Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

PREGNYL ΧΩΡΙΣ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Recommended Posts

Καλησπέρα, έκανα για 1η φορά προσπάθεια με κλομιφαίνη/cyclacur και ένεση pregnyl. Είχα 2 ωοθηλάκια 19 χιλιοστά και άλλα 2 περίπου 23,5 χιλιοστά.

Είχα τις προγραμματισμένες επαφές, χωρίς όμως καθόλου βλέννη και καθόλου πόνο. Έκανα υπέρηχο μετά και ο γιατρός μου είπε ότι φαίνονται 2 ωοθηλάκια μεγάλα αλλα όχι ολοστρόγγυλα, οπότε ερράγησαν τα δύο αυτά.

Ξεκίνησα και ουτροτζεστάν. Το θέμα είναι ότι δεν έχει επέλθει θερμομετρική άνοδος, παρόλο που παίρνω και ουτροτζεστάν. Έχω πρωινή θερμοκρασία 36,2-36,6 (τη μετράω σωστά).

Ο γιατρός μου ανέφερε ότι λόγω των ορμνονών/χαπιών δεν περιμένουμε πχ πόνους ωορρηξίας/υγρά/θερμομετρική άνοδος γιατί δεν πρόκειται για φυσική διαδικασία αλλά υποβοηθούμενη με ορμόνες.

Εγώ πάλι είμαι σίγουρη ότι δνε έγινε ωορρηξία..

Σας έχει συμβεί?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα κλείνω 8 μέρες από την pregnyl.
έχω κάνω παρα πολλές φορες προγραμματισδμένες επαφές με παρακολούθηση ωορηξίας και pregnyl.

πήγαινα για υπέρηχο λίγες μερες πριν την ωορρηξία μου ελέγχαμε το ωοθηλάκιο να φτασει 2mm(νομίζω) και κάναμε την ένεση.αφού κάναμε την ένεση ξαναπήγαινα γαι να επιβεβαιώσει πως έγινε η ωορρηξία και πάντα γινόταν και τότε μου έλεγε να έρθω σε επαφή, αφου επιβεβαιώναμε την ωορρηξία!!αν δεν υπήρξε ωορρηξία και είχες 2 ωωοθηλάκια που δεν έσκασαν στον επόμενο υπέρηχο κατα πάσα πιθανότητα θα έχουν δημιουργήσει κύστες!ορώσης (με νερό) δεν είναι τίποτα, φεύγουν σ έναν μήνα!πήγαινε για υπέρηχο και ρώτα τον!

Πήγα την τέταρτη μέρα μετά την pregnyl και είδαμε 2 ώοθηλακια, τα οποία όμως είχαν ακανονιστο σχήμα, πράγμα που σημαίνει ότι έγινε ωορρηξια. Οπότε μου είπε ότι τα δύο από τα τέσσερα ώοθηλακια που είχα, έσκασαν. Δεν μου είπε κάτι για κυστη. Εσύ κάνεις κάθε φορά ωορρηξια;

sLvDp3.png

Πήγα την τέταρτη μέρα μετά την pregnyl και είδαμε 2 ώοθηλακια, τα οποία όμως είχαν ακανονιστο σχήμα, πράγμα που σημαίνει ότι έγινε ωορρηξια. Οπότε μου είπε ότι τα δύο από τα τέσσερα ώοθηλακια που είχα, έσκασαν. Δεν μου είπε κάτι για κυστη. Εσύ κάνεις κάθε φορά ωορρηξια;

κάθε φορά που έκανα την ένεση έιχα ωορηξία, και έχουμε καταφυγει στη ένεση γιατί είχε παρατηρήσει πως δεν έκανα ωορρηξία από μονη μου σε κάθε κύκλο!

έσκασαν τα 2 από 4 τα δικά σου μαλλον γιατί εκεινα ηταν ετοιμα να σκάσουν!δεν ωριμάζουν όλα με τον ίδιο ρυθμό!

αφού έσκασαν και αν πρόλαβες να έρθεις σε επαφ΄λη εισαι οκ

Διαφημίσεις

Ναι αλλά όταν κάνουμε ωορρηξια, επερχεται θερμομετρικη άνοδος, που σε μένα δεν συνέβη. Φαντάσου παίρνω ουτροτζεσταν και πάλι έχω χαμηλές πρωινές θερμοκρασίες.

sLvDp3.png

Κι εγω εχω κάνει πολλές φορές τη διαδικασία.

Αλλες φορές ειχα παει μετα να με δει ο γυναικολόγος, να δει αν εκανα ωορρηξια και άλλες δεν πηγα καν.

Μάλιστα από τις φορές που είχα παει δεν είχα σε όλες κανει ΑΚΟΜΑ, αλλα τελικα εκανα και μαλιστα με περισσοτερα ωαρια από τα δικά σου (το λεω αυτο γιατι εχει τυχει να διαβασω εδω μεσα οτι καποιες κοπελες εκαναν και διπλή πρεγκνυλ για να ειναι σιγουρες οτι θα γινει η ωορρηξία).

