Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μηνιαια εξετασ μωρου, τι θα πρεπει να εξεταζεται?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Μartha πιστευω τα παντα!Εχω παρατηρησει στις επισκεψεις μου και για τα 2 παιδια πως πραγματικα τα ξεψαχνιζει και ετσι πρεπει.Πρωτα τα ακροαζεται και μετα ψηλαφιζει την κοιλια τους,επειτα αυτια,στομα,γεννητικα οργανα.Μετραει περιμετρο κεφαλης,υψος και βαρος.Αυτα,δε νομιζω να ξεχναω κατι;

U7Uip3.pngT7alp3.png

εμενα εξεταζει τα εξης...ακροαζεται, αυτια, στομα, υψος, βαρος, περιμετρο κεφαλης.και λεω μηπως να κανω νυξη να εξεταζει περαιτερω.τα γεννητικα οργανα δεν τα εχει ποτε!

6bMYp2.png

Μartha πιστευω τα παντα!Εχω παρατηρησει στις επισκεψεις μου και για τα 2 παιδια πως πραγματικα τα ξεψαχνιζει και ετσι πρεπει.Πρωτα τα ακροαζεται και μετα ψηλαφιζει την κοιλια τους,επειτα αυτια,στομα,γεννητικα οργανα.Μετραει περιμετρο κεφαλης,υψος και βαρος.Αυτα,δε νομιζω να ξεχναω κατι;

Οπως τα λές ειναι, εμάς τους πρώτους μήνες της έκανε κ αυτό για τα αντανακλαστικά που αφήνοιυν τα χεράκια απότομα να δουν αν αντιδρουν. Πάντα την κοιλίτσα κ τα γεννητικά όργανα οπωσδήποτε

Διαφημίσεις

Εμάς ακροάζεται, κοιτάει αυτιά λαιμό, κοιλιά, γεννητικά όργανα, ελέγχει τους λεμφαδένες σε λαιμό, μασχάλες και βουβωνική περιοχή, κοιτάζει την αντίδραση των ματιών με ένα φωτάκι και φυσικά κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις. Αυτά σε κάθε επίσκεψη.

DoUwp3.png

Μάρθα μου να το συζητήσεις, και να συμπληρώσω ότι πέρα από την εξέταση, πάντα θα ρωτησει για την εξέλιξη του παιδιού, τι τρώει ακριβώς(έχουμε και ένα θεματάκι με το βάρος είναι αδυνατούλα), τι κουβέντες λέει, θα κοιτάξει το περπάτημά της και φυσικά ό,τι ερωτήσεις έχω από ιατρικές μέχρι ψυχολιγικές κάθε μήνα είναι διατεθημένη να μου απαντήσει χωρίς βιασύνες. Η επίσκεψή μας πάντα διαρκεί από μισή(το λιγότερο) έως μία ώρα.

DoUwp3.png

εμας διαρκει ( και με εμβολιο) 15 λεπτα.Προχθες που την πηγα και δεν ειχε να κανει εμβολιο 10 λεπτα.Βεβαια και γω απο την πλευρα μου δεν κανω περαιτερω ερωτησεις.

Γι'αυτο ανοιξα και θεμα εδω για να παρω μια εικονα και να κινηθω αναλογως.

6bMYp2.png

• 1 year later...

Καλημέρα,

η απορία μου είναι η εξής:

Πόση ώρα κρατάει το ραντεβού στον παιδίατρο?

Τι κάνει?

Τι κοιτάει?

Σας ρωτάει κάποια πράγματα? π.χ. πόσα δόντια έχει, πόσο κοιμάται, εάν τρώει όλες τις τροφές κτλ κτλ

Ρωτάω γιατί πιστεύω ότι η δικιά μας παιδίατρος δεν ασχολείται αρκετά. Ακούει την καρδιά του με το στηθοσκόπιο και μετά κάνει το εμβόλιο. Τίποτε άλλο. Δεν κοιτάει την κοιλιά του, το πουλάκι του, τα αυτιά του, το λαιμό του, τα δόντια του κτλ κτλ . Δεν μετράει βάρος και ύψος. Τελευταία φορά που τα μέτρησε ήταν τον Απρίλιο και χτες που τη ρώτησε μου είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να τα ξαναμετρήσουμε.

Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε εάν οι υπόλοιποι παιδίατροι κάνουν κάτι παραπάνω ή κάνουν αυτά που κάνει και η δικιά μου (το παιδί μου είναι 18 μηνών).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

εμάς κάθε φορά (είμαστε 26 μηνών) τον ακροάται, εξετάζει αυτιά, λαιμό, πιέζει τα σπλάχνα, προσπαθεί να μετρήσει ύψος και βάρος (δεν κάθεται ο μικρός και του λέμε εμείς πόσο τον βγάζουμε), ρωτάει πόσες λέξεις λέει και επίσης κάνει το εμβόλιο (αν προβλέπεται να κάνουμε)

Το πουλάκι το είδε πριν ένα εξάμηνο, θα το ξαναδεί μετά τα τρία μας είπε.

Για τον ύπνο και το φαγητό τον ρωτάμε εμείς αν μας απασχολεί κάτι, αλλιώς δεν μας ρωτάει ο γιατρός.

Περίπου μισή ώρα κρατάει η εξέταση

Σε κάθε εξέταση κοιτάει: αυτιά, λαιμό, δόντια, καρδιά, κοιλιά, πουλάκι, πόδια, ύψος, βάρος, τα ακροάζεται, ρωτάει τι τρώνε, τι δεν τρώνε, τι πίνουν τι δεν πίνουν, πως κοιμούνται, αν κοιμούνται, πόσες λέξεις λέει η μικρή, πως συμπεριφέρονται. Αυτά κάθε μήνα που πάμε για εμβόλιο τη μικρή και με την ευκαιρία κοιτάει πάντα και τον μεγάλο πληρώνοντας μία επίσκεψη. Γύρω στα 30 λεπτά κράταει η εξέταση και αυτό γιατί τα παιδιά είναι συνεργάσιμα και του είναι εύκολο να τα εξετάσει.

Και σε εμάς κοιτούσε και κοιτάει ακόμα κάθε φορά που πάμε αυτιά, λαιμό, δόντια, κοιλίτσα. Μας ακροάζεται μπροστά και πλατούλα, μας μετράει ύψος και βάρος. Πουλάκι όχι σε κάθε επίσκεψη. Για φαγητό όμως, ύπνο και τέτοια πράγματα μόνο αν ρωτήσουμε εμείς κάτι.

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

Τα ιδια περιπου και εμεις παντα υψος βαρος και συμπληρωνει τις καμπυλες για να ξερουμε σε ποιο ποσοστο ειμαστε,δοντια λαιμο, αυτακια, πουλακι οχι παντα, την ακροαζεται και μετα το εμβολιο συζηταμε τι τρωει, και οτι αλλη απορια μπορει να εχουμε εμεις.Τωρα για καλοκαιρι μας εδωσε και γραπτες οδηγιες τι πρεπει να κανουμε σε περιπτωση τσιμπηματος, πνιγμου, δηλητηριασης κ.α και τα αντιστοιχα φαρμακα για την καθε περιπτωση (φαρμακειο διακοπων)

VEI3p2.png

Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... Απ'ότι φαίνεται η δικιά μας παιδίατρος τελικά δεν είναι και τόσο καλή στις επισκέψεις. Θα δώ τι θα κάνω με αυτό το θέμα... Με βλέπω πάντως να αλλάζω...

Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τις καλοκαιρινές οδηγίες??? Εγω ενδιαφέρομαι πολύ αλλά νομίζω και οι υπόλοιπες μανούλες θα ενδιαφερθούν.

Ευχαριστώ και πάλι:o

Διαφημίσεις

παντως υψος-βαρος ο δικος μας παιδίατρος στον γιο μου ελέγχει κάθε εξάμηνο, δεν εχει νοημα νωρίτερα σ' αυτες τις ηλικιες, ετσι μου ειχε πει.

η δικιά σας τα υπολοιπα θα επρεπε να τα κοιτάει κατα τη γνώμη μου.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Αυτη τη στιγμη δεν μπορω να το βρω, αν τελικα δεν το βρω την τριτη που εχω ραντεβου θα το ξαναζητησω και θα σου το στειλω.

VEI3p2.png

μάλλον πρέπει να την αλλάξεις. το λιγότερο μισή ώρα πρέπει να ασχοληθεί με το παιδί...να καθήσει μαζί του,να ασχοληθεί...

κι εγώ 12-13 μηνών ήταν η κόρη μου και αλλάξαμε παιδίατρο. αν κάποιος δεν μας κάνει καλύτερα να το αλλάζουμε.

pPyfp1.png

IxVpp1.png