Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

geia sas koritsia eimai kainourgia sto forum....exw diavasei polla 8emata p m aforoun k emena....eimai sthn 15h evdomada...diavaza gia ponakia sthn koilia kyriws sto prwto trimhno.egw eimai sto deytero k ayta ta ponakia synexizoun....einai san na 8elw synexeia na paw toualeta k dn mporw.exw k provlhma me thn dyskoiliothta....prin thn egkymosynh hmoun sxedon monanterh etrwga phgaina twra exw allaksei entelws ry8mous k dn kserw an ofeiletai se ayto.

Διαφημίσεις

geia sas koritsia eimai kainourgia sto forum....exw diavasei polla 8emata p m aforoun k emena....eimai sthn 15h evdomada...diavaza gia ponakia sthn koilia kyriws sto prwto trimhno.egw eimai sto deytero k ayta ta ponakia synexizoun....einai san na 8elw synexeia na paw toualeta k dn mporw.exw k provlhma me thn dyskoiliothta....prin thn egkymosynh hmoun sxedon monanterh etrwga phgaina twra exw allaksei entelws ry8mous k dn kserw an ofeiletai se ayto.

Καλως ήρθες λοιπόν στην παρέα. Για τη δυσκοιλιότητα καταρχήν : είμαστε όλες ομοιοπαθούσες. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλα η αλήθεια είναι. Εμένα με βοήθησαν λίγο τα δαμάσκηνα sunsweet :idea:. Τώρα για τα πονάκια αν εννοείς πονάκια περίόδου (γιατί μπερδευτηκα λιγο) οι περισσότερες τα έχουμε.Εγώ προσώπικά 1-2 φορές την ημέρα με πιάνουν. Μαγνήσιο παίρνεις?

ΥΓ: Γράφε καλύτερα Ελληνικά , διαβάζονται πιο εύκολα...:-D

Όλα είναι μια ιδέα...

Καλησπερα και καλως ηρθες στη παρεα μας μικρη μανουλα.Εγω κοριτσια ειχα δυσκοιλιοτητα μονο στην αρχη που ξεκινησα το σιδηρο αλλα για πολυ λιγο.Ειμαι στην 24η εβδομαδα και εχω πονακια απο την αρχη.Σχετικα με το θεμα της ουρησης ειναι φυσιολογικο αλλα καλυτερα ενημερωσε τον γιατρο σου μικρη μανουλα για να εισαι απολυτα σιγουρη.

Καλημέρα,

Δυσκοιλιότητα ψιλοείχα από πριν και με τον σίδηρο έγινε κάπως εντονότερη. Προς το παρόν με βοηθάει πολύ το ακτινίδιο και γενικά τα όσπρια, τα λαχανικά και τα φρούτα.

Πονάκια είχα έως τώρα αρκετά μέσα στη μέρα και έχουν κάπως μειωθεί αλλά δεν ανησυχώ. Ο γιατρός μου με ειδοποίησε γι΄αυτά από νωρίς και ακούω ότι υπάρχουν εγκυμονούσες που τα έχουν σε όλη την εγκυμοσύνη τους. Θα ανησυχούσα αν είχα ξαφνικά έντονο πόνο και περίεργες εκκρίσεις που να έμοιαζαν με αίμα.

Ρώτα τον γιατρό σου για πιο σίγουρα, μην κάθεσαι να ανησυχείς:cool:

αμα σας πω οτι εγω με το σιδηρο παω τουαλετα μερα παρα μερα!!! ενω κ γω ειχα θεμα δυσκοιλιοτητας πριν την εγκυμοσυνη!!!! εν τω μεταξυ, και παλαιοτερα που επαιρνα σιδηρο λογω αναιμιας, παλι πηγαινα συχνα τουαλετα!!!! αλλα κατι τσιμπιες νιωθω κ γω που κ που χαμηλα...οχι ομως συνεχεια!!! λογικα μεγαλωνει η μητρα....

