Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρέμω κ μονο στην ιδέα!

BLUBLU
 Share

Recommended Posts

Λοιπον το προβλημα μου είναι με την μια μου την κόρη. Για να κοιμηθει θέλει κούνημα στο καρότσι. Ομως οταν την βάζουμε για τον βραδινό ύπνο, την αφηνουμε ένα 2ωρο εκει, λόγω του οτι δεν έχει κοιμηθει βαρια κ κάθε 10λεπτο θέλει να την κουνάμε. Μετα ξυπνάει μια φορά τρώει κ κοιμάται. Το θεμα μου είναι οτι χθές έπεσε απο το καροτσι!!!!! Ημουν στο διπλανο δωμάτιο κ διάβαζα, ξαφνικά ακουω έναν δυνατο θόρυβο κ κλαμματα τρέχω κ βλέπω άδειο το καροτσι κ το μωρο στο πλακακι με το κεφάλι κάτω κ τα ποδια πάνω....φανταστείτε πως ένιωσα. Μετα απο κανα 10 λεπτο επανηλθε, ευτυχως δεν ειχε ουτε γρατσουνια...ειχε άγιο το μικρο μου. Αυτο μας συνέβη αλλη μια φορά, αλλα εφυγε σιγα σιγά κ δεν έκλαψε καθολου. Θα μου πειτε γιατι δεν την δένω. Δεν την δένω γιατι βάζω παπλωματάκι απο κατω για να είναι μαλακα, με αποτελεσμα να μην φτάνουν τα λουράκια. Τι να κάνω???Ειμαι σε απογνωση! Φοβαμαι μην ξανασυμβει. Δεν ξέρω πως να την κοψουμε αυτην την συνηθεια.

Οποια βοηθεια θα ηταν πολυτιμη!!!

Συγγνωμη για το μεγάλο ποστ!

Διαφημίσεις

Γεια σου BLUBLU, θα σου συνιστούσα να μη ξαναφήσεις από τα μάτια σου τη μικρούλα, γιατί αφού συνέβη μια η δυο φορές θα ξανασυμβεί πολλές. Όταν τα παιδιά καταλάβουν τις δυνάμεις τους και δουν ότι μία προσπάθειά τους είχε αποτέλεσμα θα το επαναλάβουν σίγουρα. Βρες κάποιο τρόπο να κοιμάται που να τη βλέπεις όση ώρα κάνει να την πάρει ο ύπνος.

1457745k8p286od3g.gif

Καλή μου εφόσον τίθεται θέμα ασφάλειας, αν δεν μπορεί το μωρό να κοιμηθεί αλλού, θα έλεγα να θυσιάσεις την άνεση (παπλωματάκι) για την ασφάλεια :). Επίσης, είναι σίγουρο ότι με κάποιο τρόπο δεν μακραίνουν τα λουριά; Κι εγώ είχα την απορία και τελικά ανακάλυψα ότι γίνεται. Μην την αφήνεις όμως να πέφτει, καλό είναι να βρεθεί κάποια λύση.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Αυτή η διαδικασία πάντως φαντάζομαι θα είναι κουραστική για ΄σενα και για το παιδί γιατί δεν έχει έναν συνεχόμενο ύπνο.

Αν την πάρεις αγκαλίτσα,την κουνάς,της λες νανουρίσματα,δεν ¨πιάνει";Όταν πάντως αποφασίσεις να αλλάξεις τεχνική για να κοιμάται να ξέρεις ότι θα πάρει ίσως κάποιες μέρες μέχρι να συνηθίσει η μικρή,οπότε μην απογοητευτείς....

Την άλλη σου τη κορούλα πώς την κοιμίζεις;;

Ρώτησε και τον παιδίατρο σας,δεν μπορεί,κάτι θα έχει να προτείνει...

