Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΑΔΥΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

rena

Recommended Posts

Ακουσα προσφατα οτι εφοσον θηλαζω το μωρο μου θα ειναι πολυ δυσκολο να κοψει το βραδυνο του ξυπνημα.Μου ακουγεται λιγο περιεργο αυτο μια και η αναγκη για να φανε τα μωρα φανταζομαι οτι ειναι η ιδια,ειτε θηλαζουν ειτε πινουν γαλα με μπιμπερο, ετσι δεν ειναι;

Εσεις τι εμπειρια ειχατε;Ποτε σταματησε το μικρο σας να ξυπναει για γαλα τα βραδια;Εχει οντως διαφορα αν θηλαζει ή οχι;

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Όσο θήλαζα, μέχρι 3 μηνών δηλαδή, ξύπναγε τουλάχιστον μία φορά το βράδυ. Μετα τους 3 μήνες άρχισα ξένο αποκλειστικά και σιγά σιγά περίπου 3,5 μηνών σταμάτησε να σηκώνεται το βράδυ. Δεν ξέρω όμως αν παίζει ρόλο το ότι μεγαλώνει άρα αρχίζει και κοιμάται περισσότερο ή το γεγονός ότι πίνει ξένο γάλα που ενδεχομένως να την χορταίνει περισσότερο.

Δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι θηλάζεις με το να ξυπνάει το παιδί το βράδυ. Ούτως ή άλλως και μωρά που πίνουν ξένο γάλα ξυπνανε τη νύχτα για φαί. Είναι θέμα παιδιού νομίζω και βέβαια πόσο θα αφήσεις να σου συμβεί αυτό καμιά φορά. Εννοώ ότι έχω ακούσει περιπτώσεις που ξύπναγε το παιδί το βράδυ και 3-4 μέρες το άφησε λίγο η μαμά να κλάψει ή ότι το κανάκεψε λίγο και ξανακοιμαται χωρίς να φάει.Οπότε σιγά σιγά ξεσυνηθίζει. Πάντως ο μικρός μου θήλασε με συμπλήρωμα από την αρχή και κατευθείαν από 2,5 μηνών σταμάτησε να ξυπνάει το βράδυ. Τώρα που είναι 22 μηνών ξυπνάει πάλι για φαί. Η ανιψιά μου θήλαζε 9-10 μήνες και από 3 μηνών μέχρι τώρα που είναι 2 ετών δεν ξυπνάει τη νύχτα.

5Aqjp3.png

• 4 weeks later...

η μαγουλήθρα κατα βάση ξυπνάει για ένα τάισμα κατα την διάρκεια της νύχτας, ενώ αφού έγινε 3 μηνών + μια βδομάδα, κοιμάται κάποια βράδια μέχρι το πρωί.

την θήλαζα αποκλειστικά έως 2.5 μηνών....γενικά δεν επηρεάστηκε το πρόγραμμά της από τον θηλασμό στο μπιμπερο.

(την ξυπνώ 11μισι το βράδυ, μπανάκι γαλατάκι και πάλι ύπνος....προσπαθώ να της μάθω να μην ξυπνάει την νύχτα....οπότε έτσι, ακόμα κι αν ξυπνάει, έχουμε μόνο μία ωρίτσα το πολύ διάλειμα από τον ύπνο - εσείς τι λέτε?? 'η τί κάνετε/κάνατε με τα δικά σας νινάκια??)

Αν και εγω ειχα ανοιξει αυτο το θεμα (τοτε προβληματιζομουν) επανερχομαι να πω την εμπειρια μου τελικα.Απο 45 ημερων το μπουλουκακι μου αρχισε να ξυπναει στο 5ωρο (ενω πριν ξυπνουσε στις 4 ωρες).Δηλαδη ετρωγε γυρω στις 11 και ξυπνουσε στις 4-4.30.

Αυτο κρατησε καμια βδομαδα και μετα αρχισε να ξυπναει στις 6-7 ωρες!Τωρα δηλαδη τρωει στις 10.30-11 περιπου και θα ξυπνησει 5.30-6 και καμια φορα πιανει και 7!

Δεν εκανα κατι για να το προκαλεσω!Απλα καμια φορα ξυπναει μεσα στη νυχτα γιατι π.χ. εχει πονακια,αερια δεν ξερω και λιγο ζοριζεται και τοτε δεν το σηκωνω για να μη ξυπνησει εντελως.Το χαιδευω λιγο και ξανακοιμαται.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

εμεις παλι,ξυπναμε για τα δοντακια μας εδω κι ενα χρονο!!δυσκολη φαση!!!θελω παρα πολυ να κοιμηθω συνεχομενα7 ωρες,ζηταω πολλα???18,5 μηνων ειναι ,μεχρι ποτε?κι εγω δεν αφηνω να περασει ωρα,αλλα αντε να με ξαναπαρει ο υπνος.αν κοιμομουν κατευθειαν δεν θα ειχα προβλημα!!!

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif