Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φυσικός Κύκλος - ωάριο & ωοθυλάκιο

Recommended Posts

Ύστερα από συζήτηση με το γιατρό μας αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να κάνουμε εξωσωματική με φυσικό κύκλο. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου έγινε ωοληψία από τη σύζυγό μου σε γνωστή μαιευτική κλινική των νοτίων προαστίων, μας ενημέρωσαν ότι πήραν ωάριο και θα προχωρήσουν στη γονιμοποίηση του. Τη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου το μεσημέρι μας ενημέρωσαν ότι δεν προχώρησε η γονιμοποίηση – για την ακρίβεια ότι δεν ξεκίνησε καν – το θεωρήσαμε αποδεκτό σαν αποτέλεσμα, αφού έχουμε ακούσει ότι πολλά ζευγάρια καταφέρνουν να τεκνοποιήσουν μετά από αρκετές προσπάθειες. Μετά από πολύ κουβέντα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας αποφασίσαμε να αλλάξουμε γιατρό και να εμπιστευθούμε έναν που φίλοι και γνωστοί επιμένουν ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους της ειδικότητας του. Τον επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 7 Μαρτίου, δηλαδή 9 ημέρες μετά την ωοληψία. Στον υπέρηχο που έκανε βρήκε το ωοθυλάκιο στη θέση του ολοστρόγγυλο χωρίς δήγμα αίματος και 19 χιλιοστά. Επειδή το διαδίκτυο όσο καλό είναι τόσο κακό μπορεί να προκαλέσει αν δεν μπορείς να επεξεργαστείς σωστά τη πληροφορία, σας ρωτώ λίγο πριν χάσω την εμπιστοσύνη μου στους γιατρούς. Είναι δυνατό να τρύπησαν το ωοθυλάκιο, να πήραν το ωάριο και να μην του προκάλεσαν καμία εμφανή αλλοίωση στο μέγεθος ή στην υφή; Ρωτώ γιατί αν δεν είναι δυνατό τότε πέσαμε θύματα κάποιου επίορκου φιλοχρήματου γιατρού και σε αυτή τη περίπτωση θα κάνω ότι μπορώ για να μηδενίσω τη περίπτωση να βρεθούν και άλλα ζευγάρια στην άσχημη θέση που βρεθήκαμε εμείς (κυρίως η γυναίκα μου)

ΥΓ Ευχαριστώ και σας παρακαλώ επειδή αύριο μπορεί αυτό το post να το διαβάσει και κάποια άλλη κοπέλα, απαντήστε όσοι πραγματικά γνωρίζετε κάτι σχετικά.

Διαφημίσεις

Ύστερα από συζήτηση με το γιατρό μας αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να κάνουμε εξωσωματική με φυσικό κύκλο. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου έγινε ωοληψία από τη σύζυγό μου σε γνωστή μαιευτική κλινική των νοτίων προαστίων, μας ενημέρωσαν ότι πήραν ωάριο και θα προχωρήσουν στη γονιμοποίηση του. Τη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου το μεσημέρι μας ενημέρωσαν ότι δεν προχώρησε η γονιμοποίηση – για την ακρίβεια ότι δεν ξεκίνησε καν – το θεωρήσαμε αποδεκτό σαν αποτέλεσμα, αφού έχουμε ακούσει ότι πολλά ζευγάρια καταφέρνουν να τεκνοποιήσουν μετά από αρκετές προσπάθειες. Μετά από πολύ κουβέντα το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας αποφασίσαμε να αλλάξουμε γιατρό και να εμπιστευθούμε έναν που φίλοι και γνωστοί επιμένουν ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους της ειδικότητας του. Τον επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 7 Μαρτίου, δηλαδή 9 ημέρες μετά την ωοληψία. Στον υπέρηχο που έκανε βρήκε το ωοθυλάκιο στη θέση του ολοστρόγγυλο χωρίς δήγμα αίματος και 19 χιλιοστά. Επειδή το διαδίκτυο όσο καλό είναι τόσο κακό μπορεί να προκαλέσει αν δεν μπορείς να επεξεργαστείς σωστά τη πληροφορία, σας ρωτώ λίγο πριν χάσω την εμπιστοσύνη μου στους γιατρούς. Είναι δυνατό να τρύπησαν το ωοθυλάκιο, να πήραν το ωάριο και να μην του προκάλεσαν καμία εμφανή αλλοίωση στο μέγεθος ή στην υφή; Ρωτώ γιατί αν δεν είναι δυνατό τότε πέσαμε θύματα κάποιου επίορκου φιλοχρήματου γιατρού και σε αυτή τη περίπτωση θα κάνω ότι μπορώ για να μηδενίσω τη περίπτωση να βρεθούν και άλλα ζευγάρια στην άσχημη θέση που βρεθήκαμε εμείς (κυρίως η γυναίκα μου)

ΥΓ Ευχαριστώ και σας παρακαλώ επειδή αύριο μπορεί αυτό το post να το διαβάσει και κάποια άλλη κοπέλα, απαντήστε όσοι πραγματικά γνωρίζετε κάτι σχετικά.