Πού θελω να καταληξω

1) ειναι σχεδον απιθανο να μην εχεις κανει ωορρηξια

2) πραγματι, μην θεωρεις την μετρηση της θερμοκρασιας πολύ αξιόπιστη στη συγκεκριμένη διαδικασία και επίσης

3) μπορεί να εγινε ωορρρηξια και στα υπόλοιπα, απλά να μην φανηκε

..αντε, καλά αποτελέσματα :wink:

Κι εγω εχω κάνει πολλές φορές τη διαδικασία.

Αλλες φορές ειχα παει μετα να με δει ο γυναικολόγος, να δει αν εκανα ωορρηξια και άλλες δεν πηγα καν.

Μάλιστα από τις φορές που είχα παει δεν είχα σε όλες κανει ΑΚΟΜΑ, αλλα τελικα εκανα και μαλιστα με περισσοτερα ωαρια από τα δικά σου (το λεω αυτο γιατι εχει τυχει να διαβασω εδω μεσα οτι καποιες κοπελες εκαναν και διπλή πρεγκνυλ για να ειναι σιγουρες οτι θα γινει η ωορρηξία).

Πού θελω να καταληξω

1) ειναι σχεδον απιθανο να μην εχεις κανει ωορρηξια

2) πραγματι, μην θεωρεις την μετρηση της θερμοκρασιας πολύ αξιόπιστη στη συγκεκριμένη διαδικασία και επίσης

3) μπορεί να εγινε ωορρρηξια και στα υπόλοιπα, απλά να μην φανηκε

..αντε, καλά αποτελέσματα :wink:

Kαι μένα διπλή pregnyl μου έκανε. Αλλά επαφές είχα μόνο στις 34 και στις 44 ώρες περίπου. Μετά σταματήσαμε, το άγχος και ο προγραμματισμός είναι ανασταλτικός παράγοντας!!

Γνωστός γιατρός που έχει αναφερθεί αναλυτικά (σε άλλο forum) στο θερμοδιάγραμμα (και έχει βοηθήσει πολύ) αναφέρει ότι σύλληψη χωρίς θερμομετρική άνοδο δεν υφίσταται, όπως επίσης και ότι όταν δεν υπάρχει διφασικό θερμοδιάγραμμα, δεν έχει γίνει ωορρηξία...κλαψ!

sLvDp3.png

Γνωστός γιατρός που έχει αναφερθεί αναλυτικά (σε άλλο forum) στο θερμοδιάγραμμα (και έχει βοηθήσει πολύ) αναφέρει ότι σύλληψη χωρίς θερμομετρική άνοδο δεν υφίσταται, όπως επίσης και ότι όταν δεν υπάρχει διφασικό θερμοδιάγραμμα, δεν έχει γίνει ωορρηξία...κλαψ!

Α, δεν το ηξερα και δεν το αμφισβητώ βεβαια, αλλα αληθεια η εμπειρία μου μου λεει ότι εχεις κανει ωορρηξια και τζαμπα στενοχωριέσαι :(

Αφού είπες ότι το διαπίστωσε κι ο γιατρος σου την 4η μερα...

Οι ρημαδες οι μερες δεν περνανε, πότε εχεις χοριακή?

Σήμερα έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης το μεσημέρι, 8 μέρες και 16 ώρες μετά την pregnyl, (είχα να ουρήσω πολλές ώρες), δεν το έκανα για να δω αν είμαι έγκυος, άλλωστε είναι πολύ νωρίς και δεν θα φαινόταν. Το έκανα απλά για να δω πότε αποβάλλεται από τον οργανισμό η πρεγκνυλ και μου έδειξε αρνητικό! Οπότε σε μένα τουλάχιστον, 8 μέρες και 16 ώρες μετά την pregnyl (έκανα 2 * 5000), η χοριακή της pregnyl δεν υπάρχει!

Μαζεύω πληροφορίες για την επόμενη προσπάθεια!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης το μεσημέρι, 8 μέρες και 16 ώρες μετά την pregnyl, (είχα να ουρήσω πολλές ώρες), δεν το έκανα για να δω αν είμαι έγκυος, άλλωστε είναι πολύ νωρίς και δεν θα φαινόταν. Το έκανα απλά για να δω πότε αποβάλλεται από τον οργανισμό η πρεγκνυλ και μου έδειξε αρνητικό! Οπότε σε μένα τουλάχιστον, 8 μέρες και 16 ώρες μετά την pregnyl (έκανα 2 * 5000), η χοριακή της pregnyl δεν υπάρχει!

Μαζεύω πληροφορίες για την επόμενη προσπάθεια!

Και θεωρητικά η πρεγκνύλ αποβάλλεται μετά το 10 ήμερο φαντάσου!!!

rhIYp3.png

Ναι, γι' αυτό το έκανα, για να ξέρω από δω και πέρα πότε θα κάνω τεστ!! Και γω ήξερα ότι μπορεί και 10 -12 μέρες μετά την pregnyl μπορεί να έχεις ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.

Θα ανατρέψω τα πάντα μου φαίνεται!!

sLvDp3.png

Ναι, γι' αυτό το έκανα, για να ξέρω από δω και πέρα πότε θα κάνω τεστ!! Και γω ήξερα ότι μπορεί και 10 -12 μέρες μετά την pregnyl μπορεί να έχεις ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.

Θα ανατρέψω τα πάντα μου φαίνεται!!

Προφανώς ναί....εσύ θα τα αλλάξεις όλα!!!!

rhIYp3.png