Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΘΗΛΕΣ.

Recommended Posts

Δυστηχως δεν θηλασα καθολου.Απο την πρωτη στιγμη λοιπον τρωμε με τα μπιμπερο της chicco φυσικη μεθοδος.Μεχρι τωρα τρωγαμε με την θηλη 0+.Εδω και μια εβδομαδα αλλακαμε και πηγαμε στην 2m+ γιατι εβλεπα πως αργουσε πολυ να φαει η κορουλα μου και κουραζοταν.Το θεμα ειναι πως τωρα στις πρωτες γουλιτσες μου ψιλοπνιγεται και μας φευγει και γαλατακι απο τα πλαγια ενω πρωτα δεν εφευγε καθολου.Ποσο καιρο λετε να κανει να συνηθισει να καταπινει περισσοτερη ποσοτητα?Να μη μας φευγη γαλατακι και να μην πνιγομαστε καθολου?Οταν αλλαζεται εσεις νουμερα στις θηλες τι γινεται?Παντως αν επαιρνα θηλες συμφωνα με την ηλικια, θα το ειχα πνιξει το παιδακι μου.Αυτη που λενε οτι ειναι καταλληλη για τον μηνα της τρεχει σαν τρελη.........

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

το πρόβλημα με την chicco το είχα και εγώ. εγώ είχα τα φαρδιά μπουκάλια. Δες λίγο καιρό ακόμα μήπως και συνηθίσει και εάν το δείς το παιδί οτι δεν μπορεί να πιεί σωστά και εφόσον δεν έχεις πολλά μπουκάλια αγορασμένα θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις άλλη εταιρεία όπως avent ή dr browns . εγώ με τα avent είδα μεγάλη διαφορά στο τάισμα. Εμένα πνίγηκε με νερό που του έδωσα με chicco όταν ήταν 8 μηνών σχεδόν. φαντάσου.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

μπορεις να κανεις και το αλλο

αν το μωρο εχει συνηθισει στην κικο, καμμια φορα συμβαινει κι αυτο, συνεχισε με τις πρωτες πιπιλες αλλά δοκιμασε μια να την ανοιξεις λιγο με μια βελονα και να γινει η τρυπα ελαφρως μεγαλυτερη. και καποια στιγμη αργοτερα ξαναδοκιμαζεις με τις καινουργιες

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Το σκεφτηκα αυτο αλλα ειπα μη κανω καμια βλακεια.Τωρα σε μια ερευνα που κανω βλεπω οτι και τα avent πανω κατω ιδια ειναι.Να ρωτησω κατι.Υποτιθετε οτι οταν αναποδογυριζεις το μπουκαλι πρεπει να σταζει και οχι να τρεχει ετσι?

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

κοίτα εάν είναι γεμάτο το μπουκάλι στην αρχή θα τρέχει αρκετά αλλά μετά εάν παρατηρήσεις θα πρέπει να σταματάει η εντονη ροή. Εγώ τις καουτσούκ τις θηλές κατάφερα και τις άνοιξα με καρφίτσα. Εβαζα την καρφίτσα μέσα στην τρύπα και ζέσταινα την άκρη της καρφίτσας οπότε σιγα σιγά άνοιγε η τρύπα αλλά προσοχή μην το πνίξεις το μωρό. Και φυσικά να πετύχεις σε όλες τις θηλές το ίδιο γιατί αλλιώς θα το τρελάνεις το μωρό. Εχω πετάξει άπειρες θηλές για αυτό το λόγο. Είχα γύρω στα 15 μπουκάλια να φανταστείς γιατί δούλευα πρωί απόγευμα κάθε μέρα και δεν προλάβαινα πολλές φορές το μεσημέρι την αποστείρωση. Μετά δοκίμασα ένα την avent και μετά απο κάποιο καιρό τα μάζεψα τα kiko . Ψάξε λίγο και τα tommee νομίζω ότι και αυτά είναι καλά.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Αχ......θα την τρελανω την μπουμπουκα μου μεχρι να καταληξουμε στο σωστο μου φαινεται.