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

Διαφημίσεις

Την έχουμε παντα μαζι, οταν κοιμάται την μεταφερουμε σε οποιο δωμάτιο ειμαστε. Χθες έκατσα στο διπλανο δωμάτιο να διαβασω με ανοιχτη πορτα. Λεω αμα ξυπνησει θα την ακουσω αμέσως. Ειμαι σιγουρη οτι θα ξαναγίνει, αν συνεχισει να κοιμάται εκει. Θελω να το αλλαξω, αλλα δεν κοιμάται πουθενα κ με κανενα τροπο. Η αλλη μου κοιμαται μονη της στο κρεβατάκι της. Το μωράκι μου που θελει καροτσι, δεν παιρνει κ πιπιλα για να της δινω αμα κλαιει στα ενδιάμεσα. Ειναι 11 μηνων μπορω να την βάλω σε λίκνο? Το λίκνο κουνιεται? Στο ριλαξ δεν βολευεται δυστυχως. Ο παιδιατρος λεει πως σιγα σιγα θα αλλαξει συνηθειες...το πως δεν το ξέρει. Εχετε καμια πρακτικη συμβουλη...

To λίκνο κουνιέται ή το αφήνεις σταθερό αλλά είναι για νεογέννητα, δεν κάνει για τόσο μεγάλο μωρό, δεν θα χωράει μέσα.

Βγάλε το παπλωματάκι και δέσε τα λουριά. Βάλε αν θες κατι πιο λεπτό πχ. σεντονακι/σελτεδάκι ώστε να κουμπώνουν ή τίποτα στην τελική.Σε λίγες μέρες θα έχει συνηθίσει. Δεν βλεπω άλλη λύση, από το να πέφτει συνέχεια είναι προτιμότερο.

Ειχα κι εγω το ιδιο θεμα με το καροτσι, μπορουσα να τη κοιμισω μονο εκει( ευτυχως δεν ειχαμε πτωση). Ξαφνικα με το που τη ξαπλωνα για υπνο σηκωνοταν γκρινιαζε κλπ. αποφάσισα και την εβαζα σε ολους τους υπνους της στο κρεβατι της με το ζορι... τη βουταγα... τη γυριζα στο πλαι και αρχισα να κουναω... καποια στιγμη το συνήθισε, στην αρχη ειχαμε δραματα. Το κουνημα εγινε χαιδεμα στη πλατη και ολα καλα. Δοκιμασε το θα σου παρει λιγο καιρο αλλα θα συνηθισει...

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

Ειχα κι εγω το ιδιο θεμα με το καροτσι, μπορουσα να τη κοιμισω μονο εκει( ευτυχως δεν ειχαμε πτωση). Ξαφνικα με το που τη ξαπλωνα για υπνο σηκωνοταν γκρινιαζε κλπ. αποφάσισα και την εβαζα σε ολους τους υπνους της στο κρεβατι της με το ζορι... τη βουταγα... τη γυριζα στο πλαι και αρχισα να κουναω... καποια στιγμη το συνήθισε, στην αρχη ειχαμε δραματα. Το κουνημα εγινε χαιδεμα στη πλατη και ολα καλα. Δοκιμασε το θα σου παρει λιγο καιρο αλλα θα συνηθισει...

και εγω αυτο ακριβως εκανα αλλα στους 17μηνες!της ειπα οτι παει χαλασε το νανι (καροτσι)το εκλεισα και το αφησα σε μια γωνια και με λιγη υπομονη καταφεραμε και κοιμαται μονη της και που και που ζηταει να της κουνας ελαφρως τον ποπο....σκατουλια:P:p:p

