Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αδερφάκια στο ιδιο δωμάτιο η χωριστά?

tazoula82

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες.Θα ήθελα σε κατι την γνωμη σας... Εχω ήδη ένα αγορακι 22 μηνών και σε 3 μήνες περιμενουμε και την μπεμπουλα.Ο προβληματισμός μου ειναι αν θα ταν καλο να τα βάλω να κοιμουνται στο ιδιο δωματιο η χωριστα.Στην αρχή βεβαια για κανα 2μηνο το βρεφακι θα το χω μαζί μου στην κρεβατοκαμαρα, μετα όμως?Υπαρχει στο σπιτι δυνατότητα να γίνει αλλο ενα παιδικο δωματιο πολυ μικρουλι βεβαια, που αυτη την στιγμη το χουμε κατι σαν ξενωνα με ενα κρεβατι και ενα γραφειο με τον υπολογιστη.Επειδή μενουμε μακρια απο τους γονεις μας οταν ερχονται σε μας για μερικες μερες κοιμουνται σε αυτο το δωματιο.Αν τωρα γινει παιδικό θα μαστε λιγο πιο στριμωχτα.Απτην αλλη επειδη και ο γιος μου ειναι μικρουλης και αγανακτήσαμε μεχρι να μαθει να κοιμαται μονος του φοβαμαι οτι αν τον βάλω στο ιδιο δωματιο με το μωρο ότι θα ξυπναει και αυτος αν το ακουει να κλαιει πχ την νυχτα.Θα ειναι και αντιθετο φυλο αλλα ενταξει αυτο δεν με πολυπειράζει οσο ειναι τοσο μικρουλια.Αχ βρε κορίτσια πειτε κα σεις τις γνωμες σας τι να κάνω?

Διαφημίσεις

Γνώμη μου είναι ότι εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για 2ο παιδικό δωμάτιο, να το κάνετε, έστω και με το κόστος του «στριγμώματός» σας.

Βασικότερος λόγος όλων είναι αυτός που ανέφερες και εσύ, ότι το μωρό θα αναστατώσει (μεταξύ πολλών άλλων) τον ύπνο του «μεγάλου» σου, που με τόσο κόπο έχετε κατακτήσει.

Εδώ θα αναστατώσει τη ζωή του όλη, θα το βλέπει αρχικά να μοιράζεται το δωμάτιο της μαμάς και του μπαμπά (εκεί μπορεί να αρχίσει να θέλει να έρχεται και αυτός μαζί σας), θα το βλέπει να του κλέβει τις αποκλειστικότητες, φαντάσου να το δεί να κατοικοεδρεύει και στο βασίλειό του!!!

Έπειτα δεν είναι μόνο ο ύπνος του μεγάλου, είναι και της μικρής. Ως μωράκι (και αν είστε τυχεροί) θα ρίχνει και κάποιους υπνάκους ενδιάμεσα στην ημέρα. Δεν είναι καλύτερα να έχει τον χώρο της, παρά να χρειάζεται να αποκλείεις τον μεγάλο σου από το δωμάτιό του για να ησυχάσει το μωρό;

Με τα ξεχωριστά δωμάτια νομίζω πως εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των παιδιών, ανάγκες που διαφέρουν από ηλικία σε ηλικία, το φύλο το αφήνω προς το παρόν απ’ έξω.

Εγω παλι τα εβαλα στο ιδιο δωματιο.Ο γιος μου ηταν 17 μηνων οταν γεννησα την κορη μου.την μικρη την ειχα περιπου για 4 μηνες στην κρεβατοκαμαρα.Ο υπνος του γιου μου δεν αναστατωθηκε απο την παρουσια της μικρης στο δωματιο γιατι πλεον την ειχε συνηθισει.Το ζορι ηταν τις πρωτες 10 μερες(οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο) που η μικρη ειχε πονακια και τσιροκοπουσε το βραδυ και ο μικρος ξυπνουσε(παρολο που δεν ηταν στο δωματιο του).Μετα ομως οσο κι αν εκλαιγε η μικρη δεν σηκωνοταν.Ακομα και τωρα που ειναι 4 και 2μιση αντιστοιχα μπορει ο μικρος να κοιμαται η μιρη να τραγουδαει η να φωναζει και να μην ξυπναει.Νομιζω οτι οσο ειναι μικρα την θελουν την παρειτσα τους.Εγω υπολογιζω να τα χωρισω κατα τα τελη του δημοτικου οταν θα αρχισουν να εχουν αποριες για το σωμα τους κτλ.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Tazoula

έχω κ εγώ έναν μπεμπάκο 22 μηνών

κ είμαι επίσης έγκυος σε κοριτσάκι

που το αναμένουμε τον Οκτώβρη....