Καλημέρα !

Αυτό πού όλες γνωριζουμε είναι ότι κατά την ωοληψία γίνεται ένα είδος αναρρόφησης του υγρού το οποίο βρίσκεται μέσα στο ωοθηλάκιο και τό οποίο περιέχει το ωάριο. Δηλαδή δεν "τσιμπάνε" μόνο το ωάριο. Αφού λοιπόν τραβήξουν το υγρό με το ωάριο μέσα, μετά βρίσκουν και απομονώνουν το ωάριο στο εργαστήριο για να το γονιμοποιήσουν.

Προσωπικά δεν γνωρίζω αν με την αναρρόφηση του υγρού μεταβάλλεται και το μέγεθος ή η υφή του ωαρίου ...μόνο υπόθεση θα μπορούσα να κάνω ...

νομίζω ότι για μία τόσο εξειδικευμένη απορία θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείς τον γιατρό στον οποίο απευθύνθηκες τώρα ...

Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου.

Κι εγώ έκανα επισταμένη έρευνα μέχρι να καταλήξω σε έναν κορυφαίο γιατρό σε φυσικό κύκλο τον οποίο θα ξεκινήσω τώρα..

Είναι πολύ σπουδαίο ο γιατρός εκτός απο εξαιρετικός επιστήμονας να έχει και ήθος...

Σου εύχομαι καλή συνέχεια !

Καλημερα

AIGAIAS

Δεν εχω κανει εξωσωματικη και δεν ξερω την εικονα μετα την ωοληψια.

Ομως εχω το εξης ερωτημα.

Εαν παρουμε το ενδεχομενο οτι δεν εγινε σωστα η ωοληψια πως ειναι δυνατον μετα απο 9 ημερες να βλεπετε το ιδιο ωοθυλακιο 19 mm. ??

Η θα ειχε σπασει μονο του λογω φυσικης ωορηξιας η θα ειχε συρρικνωθει.

Μηπως αυτο ειναι ενα νεο ωοθυλακιο που αναπτυχθηκε αργοτερα????

Ο νεος γιατρος τι εξηγηση εδωσε?? Πως το ερμηνευσε ??

την ίδια ακριβώς απορία έχω και εγώ με την λεμονιά.

Πως γίνεται να υπάρχει ακόμα το ίδιο ωάριο μετά από εννιά μέρες;

Υποτίθεται ότι για να το πάρουνε ήτανε σχεδόν έτοιμο.

Το άλλο που σκέφτομαι μήπως αυτό που είδατε δεν ήταν ωάριο αλλά το ωοθηλάκιο του ωαρίου που έχει μείνει ως κύστη ; δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει αυτή η πιθανότητα κάνω απλή εικασία.

Καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό σου ή ακόμα να πάρετε και μία τρίτη γνώμη...:rolleyes:

Ο δευτερος γιατρος τί σας ειπε;

Δεν υπαρχει περιπτωση να προκειται για το ιδιο ωοθηλακιο!!!

Εμενα μου εχει συμβει να φαινεται αρχικα στον υπερηχο οτι εχω ενα ωοθυλακιο μεγαλο κοντα στα 19χιλ και τελικα με πιο προσεχτικο υπερηχο να βλεπει ο γιατρος μου οτι ειναι 2 ωοθυλακια κολλητα μεταξυ τους και αρα το καθενα περιπου 9,5 χιλιοστα και αρα ηταν ετοιμα μετα απο μερικες μερες να φτασουν στα επιθυμτα χιλιοστα για σπασιμο!

δηλαδη αν εσας εκανα λαθος και νομιζαν οτι το ωοθυλακιο ειναι ετοιμο για ωολληψια στις 27/2 αλλα στην ουσια ηταν 2 ωοθυλακια οχι ομως ακομη καταλληλα σε μεγεθος για ωορρηξια, τοτε και ο πρωτος εξωσωματιστης πηρε ακαταλληλο ωοθυλακιο που φυσικα δεν θα γονιμοποιοταν και απεμεινε και στην συζυγο σου το αλλο ωοθυλακιο που συνεχισε να μεγαλωνει και ετυχε στις 7/3 να το δειτε στον υπερηχο του δευτερου γιατρου!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Eπισης μπορει να υπαρχει και το μικρο ενδεχομενο διπλης ωορηξιας .

Δυο ωοθυλακια σε εναν κυκλο που ωριμαζουν με διαφορα φασης.

Δεν ξερω βεβαια αν αυτο μπορει να συμβει με την ιδια ωοθηκη.

Ηλιοβασίλεμα πολυ παραπλανητικη αυτη η περιπτωση που ανεφερες.

Θελει πολυ προσεκτικο υπερηχο.

Eπισης μπορει να υπαρχει και το μικρο ενδεχομενο διπλης ωορηξιας .

Δυο ωοθυλακια σε εναν κυκλο που ωριμαζουν με διαφορα φασης.