Διαφημίσεις

καλησπέρα κ απο εμένα.... εγώ είμαι στην 16η εβδομάδα κ έχω πονάκια όπως στην περίοδο.βέβαια όχι συνέχεια, αλλά με πιάνουν κάθε μέρα-σχεδον- για λίγο. νομίζω οτι είναι φυσιολογικό γιατί μεγαλώνει η μήτρα... όσο για το σίδηρο που λέτε, αν κ δεν το παίρνω κάθε μέρα πλέον-το ξεχνάω- δεν μου έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα δυσκοιλιότητας ούτε κ τότε που το έπαιρνα κάθε μέρα. :)

ntRCp3.png

αμα σας πω οτι εγω με το σιδηρο παω τουαλετα μερα παρα μερα!!! ενω κ γω ειχα θεμα δυσκοιλιοτητας πριν την εγκυμοσυνη!!!! εν τω μεταξυ, και παλαιοτερα που επαιρνα σιδηρο λογω αναιμιας, παλι πηγαινα συχνα τουαλετα!!!! αλλα κατι τσιμπιες νιωθω κ γω που κ που χαμηλα...οχι ομως συνεχεια!!! λογικα μεγαλωνει η μητρα....

Ναι η μητρα ειναι που μεγαλωνει

καλησπέρα κ απο εμένα.... εγώ είμαι στην 16η εβδομάδα κ έχω πονάκια όπως στην περίοδο.βέβαια όχι συνέχεια, αλλά με πιάνουν κάθε μέρα-σχεδον- για λίγο. νομίζω οτι είναι φυσιολογικό γιατί μεγαλώνει η μήτρα... όσο για το σίδηρο που λέτε, αν κ δεν το παίρνω κάθε μέρα πλέον-το ξεχνάω- δεν μου έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα δυσκοιλιότητας ούτε κ τότε που το έπαιρνα κάθε μέρα. :)

Τα πονακια που λες οτι εχεις ειναι συνεχομενα η πανε κι ερχονται?

που κ που κ εγω νιωθω πονακια,αλλα οχι εντονα.περισσοτερα ειναι στην μεση μου,αλλα με αυτην ειχα ηδη προβλημα κ οσο μεγαλωνει η κοιλια τοσο με ενοχλει...

εγω παλι απο την αρχη ειχα κατα καιρους αλλο θεμα,να πρηζομαι στα γεννητικα οργανα :oops::oops::oops: κ αυτην την βδομαδα το ξαναπαθα!!!ελεος ξερω οτι στην εγκυμοσυνη συμβαινει αλλα ειναι τοσο κουραστικο...αληθεια το χει παθει καμμια?

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εμενα δεν μου εχει τυχει ποτε αλλα ουτε το εχω ξανακουσει!!!

αχ εγω κ το ειχα ακουσει κ το επαθα....ειμαι τυχερη πως να το κανουμε;););)!!!στην αρχη βεβαια μεχρι οτι αποβαλω νομιζα,γιατι νιωθεις μια αισθηση βαρους στο σημειο(:shock::shock::shock:) αλλα ευτυχως η γιατρος μου που με ειδε μου εδωσε να καταλαβω τι ειναι αυτο που μου συμβαινει:rolleyes::rolleyes::rolleyes:!!!!!!!!!!

Και γιατι συμβαινει κατι τετοιο?

βασικα απο οτι καταλαβα ειναι λογο της υπεραιμιας στην περιοχη κ στην περιπτωση μου ο συνδιασμος με τα ουτραγκεσταν που βαζω κολπικα!κατι τετοιο τελος παντων:confused::confused:

2-3 μερες τωρα ειναι συνεχομενα αλλες φορες εντονα αλλες οχι.πηρα τον γιατρο κ μ ειπε οτι δν ειναι τπτ κ να μν ανυσηχω ειναι απο την δυσκοιλιοτητα.να πινω duphalac κα8ημερινα κ 8α πηγαινω κανονικα τουαλετα....την δευτερα εχω ραντεβου στον γιατρο κ το περιμενω πως κ πως.... γινεται ομως να μν ανυσηχω ακομα κ αν με καθυσηχασε ο γιατρος?μια φιλη μ μ ειπε οτι τα ειχε κ εκεινη σε ολη την εγκυμοσυνη κ νομιζε οτι θα αποβαλλει καποιεσ φορες απο τουσ πονους.....

Έχω ακούσει κι εγώ για πολύ έντονους πόνους αλλά συμβαίνει κι αυτό χωρίς να υπάρχει θέμα αποβολής ή κάτι τέτοιο σοβαρό. Είμαι απόλυτη στο να ακούμε τον γιατρό μας εφόσον τον επιλέξαμε, τον δοκιμάσαμε και είναι πλέον απολύτου εμπιστοσύνης..αλλιώς οι πρωτότοκες ειδικά και όσες είναι από τη φύση τους αγχώδεις, για να μην αναφερθώ και την τρέλα που μας πιάνει λόγω ορμονικών στην εγκυμοσύνη, θα είχαμε χάσει εντελώς τα λογικά μας από ανησυχία με το παραμικρό!