Εμείς δεν έχουμε δυνατότητα για δεύτερο παιδικό δωμάτιο

(παρ΄ολο που έχουμε, είναι σε διαφορετικό όροφο!)

επομένως τα γλυκά μου τα μωράκια θα μοιράζονται τον ίδιο χώρο...

Το μόνο που έχω σκεφτεί είναι να κρατησω το βρεφάκι

αρκετούς μήνες στο δωμάτιο μας

που βολεύει στον θηλασμά αλλά και για να νιώθει ασφάλεια η μπεμπούλα κοντά μας

επισης έτσι θα έχει χρόνο να προσαρμοστεί πιο εύκολα στην ιδέα της ..εισβολέας , ο

σποράκος μας!!!

Ούτως ή άλλως μας βλέπω να κοιμόμαστε αγκαλιά κ οι 4 στο κρεβάτι μας

τον πρώτο καιρό..... χαχαχαχα!!!

Θα μπορούσες να αφήσεις λίγο παραπάνω χρόνο στο αγοράκι σου

να συνηθησει στην ιδέα ((εγώ ήδη του το «συζητάω»!))

ή να περιμένετε να γεννηθεί με το καλό η μπουμπού σας

να δείτε πως θα είναι τα πράγματα

κ της ετοιμάζεται τότε δωματιάκι

αν το κρίνεται απαραίτητο...

Με το καλό!

TAZOULΑ καλησπερα!Κι εμεις τον ιδιο προβληματισμο εχουμε!Αποφασισαμε λοιπον οσο θα εχω το μωρο στο δωματιο μας στο λικνο να πηγαινω το λικνο(εχει ροδακια)στο δωματιο του μικρου να συνιθιζει σιγα σιγα!α αφηνω το μωρο να κοιμαται εκει και μολις ξυπναει για να φαει θα τον παιρνω παλι στο δωματιο μας!Αν δω σοβαρες αντιδρασεις μαλλον θα κανω ξεχωριστο δωματιο!Ανκαι πιστευω οτι θα συνηθισει!Μεχρι στιγμης οσες φορες τον εχω ρωτησει αν θελει να παω το μωρο στο δωματιο του αντιδραει!οχι μπεμπη...δεν θελω μπεμπη!Απο βδομαδα θα τοκανω και βλεπουμε!Παντως κι εμεις ειχαμε σοβαρο προβλημα μετον υπνο του που διορθωθηκε με κοπο κανα μηνα πριν γεννησω και μεχρι στιγμης ο υπνος του δεν εχει διαταραχθει με τον ερχομο του μωρου παρα μονο τις πρωτες μερες!

Διαφημίσεις

Κοριτσια σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας .Αυτο που οπως ειπα με ανησυχει κάπως στο να τα βαλω στο ιδιο δωματιο ειναι οτι ο μικρός μας αργησε να μαθει να κοιμαται μονος του χωρις κουνήματα και αγκαλιες, εφτασε 13-14 μηνων (εννοειται οτι στο δευτερο δεν κανω τα ιδια λάθη).Επιτελους μετα απο μια τεχνική εμαθε να κοιμάται μόνος του και απο τοτε δεν εχουμε προβλημα.Απλα ειναι λίγο του μη μου απτου και ξυπναει σχετικά ευκολα αλλα όχι όλες τις φορες.Αχ τι προβλημα και αυτο!.Θα το σκεφτουμε λιγο ακομη για το τι θα κανουμε με τα δωματια εφοσον μας παιρνει ακομη απο αποψη χρονου.Σεπτεμβρη γενναω και βαλε και κανα 2 μήνες που θα την εχω την μπέμπα διπλα μου η ίσως και λίγο παραπανω, οποτε μεχρι τοτε θα δουμε τι θα ναι καλυτερο για τα μικρά μας.

marimari με το καλό να δεχτουμε τις μπεμπουλες μας ;)