Δεν ξερω βεβαια αν αυτο μπορει να συμβει με την ιδια ωοθηκη.

Ηλιοβασίλεμα πολυ παραπλανητικη αυτη η περιπτωση που ανεφερες.

Θελει πολυ προσεκτικο υπερηχο.

Αν εχει γινει προκληση ωορρηξιας, τοτε ειναι δυνατον να αναπτυσσονται παραπανω απο ενα ωοθυλακιο στην ιδια ωοθηκη!

Επιθυμητο ειναι να γινουν παραπανω απο 1 ωοθυλακιο ή τουλαχιστον 1 στην προκληση ωορρηξιας.

Εγω κανω προκληση ωορρηξιας με ενεσεις λογω συνδρομου πολυκυστικων. Τοτε λοιπον που εκανα τον πρωτο κυκλο με ενεσεις, νομιζαμε οτι εχω ενα αναπτυσσομενο ωοθυλακιο αλλα τελικα ηταν 2 κολλητα πολυ μεταξυ τους στην ιδια ωοθηκη!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

την ίδια ακριβώς απορία έχω και εγώ με την λεμονιά.

Πως γίνεται να υπάρχει ακόμα το ίδιο ωάριο μετά από εννιά μέρες;

Υποτίθεται ότι για να το πάρουνε ήτανε σχεδόν έτοιμο.

Το άλλο που σκέφτομαι μήπως αυτό που είδατε δεν ήταν ωάριο αλλά το ωοθηλάκιο του ωαρίου που έχει μείνει ως κύστη ; δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει αυτή η πιθανότητα κάνω απλή εικασία.

Καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό σου ή ακόμα να πάρετε και μία τρίτη γνώμη...:rolleyes:

Dori αυτό που βλέπουμε είναι το ωοθηλάκιο όχι το ωάριο !

Βάζοντας αυτό τολεπτό σωληνάκι στην ουσία τρυπάνε το ωοθηλάκιο, ρουφάνε το υγρό μέσα στο ωοθηλάκιο μαζί με το ωάριο...όταν ένας γιατρός δεν είναι σχολάστικός για να πετύχει την καλύτερη δυνατή στιγμή τηε ωοληψίας, τότε το ωοθηλάκιο σπάει και το ωάριο χάνεται ....

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής...όταν γίνεται η αναρρόφηση του ωοθηλακικού υγρού το ωοθηλάκιο συρρικνώνεται μετά ???

Dori αυτό που βλέπουμε είναι το ωοθηλάκιο όχι το ωάριο !

Βάζοντας αυτό τολεπτό σωληνάκι στην ουσία τρυπάνε το ωοθηλάκιο, ρουφάνε το υγρό μέσα στο ωοθηλάκιο μαζί με το ωάριο...όταν ένας γιατρός δεν είναι σχολάστικός για να πετύχει την καλύτερη δυνατή στιγμή τηε ωοληψίας, τότε το ωοθηλάκιο σπάει και το ωάριο χάνεται ....

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής...όταν γίνεται η αναρρόφηση του ωοθηλακικού υγρού το ωοθηλάκιο συρρικνώνεται μετά ???

κικα, το ίδιο πράγμα λέμε!

Αυτό είπα και εγώ μήπως έχει όντως αφαιρέσει το υγρό του ωαρίου και αυτό που έχει μείνει και φαίνεται είναι το οωθηλάκιο αλλά άδειο πλέον..απλά δεν ξέρω αν γίνεται να εξακολουθεί να φαίνεται ένα άδειο ωοθηλάκιο..:confused:

Καταλαβαινω την συγχηση σας ...εχω υπαρξει θυμα εκμεταλευσης και θυμαμαι ποσο ενιωθα αγωνια, θυμο, θολουρα..

Καλο θα ηταν πριν βγαλουμε ολοι τα συμπερασματα μας να λαβουμε υποψην καποια πραγματα:

1) οταν λες φκ εννοεις καθαρα φκ. Χωρις καθολου φαρμακα ή πηρε καποια και αν ναι ποια και σε ποια φαση?

2) αφου μιλαμε για καθαρα μη φαρμ.φκ τοτε ο οργανισμος ακολουθει τον φυσιολ.μηνιαιο κυκλο. Ποσων ημερων κυκλο εχει η γυναικα σου? Ειναι σταθερος?

