Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποριες νεας πολυ αγχομενης μαμας!!

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα,πριν 23 ημερες γεννησα τη μπουμπου μου και ειμαι πολυ ευτυχισμενη...εχω καποιες αποριες και θα ηθελα να με βοηθησετε.Ξεκιναω λοιπον:

Απο ποτε σας ειπε εσας ο παιδιατρος οτι μπορειτε να βαζετε μπρουμυτα τα μωρακια σας?

Στο ριλαξ απο ποιο μηνα τα βαζουμε?

Μου ειπε μια φιλη οτι οταν το μωρο το βαζουμε ανασκελα καλο ειναι να ειμαστε μαζι του για να μη πνιγει κτλ...τοτε πως τα αφηνουνε μεσα στην κουνια και παιζουν μ αυτα τα παιχνιδακια πανω?Ειναι δυνατον να ειναι παντα στο πλαι????

Διαφημίσεις

Σχετικά με τη στάση του μωρού, τα πάντα είναι ρευστά να ξέρεις. Εγώ σα νεογέννητο τον έβαζα στο πλάι. Στο ρελαξ τον έβαζα από το 3ο μήνα, αυτό εξαρτάται από τη κάθε μανούλα. Στη κούνια του, τον άφηνα και τον αφήνω -εάν δε κλαίει- δε του έχω όμως επικίνδυνα παιχνίδια δίπλα του. Απλά χουζορεύει...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Κοριτσια καλησπερα,πριν 23 ημερες γεννησα τη μπουμπου μου και ειμαι πολυ ευτυχισμενη...εχω καποιες αποριες και θα ηθελα να με βοηθησετε.Ξεκιναω λοιπον:

Απο ποτε σας ειπε εσας ο παιδιατρος οτι μπορειτε να βαζετε μπρουμυτα τα μωρακια σας?

Στο ριλαξ απο ποιο μηνα τα βαζουμε?

Μου ειπε μια φιλη οτι οταν το μωρο το βαζουμε ανασκελα καλο ειναι να ειμαστε μαζι του για να μη πνιγει κτλ...τοτε πως τα αφηνουνε μεσα στην κουνια και παιζουν μ αυτα τα παιχνιδακια πανω?Ειναι δυνατον να ειναι παντα στο πλαι????

Να σου ζησει!!

Το καθε μωρο ειανι ξεχωριστο1

Την βαζεις ανασκελα και εισαι παντα απο παων για να μην πνιγει εαν βγαλει γαλα!

Το ρηλαξ ενδεικνεται απο αυτη την ηληκια!

Μπρουμητα μπορεις να την βαλεςι αλλα να την παρακολουθεις γεννικα δεν ενδεικνειται αυτη η σταση πολλα μωρα εχουν παθει αναροφηση!

Ανασκελα την αφηνεις μονη της απο την στιγμη που την βλεπεις οτι γυριζει πχ αν την βαλεις πλαι να γυρισει ανασκελα και το αντιθετο!

απο εκεινη την ηληκια και μετα ισως ενδιαφερθει για τα παιχνιδαι που ειναι απο πανω της!

Να σου ζησει η μπουμπουκα σου να ειναι γερη!!

Ο δικος μου ειναι 5 μηνων, στο ριλαξ τον βαλαμε αφοτου σαραντησε και μετα, τον ειχαμε 15 μερες στην καλαθουνα και τον κοιμιζαμε στο δωματιο μας.

Μετα ομως τις 15 μερες δε βολευοταν στην καλαθουνα και πηγε στο δωματιο του.

Τον βαζαμε στο πλαι παντα, ετσι μας ειχε πει η παιδιατρος..

ουτως η αλλως δεν γυρνανε ακομα στο πλαι τοσο μωρακια.

Ανασκελα στο κρεβατι που λες με τα παιχνιδακια παλι τον βαλαμε αφου σαραντησαμε γιατι εγω φοβομουν σαν και εσενα. Ημουν συνεχεια απο πανω του, μηπως κανει καμμια αναγωγη να τον γυρισω!

Μπρουμυτα να σε πω την αληθεια δεν ρωτησαμε ποτε να τον βαλουμε, ο ανδρας μου τον εβαλε απο 1.5 μηνων, απο μονος του, για να δει τι κανει ο μπομπιρας για κανενα λεπτακι!

