Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

λιποβαρες μωρο

Recommended Posts

γεια σας.γεννησα τον γιο μου 3800 κ τωρα στους 16 μηνες που κοντευει ειναι 10200.εχει πεσει απο την καμπυλη και δεν ξερω τι να κανω.ειναι κ αλλεργικος και εχουμε προβλημα κ με τι να τον ταισω.δεν ξερω τι να κανω....

Διαφημίσεις

γεια σας.γεννησα τον γιο μου 3800 κ τωρα στους 16 μηνες που κοντευει ειναι 10200.εχει πεσει απο την καμπυλη και δεν ξερω τι να κανω.ειναι κ αλλεργικος και εχουμε προβλημα κ με τι να τον ταισω.δεν ξερω τι να κανω....

Το παιδί χαρακτηρίστηκε λιποβαρές από το γιατρό που το παρακολουθεί;

Ο αλλεργιολόγος που το παρακολουθεί, τι λέει;

Όταν λες ότι έπεσε από την καμπύλη, τι εννοείς;

Δίνεις μόνο βάρος γέννησης και τωρινό βάρος χωρίς ημερομηνίες. Κανείς δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή αξιολόγηση από δύο μόνο τιμές. Οπουδήποτε και να πας, θα σου ζητήσουν όλη την πορεία του βάρους για να καταλάβουν αν και πότε δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα.

αγλαια δνε πηγαινω σε αλλεργιολογο γιατι δεν γνωριζω καποιον που να ξερει οντως απο αλλεργιες μωρων.αμα γνωριζεις εσυ κανενα πες μου σε παρακαλω.

τομν ορο λιποβαρες τον ειπε μια γιατρος στο λοιμωδων που μας παρακολουθουσε αλλα σταματησα να πηγαινω γιατι αυτη επεμενε για νεοκειτ.δυστυχως τα οικονομικα μας ειναι παρα πολθυ ασχημα για να κανω τεστ σε γιατρους.στην αρχη της αλλεργιας μας ετρεχε=α συνεχεια με αποτελεσμα να πηγαινω να δινω λεφτα πολλα σε γιατρους που λεγανε να σταματησω να θηλαζω κατι που ειμαι αντιθετη η σε μια αλλη που της ελεγα εγω με τι να ξεκινησουμε το μωρο..οπως καταλαβαινεις πλεον απο μονη μου δινω στο μωρο συμφωνα με οτι δεν τον πειραζει...

29/1/10 3840μερα γεννησης

επεσε μετα απο 3 μερες 300 γραμμαρια και ξανα μετα 5/2/10 3840

1/4/10 5850

29/4/10 6400

31/5/10 6900

27/9/10 8300

2/11/10 9000

μετα μαρτιος απριλιος και μαιος του 2011 ειναι 10000 με 10200.

αν μπορεσεις να με βοηθησεις σου ειμαι ευγνωμων.

τρωει μπανανες,λαχανικα,μηλα και αχλαδια,τα κρεατα τα φτυνει,το ρυζι το φτυνει,και μακαρονια του αρεσουν.φακες εχει φαει κ ετσι κ ετσι...τωρα τεκλευαται ξαναδοκιμασα και το ρυζαλευρο για τα αλλερικα παιδια και ενω σαν μωρο δεν το ηθελε τωρα του αρεσει.ευχαριστω.

αγλαια δνε πηγαινω σε αλλεργιολογο γιατι δεν γνωριζω καποιον που να ξερει οντως απο αλλεργιες μωρων.αμα γνωριζεις εσυ κανενα πες μου σε παρακαλω.

τομν ορο λιποβαρες τον ειπε μια γιατρος στο λοιμωδων που μας παρακολουθουσε αλλα σταματησα να πηγαινω γιατι αυτη επεμενε για νεοκειτ.δυστυχως τα οικονομικα μας ειναι παρα πολθυ ασχημα για να κανω τεστ σε γιατρους.στην αρχη της αλλεργιας μας ετρεχε=α συνεχεια με αποτελεσμα να πηγαινω να δινω λεφτα πολλα σε γιατρους που λεγανε να σταματησω να θηλαζω κατι που ειμαι αντιθετη η σε μια αλλη που της ελεγα εγω με τι να ξεκινησουμε το μωρο..οπως καταλαβαινεις πλεον απο μονη μου δινω στο μωρο συμφωνα με οτι δεν τον πειραζει...

