Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παίζει ρόλο το εργαστήριο?

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

είμαι έγκυος στην 12 εβδομάδα, είμαι 31 χρονών, και την προηγούμενη εβδομάδα

έκανα την αυχενική διαφάνεια και το Papp-A. Tα τελικά αποτελέσματα βγήκαν 1:1294, που ο μικροβιολόγος και ο γιατρός μου είπανε ότι είναι πολύ ικανοποιητικά.

Ο γιατρός μου όμως μου σύστησε να ξανακάνω το Papp-A σε εργαστήριο που συνεργάζεται,

για πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Το εργαστήριο αυτό μου το είχε συστήσει από την αρχή, αλλά επειδή είναι μακρυά από το σπίτι μου,

προτίμησα να το κάνω σε άλλο εργαστήριο κοντά στο σπίτι μου.

Για το τεστ αυτό πλήρωσα 50 ευρώ, ενώ αν το ξανακάνω στον δικό του στοιχίζει 100 ευρώ (το σκέφτομαι κι αυτό).

Τί να κάνω βρε κορίτσια? Δεν ξέρω, έχω αγχωθεί, απλά σκέφτομαι

μήπως μου το λέει επειδή απο το εργαστήριο που συνεργάζεται σίγουρα παίρνει και ποσοστά. Δεν μου είπε ότι δεν είναι καλό το αποτέλεσμα, τότε

σίγουρα θα το ξαναέκανα σε 10 μικροβιολογικά.

Αλλά αυτό το "ξανακάντο γιατί εκεί ξέρω τα μηχανήματα" που μου είπε, μου ακούστηκε λίγο άκυρο.

Ποια είναι η γνώμη σας?

Διαφημίσεις

Το εργαστήριο που έκανες το papp-A είναι εξειδικευμένο εργαστήριο προγεννητικού ελέγχου? Ή είναι απλά ενα μικροβιολογικό εργαστήριο που κάνουν όλες τις εξετάσεις?

Θα σου πω γιατί.

Στην πρωτη μου εγκυμοσύνη πηγα κι εγώ σε ενα -μεγαλο μεν- γενικό μικροβιολογικό εργαστήριο, εκει που εκανα όλες τις εξετασεις αιματος της εγκυμοσύνης. Με εξετασε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης/γιατρός-ακτινολόγος. Το ποσοστό που μου έβγαλε ήταν 1/750, με ΦΤ 1/400. Ο ίδιος το θεωρησε πολύ καλό.

Παω στον πρωτο γυναικολόγο (εκεινο το διαστημα με παρακολουθούσαν 2 γυναικολόγοι, δεν είχα αποφασίσει σε ποιον θα κατέληγα), το βλεπει και μου λεει "αν μείνουμε σε αυτό το ποσοστό, θα κάνουμε οπωσδήποτε ληψη τροφοβλάστη". Να πας στο "ταδε" κέντρο, που είναι εξειδικευμένο γι' αυτές τις εξετασεις. Σκεφτομαι "θελει να με στείλει στον δικό του, χμμμμ..."

Πάω και στον δεύτερο γυναικολόγο και μου λέει τα ίδια. Περιέργως μου σύστησε να παω στο ίδιο κέντρο. Το πήρα απόφαση λοιπόν και πήγα. Μου έκαναν πολύ περισσότερες μετρήσεις και τελικά πήρα πολύ καλύτερο ποσοστό: 1/5000 ! Οποτε και δεν υπήρχε θεμα περαιτέρω εξετάσεων.

Με λίγα λόγια ναι, εχει διαφορά πού θα κάνεις την εξεταση. Και επιπλέον δεν είναι όλα τα εργαστήρια ειδικευμένα για τέτοιου είδους εξετάσεις, υπάρχει μια λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς που μπορούν να κάνουν papp-A και β-επιπέδου, θα τη βρω και θα στην παραθέσω.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ο γιατρός μου όμως μου σύστησε να ξανακάνω το Papp-A σε εργαστήριο που συνεργάζεται,

καταρχήν κανένα, μα κανένα εργαστήριο δεν μπορει να δώσει σίγουρο αποτέλεσμα. Η εξέταση δίνει την πιθανότητα να συμβεί κάτι και δεν είναι διαγνωστική δεν σου λέει αν κάτι θα συμβεί σίγουρα. Δηλαδή ακόμα και πιθανότητα 1:1.000.000 μας λέει ότι είναι πιθανό να συμβεί κάτι.