Αν πχ εχει κυκλο 28 ημερων και αυτοι "πηραν?" το ωαριο στις 26 φεβρουαριου( οταν δεν εχουν ληφθει φαρμακα στον φκ η ωοληψια σχεδον συμπιπτει με την φυσιολ.ωορηξια) τοτε μπορεις να τσεκαρεις αν οντως ηταν αρκετα μεγαλο για ωοληψια εφοσον η 26 φεβρ ειναι περιπου η 14η μερα του κυκλου 28 πχ. ημερων θα πρεπει η γυναικα σου να ειχε περιοδο στις 12 φεβρ περιπου. Σου δινω το παραδειγμα του κυκλου 28 ημερων. Εσυ τροποποιησε το αναλογα με τον κυκλο της. Το βασικο ειναι η 26η φεβρ που εγινε η ωοληψια να συμπιπτει +\- 1 με 2 ημερες με την πιθανη ημερομηνια ωορηξιας αν δεν ειχε γινει η ωοληψια και απλα συνεχιζοταν ο κυκλος της. Αν συμπιπτει τοτε το πηραν στην σωστη ωρα το ωοθηλακιο και αυτο που βλεπετε ειναι καινουριο ωοθηλακιο (αν πηρατε φαρμακα αυτο ειναι συχνο φαινομενο, αν οχι δεν μπορω να εξηγησω την παρουσια του). Εαν δεν ειναι καινουριο ωοθηλακιο αλλα αυτο το ενα που δηθεν πηραν και ηταν 19 mm στις 7 μαρτιου σημαινει οτι εντος μιας ημερας περιπου πρεπει να εγινε φυσικη ωορηξια κατι που μπορεις να τσεκαρεις α) υπερηχητικα σε 2-3 ημερες με παρουσια υγρου, ωχρου σωματιου κτλ. και β) εφοσον και παλι δεν εχει λαβει κανενα φαρμακο που θα μπορουσε να αλλοιωσει τον κυκλο , με την ημερα που θα ερθει η επομενη περιοδος. Δηλ αν η περιοδος ερθει γυρω στις 22 μαρτιου τοτε η ωορηξια εγινε 8 μαρτιου και σας δουλεψε ο πρωτος,αν η περιοδος ερθει γυρω στις 12 μαρτιου τοτε ο πρωτος λεει την αληθεια και ο δευτερος μαλλον δεν τα λεει καλα.

Απαντησε μου σε αυτες τις κρισιμες ερωτησεις και θα προσπαθησουμε να βγαλουμε ακρη. Ξαναλεω, καταλαβαινω την συγχηση εχω περασει κατι αναλογο και χειροτερο οταν ο γιατρος μου(σαινι!) μου αφησε να κανω ωορηξια σε εξωσωματικη με διεγερση και ενω ειχε χαθει ενα ωοθηλακιο συνεχισε να με βομβαρδιζει με ορμονες , εκανα μεν καινουρια ωοθηλακια αλλα καμμενα(ωχρινοποιημενα λογω της ωορηξιας) κι αντι να σταματησει τον κυκλο, συνεχισε κανονικα την εξωσωματικη χωρις επιτυχια φυσικα αφου ηταν ηδη καμμενη. Τοτε δεν γνωριζα αλλα τωρα ξερω. Και θυμαμαι καλα την αγωνια και νιωθω ακομη τοσο πολυ θυμο! Δυστηχως το μονο που τους νοιαζει ειναι να μην χασουν τον παρα...τιποτα αλλο...Σιγουρα ενας απο τους δυο γιατρους σας εχει κοροηδεψει και ελπιζω να βρουμε ποιος. Ενημερωσε μας. Καλη συνεχεια!

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

Πενυ υπαρχει και το ενδεχομενο της διπλης ωορηξιας., χωρις φαρμακα ακομα και σε φυσιολογικο κυκλο χωρις παρεμβασεις.

Τα διζυγωτικά δίδυμα δεν προκυπτουν απο τη συλληψη σε κυκλους διπλης ωορηξιας???

Edited by ΛΕΜΟΝΙΑ2
τσι

Πενυ υπαρχει και το ενδεχομενο της διπλης ωορηξιας., χωρις φαρμακα ακομα και σε φυσιολογικο κυκλο χωρις παρεμβασεις.

Τα διζυγωτικά δίδυμα δεν προκυπτουν απο τη συλληψη σε κυκλους διπλης ωορηξιας???

Λεμονια μου οσο μου επιτρεπουν οι γνωσεις μου, η διπλη ωορηξια γινεται αλλα μεσα σε ενα συγκεκριμενο χρονικο πλαισιο 24-36 ωρων η μια απο την αλλη. Η γυναικα κατηγορηματικα κανει ΜΙΑ φορα ωορηξια καθε μηνα . Κι αυτο γιατι μετα την ωορηξια (24-48 ωρες max) το περιβαλλον εξαιτιας της ωορηξιας(λογω της ωχρινοποιησης) μεταβαλλεται και σταματαει η αυξηση των ωοθηλακιων και δεν ειναι δυνατη η συλληψη/εμφυτευση. Τωρα, αν μεσα σε αυτες τις 24-36 ωρες τυχει να εχουν μεγαλωσει δυο ωοθηλακια και ειναι ετοιμα να σπασουν τοτε και μονο μπορει να γινει διπλη συλληψη. Στην περιπτωση πιυ συζηταμε εδω, αυτο ειναι αδυνατον αφου εχουν προηγηθει πολυ περισσοτερες μερες.

JU4zp3.png

Peny ναι μαλλον ετσι πρεπει να ειναι.

