Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εκτος απο το σπρευ με θαλασσινο νερο και το απλο σωληναριο που τραβαμε μετα τη μυξουλα, τι αλλονα κανω? η μυτη του ειναι παντα βουλωμενη απο τοτε που γεννηθηκε.....ειναι 3 μηνων τωρα.δεν κοιμαται καλα . να αγορασω εκεινο που συνδεεται με την ηλεκτρικη σκουπα και ρουφαει τη μυξα? ειναι πολυ βαρβαρο? το δεχει δοκιμασει καμια απο εσας???κανενα φαρμακακι υπαρχει??? βοηθεια!!!

Διαφημίσεις

Εκτος απο το σπρευ με θαλασσινο νερο και το απλο σωληναριο που τραβαμε μετα τη μυξουλα, τι αλλονα κανω? η μυτη του ειναι παντα βουλωμενη απο τοτε που γεννηθηκε.....ειναι 3 μηνων τωρα.δεν κοιμαται καλα . να αγορασω εκεινο που συνδεεται με την ηλεκτρικη σκουπα και ρουφαει τη μυξα? ειναι πολυ βαρβαρο? το δεχει δοκιμασει καμια απο εσας???κανενα φαρμακακι υπαρχει??? βοηθεια!!!

Aυτό με τη σκούπα πρώτη φορά το ακούω:shock::shock::shock::shock::shock:

Εγώ έριχνα λίγες σταγόνες φυσιολογικό ορό και μετά έκλεινα το ένα ρουθούνι και τραβούσα τις μυξούλες από το άλλο με τον αναρροφητηρα της chicco

Ο παιδίατρος τι λέει?

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Αυτό με τη σκούπα και εγώ πρώτη φορά το ακούω... μήπως λες για εκείνο με το σωληνάκι που το ρουφάς;;; Εκείνο ναι κάνει δουλειά και εγώ το έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλές φορές. Και η μεγάλη μου αλλά και η μικρή τώρα γεννήθηκαν με βουλωμένες μυτούλες... είναι βλέννες οι οποίες θέλουν αρκετό χρόνο για να καθαρίσουν.. η μεγάλη θυμάμαι τα είχε μέχρι και 6 μηνών...

Εγώ έβαζα φυσιολογικό ορό και μετά τα ρουφούσα με αυτό το μηχάνημα που σου περιέγραψα. Κάτι γινόταν αλλά για λίγο.

Πρέπει όμως πριν κάνεις οτιδήποτε να συμβουλευτείς τον γιατρό σου...

Με την ηλεκτρικη σκουπα? Ο χριστος και η Παναγια.Το μυαλο θα του ρουφηξεις ετσι βρε κοριτσι μου.Εδω για της συσκευουλες και λενε οι γιατροι με προσοχη και μοναχα οταν ειναι απαραιτητο.

Παντως κι εγω αυτο εκανα.Της εβαζα ορο στη μυτουλα και μετα τραβουσα τις μυξουλες με συσκευουλα otrisalin πολυ προσεκτικα και με μετρο....

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Κι εμεις μια απο τα ιδια...πρωτη φορα ειχαμε θεμα οταν ηταν 3 μηνων και παλι πριν κανα μηνα...ποση μυξα εχουν βρε παιδακι μου??? Αυτη τη φορα εκτος απο πολυ φυσιολογικο ορο και ρουφηγμα μου ειπε η γιατρος και πηρα και otrivin (για τα παιδια) το οποιο χρησιμοποιησα 2-3 φορες μονο και αυτο βραδυ για να μπορεσει να κοιμηθει και οντως...δεν ξερω ομως εαν εσυ κανει να το χρησιμοποιησεις σε τοσο μικρο μωρο...εμενα ηταν ηδη 6 μηνων οταν το χρησιμοποιησαμε!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Διαφημίσεις

Πιστεύω πως η συσκευή otrisalin με αμπουλες κ σε συνδιασμο με otrivin παιδικό είναι υπεραρκετα κ κάνουν θαύματα!!! Αφού κι εγω το παιδικό χρησιμοποιώ κ σε μένα καμία φορά!!! Αρκετό σοκ παθαίνουν τα μωρακια με αυτά μην ταλαιπωρηθεί παραπανω το καημενο!!!:-( κρίμα είναι κι εμείς έτσι το βγάλαμε το πρώτο τρίμηνο με απίστευτες μυξες αφού κάποιες φορές ούτε να θηλασει δεν μπορουσε το καημενο ούτε να κοιμηθεί!!! Απλά το επαναλαμβαναμε συνεχώς!!! Το κάνετε σίγουρα σωστά;;;; Αν είναι το μωρό γυρισμενο στο πλάι κ ριξεις την αμπουλα με πίεση έχει καλύτερα αποτελεσματα!!! Ρωτήστε το γιατρό για το otrivin!!!

Yugup3.png

Κορίτσι μου είναι πολύ μικρό το μωρό για να χρησιμοποιείς τόσο βάρβαρες μεθόδους:rolleyes:.Άσε που δεν κάνουν και πολλά πράγματα:(.Κι εμείς είχαμε θέμα:(.Προσπάθησε να βάλεις φυσιολογικό ορό στη μύτη πιέζοντας με δύναμη το σωληνάριο.Όταν ο ορός μπει με φόρα στο ένα ρουθουνάκη βγαίνει το υγρό από το άλλο ρουθουνάκη και καθαρίζει καλύτερα η μυτούλα.Μου το έδειξε παιδίατρος αυτό το κόλπο;).Μόνο που το μωρό θα πρέπει να το έχεις καθιστό όταν το κάνεις και αφού βάλεις τον ορό να το γείρεις προς τα μπρός;).