Εάν έδιναν μεταπτυχιακό σε θηλές και μπιμπερό θα το είχα πάρει σίγουρα... θα μπορούσα να γράφω σελίδες τι έχω τραβήξει .. ο μπέμπης μου τώρα είναι 9 μηνών και κάτι και τελικά έχουμε καταλήξει να πίνει ακόμη με Ο+ .. και εγώ τα φαρδιά μπουκάλια της chicco έχω με θηλές με καουτσουκ... τώρα προσπαθώ να του δώσω τις θηλές 2+ και δεν πνίγεται αλλά το πίνει πολύ γρήγορα... οπότε μείνε στις θηλές που έχεις και μην κάνεις πειράματα ακόμη :)

και εγω ειχα το ιδιο προβλημα τρυπουσα πιπιλες πνιγοντουσαν με τις ο+ ιδρωναν με τις 2+ πνιγωντουσαν το γαλα ετρεχε γρηγορα και δεν προλαβαιναν πηρα nuk δεν μπορουσαν να πιουν.τελικα πηρα τις θηλες τις mam το νουμερο 2 πηρα και πλαστικα μπουκαλια αλλα οι θηλες κανουν και στα γυαλινα chicco.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ......

Διαφημίσεις

Το κορυφαιο με τις 2m+ , εχει με μια τρυπα και 2 σταγονες, με μια τρυπα και 3 σταγονες, με δυο τρυπιτσες και μια σχισμη στη μεση, με δυο τρυπες , με τρεις τρυπες......ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣ.Θα το τρελανω το παιδιακι μου......ασε που ειναι και πανακριβες και πεταμε ενα σωρο λεφτα.

Μπα να μεινω στις 0m+ δε γινετε γιατι κουραζετε πολυ και τρωει το μισο γαλα........ουυυφφφ...εσκασα

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Εμείς ξεκινήσαμε με Avent και όταν θέλησα στον 2ο μήνα να αλλάξω τις θηλές για νεογέννητο επειδή κουραζόταν είχαν παντού έλλειψη θηλών και αναγκάστηκα και πήρα 3 μπουκάλια της Chicco. Η μπέμπα πνιγόταν συνεχώς με τις θηλές 0+ medium flow και είχε και παλινδρόμηση οπότε το να τρώει γρήγορα (προσπαθούσε να προλάβει την ροή) ήταν καταστροφικό. Επίσης οι θηλές της Chicco είναι πολύ πιο λεπτές από της Avent και της γλυστρούσαν από το στόμα.

Πήρα μετά από σύσταση της παιδιάτρου τα Dr Browns. Στα Λητώ είχε τα 3 πλαστικά φαρδιά μπουκάλια 18 Ευρώ οπότε δεν είναι και ακριβά. Όλα έχουν θηλές για νεογέννητο στην συσκευασία οπότε αν αποφασίσεις να πάρεις αυτά να πάρεις και εξτρά θηλές. Το καλό μ'αυτά τα μπουκάλια είναι ότι έχουν σύστημα εξαγωγής αέρα από την θηλή ο οποίος επιστρέφει στο μπουκάλι και διασφαλίζει συνεχή ροή χωρίς να ανοιγοκλείνεις το πώμα του μπιμπερό όταν μπλοκάρει. Το κακό είναι τα πολλά εξαρτήματα και η φασαρία να τα πλύνεις και να τα αποστειρώσεις αλλά αξίζει τον κόπο. Βοηθούν και στο ρέψιμο, στους κολικούς και τις αναγωγές.

Εμείς ξεκινήσαμε με Avent και όταν θέλησα στον 2ο μήνα να αλλάξω τις θηλές για νεογέννητο επειδή κουραζόταν είχαν παντού έλλειψη θηλών και αναγκάστηκα και πήρα 3 μπουκάλια της Chicco. Η μπέμπα πνιγόταν συνεχώς με τις θηλές 0+ medium flow και είχε και παλινδρόμηση οπότε το να τρώει γρήγορα (προσπαθούσε να προλάβει την ροή) ήταν καταστροφικό. Επίσης οι θηλές της Chicco είναι πολύ πιο λεπτές από της Avent και της γλυστρούσαν από το στόμα.