Λοιπον το προβλημα μου είναι με την μια μου την κόρη. Για να κοιμηθει θέλει κούνημα στο καρότσι. Ομως οταν την βάζουμε για τον βραδινό ύπνο, την αφηνουμε ένα 2ωρο εκει, λόγω του οτι δεν έχει κοιμηθει βαρια κ κάθε 10λεπτο θέλει να την κουνάμε. Μετα ξυπνάει μια φορά τρώει κ κοιμάται. Το θεμα μου είναι οτι χθές έπεσε απο το καροτσι!!!!! Ημουν στο διπλανο δωμάτιο κ διάβαζα, ξαφνικά ακουω έναν δυνατο θόρυβο κ κλαμματα τρέχω κ βλέπω άδειο το καροτσι κ το μωρο στο πλακακι με το κεφάλι κάτω κ τα ποδια πάνω....φανταστείτε πως ένιωσα. Μετα απο κανα 10 λεπτο επανηλθε, ευτυχως δεν ειχε ουτε γρατσουνια...ειχε άγιο το μικρο μου. Αυτο μας συνέβη αλλη μια φορά, αλλα εφυγε σιγα σιγά κ δεν έκλαψε καθολου. Θα μου πειτε γιατι δεν την δένω. Δεν την δένω γιατι βάζω παπλωματάκι απο κατω για να είναι μαλακα, με αποτελεσμα να μην φτάνουν τα λουράκια. Τι να κάνω???Ειμαι σε απογνωση! Φοβαμαι μην ξανασυμβει. Δεν ξέρω πως να την κοψουμε αυτην την συνηθεια.

Οποια βοηθεια θα ηταν πολυτιμη!!!

Συγγνωμη για το μεγάλο ποστ!

Για το πως κοβεται το καροτσι καθε προσφορα δεκτη (τους 8 τελευταιους μηνες εκει κοιμαται ο μικρος) αλλα το δεσιμο δεσιμο! Τωρα αν θελεις και παπλωματακι ανοιξε τρυπες εκει που περνανε οι ιμαντες του καροτσιου..

wQjhp2.png f6fAp2.png

Δοκιμάσατε να τα κοιμίζετε στο κρεβάτι σας, ξαπλωένες, κολλημένα πάνω σας στο πλάι και να τα λικνίζετε ελαφρά με το σώμα σας; Από το να ταλαιπωρήστε με τα καρότσια καλύτερα στο κρεβάτι σας και μετά αερομεταφορά.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Δοκιμάσατε να τα κοιμίζετε στο κρεβάτι σας, ξαπλωένες, κολλημένα πάνω σας στο πλάι και να τα λικνίζετε ελαφρά με το σώμα σας; Από το να ταλαιπωρήστε με τα καρότσια καλύτερα στο κρεβάτι σας και μετά αερομεταφορά.

Οταν υπαρχουν περισσοτερο απο ενα παιδια δεν μπορεις παρα να αφιερωσεις τον ιδιο χρονο σε ολα. Τους βαζω την ιδια ωρα για υπνο και δεν μπορω να ξαπλωσω με τον μικρο γιατι ουρλιαζει και ο μεγαλος ο οποιος εινι ησυχος οταν ξερει οτι ο μικρος ειναι στο καροτσι του.

wQjhp2.png f6fAp2.png

Για το πως κοβεται το καροτσι καθε προσφορα δεκτη (τους 8 τελευταιους μηνες εκει κοιμαται ο μικρος) αλλα το δεσιμο δεσιμο! Τωρα αν θελεις και παπλωματακι ανοιξε τρυπες εκει που περνανε οι ιμαντες του καροτσιου..

κλειστο και πες του οτι χαλασε δεν ανοιγει θα το φτιαξει καποιος που δεν ειναι σπιτι σας και δεν θα τον δει αμεσα,πες πες πες σε εμας επιασε και το εχω τωρα κλειστο μεσα στην κρεββατοκαμαρα και καθε φορα που το βλεπει λεει νανι παει..

Διαφημίσεις

κλειστο και πες του οτι χαλασε δεν ανοιγει θα το φτιαξει καποιος που δεν ειναι σπιτι σας και δεν θα τον δει αμεσα,πες πες πες σε εμας επιασε και το εχω τωρα κλειστο μεσα στην κρεββατοκαμαρα και καθε φορα που το βλεπει λεει νανι παει..