Γιαυτο οι γιατροι μιλανε για διπλη ωορηξια σε κοντινα διαστηματα.

Να σε ρωτησω και κατι αλλο, σχετικα με το ωοθηλακιο 8 μμ που ειχα σε αυτον τον κυκλο και μετα απο 4 ημερες εξαφανιστηκε οπως φανηκε απο τον υπερηχο .

Υπηρχε περιπτωση να ειχα κανει ωορηξια με αλλο ωοθυλακιο πιο πριν την 7-8η ημερα και τελικα γιαυτο να μην αναπτυχθηκε αυτο που ειδαμε??

(Δεν ειχα επισκεφτει τον γιατρο τις προηγουμενες ημερες, ηταν ΣΚ)

Εδω ηταν η ερωτηση μου .

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=135112

Τωρα μου βαζεις καποιες ιδεες γιατι εχω μια μικρη καθυστερηση και συμπτωματα περιοδου αλλα λογω μεγαλης ανωμαλιας την προηγουμενη φορα στον κυκλο μου εχω φοβηθει πολυ και δεν την εχω λαβει υποψη μου.

Δεν ξερω εαν ειναι πραγματικα καθυστερηση, η εχει καθυστερησει η ωορηξια, η εχω ορμονικη διαταραχη παλι. Την πρωτη περιπτωση την εχω αποκλεισει πια, μεσα στο μυαλο μου να μην ελπιζω αδικα και για αυτοαμυνα κυριως.

(Συγνωμη για το off topic.)

καλησπερα σε όλες.ηθελα να ρωτήσω πόσο ασφαλή ειναι η ωοληψία σε συνεχόμενους κύκλους ,όταν προσπαθούμε σε φ.κ.?μπορεί κάποια να μου πεί?

καλησπερα σε όλες.ηθελα να ρωτήσω πόσο ασφαλή ειναι η ωοληψία σε συνεχόμενους κύκλους ,όταν προσπαθούμε σε φ.κ.?μπορεί κάποια να μου πεί?

Φαντάζομαι ότι πέραν της μέθης δεν έχεις κάτι άλλο να φοβάσαι, τι σου λέει ο ιατρός σου; Σε ποιον είσαι;;;

Διαφημίσεις

Peny ναι μαλλον ετσι πρεπει να ειναι.

Γιαυτο οι γιατροι μιλανε για διπλη ωορηξια σε κοντινα διαστηματα.

Να σε ρωτησω και κατι αλλο, σχετικα με το ωοθηλακιο 8 μμ που ειχα σε αυτον τον κυκλο και μετα απο 4 ημερες εξαφανιστηκε οπως φανηκε απο τον υπερηχο .

Υπηρχε περιπτωση να ειχα κανει ωορηξια με αλλο ωοθυλακιο πιο πριν την 7-8η ημερα και τελικα γιαυτο να μην αναπτυχθηκε αυτο που ειδαμε??

(Δεν ειχα επισκεφτει τον γιατρο τις προηγουμενες ημερες, ηταν ΣΚ)

Εδω ηταν η ερωτηση μου .

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=135112

Τωρα μου βαζεις καποιες ιδεες γιατι εχω μια μικρη καθυστερηση και συμπτωματα περιοδου αλλα λογω μεγαλης ανωμαλιας την προηγουμενη φορα στον κυκλο μου εχω φοβηθει πολυ και δεν την εχω λαβει υποψη μου.

Δεν ξερω εαν ειναι πραγματικα καθυστερηση, η εχει καθυστερησει η ωορηξια, η εχω ορμονικη διαταραχη παλι. Την πρωτη περιπτωση την εχω αποκλεισει πια, μεσα στο μυαλο μου να μην ελπιζω αδικα και για αυτοαμυνα κυριως.

(Συγνωμη για το off topic.)

Λεμονια με μπερδεψες λιγο τωρα. Αν μιλας για το ωοθηλακιο που ειχε εξαφανιστει τοτε ηταν αν θυμαμαι 11mm και σου ειχα απαντησει πως ναι ο γιατρος μπορει να πει αν εγινε ωορηξια ή οχι 2-3 ημερες μετα γιατι εμφανιζεται στο ωοθηλακιο που εχει σπασει το ωχρο σωματιο και υγρο στην γυρω περιοχη. Δεν μπορω να ξερω ομως αν και τι ειδε ο γιατρος σου. Αν απλα εξαφανιστηκε τοτε ναι ηταν κυστικο. Για να υπηρχε αλλο και να εκανε ωορηξια 7-8 ημερα δυσκολο...ασε που ειναι νωρις και παλι θα φαινοταν ωχρο σωματιο κλπ. Η ωορηξια ΑΦΗΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ δεν ειναι αορατη.

Αυτα αν μιλας για εκεινο το ωοθηλακιο. Αυτο με τα 8 mm ειναι καινουριο?

Απαντησε μου για να μπορεσω να βγαλω ακρη.