29/1/10 3840μερα γεννησης

επεσε μετα απο 3 μερες 300 γραμμαρια και ξανα μετα 5/2/10 3840

1/4/10 5850

29/4/10 6400

31/5/10 6900

27/9/10 8300

2/11/10 9000

μετα μαρτιος απριλιος και μαιος του 2011 ειναι 10000 με 10200.

αν μπορεσεις να με βοηθησεις σου ειμαι ευγνωμων.

τρωει μπανανες,λαχανικα,μηλα και αχλαδια,τα κρεατα τα φτυνει,το ρυζι το φτυνει,και μακαρονια του αρεσουν.φακες εχει φαει κ ετσι κ ετσι...τωρα τεκλευαται ξαναδοκιμασα και το ρυζαλευρο για τα αλλερικα παιδια και ενω σαν μωρο δεν το ηθελε τωρα του αρεσει.ευχαριστω.

το μωρό χρειάζεται παρακολούθηση στην ανάπτυξη από νοσοκομειακό γιατρό

δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιον να σου συστήσω, δοκίμασε στα νοσοκομεία που έχουν παιδιατρικά τμήματα και ψάξε ειδικότητες σχετικές με την ανάπτυξη και τις αλλεργίες

αν σου συστήσουν ξένο γάλα να ζητάς να σου το γράφουν με την ιατρική αιτιολογία και να ελέγχεις αν το χαρτί έχει υπογραφή και σφραγίδα

Διαφημίσεις

ωραια.κ αμα οντως μου το δωσουν αυτο το χαρτι?τι γινεται μετα?θα κοψω τον θηλασμο και θα δινω νεοκειτ?

όχι, μετά θα καταγγείλεις το γιατρό στο γραφείο παραπόνων το νοσοκομείου και στο συνήγορο του παιδιού

η Κριστίνα στο άλλο ποστ σου έγραψε ότι η ανάπτυξη χρειάζεται παρακολούθηση από παιδοενδοκρινολόγο και έγραψε κάποιες από τις εξετάσεις που συστήνουν για την παρακολούθηση της ανάπτυξης αν θεωρήσουν ότι υπάρχει πρόβλημα

• 4 months later...

Γεια σας κοριτσια συνεχιζω να θηλαζω και το παιδι ειναι σχεδον 20 μηνων. την προηγουμενη εβδομαδα τον πηγα στην παιδιατρο και μου ειπε οτι δεν πηρε την αναπτυξη που επρεπε να ειχε παρει μεχρι τωρα. ειπε βεβαια οτι θα κανουμε εξετασεις στα δυο για να δουμε που βρισκομαστε. ολοι μου λενε οτι πρεπει να σταματησω τον θηλασμο γιατι αυτο τον εμποδιζει απο το να φαι. (μαμα, μπαμπας, κτλ) ακομα και η γυναικολογος μου ειπε οτι πρεπει σιγα σιγα να σταματησω επειδη δεν προσφερω τιποτα πια στο παιδι.

ο μικρος εχει κοψει το κρεας και γενικα για να φαει γινεταιο μαχη. πολλες φορες αντι για γευμα προτιμαει να θηλασει. μου εχουν μεταφερει οτι αυτο δεν ειναι σωστο γιατι το παιδι δεν παιρνει ολα αυτα που χρειαζεται για την αναπτυξη του. αληθεια ειναι?

σιγουρα ο μικρος δεν ειναι ετοιμος να αποθηλασει. μου λετε τι να κανω με την διατροφη του?

και ακομα κατι που φυσικα ειναι και αυτο σημαντικο στον 17ο μηνα ξεκινησα παλι το καπνισμα ενω μεχρι εκεινη την στιγμη το ειχα κοψει. τωρα πια καπνιζω κανονικα μεχρι και ενα πακετο την ημερα ενω βεβαια θηλαζω. και βεβαια εχω τυψεις και βεβαια προσπαθησα να μην το ξεκινησω. η ερωτηση ειναι ποσο κακο κανω στο παιδι μου. ισως καποια μου πει κατι και με κανει να μην καπνιζω. ευχαριστω κοριτσια.