επισης αν θηλαζεις πολυ καλο ειναι και το μητρικο γαλα,μια σταγονα σε καθε ρουθουνι και ειναι οκ,εμεις το ειχαμε δοκιμασει και ηταν αποτελεσματικο....σιγα σιγα θα μεγαλωσουν τα διαφραγματα της μυτης και θα καθαριζει καλυτερα η μυτουλα,μην αγχωνεσαι αν ο γιατρος σου λεει οτι το παιδακι σου ειναι υγιεστατο απλα εχει μυξουλες τοτε οκ

Εδω για της συσκευουλες και λενε οι γιατροι με προσοχη και μοναχα οταν ειναι απαραιτητο.

Παντως κι εγω αυτο εκανα.Της εβαζα ορο στη μυτουλα και μετα τραβουσα τις μυξουλες με συσκευουλα otrisalin πολυ προσεκτικα και με μετρο....

να συνφωνησω με αυτο. εμενα δια ροπαλου ηταν καθετος ο γιατρος να μην βαλω καν σπρευ ορου. μονο φυσιολογικο ορο αμπουλες. κ η συσκευη αναρροφησης στα πολυ σκουρα. μονο με το χειροκινητο της κικο με αφηνε κ αυτο με πολυ φειδω. κ ορο-αμπουλες μεχρι 4 φορες τη μερα (αλλιως θα ειχα τα αντιθετα αποτελεσματα ειχε πει.)

επισης αν θηλαζεις πολυ καλο ειναι και το μητρικο γαλα,μια σταγονα σε καθε ρουθουνι και ειναι οκ,εμεις το ειχαμε δοκιμασει και ηταν αποτελεσματικο....

ναι! το ειχα κανει κ αυτο.

ηταν μερικως αποτελεσπατικο το γιατροσοφι της μανας μου. :wink:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Μεγάλη προσοχή στις αναροφήσεις αν κάνεις πολλές την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε αυτό που θα καταφέρεις είναι να εκκρίνει η μυτούλα του περισσότερη μυξούλα! Το καλύτερο είναι αυτό που ανέφεραν τα κορίτσια φυσιολογικό ορό και όχι κάθε μέρα γιατί είναι δυσάρεστο για το μωράκι! Αν δεν είναι εντονο το πρόβλημα κάνε 2 φορές την εβδομάδα και θα δείς αποτέλεσμα!:P

Διαφημίσεις

euxaristo koritsia!!! oso gia ti suskeui me ti skoupa einai eidika gia mora, apo farmakeio kai edo stin kupro to xrisimopoioun polles mamades me suntagi apo paidiatro.akougetai varvaro alla einai kai pio ipio apo to roufigma pou kanoume me to stoma, afou exei diavathmisi i skoupa sti mikri dinami.

Κι εμένα ο μικρός έχει πάαααρα πολλές μύξες και ο παιδίατρος είπε να του βάζω ορό και να τις τραβάω με τον αποφρακτήρα όσο συχνά χρειάζεται. Για φάρμακο δεν μου είπε (έλπιζα να υπήρχε κάποιο, αλλά άδικα).

Το χειρότερο είναι ότι όταν του βάζω ορό, καμιά φορά ρουφάει τη μύτη του πριν προλάβω να βάλω τον αποφρακτήρα, κι έτσι οι μυξούλες καταλήγουν στο λαιμό του και τις κάνει εμετό μαζί με το γάλα του. Δυο φορές με έκανε χάλια χθες! :evil:

Όταν λέμε σκούπα, τι σκούπα εννοούμε; Ηλεκτρική;;;

Να τοποθετεις το μωρακι στο πλάι κ να ρίχνεις με πίεση στο πάνω ρουθουνακι κ έτσι βγαίνουν οι μυξουλες από το κάτω ρουθουνακι. Μετά κανε απο την άλλη μεριά.. Είναι πολύ αποτελεσματικό έτσι μας το έδειξε η παιδιατρος κ πολλές φορές καθαρίζει κ χωρίς την συσκευουλα έτσι... Μην το βάζεις ανάσκελα γιατί έτσι θα τα καταπίνει κ θα πνίγεται...

Yugup3.png

η ηλεκτρική μιξορουφήχτρα δεν κάνει καλή δουλειά. Πάρε από αυτές που πρέπει να κάνεις εσύ αναρόφηση. Επίσης απλά σωληνάρια φυσιολογικού ορού όχι τα σπρέι

Να τοποθετεις το μωρακι στο πλάι κ να ρίχνεις με πίεση στο πάνω ρουθουνακι κ έτσι βγαίνουν οι μυξουλες από το κάτω ρουθουνακι. Μετά κανε απο την άλλη μεριά.. Είναι πολύ αποτελεσματικό έτσι μας το έδειξε η παιδιατρος κ πολλές φορές καθαρίζει κ χωρίς την συσκευουλα έτσι... Μην το βάζεις ανάσκελα γιατί έτσι θα τα καταπίνει κ θα πνίγεται...

Λογικό είναι αυτό. Εγώ συνήθως τον παλεύω όταν είναι ανάσκελα, αλλά δεν πιάνει το κόλπο. Ούτε και μπρούμυτα. Θα δοκιμάσω στο πλάι και ελπίζω να πιάσει. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ τη συσκευή γιατί ο μικρός γκρινιάζει απίστευτα και ενίοτε βάζει τα κλάματα, οπότε δημιουργεί ακόμα περισσότερες μύξες!!

Διαφημίσεις