Σ'οτι αφορα την καθυστερηση θα σου συμβουλευα να κανεις ενα τεστ. Καταλαβαινω πως νιωθεις γιατι κι εγω μετα απο δεκαδες αρνητικα αρνιομουν να κανω τεστ συνεχισα να καπνιζω , εκανα μπανιο με καυτο νερο για να...κατεβει το αιμα και ημουν γενικα σε αρνηση. Εκανα χωριακη μια εβδομαδα μετα.Οταν εμαθα οτι θα το χασω μια ημερα μετα και ενω προφανως δεν εφταιγαν μαλλον ουτε τα τσιγαρα ουτε τα μπανια, εγω και παλι ενιωθα τυψεις...δεν χανεις τιποτα... μια απογοητευση ακομη μεσα στις τοσες...ειμαστε δυνατα υλικα..αντεχουμε...

JU4zp3.png

Πενυ λυπαμαι για την αποβολη σου. Κριμα

Γιαυτον τον κυκλο αναρωτιεμαι., επειδη στον μικρο μου ειχα θετικο τεστ ωορηξιας την 8η ημερα και σε μια τυχαια εξεταση την 9η ημερα μου ειχε πει ο γιατρος (εξωσωματικος) οτι ειχα κανει ηδη ωορηξια. ''Να προσπαθεις μετα την περιοδο'' μου ειχε πει.

Επισης στον προηγουμενο κυκλο την 9 ημερα ειχα 23μμ ωοθυλακιο(δεν εσπασε ομως)

Τι να πω τα εχουν παιξει τελειως οι ορμονες μου. Σημερα βρισκομαι σην 30 ημερα, αλλα δεν ελπιζω.

Επισης σε αυτο τον κυκλο μετα απο μια εβδομαδα στην 20 ημερα ενιωθα πολυ εντονα συμπτωματα ωορηξιας. Παιρνω τηλεφωνο τον γιατρο (της πολης μου -οχι εξωσωματικο) για να μην χασω τον κυκλο , με εξεταζει και μου ειπε οτι δεν ειδε τιποτα μονο ενα καλο ενδομητριο.

Αλλα τι να το κανω το ενδομητριο εαν δεν ειχα ωοθυλακια.

Ομως τα συμπτωματα της ωορηξιας ηταν πολυ εντονα και απο τοτε εχω πρηξιμο εντονο και στο στηθος.

Βεβαια στην 20 η ημερα ωορηξια δεν ειχα ποτε στη ζωη μου . ΑΛΛα ημουν πολυ σιγουρη απο τα συμπτωματα.

Σκεφτηκα σημερα μη τυχον ειχα δυο ωοθυλακια και το ενα εσπασε πολυ νωρις και ειχα και αλλο ενα των 8μμ που μετατραπηκε σε κυστικο. Αλλα απο οτι λες τα συμπτωματα ειναι πολυ φανερα , επομενως οσο βιαστικος η απροσεκτος και να ηταν καποιος γιατρος κατι θα εβλεπε.

Μαλλον πρεπει να το παρω αποφαση. Και να παραιτηθω.

Τεστ δεν κανω , εχω δωσει πολλα λεφτα. Δεν αντεχω αλλο τις ψυχρολουσιες. Εξαλλου ο γιατρος μου ο κανονικος μου ειπε

Κανεις Ανωορεκτικους κυκλους, μετα τις εξετασεις που ειδε. Μαλλον η εμμηνοπαυση πλησιαζει απειλητικα.

Για το τεστ θα περιμενω και αλλες 5 ημερες ωστε εαν ειχα ωορηξια τελικα την 20-23 , θεωρωντας ο γιατρος μπορει να εκανε λαθος (εαν και δεν το νομιζω) και βλεπω. Τι να πω.

Πενυ λυπαμαι για την αποβολη σου. Κριμα

Γιαυτον τον κυκλο αναρωτιεμαι., επειδη στον μικρο μου ειχα θετικο τεστ ωορηξιας την 8η ημερα και σε μια τυχαια εξεταση την 9η ημερα μου ειχε πει ο γιατρος (εξωσωματικος) οτι ειχα κανει ηδη ωορηξια. ''Να προσπαθεις μετα την περιοδο'' μου ειχε πει.

Επισης στον προηγουμενο κυκλο την 9 ημερα ειχα 23μμ ωοθυλακιο(δεν εσπασε ομως)

Τι να πω τα εχουν παιξει τελειως οι ορμονες μου. Σημερα βρισκομαι σην 30 ημερα, αλλα δεν ελπιζω.

Επισης σε αυτο τον κυκλο μετα απο μια εβδομαδα στην 20 ημερα ενιωθα πολυ εντονα συμπτωματα ωορηξιας. Παιρνω τηλεφωνο τον γιατρο (της πολης μου -οχι εξωσωματικο) για να μην χασω τον κυκλο , με εξεταζει και μου ειπε οτι δεν ειδε τιποτα μονο ενα καλο ενδομητριο.

Αλλα τι να το κανω το ενδομητριο εαν δεν ειχα ωοθυλακια.