Εμεις το χρησιμοποιουμε ακομη οταν βγαινουμε εξω και επισης η μαμα μου που τον κραταει την ημερα δεν μπορει να φτιαξει το καγγελο στην κουνια (αυτο ειχε πραγματικα χαλασει)... Επισης εχει μια φοβια στο κρεβατι και το παρκοκρεβατο γιατι νιωθει απροστατευτος στις επιθεσεις του μεγαλου..

wQjhp2.png f6fAp2.png

Στο κρεβατι της για ύπνο απο την αρχη....ουρλιάζει. Την έχω ξαπλώσει στο δικό μας, αφου την νανουρισα ελαφρά αλλα στο 10λεπτο ξυπνάει σαν να έχει κοιμηθει 10 ώρες (αλλο κ τουτο) κ μετα παιζει.

Μάλλον θα ανοιξω τρυπες στο πάπλωμα κ ελπιζω στο χρόνο πάνω να μπορουμε να συνεννοηθουμε έστω κ λίγο. Δεν ξέρω, λέω μηπως μεγαλώνοντας να μας λεει τι θέλει για να την βοηθησω όσο μπορω.

Σημερα που την έβαλα για υπνο, την αφησα στο καροτσι για 10 λεπτα αφου κοιμηθηκε κ την ξαπλωσα στο κρεβατάκι της, στο 40 λεπτο γκρινιαζε κ ηθελε κουνημα. Την κουνησαμε κ κοιμηθηκε αμέσως. Βεβαια τώρα έχει ξυπνησει κ παίζει, σε λίγο τάισμα κ ύπνο. Ειλικρινα,δεν ξερω αν κανουμε κάτι λάθος εμεις, με την έννοια ότι έχουμε 2 παιδια διαφορετικής ηλικιας κ όμως έχουν τελειως διαφορετικές συνηθειες, κάτι που κ ο γιατρος αλλα κ εγω τις αποδίδω στους σιχαμένους κολικους, που σε μας κράτησαν 5 φρικτους μήνες.

Και η δική μου κοιμάται στο καρότσι (ειδικά τη μέρα) αλλά και το βράδυ, και μετά τη μεταφέρω στην κούνια της. Έχω δύο καρότσια. Ένα chicco που μένει πάντα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου κι άλλο ένα μάρκας μ'έκαψες που το έχω για το σπίτι. Ε αυτό το φτηνιάρικο με έχει σώσει. Δεν έχει πέσει ποτέ γιατί στο μπροστινό μέρος είναι ημικυκλικό και έχει ένα πλαστικό ανάμεσα στα πόδια. Δεν έχω βάλει ποτέ τα ζωνάκια, αλλά είναι αδύνατον να πέσει όσο κι αν στρίβει το σώμα της γιατί τα πόδια βρίσκονται χωρισμένα το ένα από εδώ και το άλλο από εκεί. To καρότσι αυτό το είχα πάρει από τα jumbo, γύρω στα 50 ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αξίζει νομίζω... Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες ρώτα με ελεύθερα.;)

Δεν ξέρω τι καρότσι έχεις αλλά υπάρχουν αυτοί οι ποδόσακοι με εγκοπές για να περνούν τα λουριά, για να μην κόψεις το πάπλωμα:

http://www.amazon.de/gp/search/ref=sr_nr_i_0?rh=k%3Afu%C3%9Fsack%2Ci%3Ababy&keywords=fu%C3%9Fsack&ie=UTF8&qid=1295674360

εγώ έχω πάρει τέτοιο, όχι για τον ύπνο δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αλλά για έξω. Υπάρχουν από πολύ ζεστούς εώς πιο λεπτούς, καλοκαιρινούς. Εγώ πήρα έναν καλοκαιρινό γιατί εδώ Ελλάδα.....δεν μένουμε και στα χιόνια όπως οι βόριοι Ευρωπαίοι.... Αυτόν

http://www.amazon.de/gp/product/B003DA5OPA/ref=oss_product

Κι ο καλοκαιρινός είναι ζεστούτσικος γιατί έχει επένδυση, αυτό το συνθετικό υλικό που έχουν τα παπλώματα. Το μπροστά μέρος το αφαιρείς τελείως έχει φερμουάρ και αφήνεις μόνο αυτό το πίσω της πλάτης για να είναι πιο μαλακά (το κάνω κι εγώ στις βόλτες για να είναι πιο μαλακά απ' ό,τι είναι σκέτο το καρότσι).