Πήρα μετά από σύσταση της παιδιάτρου τα Dr Browns. Στα Λητώ είχε τα 3 πλαστικά φαρδιά μπουκάλια 18 Ευρώ οπότε δεν είναι και ακριβά. Όλα έχουν θηλές για νεογέννητο στην συσκευασία οπότε αν αποφασίσεις να πάρεις αυτά να πάρεις και εξτρά θηλές. Το καλό μ'αυτά τα μπουκάλια είναι ότι έχουν σύστημα εξαγωγής αέρα από την θηλή ο οποίος επιστρέφει στο μπουκάλι και διασφαλίζει συνεχή ροή χωρίς να ανοιγοκλείνεις το πώμα του μπιμπερό όταν μπλοκάρει. Το κακό είναι τα πολλά εξαρτήματα και η φασαρία να τα πλύνεις και να τα αποστειρώσεις αλλά αξίζει τον κόπο. Βοηθούν και στο ρέψιμο, στους κολικούς και τις αναγωγές.

Τα δοκιμασαμε κι αυτα.Δεν τα θελει με τιποτα.Αν δεις τι συλλογη εχω απο μπιμπερο, θα τρελαθεις......

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Κατάλαβα..Οι θηλές που ανάλογα την θέση στο στόμα του μωρού αλλάζουν ροή; Αυτές που αν τις στρίψεις τρέχει πιο γρήγορα πιο αργά κτλ. Τις έχεις δοκιμάσει; Τρέχουν υπερβολικά;

Πάντως για την αρχική σου ερώτηση: Η δικιά μου ήταν λαίμαργη και κράτησα τις θηλές για νεογέννητο της Avent μέχρι τον 2ο μήνα. Μετά της αλλάξαμε γάλα και το υποαλλεργικό γάλα που έπινε ήταν λίγο πιο πηχτό ειδικά προς το τέλος κι έτσι κουραζόταν και το άφηνε. Τότε είπα καλύτερα να της τρέχουν από το στόμα παρά να το αφήνει και έμεινα στις θηλές με πιο μεγάλη ροή (της Dr. Browns πλέον). Της πήρε περίπου 2-3 βδομάδες αλλά ακόμα και τώρα κάτι της τρέχει προς το τέλος που έχει χορτάσει την πείνα της και μειώνει τον ρυθμό που ρουφάει.

Κατάλαβα..Οι θηλές που ανάλογα την θέση στο στόμα του μωρού αλλάζουν ροή; Αυτές που αν τις στρίψεις τρέχει πιο γρήγορα πιο αργά κτλ. Τις έχεις δοκιμάσει; Τρέχουν υπερβολικά;

Πάντως για την αρχική σου ερώτηση: Η δικιά μου ήταν λαίμαργη και κράτησα τις θηλές για νεογέννητο της Avent μέχρι τον 2ο μήνα. Μετά της αλλάξαμε γάλα και το υποαλλεργικό γάλα που έπινε ήταν λίγο πιο πηχτό ειδικά προς το τέλος κι έτσι κουραζόταν και το άφηνε. Τότε είπα καλύτερα να της τρέχουν από το στόμα παρά να το αφήνει και έμεινα στις θηλές με πιο μεγάλη ροή (της Dr. Browns πλέον). Της πήρε περίπου 2-3 βδομάδες αλλά ακόμα και τώρα κάτι της τρέχει προς το τέλος που έχει χορτάσει την πείνα της και μειώνει τον ρυθμό που ρουφάει.

