώ έτσι αισθανομουν!

Ευχαριστω πόλυ κορίτσια!!Δεν ηξερα για τον παιδότοπο αλλα ουτε οτι μπορώ να κάτσω στην υποδοχή!!!Πιστευω οτι θα αντέξω αν τελικά γινεται ετσι!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Ο παιδότοπος είναι στο υπόγειο Β του μητέρα, εκεί έχει και κομμωτήριο!

Επιπλέον δεν είναι ανάγκη ο γιος σου να μπει στο δωμάτιο γιατί οι άλλες κοπέλες θα διαφωνίσουν γιατί το παιδί μπορεί να είναι φορέας μίας ίωσης που κόλλησε στο σχολείο, για εκείνον μπορεί να εκδηλωθεί σε συνάχι στο νεογνό σε κάτι χειρότερο. Πιστεψέ με κόλλησε ο γιος μου 40 ημερών ίωση και γύρισε σε βρογχιτιδα και το έχουμε πάει 5 φορές στο νοσοκομείο, απέκτησε ευαισθησία για το δικό μου λάθος.