Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βιοχημικη στο καπακι μετα απο παλλινδρομη?

Recommended Posts

Καλημερα σε ολα τα κοριτσια και καλη δυναμη σε ολες! Πηρα την αποφαση να σας γραψω για να βγαλω απο μεσα μου ολα οσα με πονανε και να παρω κουραγιο απο εσας...Αλλωστε ειστε και οι μονες που νιωθετε οπως ακριβως αισθανομαι κι εγω μεχρι να καταφερω να γινω μανουλα...

Τον Ιανουαριο που μας περασε εμεινα εγγυος, ολα πηγαιναν πολυ καλα μεχρι που την 9η εβδομαδα το μωρακι μου παλλινδρομησε. Μετα απο σειρα εξετασεων και αφου βγηκε και ο καρυοτυπος του εμβρυου, μαθαμε και την αιτια: χρωμοσωματικη ανωμαλια,τρισωμια 16. Συμφωνα με τον γιατρο μου και τον γενετιστη, τυχαιο γεγονος. Μαζεψα τα κομματια μου και επανειλθα.Αφησα δυο μηνες να περασουν, και τωρα τον Μαιο ξεκινησαμε παλι τις προσπαθειες μας. Πριν απο μια εβδομαδα, και συγκεκριμενα δυο μερες πριν την αναμενομενη περιοδο,επειδη ημουν υποψιασμενη, ειδα μια σταγονα ροζ στο εσωρουχο και ειχα περιεργα πονακια στην ωοθηκη, εκανα τεστ εγκυμοσυνης το οποιο βγηκε αχνα θετικο. Συγκρατημενη χαρα κι φοβος μαζι... Πηρα τον γιατρο μου και μου ειπε να παω την επομενη το πρωι για χοριακη. Α, και να ξεκινησω και τα utrogestan (λογω του ιστορικου μου).

Πραγματι η πρωτη χοριακη θετικη με 42,8mlU. Επικοινωνω μαζι του, του λεω το αποτελεσμα, μου λεει δεν ειναι κακο γιατι εισαι και μια ημερα πριν την αναμενομενη περιοδο, αλλα θελω να κανεις μια ενεση proluton depot, να συνεχισεις την προγεστερονη πρωι-μεσημερι-βραδυ, και σε δυο μερες να ξανακανεις χοριακη να δουμε πως παει. Σε δυο μερες ξανακανω χοριακη η οποια επεσε στο 39,2mlU. Τον παιρνω παλι, και μου λεει οτι αυτο δεν ειναι καλο αλλα για να μην αποκλεισουμε τιποτα, ξανακανε αλλη μια αυριο το πρωι, δηλ.με δυο μερες καθυστερηση. Οντως ξανακανω, και παλι εχει πεσει στο 30,2mlU. Τον παιρνω τηλ. μου λεει δυστηχως δεν προχωραει, σταματα τα χαπια και περιμενε να αδιαθετησεις...:(

Σημερα που σας γραφω ειμαι στην 7η μερα καθυστερησης και τα εχω παιξει! Πηγα πρωι πρωι και εκανα απο μονη χοριακητης οποιοας τα αποτελεσματα δεν εχω παρει ακομα. Δεν πιστευω πια οτι η εγκυμοσυνη μου θα παει καλα, αλλα μηπως συμβαινει κατι κακο...εξωμητριο ας πουμε? ή τα χαπια (προγεστερονη) μου καθυστερουν την περιοδο? Αν καποια απο εσας μπορει να βοηθησει, θα το εκτιμησω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Ειχα κι εγω πριν το αγορακι μου μια αναλογη εμπειρια. Αν σταματήσεις την προγεστερονη θα σου ερθει το αιμα και θα καθαρισει μονη της η μητρα αφου ηταν τοσο νωρις δεν χρειαζεται αποξεση. Η δικια μου χοριακη τοτε ειχε φτασει μεχρι το 700 και δεν προχωρουσε. Ουτε αποξεση εκανα απλα ειχα λιγο παραπανω πονο απο την περιοδο. Εξωμητριο δεν ειναι (βεβαια δεν ειμαι γιατρος) ο δικος μου γιατρος φοβηθηκε τοτε για εξομητριο γιατι εμενα αυξανοταν αλλα οχι σωστα. Και μια γνωστη μου που εκανε εξομητριο και εκει αυξανοταν αλλα οχι σωστα εσενα μειωνεται δεν νομιζω. Λυπαμαι πολυ αλλα προσπαθησε να μη σε παρει πολυ απο κατω γιατι πρεπει να το ψαξεις και να νικησεις κανοντας ενα γερο παιδακι. Θα τα καταφερεις θα δεις.

Σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες xazomama! Τελικα πηγα και πηρα τα αποτελεσματα της χοριακης και ΕΥΤΥΧΩΣ εχει πεσει στο 2,6mlU, οποτε μου εφυγε ο φοβος του εξωμητριου!! Για να ειμαι ειλικρινης αυτην την φορα δεν με πηρε τοσο απο κατω, σε αντιθεση με την παλλινδρομη που οδευα στα προθυρα της καταθλιψης. Αντιθετα με ξαφνιασε ευχαριστα το γεγονος οτι στον πρωτο μηνα προσπαθειων μετα την παλλινδρομη "εκατσε" εγκυμοσυνη...εστω και βιοχημικη:(.

Απο την αλλη ξερω οτι δεν περναει κατι αλλο απο το χερι μου, εχω κανει ολες τις εξετασεις, μεχρι και δικη μου καρυοτυπο! Οποτε ευχομαι να με αξιωσει η Παναγιτσα την επομενη φορα να ερθει για να μεινει.....

Να σου ζησει το παιδακι σου!!φιλια

Και εγω αμεσως μετα εμεινα. Αν μεινεις μια φορα μετα ειναι πιο ευκολο μου το ελεγαν και δεν το πιστευα γιατι την πρωτη φορα εκανα 5 μηνες να μηνω. Αμα εχεις κανει ολες τις εξετασεις τοτε ειναι θεμα χρονου. Εχεις κανει και για θρομβοφιλια?

Καλημερα! Κι εγω την πρωτη φορα, στην παλλινδρομμη, εκανα 5 η 6 μηνες να μεινω. Τωρα μολις περασαν οι δυο μηνες που μου ειπε ο γιατρος να μην κανουμε ελευθερα, εμεινα στον πρωτο μηνα προσπαθειων!! και μου εκατσε βιοχημικη... Τι ναπω...

Οχι δεν εκανα για θρομβοφιλια, γιατι η ιστολογικη του εμβρυου δεν εδειξε θρομβωσεις, αντιθετα ο καρυοτυπος του εμβρυου εδειξε την τρισωμια. Εσυ στην παλλινδρομη ηξερες τον λογο?

Διαφημίσεις

Οχι δεν εμαθα το λογο, μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι τυχαιο γεγονος και να ξαναπροσπαθησω μου εγραψε και καποιες εξαιτασεις για λυστερια, χλαμυδια, μυκοπλασμα και ουρεοπλασμα και αφου βγήκαν αρνητικες αυτο εκανα ξαναπροσπαθησα. Μου ειχε πει οτι αν ξανατυχει θα ψαξουμαι θρομβοφιλια κα. Εγω του ζητουσα επιμονα να τις κανω ολες και αυτος με σταματησε λεγοντας μου οτι ειναι πολλα τα λεφτα για μια αποβολη και ειναι κριμα. Και......τον ακουσα (με μιση καρδια αλλα ειχε δικιο:)) . Απο γνωστη μου ξερω που απεβαλε πολυ νωρις και τελικα ειχε θρομβοφιλια και τωρα εχει δυο παιδακια.