Από όσο ξέρω το Papp-A γίνεται την ίδια μέρα με την αυχενική διαφάνεια, ούτε πιο πριν ούτε πιο μετά. Εσύ έκανες αυχενική διαφάνεια και δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. Γιατί δεν σε ενημέρωσε πιο πριν για το εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται ώστε να μην πληρώνεις 2 φορές την ίδια εξέταση; Αν δεν την έκανες σε εξειδικευμένο εργαστήριο κάνε την εξέταση και αλλού για να ξεαγχωθείς

Γνώμη μου είναι ότι την εξέταση έπρεπε να την κάνεις εκεί που σου είπε ο γιατρός σου, δεδομένου ότι Papp-A και αυχενική διαφάνεια γίνονται μαζί και γίνονται απο εξειδικευμένο υπερυχογραφολόγο!!!

50Ε μου φαίνονται πολύ λίγα για Papp-A και αυχενική διαφάνεια, εγώ είχα πληρώσει πριν 2 χρόνια 100Ε

tMGVp2.png bg1132613.jpg

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι η κοπέλα είπε ότι έδωσε 50 ευρώ μόνο για το papp-A και δεν είναι λίγα. Για αυτή την αιματολογική εξέταση εγώ έδωσα 30 ευρώ σε ειδικό εργαστήριο που συνεργάζεται ο εξειδικευμένος γυναικολόγος που μου έκανε τον υπέρηχο.

Γνώμη μου είναι ότι την εξέταση έπρεπε να την κάνεις εκεί που σου είπε ο γιατρός σου, δεδομένου ότι Papp-A και αυχενική διαφάνεια γίνονται μαζί και γίνονται απο εξειδικευμένο υπερυχογραφολόγο!!!

50Ε μου φαίνονται πολύ λίγα για Papp-A και αυχενική διαφάνεια, εγώ είχα πληρώσει πριν 2 χρόνια 100Ε

Κορίτσια , το θέμα του ποσού είναι σχετικο. Αλλά έπρεπε να γίνουν την ίδια μερα. εγω έκανα αυχενική κ papp a , στο Αλεξάνδρας και η χρέωση ειναι 73 ευρω.

Και μιλάω για τον Οκτώβριο

Καλές εγκυμοσύνες , να έχετε

2b590bac1c.png

Καλημέρα σας,

είμαι έγκυος στην 12 εβδομάδα, είμαι 31 χρονών, και την προηγούμενη εβδομάδα

έκανα την αυχενική διαφάνεια και το Papp-A. Tα τελικά αποτελέσματα βγήκαν 1:1294, που ο μικροβιολόγος και ο γιατρός μου είπανε ότι είναι πολύ ικανοποιητικά.

Το εργαστήριο αυτό μου το είχε συστήσει από την αρχή, αλλά επειδή είναι μακρυά από το σπίτι μου,

προτίμησα να το κάνω σε άλλο εργαστήριο κοντά στο σπίτι μου.

Για το τεστ αυτό πλήρωσα 50 ευρώ, ενώ αν το ξανακάνω στον δικό του στοιχίζει 100 ευρώ (το σκέφτομαι κι αυτό).

Τί να κάνω βρε κορίτσια? Δεν ξέρω, έχω αγχωθεί, απλά σκέφτομαι

μήπως μου το λέει επειδή απο το εργαστήριο που συνεργάζεται σίγουρα παίρνει και ποσοστά. Δεν μου είπε ότι δεν είναι καλό το αποτέλεσμα, τότε

σίγουρα θα το ξαναέκανα σε 10 μικροβιολογικά.

Αλλά αυτό το "ξανακάντο γιατί εκεί ξέρω τα μηχανήματα" που μου είπε, μου ακούστηκε λίγο άκυρο.

Ποια είναι η γνώμη σας?

Γιατί δεν ρωτάς απλά το γιατρό σου για ποιό λόγο σε στέλνει να την ξανακάνεις αφού απ' ότι λέει οι τιμές σου είναι οκ..?

6Br6p3.png

''Life is what happens to you when you 're busy making other plans''

πιστευω πως υπαρχουν 2 περιπτωσεις.

1. πως συνεργαζεται με συγκεκριμενο κεντρο, απο ολες τις αποψεις (ο νοων νοειτω)

2. εχουν δει πολλα τα ματια του κ εμπιστευεται μονο αυτους που συνεργαζεται για ν αμη του ζητησει κανεις τα ρεστα μετα.

