Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόνος κάτω απ' τη μασχάλη

Recommended Posts

Δυστυχώς αποθηλάσαμε κι εμείς, πάνε τώρα σχεδόν 4 εβδομάδες. Ο μικρός μου (παει 15 μηνών) από μόνος του σταματησε να θηλάζει, τον έβαζα στο στήθος, καθόταν πολύ λίγο και μετά ήθελε παιχνίδια. Υποθέτω ότι ή δεν του αρέσει πια η γεύση (είμαι εγκυος και ίσως άρχισε να παράγεται το πρωτόγαλα) ή προτιμα την εύκολη ροή του μπιμπερό. Αρχισα να του δίνω ξενο γάλα περίπου στους 12 μήνες, το βράδυ κυρίως, πριν κοιμηθεί, μιας και λόγω της εγκυμοσύνης είχα μεγάλη υπνηλία και ευαισθησία στις θηλές. Σταδιακά λοιπον κόψαμε τον βραδινό θηλασμό, μετά τον μεσημεριανό και τελευταία τον θηλαζα το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά. Θεωρώ ότι έγιναν όλα με αργούς ρυθμούς και οχι βιαστικά, θελω δλδ να πιστεύω ότι αποθηλάσαμε σταδιακά και φυσικά. Θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι δεν είχα σκοπό να αποθηλάσω, ήθελα να συνεχίσουμε έστω πρωί-μεσημερι (και τα Σ/Κ κατά βούληση), είχα σκοπο το tandem nursing, αλλά υπολόγιζα χωρίς... τον ξενοδόχο! :)

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες νιώθω εναν μονιμο πονο στο δεξί στηθος, κυρίως κάτω απ' τη μασχάλη. Δεν πιάνω κατι ιδιαίτερο με την ψηλάφιση, περα από τον αδένα, που νιώθω ότι είναι πιο πρησμένος απ΄ό,τι στο αριστερό στηθος. Πηγα και στον γυναικολογο, με εξετασε, δεν ειδε κατι συγκεκριμενο, μου προτεινε να κανω υπερηχο μαστών, τον έκανα κι αυτόν, χωρίς ευρήματα. Μου είπε βεβαια η ακτινολόγος που έκανε τον υπέρηχο ότι λόγω μεγέθους, ίσως να μην εβλεπε κατι, ακόμα και αν υπήρχε και μόνο μια μαστογραφία θα μπορούσε να είναι σιγουρη, που εγώ βεβαια αυτή τη στιγμή δε μπορώ να την κάνω.

Ηθελα λοιπον την γνωμη σας, εχω κανει κατι λαθος με τον αποθηλασμό? Ο πόνος που νιώθω να είναι αποτέλεσμα αυτού? Να ειναι απλά από την εγκυμοσύνη? (αν και στο αριστερό στηθος δε νιωθω ούτε πρήξιμο, ούτε πόνο... και στην πρωτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα τέτοια ενοχληση). Αν έχετε κάποια ιδέα, πολύ θα ήθελα να την ακούσω!

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

ΥΓ ηθελα να βαλω το θεμα μου στην ενοτητα του αποθηλασμού, αλλά εκεί δε μπορω να ανοίξω νεο θεμα, δεν ξερω γιατί...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Ευχομαι να μην ειναι τιποτα, αλλα παντως κοιταξε το λιγο ακομη. Αν θυμαμαι καλα οι εγκυες μπορουν να κανουν μαγνητικη τομογραφια στηθους, αφου δεν μπορουν μαστογραφια. Ισως να συνεννοηθεις με το γιατρο σου αλλα προτεινω και να επισκεφθεις και εναν χειρουργο μαστου - ειναι πιο εμπειροι στην κλινικη εξεταση- για να εισαι τελειως ησυχη. Καλα αποτελεσματα.

• 8 χρόνια μετά...

θα ήθελα να γράψω εδώ ότι ψαχνοντας για άλλο θέμα βρήκα αυτό κ το συμπληρώνω να υπάρχει - γιατί και εγώ τότε δεν το ήξερα. 

- εγώ πριν δυο χρόνια είχα πόνο στην μασχάλη,  που αυξανόταν, ήταν οξύς, σαν κάψιμο έντονο. 

Πήγα σε παθολόγο μέσω εοππυ , με εξέτασε και μου είπε οτι είναι φλεγμονή λεμφαδένα, με εστειλε για υπέρηχο μαστού και γύρω λεμφαδένων (περιλαμβάνει και μασχάλη). 

Η διάγνωση ήταν όντως φλεγμονή λεμφαδένα, και χρειάστηκε να πάρω ισχυρή αντιβίωση νομίζω για 2 εβδομάδες, κ επανεξέταση. 

Όλα καλά από τότε, απλώς το γράφω γιατί ο πόνος στη μασχάλη είναι ευαίσθητο σημείο και θέλει πάντα τσέκ. 

Η  παθολόγος ήταν αυτή που έδωσε την διάγνωση, όχι η γυναικολόγος στην δική μου περίπτωση.  

Παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν χρόνια. Οφείλονταν στα απασμητικα τα ευρέως γνωστά του εμπορίου. Τα αλλαξα με κάτι πιο ήπιο και τι πρόβλημα εξαφάνισθηκε.

... εμένα προκλήθηκε από κίνηση πολύ έντονη από γυμναστική γιόγκα που έκανα, χωρίς να έιμαι ζεσταμένη ή συνηθισμένη, και με περισσότερο ζήλο! ....! oh yes. από επαναληπτικές κινήσεις όπου είχα πολύ κοντά το βραχίονα στο θώρακα και πιο δυνατή από ότι άντεξε το σημείο, κίνηση & τριβή (!) ...απίστευτο και όμως αληθινό!   

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...