Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

2 μηνων κοριτσακι....πειτε μου παιχνιδια για να παιζουμε!!!


Recommended Posts

γεια σας μανουλες,

εχω ενα κοριτσακι 2 μηνων,ειναι μια κουκλιτσα ζωηρουλα και ομορφη.

εχω χρονο να ασχοληθω μαζι της γιατι δεν δουλευω,πειτε ομως πια παιχνιδια ειναι καταλληλα για αυτην την ηλικια??

εχω ρηλαξακι με μουσικη και δονηση,εχω και πανω απο την κουνια ζωακια με μουσικη που γυρνανε γυρο γυρο,εχω και παιχνιδακια μικρα με μουσικη αλλα ακομα δεν τα πιανει ουτε τα βλεπει καλα καλα....μονο κατι μεγαλα με εντονα χρωματα.

τωρα που μεγαλωνει τι αλλο να παρω???

πειτε μου βρε κοριτσια!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αγκαλίτσες,φιλάκια,χαδάκια,γλυκόλογα!Επίσης ''αεροπλανάκι'' αλλά πολύ ήρεμα για να μην βγάζει το γαλατάκι της.Δεν θυμάμαι τι άλλο κάναμε εμείς. Είναι πολύ γουτσουνιάρικη ηλικία :) Να την χαίρεσαι!

[/url]

 

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτήν την ηλικία όντως δε χρειάζονται υλικά πράματα γιατί δε καταλαβαίνουν και πολλά τέτοια!

Αγκαλίτσες, γαργαλητά, κουβέντες, τραγούδια είναι οτι πρέπει σε αυτά τα ζουζούνια!

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω μωρακι για να σου πω πρακτικες συμβουλες, αλλα επειδη θελω να ειμαι ενημερωμενη οταν ερθει βρηκα μια μερα και αγορασα ενα βιβλιαρακι που εχει παιχνιδια για ολο τον 1ο χρονο της ζωης του παιδιου. Λεγεται "125 παιχνιδια για εξυπνα και χαρουμενα μωρα" της Jackie Spielberg απο τις εκδοσεις "διόπτρα". Εχει δραστηριοτητες που γινονται με τις αγκαλιτσες, τα χαδακια, με απλες προτασουλες που τις λεμε ρυθμικα και μαθαινουν το μωρακι να νιωθει ασφαλες, να εμπιστευεται, να δημιουργει δεσμους μ'αυτον που ασχολειται μαζι του και παραλληλα μεγαλωνοντας μαθαινει πρακτικες δεξιοτητες. Η καθε δραστηριοτητα παρουσιαζεται με απλα λογια σε μια αραιογραμμενη σελιδα, δεν χρειαζεται να αφιερωσεις χρονο για διαβασμα δηλαδη.Ειναι χωρισμενο σε ενοτητες αναλογα με το τριμηνο αναπτυξης στο οποιο βρισκεται το μωρακι!!! Ευχομαι να περνατε χαρουμενες στιγμες οι δυο σας!!!

Link to comment
Share on other sites

Γυμναστικούλα με τα ποδαράκια και τα χεράκια (ανακουφίζουν και από πονάκια), πολλές αγκαλίτσες, τραγουδάκια να ακούει τη φωνή σου (τραγούδα ό,τι θες έτσι κι αλλιώς η φωνή σου είναι το παιχνιδι της), να απομακρύνεσαι και να πλησιάζεις σιγά σιγά γελώντας.... Παιχνίδια που θα την βοηθήσουν να οριοθετήσει τον εαυτό της μέσα στο χώρο και να καταλάβει ότι δεν είναι εσύ... Σ' αυτή την ηλικία νιώθουν ακόμα ΕΝΑ με τη μαμά. Να σου ζήσει!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας....

θα παρω και το βιβλιο!!!....ευχαριστω!!!

ειναι οντως μικρουλα...βουρ για αγκαλιες και φιλια!!!!:P

Link to comment
Share on other sites

Εμείς σε εκείνη την ηλικία ακούγαμε πολύ παιδικά τραγουδάκια και ειδικά το CD Ο Τεμπέλης Δράκος που άρεσε πολύ και στη μαμά και στο μωρό :-) Το είχα πάρει μαζί με εφημερίδα αλλά πρέπει να κυκλοφορεί και στα δισκοπωλεία: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=814

 

Επίσης καθόμουν μισοξαπλωμένη στο κρεβάτι, τον έβαζα στα πόδια μου και τραγυδούσαμε το Ένα μικρό καράβι, που του αρέσει ακόμα πολύ.

 

Είχαμε και ένα παιδικό βιβλίο με δεινόσαυρους (πιο κατάλληλο για παιδάκι 2 χρονών) αλλά επειδή το κείμενο ήταν σε ποιηματάκι, του άρεσε να με ακούει να το διαβάζω ενώ τον κρατούσα αγκαλιά.

 

Και φυσικά όπως είπαν οι κοπέλες πιο πάνω, χαδάκια, αγκαλίτσες και πολλές βόλτες με το καρότσι.

 

Παιχνίδια δεν χρειάζεται να πάρεις πολλά, είναι νωρίς ακόμα και για κουδουνίστρες. Μπορεί να έχεις δει παιχνίδια που γράφουν ότι είναι από 0+ μηνών. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα παίξουν τόσο μικρά μωράκια, απλά σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Σύνδεση/Εγγραφή

    Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

  • Δημοφιλή μέλη

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Δημιουργία νέου...