Αυτα περιπου εκανα εγω οταν ηταν τοσο ημερων...

Να σου ζησει το νινι, καλοτυχο να ειναι!

Καλησπερα...θα συμφωνησω οτι ολα ειναι ρευστα και εξαρτωνται απο το καθε μωρακι.Εγω στο ρηλαξ τον εβαζα απο νωρις αλλα καθοταν ελαχιστα...ποτε δε το πολυσυμπαθησε.Μπρουμυτα και που τον εβαζα παλι δεν του αρεσε και εκλαιγε.Μονο οταν αρχισε να χαζομπουσουλαει\σερνεται και μπορουσε να γυρισει μπρουμυτα μονος του αρχισε να του αρεσει.Απο τοτε κοιματιπαντα μπρουμυτα.Μεχρι τοτε παροτι στο μαιετηριο μας ελεγαν να τα βαζουμε να κοιμουνται ανασκελα εγω προτιμουσα να τον βαζω στο πλαι για να εχω το μυαλο μου ηρεμο και να μη φοβαμαι μη πνιγει απο τις γουλιες.Γενικα ο γιος μου δεν ηταν ποτε μωρο που καθοτα πχ στην κουνια του μονος του...οποτε εξαρταται απο το καθε παιδι.

Διαφημίσεις

Εξαρτάται πάλι απο το μωρό...

Άλλα πίνουν μονορούφι το γάλα τους και ρεύονται μια και καλή στο τέλος, άλλα δυσανασχετούν κατά τη διάρκεια του γάλατος, θέλουν να ρευτούν και συνεχίζουν αμέσως μετά!

Κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις...εχω αγχοθει παρα πολυ γιατι η μπεμπα μου ειναι λαιμαργουλα και συνεχεια πνιγεται και εγω τρελαινομαι απο το φοβο μου...απο το μαιευτηριο οι μαιες με μπερδεψαν αλλα ελεγε η μια αλλα η αλλη...η μια ελεγε αν τη θηλασω δε χρειαζεται καθολου να ρευτει η αλλη ελεγε οχι πρεπει κανονικα να ρευτει πριν τη βαλω στο κρεβατι,μετα μου λεγανε οτι πρεπει να τη σταματαω τουλαχιστον 2 φορες να ρευεται και απο την αλλη μου λεγανε οχι ετσι θα εκνευριζεται το παιδι μια και καλη να τρωει και να ρευεται στο τελος...γενικα ακουσα πολλα και εχω αγχοθει νιωθω οτι δεν ταιζω σωστα το μπεμπακι μου και στεναχωριεμαι πολυ...

Κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις...εχω αγχοθει παρα πολυ γιατι η μπεμπα μου ειναι λαιμαργουλα και συνεχεια πνιγεται και εγω τρελαινομαι απο το φοβο μου...απο το μαιευτηριο οι μαιες με μπερδεψαν αλλα ελεγε η μια αλλα η αλλη...η μια ελεγε αν τη θηλασω δε χρειαζεται καθολου να ρευτει η αλλη ελεγε οχι πρεπει κανονικα να ρευτει πριν τη βαλω στο κρεβατι,μετα μου λεγανε οτι πρεπει να τη σταματαω τουλαχιστον 2 φορες να ρευεται και απο την αλλη μου λεγανε οχι ετσι θα εκνευριζεται το παιδι μια και καλη να τρωει και να ρευεται στο τελος...γενικα ακουσα πολλα και εχω αγχοθει νιωθω οτι δεν ταιζω σωστα το μπεμπακι μου και στεναχωριεμαι πολυ...

Να την αφηνεςι να θηλαζει οσο θελει και αν διαμαρτυρεται ή την ρευεις και συνεχιζεις τον θηλασμο ή αλλαζεις στηθος συνηθως κατι απο τα δυο φταει!

Γενικα το μητρικο γαλα ειναι ευπεπτο και δεν χρειαζεται ρεψιμο το μωρο!

Διαφημίσεις

Για πάντα πρέπει να έχει ρευτεί μη τα βγάλει μετά! Ολίγον κουφό αυτό που είπε η μαία "αν θηλάσεις δεν χρειάζεται να ρευτεί"!!!