εγω παντως για τις απλες αιματολογικες του καθε μηνα, ειχα εμπειρια διαφορας στα αποτελεσματα εξετασεων. πχ μια φορα πηγα σε νοσοκομειο να τις κανω για να μη πληρωσω τα καθιερωμενα που εδινα καθε φορα στο συγκεκριμενο ερργαστηριο να τα γλυτωσω, περιττο να σας πω πως ενω ειχα αιματοκριτη καθε μηνα 33 -34 σε αυτες τις εξετασεις μου εδειξε 39 και χαιρομουνα γιατι ολοι με βριζανε που δεν ετρωγα κρεας. στις επομενες εξετασεις παλι που τις εκανα στο συνηθισμενο εργαστηριο, ξαναγυρισαμε παλι στο 34.

τωρα τι να πω... οτι αποφασισεις να κανεις, να πανε ολα καλα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

πιστευω πως υπαρχουν 2 περιπτωσεις.

1. πως συνεργαζεται με συγκεκριμενο κεντρο, απο ολες τις αποψεις (ο νοων νοειτω)

2. εχουν δει πολλα τα ματια του κ εμπιστευεται μονο αυτους που συνεργαζεται για ν αμη του ζητησει κανεις τα ρεστα μετα.

εγω παντως για τις απλες αιματολογικες του καθε μηνα, ειχα εμπειρια διαφορας στα αποτελεσματα εξετασεων. πχ μια φορα πηγα σε νοσοκομειο να τις κανω για να μη πληρωσω τα καθιερωμενα που εδινα καθε φορα στο συγκεκριμενο ερργαστηριο να τα γλυτωσω, περιττο να σας πω πως ενω ειχα αιματοκριτη καθε μηνα 33 -34 σε αυτες τις εξετασεις μου εδειξε 39 και χαιρομουνα γιατι ολοι με βριζανε που δεν ετρωγα κρεας. στις επομενες εξετασεις παλι που τις εκανα στο συνηθισμενο εργαστηριο, ξαναγυρισαμε παλι στο 34.

τωρα τι να πω... οτι αποφασισεις να κανεις, να πανε ολα καλα!

δηλ πιστεύεις οτι στο νοσοκομείο κάνανε λαθος ? δεν υπαρχει περίπτωση τότε να είχες όντως 39 ?

2b590bac1c.png

Διαφημίσεις

ξερω γω τι να πω...καποιος απο τους 2 ηταν λαθος ή το ιδ. εργαστηριο μου βγαζε μονιμως σε 2 εγκυμοσυνες τοσο, και ηταν λαθος και αγχωνομασταν πως δεν ειναι καλο,και το νοσοκομειο ελεγε τα σωστα μια φορα μονο που εκανα εκει???????. βασικα κιττυ θα το πιστευα το 39 αν διαρκουσε τους επομενους 2-3 μηνες, που εκανα στο ιδ. εργαστηριο ξανα κι αυτο γιατι ναι μεν εκεινο το μηνα ξεκινησα να τρεφομαι καλυτερα αλλα συνεχισα ακομα καλυτερα τους επομενους μηνες, στους οποιους οι εξετασεις εδειχναν παλι 33-34...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Kαλημέρα σας κορίτσια,

συγγνώμη που άργησα τόσο να απαντήσω ξανά αλλά ήμουν στο σπίτι μια βδομάδα

τώρα με κρύωμα.

Λοιπόν, και τα 2 εργαστήρια που κάνουν το Papp-A είναι μικροβιολογικά εργαστήρια,

έτσι τουλάχιστον γράφουν απέξω.

Ο γιατρός μόνο που μου έκανε την αυχενική διαφάνεια ήταν ειδικός στον προγεννητικό ελεγχο.

Έτσι, ξεκίνησα τις προαλλες να πάω στο εργαστήριο του γιατρού μου που συνεργάζεται,

για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Και το παράδοξο: η μικροβιολόγος μου ζήτησε τα προηγούμενα αποτελέσματα

(απο το μικροβιολογικό που είχα πάει πριν) τα είδε, και με ενημέρωσε ότι

είναι τόσο καλά που δεν θα με βάλει στη διαδικασία να ξανακάνω την εξέταση!

Μου εξήγησε ότι τα μηχανήματα που βγάζουν τα αποτελέσματα του Papp-A

είναι όλα ίδια και δεν επεμβαίνει χέρι ώστε να έχουμε πιθανότητα λάθους.

