Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με μυρωδιές στα βρεφικά ρούχα

Recommended Posts

Καλησπέρα αγαπητές μανούλες,

Αρχάρια μανούλα μόλις 15 ημερών εδώ και πραγματικά θέλω μια πολύτιμη βοήθεια καθώς δεν μπορώ να βρω ενα tip πουθενά (και ελπίζω να έχω αναρτήσει στην σωστή ενότητα).

Πλένω τα ρουχαλάκια του μικρού μου μόνα τους, με το γνωστό πράσινο απορρυπαντικό για μωρουδιακά ρούχα και μαζί με το μαλακτικό του στους 40 βαθμούς. Το πρόβλημά μου είναι ότι μυρίζουν μετά όοοολα τα ρουχαλάκια του "γαλατίλα" αν μπορώ να το περιγράψω σωστά έτσι (γάλα, γουλίτσες κλπ στα υφάσματα) Τι μπορώ να κάνω να διώξω αυτή την μυρωδιά??? Έχω απελπιστεί! Φοβάμαι να βάλω το δικό μας απορρυπαντικό μήπως του δημιουργήσει αλλεργία. Αυτή τη στιγμή έχω απλώσει μια πλύση και μυρίζει το μπαλκόνι δεν αστειεύομαι μανούλες! Μια βοήθεια!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

gECgp3.pngL3Bmp3.png

Διαφημίσεις

Εγω αυτό με το πράσινο σαπούνι... καλο , ξεκαλό δεν το προτιμούσα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.Την μυρωδιά του και δεν μου φαινόταν να καθαρίζει καλά.

Τώρα για την γαλατίλα δεν ξέρω γιατι όπως το λες είναι σαν να μην πλένονται καλά.

Εγω έπαιρνα τα άλλα δύο πολύ γνωστά παιδικά σε σκόνη Prod... ή Per...και ήμουν ευχαριστημένη και απο μυρωδιά και απο καθαριότητα και δεν είχαμε κανένα θέμα απο αλλεργίες , (που είχε ό ένας μου αλλεργίες σε πολλά άλλα).

Δοκίμασε το PROδ.... 0 μηνών για μια φορά να δεις.

Κι εγω αυτα τα απορρυπαντικά που λέει η ferby έπαιρνα και δεν είχα κανένα πρόβλημα.Βεβαια κάποια ρούχα που ήταν πολύ λερωμένα π.χ. σαλιαρες-πανάκια, δεν καθάριζαν καλα και κράταγαν λιγο μυρωδιά όπως λες αλλα νομίζω εχει να κάνει με το οτι τα βρεφικά απορρυπαντικά δεν έχουν έντονα αρώματα και χημικά όπως τα δικά μας.Επισης η Παιδιατρος μου είχε απαγορεύσει να χρησιμοποιώ μαλακτικο γιατι ο μικρός μου είχε ευαίσθητη επιδερμίδα και μου είχε πει οτι το μαλακτικο επιδεινώνει την κατάσταση.

Εγω παντα με πρασινο σαπουνι τα επλενα...και χωρις μαλακτικο...ποτε δεν ειχα θεμα με μυρωδιες.Οτι οι λεκεδες από τα φαγητα δεν καθαριζαν καλα ναι αλλα μυρωδιες δεν ειχα.Το βαζεις μεσα στον καδο το πρασινο σαπουνι?Αυτο που είναι σκονη δεν παιρνεις?

Κι εγώ το ίδιο με τη Niki81, από την αρχή έπλενα όλα τα ρούχα με το πράσινο σαπούνι, σε σκόνη και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα. Απλώς όταν πλένω ρούχα της μικρής δε βάζω μαλακτικό, ούτε αποσκληρυντικό, και το απορρυπαντικό κατευθείαν στον κάδο. Μήπως έχει υπολείμματα μέσα το πλυντήριο ή άλατα. Πριν γεννήσω είχα βάλει σε μεγάλο πρόγραμμα, με 90 βαθμούς, ξύδι και σόδα και το είχα βάλει να πλύνει άδειο, και τώρα που έκλεισα το 6μηνο πάλι θα το κάνω. Αν δε βγάλεις άκρη άλλαξε απορρυπαντικό, όπως σου είπαν τα άλλα κορίτσια, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό!:?:

Τα δικά σας ρούχα όταν τα πλένεις με το δικό σας απορρυπαντικό, μυρίζουν αντίστοιχα?

Διαφημίσεις

Μανούλες καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και συμβουλές!