Να σας ζήσει, μην αγχώνεσαι τόσο, όπως όλες οι μανούλες θα τα κάνεις κι συ. Αυτό λέω και στον εαυτό μου για όταν γεννήσω :D

Πώς θα το βάζεις τελικά να κοιμάται? Είδα σε ένα φυλλάδιο στηρίγμα-μαξιλάρι μωρού για να κοιμάται στο πλάι :eek:

Τί άλλο θα βγάλουν πια :)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Γενικα το μητρικο γαλα ειναι ευπεπτο και δεν χρειαζεται ρεψιμο το μωρο!
Δηλαδή βάζουμε το μωρό να κοιμηθεί στο καπάκι μετά, ακόμη κι ανδεν έχει ρευτεί?! :confused:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κοίτα, εμείς όταν θηλάζουμε ξαπλωτοί και κοιμηθεί δεν τον σηκώνω για να ρευτεί, ρεύεται μετά όταν ξυπνάει αν θέλει. Όμως ο μικρός μου από όταν γεννήθηκε ήταν πολύ δύσκολος στο ρέψιμο, με τίποτα όμως. Μου είχε πει και μένα η μαία ότι πρέπει να ρευτεί οπωσδήποτε.Καταλήγαμε να τον κρατάω και μια ώρα όρθιο μετά το γεύμα, είχα διαλυθεί. Ο παιδίατρος όταν το ρώτησα μου έδωσε τη λύση: το ρέψιμο δεν είναι απαραίτητο αλλά ούτε και λύση. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ρευτεί οπωσδήποτε αλλά ούτε και ότι αν ρευτεί τελειώσαμε και το βάζουμε να ξαπλώσει αμέσως, κανονικά τα κρατάμε δέκα λεπτάκια σε όρθια θέση, αγκαλίτσα για να μειώσουμε τις αναγωγές. Επίσης μου είπε αν τελικά δεν ρευτεί και νοιώθω ανασφάλεια να τον βάζω πλάγια με μια πετσετούλα τυλιγμένη ρολό στην πλατούλα του. Το έκανα μέχρι να σαραντήσει. Μετά ανάσκελα, απλά γυρνάει το κεφαλάκι του στο πλάι.

x7bp6wivf.png

καλημερα κοριτσια ! Λοιπον να σας πω και εγω το μωρο το βαζουμε αντα να ρευτει το ρεψιμο το σταματαμε απο την στιγμη που το παιδι θα μπορει να καθισει μονο του που σημενει οτι εχει ηδη ξεκινησει στερεες τροφες.Μπρουμητα μπορεισ να το βαζεις για λιγο ενω εισαι εσυ συνεχως μπροστα η μετα το μπανιο που θα του κανεις το μασαζ του δεν παθαινει τιποτα αντιθετως σε περιπτωσεις κολικων που δεν στο ευχομαι το παιδι ανακουφιζεται οταν το κρατας μπρουμητα.Θα συνεχισεις να το βαζεισ στο πλαι να κοιματε αν δεν του αρεσει θα γυρναει μονο του μην ανησυχεις η κορη μου εμενα κοιμοταν κανονικα στο πλαι οπως την εβαζα ο γιοσ μου ομως απο την αρχη γυριζε ανασκελα και προσπαθουσα να του βαζω σφηνες να μην γυρναει ειναι πιο ασφαλεσ στο πλαι τωρα για τα παιχνιδια πανω απο το κεφαλι του αν θες να το βαλεις τα να δει καλο θα ειναι να εισαι και εσυ μαζι αν και δεν τα καταλαβενει ακομα και για το ριλαξ εγω τα εβαζα και τα δυο παο μερων για λιγο βεβαια αλλα τα εβαζα. Μην αγχωνεσαι παντως και μην ακους πολλα το ενσικτο σου κυριως ολα θα ερθουν σιγα σιγα μονα τους να σου ζισει το μπεμπακι

an1cF220g411210MjUwbHp8MzE3NTU2MGRhfHRvIGtvcml0c2FraSBtb3UgZWluYWk.gifan1cJNk0g410000Nzc3MTE3ZHwxNjA2NDIyZGF8dG8gYW50cmFraSBtb3UgZWluYWkg.gif

Καλημέρα.