συνεχιζω να θηλαζω και το παιδι ειναι σχεδον 20 μηνων. την προηγουμενη εβδομαδα τον πηγα στην παιδιατρο και μου ειπε οτι δεν πηρε την αναπτυξη που επρεπε να ειχε παρει μεχρι τωρα.ειπε βεβαια οτι θα κανουμε εξετασεις στα δυο για να δουμε που βρισκομαστε.

Θα ήταν καλό να γράψεις όλες τις μετρήσεις.

ολοι μου λενε οτι πρεπει να σταματησω τον θηλασμο γιατι αυτο τον εμποδιζει απο το να φαι. (μαμα, μπαμπας, κτλ)
Υπάρχει και η εκδοχή να είναι πχ αλλεργικό το μωρό σε κάποιες τροφές και γι αυτό προτιμάει να θηλάζει παρά να τρώει. Σε αυτή την περίπτωση, η σίτιση με το ζόρι μπορεί να χειροτερεύσει το πρόβλημα.

ακομα και η γυναικολογος μου ειπε οτι πρεπει σιγα σιγα να σταματησω επειδη δεν προσφερω τιποτα πια στο παιδι.
Δηλαδή το μωρό θηλάζει ενώ δεν υπάρχει γάλα; Και χορταίνει από το τίποτα και αυτό το τίποτα είναι τόσο βαρύ που εμποδίζει το μωρό να φάει κανονικό φαγητό (όπως λένε οι υπόλοιποι) ;

Ή μήπως εννοεί ότι το γάλα σου έγινε νερό, δεν έχει πια πρωτεΐνες, σάκχαρα και λίπη, και άρα δεν μπορεί να θρέψει το μωρό;

Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα τέτοιο περιστατικό, δηλαδή δεν έχει βρεθεί πουθενά γάλα στο οποίο να εξαφανίζονται οι πρωτεΐνες, τα σάκχαρα και τα λίπη.

Καλό θα ήταν να διευκρινίσεις τι εννοεί ο καθένας.

ο μικρος εχει κοψει το κρεας και γενικα για να φαει γινεταιο μαχη.
τι ακριβώς εννοείς; τον ταΐζετε με το ζόρι;

πολλες φορες αντι για γευμα προτιμαει να θηλασει.
αυτό συμβαίνει συχνά όταν η τροφή δεν είναι κατάλληλη για το μωρό (πχ αλλεργίες)

μου εχουν μεταφερει οτι αυτο δεν ειναι σωστο γιατι το παιδι δεν παιρνει ολα αυτα που χρειαζεται για την αναπτυξη του. αληθεια ειναι?
Μετά από κάποιο διάστημα, τα παιδιά χρειάζονται τροφές πλούσες σε σίδηρο και ένα πιο πλούσιο διαιτολόγιο για να αναπτυχθούν σωστά.

Αν όμως το παιδί έχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα, τότε αποφεύγει να καταναλώσει τροφές που εντείνουν αυτό το πρόβλημα. Οπότε καλό θα ήταν (όπως πρότεινε και ο παιδίατρος) να διερευνήσετε τα πιθανά παθολογικά αίτια και να επανεκτιμήσετε την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα παιδί αρνείται να φαέι αρκετές τροφές και προτιμάει να θηλάζει, άρα τρέφεται κυρίως με μητρικό γάλα (το τίποτα που αναφέρει ο γυναικολόγος), το να διακοπεί ο θηλασμός μπορεί να είναι και τραγικό για την ανάπτυξή του και την υγεία του.

σιγουρα ο μικρος δεν ειναι ετοιμος να αποθηλασει. μου λετε τι να κανω με την διατροφη του?
Μέχρι να γίνει η διερεύνηση που προτείνει ο παιδίατρος, είναι καλό να μην κάνεις τίποτα ιδιαίτερο.