Η μυρωδιά που εννοώ είναι στην ουσία από τον εμετούλη (γουλιές όπως τις ακούω να τις αποκαλούν) που κάνει κάποιες φορές μετά το γεύμα ο μικρός μου. Δεν μυρίζουν από κακή πλύση ή μούχλα του πλυντηρίου. Απλά μάλλον το απορρυπαντικό δεν βγάζει τις μυρωδιές. Από λεκέδες εξαφανίζει τα πάντα. :( θα δοκιμάσω αυτά που προτείνετε και ευελπιστώ σε καλό αποτέλεσμα. Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που τα έπλυνα και η μυρωδιά παραμένει απλά λιγότερο έντονη.

edit: Όχι δεν βάζω τη σκόνη αλλά το υγρό (Αρκ...ι)

gECgp3.pngL3Bmp3.png

Δε δοκιμάζεις τη σκονη?Βαλτη κατευθείαν μεσα στον καδο.Το υγρο δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε εγω και δεν ξερω.Μιλαμε για ρουχαλάκια που εχουν φορεθεί 1-2 φορες...δε μπορει να μυριζουν.Εγω εχω ρουχαλάκια που εχουν φορεσει και οι 2 γιοι μου για καιρο...ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα.Αλλαξε το.

Και εγω σκόνη γενικά προτιμώ ... μου φαίνονται πιο καθαρά , πιο καλά ξεβγαλμένα και πιο μαλακά τα ρούχα.(παρόλο που λανσάρουν ότι ισχύει το αντίθετο...):idea:

Με το πράσινο σαπούνι εμένα δεν μου άρεσε προσωπικά η μυρωδιά των ρούχων μετά, γιατι ουσιαστικά το απορρυπαντικό δεν έχει μυρωδιά.... ΄Ετσι μου μύριζε όπως λεει η ChristAlina.Καθάριζαν... απλά ήταν αυτή η αίσθηση.Η μαμά μου πχ που δεν το άλλαζε ... δεν είχε ποτέ την ίδια άποψη με μένα (έτσι τα έπλενε εκείνη με πράσινο ,για να με βοηθήσει και μετά εγω τα ξαναέπλενα με άλλο:-P)

Πάντως τα πανάκια -πετσετάκια (ξέχασα πως τα λένε:oops:) που βάζουμε στον ώμο για τις γουλίτσες,,,θυμάμαι και εγω ότι κάποια αποκτούσαν μια περίεργη μυρωδιά που όσο και αν τα έπλενες και σε όποια θερμοκρασία δεν έφευγε.Ειδικά στο σιδέρωμα πέθαινες απο την μυρωδιά. Αυτά τα πέταγα διότι ηταν άδικος κόπος κάθε προσπάθεια....

Ferby μου πιστεύω ότι λες τα σελτεδάκια ή λαβέτες?? ΑΚΡΙΒΩΣ όπως μυρίζουν αυτά μου μυρίζει όοολη η πλύση ρούχων. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας τρόπος να καθαρίζει αυτή η μυρωδιά. Όσο για τη σκόνη όχι δεν την έχω χρησιμοποιήσει, με αποθάρρυναν γενικώς να χρησιμοποιήσω σκόνη σε βρεφικά ρούχα και κλασσικά (όπως ανέφερε και η Ferby) το πράσινο το χρησιμοποιούσε η μαμά και δεν το άλλαζε με τίποτα. Τι στο καλό; Η μύριζαν και τότε απλά η δική μας όσφρηση είναι πιο "εξελιγμένη" σε σχέση με των μαμάδων ή η διατροφή μας που επηρεάζει το γάλα έχει περισσότερες τοξίνες?? δεν μπορώ να καταλάβω. πάντως με τα ρούχα μας (δικά μου και του άντρα μου) δεν έχουμε θέμα. Μόνο όταν πλένω του μικρού.:-(

gECgp3.pngL3Bmp3.png

Διαφημίσεις

Εγω θα προτονω κατι too much. Ενα πλυσιμο στο γρηγορο προγραμμα στα ρουχα που πιστευεις οτι μυριζουν και μετα στο κανονικο προγραμμα συμπληρωνοντας με την υπολοιπη μπουγαδα.

Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες μανούλες! Ελπίζω να βρω λύση γιατί έχω απελπιστεί!! Τις καλύτερες ευχές μου για τα παιδάκια σας να είναι γεμάτα υγεία και χαμόγελα!

gECgp3.pngL3Bmp3.png

Κατά τη γνώμη μου, μη χρησιμοποιείς μαλλακτικό. Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς...Τώρα, όσο αφορά τη μυρωδιά, να τα αφήνεις στα άπλυτα για 1-2 ημέρες το πολύ γιατί μετά ξεραίνονται αρκετά...

jTRQp2.png KPxIp3.png