Λοιπόν μπρούμυτα καλό είναι να το βάζετε για λίγα λεπτά κάθε ημέρα μετά το 1ο μήνα για να γυμνάζονται οι μυς του αυχένα (εφόσον είστε μπροστά εννοείται). Από τη στιγμή που αρχίζει και γυρίζει μόνο του δεν υπάρχει πρόβλημα πως το βάζετε, αυτό θα κάτσει όπως του αρέσει.

Αν δεν έχει ρευτεί μέσα σε 15 λεπτά το ξαπλώνετε για λίγα δευτερόλεπτα και το ξανασηκώνετε για να ρευτεί. Αν και πάλι δε ρευτεί το βάζετε για ύπνο. Αν τα πάρει ο ύπνος τρώγοντας μην τα ξυπνάτε τα καϊμενούλια. Τα κρατάτε λίγο σε ημιόρθια στάση και τα ξαπλώνετε. Αν θέλουν να ρευτούν και πάλι θα σας ειδοποίησουν τα ίδια γκρινιάζοντας αφού θα τα ενοχλεί ο αερας.

Το πως θα πίνουν το γάλα θα σας οδηγήσει το ίδιο το μωρό. Άλλα σταματούν γιατί νομίζουν ότι έχουν χορτάσει αλλά μόλις ρευτούν και φεύγει ο αέρας θέλουν να συνεχίσουν άλλα το πίνουν όλο.

Ύπνος στην αρχή στο πλάι ή ανάσκελα. Αν δε θέλετε ανάσκελα μία διπλωμένη πετσετούλα στο πλάι του κάνει την ίδια δουλειά με το σφηνάκι. Μετά από κάθε τάισμα όμως μην ξεχνάτε να το ξαπλώνετε από την άλλη πλευρά (μία δεξιά, μία αριστερά).

Ριλάξ τα έβαζα σχεδόν από μωρά.

Α΄ ενώ μαίες μου είχαν πει άλλαγμα πριν το φαγητό στην πράξη διαπίστωσα ότι εκτός από μη πρακτικό ήταν και ασύμφορο. Όταν τα μωρά πεινούσαν (φαγάνες και τα 2) δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν άλλαγμα της πάνας, και πάντα μα πάντα όταν έπιναν το γάλα τους θυμόντουσαν να κάνουν και την άλλη ανάγκη τους. Έτσι αλλαγή πάνας ή στο ενδιάμεσο ή στο τέλος. Αυτό βέβαια ισχυε για τα δικά μου παιδιά που προτιμούσαν το φαγητό από την καθαρή πάνα.

Διαφημίσεις

Καλημέρα και να σου ζησει! Εχω και εγώ ένα μπέμπη εφτα μηνών και όλο αγχώνομαι! Στο ριλαξ τον έβαλα από την αρχή στη ξαπλωτή θέση. Μπρούμυτα τον έβαζα από την αρχή (είχε μάθει κιόλας γιατί τον είχα δέκα μέρες στην εντατική και εκεί τα κοιμήζαν έτσι) μόνο όταν ήμουν μπροστά καιήταν ξυπνιος για να γυμνάζει τους μυς και να στηρίξει το κεφάλι! Όταν κοιμόταν στο πλάι (απλά κάθε φορά που ξυπνάει να θυμάσει να του αλλαζεις πλευρά για να μη πιαστεί από τη μία μόνο) και όταν ήταν ξυπνιος καιτον είχα στο σαλόνι μαζί μου τον έβαζα στα παιχνίδια ανάσκελα. Μη φανταστείς όμως πως σαυτή την ηλικία απασχολούνται πολύ! Εγώ είχα το καρότσι συνέχεια στο σαλόνι και συνήθως την εβγαζε εκεί να κοιμάται! Όσο για το ρέψιμο βλέπεις εσύ το παιδί τι θέλει! Και μένα ηταν λαίμαργος και δε σκεφτόμουν να σταματήσω γιατί σήκωνε το κόσμο! Συνήθως σου λένε να σταματάς να ρεφτεί μόνο αν έχει παλινδρόμηση! Και πάλι να σου ζήσει!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

• 4 weeks later...

gia sas koritsia,emai nea stin parea sas!thelwta fwta sas gia kati,to mwraki mou enai 9 minwn k exw mia aporia an xerete na mou pite, o giatros tou paidiou mou mou epe oti to poulaki tou den prepei na to peraxoume alla egw na tou to anoigw sto mpanio k enai ok apo mono toy tha enoixi!sas parakalw opia xeri kati gia auto na mou pe.eyxaristw poly!