Το μονο που με προβληματιζει ειναι πως δεν καταλαβαινω ποσο της εχει φυγει καθε φορα, γιατι σ'αυτες τις ηλικιες παιζουμε με τα γραμμαρια και 30 γραμμαρια για παραδειγμα ειναι για μας σημαντικα.Την βλεπω παντως να τρωει λιγακι καλυτερα τις τελευταιες δυο μερες.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

Το μονο που με προβληματιζει ειναι πως δεν καταλαβαινω ποσο της εχει φυγει καθε φορα, γιατι σ'αυτες τις ηλικιες παιζουμε με τα γραμμαρια και 30 γραμμαρια για παραδειγμα ειναι για μας σημαντικα.Την βλεπω παντως να τρωει λιγακι καλυτερα τις τελευταιες δυο μερες.

Το ξέρω, η κόρη μου είναι 2 βδομάδες μικρότερη από την δικία σου! Να σου ζήσει! Μίλα στον παιδίατρο να δεις τι θα σου πει. Ίσως σου αυξήσει το γάλα για να πίνει το παιδί όσο θέλει.

• 2 months later...

Πάντα το παιδάκι όταν αλλάζει θηλή σε μεγαλύτερη ροή έχει πρόβλημα ότι του φεύγει το γάλα από το στόμα. Συνήθως συνηθίζουν μέσα στις πρώτες 10 μέρες. Εμάς τα κλασσικά μακρόστενα μπιμπερό της chicco μας πέδεψαν διότι έπαιρνες της θηλή για νεογέννητο 0+ αλλά η επόμενη θηλή ήταν η 4+. Το κακό στη δική μας περίπτωση ήταν ότι το παιδί είχε ΓΟΠ και του έδινα αντιαναγωγικό γάλα από την πρώτη βδομάδα με αποτέλεσμα επειδή ήταν πολύ πηχτό να μην περνάει από τη θηλή με την μία τρύπα της chicco και η επόμενη θηλή ήταν με τις 3 τρύπες 4+. Εκεί να δεις τι γινόταν. Δέκα ημερών παιδάκι να του φεύγουν τα γάλατα και να πνίγεται με τη μεγάλη ροή. Τελικά με υπομονή και επιμονή φοβερή το ξεπεράσαμε και μετά από καμμιά 10ριά μέρες έπινε κανονικά. Τελικά και τα μπουκάλια είναι μεγάλος μπελάς. Εγώ την chicco δεν θέλω να την ακούω καθόλου. Μπορεί να είναι πολύ καλοί σε εξυπηρέτηση, αλλά σε ότι αφορά μπιμπερό είναι πολύ πίσω από άλλες εταιρείες και δεν σκοπευω να αγοράσω προιόντα δικά της.

Σκέφτομαι στο επόμενο μωρό που έρχεται σε λίγους μήνες να πάρω τα Mr Browns που διάβασα εδώ μέσα πολύ καλά λόγια από αρκετές κοπέλες.

Το κάθε μωρό έχει τα χούγια του. Άλλο βολεύεται με θηλές της μιας εταιρείας κι άλλο της άλλης. Ο δικός μου που γενικά είναι πολύ καλόβολος (τον θηλάζω αλλά τον ταΐζω και με μπιμπερό) δε θέλει καθόλου μα καθόλου τα Chicco, αλλά τρώει μια χαρά με τα Avent και τα NUK. Τα Dr Browns δεν τα έχουμε δοκιμάσει.

Πάντως εμένα περισσότερο μου αρέσουν τα Avent. Τα NUK με παιδεύουν στην αποστείρωση και τη συναρμολόγηση.

Εμείς δοκιμάσαμε dr browns, avent, chicco & nuk. Τα μόνα που βολεύτηκε είναι τις Nuk- και τα στενά στην αρχή και τα πιό φαρδιά τώρα. Της dr browns είναι όντως μπελαλίδικα στη συναρμολόγηση, ενώ με της avent δε μπόρεσε να πιεί καθόλου λόγω της θηλής (δε μπορούσε να το βάλει καθόλου στο στόμα του- τζάμπα τα λεφτά- και ήταν και τα πιό ακριβά!!) και της chicco χυνόταν συνέχεια από το πλάι!! Επίσης μας βολεύουν οι θηλές καουτσούκ αντί της σιλικόνης!