Ομως τα συμπτωματα της ωορηξιας ηταν πολυ εντονα και απο τοτε εχω πρηξιμο εντονο και στο στηθος.

Βεβαια στην 20 η ημερα ωορηξια δεν ειχα ποτε στη ζωη μου . ΑΛΛα ημουν πολυ σιγουρη απο τα συμπτωματα.

Σκεφτηκα σημερα μη τυχον ειχα δυο ωοθυλακια και το ενα εσπασε πολυ νωρις και ειχα και αλλο ενα των 8μμ που μετατραπηκε σε κυστικο. Αλλα απο οτι λες τα συμπτωματα ειναι πολυ φανερα , επομενως οσο βιαστικος η απροσεκτος και να ηταν καποιος γιατρος κατι θα εβλεπε.

Μαλλον πρεπει να το παρω αποφαση. Και να παραιτηθω.

Τεστ δεν κανω , εχω δωσει πολλα λεφτα. Δεν αντεχω αλλο τις ψυχρολουσιες. Εξαλλου ο γιατρος μου ο κανονικος μο

υ ο ειπε

Ανωορεκτικους κυκλους.

Για το τεστ θα περιμενω και αλλες 5 ημερες ωστε εαν ειχα ωορηξια τελικα την 20-23 , θεωρωντας ο γιατρος μπορει να εκανε λαθος (εαν και δεν το νομιζω) και βλεπω. Τι να πω.

Βρε Λεμονια αν κανεις ωορηξια τοσο νωρις τοτε αλλαζει το πραγμα...Μηπως ο γιατρος δεν "ΕΙΔΕ" την ωορηξια σου? Δεν θελω να σου δινω ψευτικες ελπιδες αλλα εγω πιστευω οτι μπορει να εισαι εγκυος. Το καλο ενδομητριο ειναι το πρωτο χαρακτηριστικο γνωρισμα μιας εγκυμοσυνης...ποσα mm ηταν? Επισης δεν νοειται παχυ ενδομητριο χωρις να εχει προηγηθει ωορηξια που ειναι απαραιτητη για να εκριθουν οι ορμονες και να παχυνει. Ελλειψη ωορηξιας σημαινει λεπτο ενδομητριο. Οταν λεει καλο ποσο εννοει?

Επισης πρησμενο στηθος, αισθηση ωορηξιας την 20 η ημερα....Αχ μακαρι να εχω δικιο και να εισαι....κανε ενα ΤΕΣΤ!!!

Να φυγουμε κι εμεις απο την αγωνια. Αν δεν εισαι θα ειμαστε μαζι να σε στηριξουμε. Αν ομως εισαι...θα πανηγυρισουμε!!!

JU4zp3.png

Aσε βρε Πενυ. Κλιμακτηριο εχω δυστυχως και οχι εγκυμοσυνη.

Μην ειμαι και ενα βημα πριν την εμμηνοπαυση κιολας.

Αλλα σημερα μου ηρθε ξαφνικα η ιδεα. Μπηπως και .

Ειναι δυνατον αντι για ωορηξια να ειχα εμφυτευση εννοεις την 20 ημερα??

Εγω νομιζω οτι ο γιατρος δεν ειδε τα ωοθυλακια και προετοιμαζομουν για ωορηξια την20- 23 ημερα. Αυτο ενιωσα. (Αλλα παλι να μην ειδε και ωοθυλακια, αφου πηγα επι τουτου για εξεταση. Ο τελευταιος ασχετος θα το εβλεπε)

Δεν μου ειπε ποσα μμ μου ειπε μονο καλο ενδομητριο .

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια.

Aσε βρε Πενυ. Κλιμακτηριο εχω δυστυχως και οχι εγκυμοσυνη.

Μην ειμαι και ενα βημα πριν την εμμηνοπαυση κιολας.

Αλλα σημερα μου ηρθε ξαφνικα η ιδεα. Μπηπως και .

Ειναι δυνατον αντι για ωορηξια να ειχα εμφυτευση εννοεις την 20 ημερα??

Εγω νομιζω οτι ο γιατρος δεν ειδε τα ωοθυλακια και προετοιμαζομουν για ωορηξια την20- 23 ημερα. Αυτο ενιωσα. (Αλλα παλι να μην ειδε και ωοθυλακια, αφου πηγα επι τουτου για εξεταση. Ο τελευταιος ασχετος θα το ειβλεπε)

Δεν μου ειπε ποσα μμ μου ειπε μονο καλο ενδομητριο .

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια.

Ετσι ειναι Λεμονια μου... Ειπες το πιο σωστο...Κι εγω σχεδον στα ιδια χαλια ειμαι...λιγος χρονος μου μενει ...μονο που εκτος απο δυο δραματικες αποβολες δεν εχω ουτε ...δειγμα απο παιδακι. Εσυ απο οτι καταλαβα εισαι μαμα. Αναλογισου ποσο σημαντικο ειναι αυτο και προσπαθησε να χαλαρωσεις..παντως και πριν την κλιμακτηριο εχουν καταγραφει εγκυμοσυνες. Θα με βοηθουσε αν ηξερες τα mm του ενδομητριου. Αν πχ ηταν πανω απο 15 τοτε υπαρχουν πιθανοτητες πολλες. Οταν κανεις το τεστ ενημερωσε μας. Οτι κι αν ειναι. Καλη υπομονη!