και ακομα κατι που φυσικα ειναι και αυτο σημαντικο στον 17ο μηνα ξεκινησα παλι το καπνισμα ενω μεχρι εκεινη την στιγμη το ειχα κοψει. τωρα πια καπνιζω κανονικα μεχρι και ενα πακετο την ημερα ενω βεβαια θηλαζω. και βεβαια εχω τυψεις και βεβαια προσπαθησα να μην το ξεκινησω. η ερωτηση ειναι ποσο κακο κανω στο παιδι μου.
Ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι, όταν καπνίζεις, το μωρό εισπνέει υπολείμματα καπνού από το δέρμα σου, τα μαλλιά σου, τα ρούχα σου. Οι ποσότητες που εισπνέει δεν είναι καθόλου αμελητέες και επηρεάζουν την ανάπτυξη των πνευμόνων του (οι πνεύμονες αναπτύσσονται σημαντικά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής). Αυτή είναι η άμεση βραχυχρόνια επίδραση αλλά υπάρχουν και άλλες μακροχρόνιες επιδράσεις για την υγεία του.

Κακό κάνεις και μάλιστα μεγάλο, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το θηλασμό, έχει σχέση με την έκθεση του παιδιού στον καπνό.

Διαφημίσεις

γεια σας....το γαλα νεοκειτ ειναι πολυ καλο για τα μωρακια που ειναι αλλεργικα εγω το δινω στη μικρη μου απο 30 μερων λογω σοβαρου προβληματοσ καθωσ και την κρεμα νεοκειτ και ομωσ εχει παρει βαροσ παραπανω απο τα παιδακια που επιναν κανονικο η θηλαζαν...οποτε μην φοβασε να το δωσεισ στο μωρο μου....να ξερεισ οτι ειναι γαλα φαρμακο

γεια σας....το γαλα νεοκειτ ειναι πολυ καλο για τα μωρακια που ειναι αλλεργικα εγω το δινω στη μικρη μου απο 30 μερων λογω σοβαρου προβληματοσ καθωσ και την κρεμα νεοκειτ και ομωσ εχει παρει βαροσ παραπανω απο τα παιδακια που επιναν κανονικο η θηλαζαν...οποτε μην φοβασε να το δωσεισ στο μωρο μου....

Δηλαδή προτείνεις το neocate για ένα παιδί 20 μηνών που έχει άφθονο μητρικό γάλα στη διάθεσή του;

να ξερεισ οτι ειναι γαλα φαρμακο

τι εννοείς; ότι το neocate έχει θεραπευτική δράση;

οτι εχει θεραπευτικα δραση ειναι αληθεια,το μωρο μου 20 μερων επαθε νεκρωτικη εντεροκολιτιδα και με το neocate σωθηκαμε,ειναι οτι πιο υποαλλεργικο υπαρχει σε γαλα και πολυ θρεπτικο....απο την αλλη καθε μανουλα εχει το δικαιωμα να θηλαζει το μωρακι τησ...

οτι εχει θεραπευτικα δραση ειναι αληθεια,

το neocate είναι ειδικό γάλα για μωρά με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα

δεν αναφέρει πουθενά στη συσκευασία του θεραπευτική δράση

αν υπήρχε τέτοια, σίγουρα θα τη διατυμπανίζανε

το μωρο μου 20 μερων επαθε νεκρωτικη εντεροκολιτιδα και με το neocate σωθηκαμε,

Χαίρομαι πολύ που το μωράκι σου είναι καλά μετά από αυτή τη σοβαρή περιπέτεια

H νεκρωτική εντεροκολίτιδα θεραπεύεται με σημαντική ιατρική παρέμβαση και όχι με γάλα.

Τα μωρά με νεκρωτική εντεροκολλίτιδα δεν μπορούν να ανεχθούν τα συνήθη γάλατα σε σκόνη γι αυτό τρέφονται με ειδικά γάλατα

ειναι οτι πιο υποαλλεργικο υπαρχει σε γαλα και πολυ θρεπτικο....

περιέχει ελεύθερα αμινοξέα και τα γάλατα ελεύθερων αμινοξέων είναι τα πιο υποαλλεργικά από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο

το συγκεκριμένο γάλα περιέχει περισσότερα λιπαρά γιατί απευθύνεται σε μωρά με ειδικά προβλήματα και χορηγείται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και μόνο με ιατρική παρακολούθηση, δεν είναι κατάλληλο για υγιή μωρά που τρέφονται κανονικά

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...