Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως προσαρμοσατε το διαιτολογιο οταν αρχισατε παιδικο?

Recommended Posts

Τι κανετε βρε μανουλες με το θεμα του φαγητου?

οχι δεν εχω προβλημα αν θα φαει ο μικρος μου, αυτο ειναι το μονο σιγουρο, θα ερθει φαγωμενος! Απλα συνηθως οταν επιστρεφει γυρω στις 2:00 ειναι χορτατος (πινει γαλα στο σπιτι, μετα στον παιδικο: πρωινο, φρουτο, μεσημεριανο) και το πολυ πολυ να μου ζητησει φρουτο ή λαχανικο πριν τον βαλω για μεσημερινο υπνο.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι το απογευμα, γιατι ενω πριν τον ταιζα στις 2:00 μεσημερινο, τωρα το τρωει στις 12:00. Εσεις τι δινετε στα παιδακια σας το απογευμα? και τι ωρες? Σημειωτεον οτι το βραδυ πριν κοιμηθει θα πιει και το γαλα του.

0IBKp3.png JgEip3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα εγω παιρνω τη μικρη μου απο τον παιδικο σταθμο στις

4 30 οποτε εχει φαει και το γιαουρτακι της.ετσι δινω μονο κανα σνακ

κουλουρακι .μπισκοτο και πριν κοιμηθει το γαλα της.

καλησπερα και απο μενα συνηθως τον ραφαηλ τον παιρνω γυρω στις δυομησι ταισμενο απο τον παιδικο ξυπναει 4 κ μησι και του δινω κανενα φρουτακι η γιαουρτακι η τοστακι και το βραδυ το γαλα του

Και εμάς ο μικρός τρώει μεσημεριανό στο παιδικο. Επιστρεφει στο σπιτι στις 5 που ειναι η ωρα του μεσημεριανου για εμας. Στην αρχη του ετοιμαζα καποιο σνακ αλλά τελικά περιμένει πως και πως να γυρισει για να φαει μαζι μας κανονικότατα φαγητο! Μονο του θα προσαρμοστει το μικρο σου στο προγραμμα των γευμάτων και θα σε καθοδηγησει.

Μπορείς να δίνεις οταν ξυπνάει φαγητό απο το μεσημεριανό σου. Και το βράδυ γάλα. η κανενα τοστ, αυγοφετες, αυγο με ψωμι, φαριν λακτε, ψωμι με μαρμελαδα-μερεντα- μελι ...

.png

Διαφημίσεις

εμένα ο μικρός με το που γυρνάει θα πιεί ένα μεγάλο μπουκάλι γάλα και ύπνο, το απόγευμα θα φάει την φρουτόκρεμα του με το αυγό του και θα τσιμπήσει στη γιαγιά τυράκι με ψωμάκι-είναι πολύ λιχούδης- ή γιαουρτάκι και το βράδυ γάλα και ύπνο!

Νανακα ειναι πλεον μεγαλο παιδακι και ξερεις αν πειναει η οχι.. Οποτε μπορει να φαει οτι θελει..

Επειδη τον παιρνεις νωρις μπορεις να του δινεις οπως ειπαν και τα κοριτσια κανονικα φαγητο απο το δικο σας εφοσον τρωτε και εσεις εκεινη την ωρα.

Αλλιως αν πεφτει αμεσως για υπνο οταν ξυπναει τοστακια κλπ (μην τα ξεναλεω) Αν το παιδι ζηταει απο μονο του φρουτα και λαχανικα δωστου τετοια.. καλυτερα και πιο υγιεινα.. Απλα επειδη ειναι νωρις και υπαρχει μεγαλο κενο μεχρι το βραδυ που θα κοιμηθει καλο ειναι να υπαρχουν και δημητριακα προς το απογευμα.

Επισης κατι αλλο που πρεπει να γνωριζεις ειναι οτι επειδη τα χρονικα διαστηματα που τρωνε τα παιδακια στους παιδικους ειναι μικρα, οι ποσοτητες που σερβιρονται ειναι επισης μικρες..(υπαρχουν βεβαια και ελαχιστες εξαιρεσεις που η ποσοτητα ειναι κανονικη)

(αντιστοιχουν συνηθως στο 1/3 της ποσοτητας που σερβισουμε εμεις στο σπιτι) Οποτε δεν ειναι υπερβολη να ξαναφαει το παιδι μεσημεριανο στο σπιτι.

Γενικοτερα (για ολους το λεω αυτο) καλο ειναι ζητησετε να δειτε ποσο ειναι ακριβως η ποσοτητα που σερβιρετε στα παιδια ωστε να εχετε αποψη και να μπορειτε να το συγκρινετε με το ποσο τρωει στο σπιτι ωστε να ξερετε αν το παιδι χρειαζεται συμπληρωμα η οχι. Διευκρινηστε βεβαια στη διευθυντρια οτι γνωριζετε οτι οι μικρες ποσοτητες ειναι νομιμες (τα γραμμαρια των τροφων παιζουν απο πινακα του υπουργειου) ωστε να μην σας δειξει αλλα ντ΄αλλων.

Για μεγαλυτερη σιγουρια σκαστε μυτη μια μερα ακριβως την ωρα που θα εχει σερβιριστει το φαγητο και καλα με τη δικαιολογια οτι καατι εκτακτο σας ετυχε και πρεπει να παρατε επειγοντος το παιδι και δεν προλαβατε να ειδοποιήσετε.. :wink:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Κοριτσια σας ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις σας.

Με βοηθησατε αρκετα αλλα επιπλεον τωρα που διανυουμε την 4η εβδομαδα που πηγαινει ο μικρος παιδικο, μπηκαμε πια σε ενα προγραμμα και επαψα και εγω να αγχωνομαι.

Όσον αφορα το θεμα του φαγητου, όντως οταν ερχεται και ειναι χορτατος δεν θελει να φαει τιποτα, αλλιως μονος του μου ζηταει να φαει(φααω κααατι :lol: ) και μαλιστα συνηθως φρουτο, λαχανικο- ειναι και της υγιεινης ο μπομπιρακος μου.

Το καλο με τον παιδικο που πηγαινει, ειναι οτι εγω του βαζω το μεσημεριανο του -οποτε και την ποσοτητα και την ποιοτητα του φαγητου την καθοριζω εγω. (επισης μου επιστρεφουν μεσα στο ταπερ του οτι εχει αφησει για να ξερω τι ποσοτητα εφαγε)

Αγχωθηκα λιγο με το απογευματινο γιατι δεν ηθελα να τον φορτωνω θερμιδες ουτε ομως και να μενει νηστικος ως την ωρα που θα πιει το βραδυνο γαλα (οπως ειπε και η dora το πρωι τρωνε τακτικα σε μικρα διαστηματα και μετα το βραδυ μεσολαβουν πολλες ωρες). Με τις απαντησεις σας μου δωσατε και μερικες ιδεες, και επισης αναλογως τι του εχω βαλει το μεσημερι κρινω και του ετοιμαζω κατι το απογευμα για να εχει και εναλλαγη ουσιων, γευσεων.

0IBKp3.png JgEip3.png

• 1 month later...

χαιρομαι που διαμορφωσατε το προγραμμα σας, να σου πω οτι εμενα την φερνει το σχολικο κατα τις 4 και τοτε ειναι η ωρα οπου τρωμε εμεις οποτε 3ανατρωει και το δικο μας μεσημεριανο και τελος το βραδακι γαλα

P3Ko.jpgNDT5.jpg