σίγουρα δεν θα έκανα ξανα το λαθος να παρω chicco εχουμε αλλαξει πολλες θηλές για νεογεννητο,το 1-2-3,με μετρια ροή κ.α. μεχρι να δουμε ότι μπορει να πιει με το 1-2-3 αφου για μερες ετρεχαν τα γαλατα απο το στοματακι του,στον μικρο εβαλα απο την αρχη nuk και σώθηκα!! και πιπιλες απο την ωρα που γεννηθηκαν έπιαναν μονο την nuk. Μr BROWN πήρα στους κολικους και μας βοηθησαν,βεβαια στην συναρμολόγηση είναι μπελαλιδικο.

YiMXp3.png

εμενα παλι βολευτηκε απο την αρχη και δεχτηκε μονο τα κικο τα φαρδια με θηλη σιλικονης. τα κικο τα λεπτα δεν τα πολυηθελε. απο 3 μηνων του εβαλα και τις θηλες με ρυθμιζομενη ροη και ακομα απο αυτα πινει. ποτε δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. δοκιμασα και νουκ αλλα δεν το θελησε με τιποτα.

• 3 εβδομάδες μετά...

λεω το απογευμα να αγορασω καποια πραγματακια. εχω κολησει μετα μπιμπερο. σιγουρα θα παρω ενα της chicco το στραβο για νεογγενητο.. και μετα θα παρω ενα πιο μικρο. εχω απορια ομως.. ειδα ενα της avent και μαρεσε. δε λεει ομως αν ειναι πλαστικο η γυαλινο. το ειδα σε σαιτ απο ενα μαγαζι. μηπως εχει μονο πλαστικα η avent?

2η ερωτηση? εχω μπερδευτει με το θεμα αυτο? τι ειναι τελικα το πιο καλο γιανεογεννητο? θηλα καουτσουκ η σιλικονης??? στα αλλα μου η αληθεια ειχα και τα 2..

1-2-3MPOMPIRES!!!

• 1 month later...

Mετά από 1 περίπου χρόνο έχω πάλι την εξής απορία στο δεύτερο μωράκι μου αυτή τη φορά. Και αυτό πίνει Frisolac Comfort με την πιπίλα της Chicco ελεγχόμενης ροής καουτσούκ στο 3. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές κάνει κανά μισάωρο να το πιει και φαίνεται να κουράζεται. Έχει δοκιμάσει καμία την πιπίλα της Nuk το νούμερο large για τα μεγάλα μπιμπερό που λέει ότι είναι για παχύρρευστη τροφή; Έχει πιο γρήγορη ροή από της Chicco που χρησιμοποιώ τώρα; Αλήθεια ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζεται πιο γρήγορη ροή;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 5 months later...

Επανερχομαι τωρα που μεγαλωσαμε και ρωτω το εξης.

Τι μπιμπερο χρησιμοποιειτε βρε κοριτσια? Η κορη μου ειναι 14 μηνων.Πινει γαλα απο την πρωτη στιγμη με το μπιμπερ της chicco.To θεμα ειναι οτι η ετερεια βγαζει μπιμπερο και θηλες μεχρι +4.Μεχρι τωρα ειμασταν καλα γιατι η μικρη ηταν γενικα αναγουλιαρα και επινε αργα οποτε μας καλυπτε αυτη η θηλη.Τωρα πια ομως ειναι ολοκληρο παιδακι και δεν γινεται να κανουμε μιση ωρα να πιουμε γαλα.Κουραζεται το παιδι.Εψαξα και σε αλλες ετεριες ομως οι περισοτερες εχουν μεχρι +4 αντε +6 και μετα ποτηρακια εκπαιδευτικα.Υπαρχει καποιο προϊον που γνωριζετε ?

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...