:-P

εγω το καθαριζω πολυ προσεκτικα με μωρομαντηλο!χωρις να το ανοιγω!και μετα κατευθειαν στην λεκανιτσα του για μπανιο!καθω ςκαθεται και πλατσουριζει στο νερο καθαριζει οτι υπολειμματα υπαρχουν!την πλενω και λιγο μ ετο χερι μου!ομω ςδεν το ανοιγω!τωρα ειναι 10 μηνων!παλιοτερα που μπορουσα να την σηκωνω πριν βαρυνει την εβαζα κατω απο τη βρυση και με την πιεση του νερου ξαθαριζε!τωρα την κανω μπανιο σε καθε αλλαγη πανας!

καλησπερα και απο μενα

εχω 2 αγορακια.4 ετων και 2ετων.Λοιπον στον μεγσλο μου γιο το πουλακι το ανοιξαμε εμεις λιγο λιγο στο μπανιο γιατι καθοταν μετα απο την ηλικια του ενος ετους.

Στον Μαριο μου που δεν καθοταν το ανοιξε η γιατρος πριν ενα μηνα.

Συνιστω λιγο λιγο εσεις γιατι ο καημενος ταλαιπωρηθηκε πολυ.

3 μερες με depon ponstan εναλλαξ και με ελοκον για 10 μερες στο πουλακι. και θελει καθε μερα ανοιγμα γιατι μπορει να ξανακολλησει.Προσοχη περιπου ως 2 ετων πρεπει να εχετε τελειωσει με αυτη την ιστορια και το πουλακι να ειναι ανοικτο.Ελπιζω να βοηθησα

eyxaristw polu !

αφου πειρες το οκ απο τον γιατρο σου τοτε θα κανεις το εξης..οτι εκανα κ εγω δηλαδη οταν μου ειπε κ η δικη μου γιατρος να το κανω καθε φορα που θα του αλλαζεις πανα με καθαρα χερια εννοειτε θα κατεβαζεις το πουλακι του παιδιου εωσ εκει που παει απο μονο του..προσοχη ποτε παραπανω 2-3 φορες σε καθε αλλαγμα της πανας επισης κ στο μπανιο του το ιδιο για να πλενετε κ σωστα..κ ολα ειναι οκ μην φοβασαι τιποτα..

kalimera,diladi h dikh sou giatros den to piraxe katholou ? giati se mias filis mou ton gio tou to anoixe h giatros k meta tis epe na to kanei ekene siga siga k ok,enw emena aplos to ide k mou epe pws den xriazete na to anoixoume k na ponese to paidi den enai leei swsto ayto!kapoia me thn idia periptwse yparxei mhpws?

:-P

Oi aπόψεις γιαυτό το θέμα είναι μπερδεμένες! Εμένα εδώ στη Κρήτη και οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου μου είπαν ότι δε το πειράζουμε μέχρι να γίνει 15 μηνών η κάπου εκεί αν θυμάμαι καλά. Στην Αθήνα σε παιδίατρο που πήγα το κατέβασε μόνη της ( ο μπέμπης ήταν τότε 3 μηνών) το καθάρισε στην άκρη γιατί είχε πιάσει σαν πύον και μου είπε ότι γιαυτό το λόγο μετά κολλάει και χρειάζεται άνοιγμα από γιατρό και μου πε όταν τον κάνω μπάνιο να του το ανοίγω ίσα να φανεί το κεφάλι και να το ξεπλένω με νερό.Εγώ αυτό κάνω γιατί μου φάνηκε πιο λογικό και αφού το συζήτησα και με κάποιες άλλες αγορομάνες! Στους γιατρούς της Κρήτης δε το ανέφερα γιατί γενικώς σε κάποια πράγματα οι γιατροί λένε διαφορετικά πράγματα! Δε βρίσκω κάτι κακό στο να το κατεβάζω λίγο λίγο και να το ξεπλένω οπότε αυτό κάνω εγώ!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P