JU4zp3.png

Εχω μια φιλη 45 χρονων που εχει κανει παιδια και εχει την αγωνια καθε φορα μην τυχον μεινει εγκυος . Εχει γυρισει ολα τα φαρμακεια. Ενω τα συμπτωματα της κλιμακτηριου ειναι εμφανη εδω και 2 χρονια, δεν θελει να το συνειδητοποιησει .

Σημερα παλι της μπηκε ιδεα για εγκυμοσυνη λογω καθυσερησης. Και εψαχνε να βρει σε ποιο φαρμακειο δεν εχει παει και να μην ειναι και καποιος γνωστος μεσα και ρεζιλευτει

Της λεω πηγαινε στο φαρμακειο και ζητησε πρωτα ενα ζευγαρι γυαλια πρεσβυωπειας και μετα ενα τεστ εγκυμοσυνης.:confused:

Θα τους στειλεις ολους. :)

Προσθεσα τα εξης

Το ιδιο ισχυει και για μενα, βεβαια.

Εσυ ομως εισαι μικρη 39 χρονων. 39 χρονων εγω εμεινα εγκυος.

Τωρα χωρις πλακα ναι ειμαι μαμα, εχω ενα παιδακι που ειναι ολοκληρη η ζωη μου και Πενυ αξιζει τον κοπο και για ξενα ωαρια , εαν δεν τα καταφερεις τελικα (που σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην χρειαστουν).

Εγω να φανταστεις το σκεφτηκα αυτη την περιοδο πολυ εντονα μετα τις ασχημες εξετασεις μου, αλλα και τα δανεικα κοστιζουν οπως ξερεις και εκει η επιτυχια δεν ειναι δεδομενη με την πρωτη φορα και ο αντρας μου ουτε να το ακουσει.

Εαν δεν ειχα κανει παιδι δεν υπηρχε περιπτωση εκει θα κατεληγα.

Θα ηταν παιδι του αντρα μου, θα το γεννουσα εγω και θα το αγαπουσα σιγουρα εφοσον ειχε προελθει απο μεσα μου . Θα ειχα ζησει την εμπερια της εγκυμοσυνης που για εμενα ηταν μια πολυ ευτυχισμενη περιοδος της ζωης μου .

Αυτη τη δυνατοτητα που μας εχει δωσει η επιστημη δεν πρεπει να την αφηνουμε ανεκμεταλλευτη.

Μην το βαζεις κατω εσυ εισαι μικρη παλε ψο το με τον φυσικο τροπο-βιταμινες και ακομα και να σου εκαναν ζημια τα φαρμακα και να μην μπορεις να τα καταφερεις με δικα σου, παλεψε το με δανεικα.

Δες ενα παραδειγμα στον Παρασχο μητερα με τριδυμα απο ξενα , ποσο ευτυχισμενη ενιωθε . Και αυτη πρεπι να ηταν και 50-αρα

Edited by ΛΕΜΟΝΙΑ2
Προσθηκη

Εχω μια φιλη 45 χρονων που εχει κανει παιδια και εχει την αγωνια καθε φορα μην τυχον μεινει εγκυος . Εχει γυρισει ολα τα φαρμακεια. Ενω τα συμπτωματα της κλιμακτηριου ειναι εμφανη εδω και 2 χρονια, δεν θελει να το συνειδητοποιησει .

Σημερα παλι της μπηκε ιδεα για εγκυμοσυνη. Και εψαχνε να βρει σε ποιο φαρμακειο δεν εχει παει και να μην ειναι και καποιος γνωστος μεσα και ρεζιλευτει

Της λεω πηγαινε στο φαρμακειο και ζητησε πρωτα ενα ζευγαρι γυαλια πρεσβυωπειας και μετα ενα τεστ εγκυμοσυνης.:confused:

Θα τους στειλεις ολους. :)

Χαχαχα ....καλο...!!! Τι να κανουμε...τουλαχιστον να γελαμε που και που...

Μεσα απο την ψυχη μου ευχομαι για ολες ο Θεος να μας δωσει οτι ειναι για το καλο της ψυχης μας...

JU4zp3.png

αιγαία,

μαλλον ειναι κυστικο ωχρου σωματιου. κανετε μια προγεστερονη να δειτε εαν ειναι ωχρου σωματιου, δηλ οτι εχει γινει ωορρηξια...

η 7η ημερα ειναι νωρις, οποτε δεν εχει νοημα να μετρησεις. παντως γυρω στο 60 με 100, στο εργαστηριο που πηρες τα αποτελεσματα γραφουν κ τις τιμες, η φαση αυτη ειναι η ωοθυλακικη.