Της έβγαλα το καπέλο που λένε, γιατί αυτή πρωτη από όλους θα μπορούσε να πει

"δώσε μου τα 100 ευρω και σου ξανακάνω όσες εξετάσεις θες"!

Τέλος πάντων, τελος καλό, όλα καλά, απλά όταν το είπα στο γιατρό μου,

μου είπε ότι ,οκ,το πολύ-πολύ να κάνουμε το Α-τεστ (??) αργότερα.

Αυτά και συγγνώμη για την καθυστέρηση!

Καλημέρα!

Το εργαστήριο που έκανες το papp-A είναι εξειδικευμένο εργαστήριο προγεννητικού ελέγχου? Ή είναι απλά ενα μικροβιολογικό εργαστήριο που κάνουν όλες τις εξετάσεις?

Θα σου πω γιατί.

Στην πρωτη μου εγκυμοσύνη πηγα κι εγώ σε ενα -μεγαλο μεν- γενικό μικροβιολογικό εργαστήριο, εκει που εκανα όλες τις εξετασεις αιματος της εγκυμοσύνης. Με εξετασε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης/γιατρός-ακτινολόγος. Το ποσοστό που μου έβγαλε ήταν 1/750, με ΦΤ 1/400. Ο ίδιος το θεωρησε πολύ καλό.

Παω στον πρωτο γυναικολόγο (εκεινο το διαστημα με παρακολουθούσαν 2 γυναικολόγοι, δεν είχα αποφασίσει σε ποιον θα κατέληγα), το βλεπει και μου λεει "αν μείνουμε σε αυτό το ποσοστό, θα κάνουμε οπωσδήποτε ληψη τροφοβλάστη". Να πας στο "ταδε" κέντρο, που είναι εξειδικευμένο γι' αυτές τις εξετασεις. Σκεφτομαι "θελει να με στείλει στον δικό του, χμμμμ..."

Πάω και στον δεύτερο γυναικολόγο και μου λέει τα ίδια. Περιέργως μου σύστησε να παω στο ίδιο κέντρο. Το πήρα απόφαση λοιπόν και πήγα. Μου έκαναν πολύ περισσότερες μετρήσεις και τελικά πήρα πολύ καλύτερο ποσοστό: 1/5000 ! Οποτε και δεν υπήρχε θεμα περαιτέρω εξετάσεων.

Με λίγα λόγια ναι, εχει διαφορά πού θα κάνεις την εξεταση. Και επιπλέον δεν είναι όλα τα εργαστήρια ειδικευμένα για τέτοιου είδους εξετάσεις, υπάρχει μια λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς που μπορούν να κάνουν papp-A και β-επιπέδου, θα τη βρω και θα στην παραθέσω.

Επειδη ειμαι γιατρος θ ηθελα και εγω με την σειρα μου να πω οτι ειναι βλακεια να πηγαινουμε σε διαφορετικα εργαστηρια για μια εξεταση γιατι καθε εργαστηριο εχει διαφορετικες μοναδες μετρησης.Αυτα ως προς τα αποτελεσματα.Τωρα για την καθοδηγηση του καθε γιατρου να παει καπου ε ολοι καταλαβαινουμε οτι κατι κρυβεται πισω.,και για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους ολος ο κοσμος πλεον ειναι υποψιασμενος...οποτε η συμβουλη μου ειναι οτι πηγαινουμε οπου εχουμε εμπιστοσυνη...δηλαδη οπως διαλεγουμε γυναικολογο..,ετσι διαλεγουμε και μικροβιολογο ιατρο.[ΚΑΙ απλα επικουρικα το λεω οι μικροβιολογοι δεν βγαζουνε μονο εξετασεις στα μηχανηματα...αλλα βλεπουνε και αναλυουνε τα δειγματα και βγαζουνε διαγνωσεις που οι υπολοιπες ιδικοτητες μετα δινουνε την καταλληλη θεραπεια]Και κατι τελευταιο που θα ηθελα να πω ειναι οτι στα εργαστηρια μπορει ο μικροβιολογος να καθισει μαζι σου και να σου εξηγησει τα αποτελεσματα [που ειναι μονο αυτος ειδικος στην επεξηγηση-αναλυση]ενω στα αλλα......χανεται το πραγμα!και φυσικα αλλο 100 εξετασεις την ημερα και αλλο 3οο [οσο ναναι καποιο λαθος μπορει να γινει].Φιλικα:-P