Πιο ειδικά για τον πόνο έχω να προσθέσω ότι είναι και στον άνθρωπο πόσος πόνος θεωρείται πολύς ή απλά πονάκια...

Διαφημίσεις

2-3 μερες τωρα ειναι συνεχομενα αλλες φορες εντονα αλλες οχι.πηρα τον γιατρο κ μ ειπε οτι δν ειναι τπτ κ να μν ανυσηχω ειναι απο την δυσκοιλιοτητα.να πινω duphalac κα8ημερινα κ 8α πηγαινω κανονικα τουαλετα....την δευτερα εχω ραντεβου στον γιατρο κ το περιμενω πως κ πως.... γινεται ομως να μν ανυσηχω ακομα κ αν με καθυσηχασε ο γιατρος?μια φιλη μ μ ειπε οτι τα ειχε κ εκεινη σε ολη την εγκυμοσυνη κ νομιζε οτι θα αποβαλλει καποιεσ φορες απο τουσ πονους.....

Σε ρωτησα αν ειναι συνεχομενοι οι πονοι γιατι στη φαση που εισαι ετσι πρεπει να ειναι.Οι πονοι που πανε κι ερχονται και ειναι σαν της περιοδου ειναι δειγμα τοκετου απο οτι ξερω και κατι τετοιο δεν το θελουμε πριν την ωρα του.Αφου σου ειπε ο γιατρος σου να μην ανησυχεις ηρεμησε.Ξερω ειναι δυσκολο αλλα δεν μπορεις να κανεις και κατι αλλο.Και μην ξεχνας καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη απο γυναικα σε γυναικα.Ακομα και στην ιδια γυναικα δυο εγκυμοσυνες μπορει να ειναι διαφορετικες.

Κ'εμενα με πιανι ο πονος κατο στην κοιλια αλλα για λιγα λεπτα .Ο γιατρος μου ειπε να περνω buscopan οταν ποναω μεχρι και 3 την ημερα .αλλα εγω ποναω για λιγο , αλλαζω θεσι σοματος και μου περναει .Οπως λεει και ο γιατρος μου εκγυες ειμαστε και θα ποναμε .

Κ'εμενα με πιανι ο πονος κατο στην κοιλια αλλα για λιγα λεπτα .Ο γιατρος μου ειπε να περνω buscopan οταν ποναω μεχρι και 3 την ημερα .αλλα εγω ποναω για λιγο , αλλαζω θεσι σοματος και μου περναει .Οπως λεει και ο γιατρος μου εκγυες ειμαστε και θα ποναμε .

καλα κανεις κ δεν περνεις με λιγο πονο,μωρε το θεμα ειναι να μην ειναι εντονος αλλιως την παλευουμε κ με αλλαγη θεσης:D!

• 2 weeks later...
Τα πονακια που λες οτι εχεις ειναι συνεχομενα η πανε κι ερχονται?

ουυυπς τωρα το ειδα!!!!!!!!:rolleyes:

λοιπόν, για 3 λεπτά με πιάνουν πονάκια, μετά απο κανα 3ωρο πάλι, κλπ. ο γιατρός μου είπε οτι είναι το ινομύωμα που μεγαλωνει...γκρρρρ

ntRCp3.png

τώρα να σου πω την αληθεια δεν εχω πολυ καταλάβει, μια κυστούλα είναι απ'οτι ξέρω!!!!!!αρκεί βέβαια να μην μεγαλώσει πολύ, τότε υπάρχει πρόβλημα...αλλά εδώ κ 2 μέρες έχω δυνατούς πόνους περιόδου 1 φορά την ημέρα.. ελπίζω μην συνεχιστεί.... ουφ!!υπομονη λοιπόν!!!!

ntRCp3.png

Καλημέρα κορίτσια! Κι εγώ από προχθές που άλλαξα μήνα(6/3, έχω ΠΗΤ 6/8) έχω κάτι πονάκια που δεν τα έχω ξανανιώσει. Γενικά εδώ και μια εβδομάδα που βλέπω ότι έχει αρχίσει να φουσκώνει και η κοιλιά, νιώθω συνεχώς ένα φούσκωμα και δυσανεσχετώ, ιδίως στον ύπνο. Τα πονάκια που έχω από προχθές είναι σαν τέντωμα να το πώ, σαν τους πόνους που με πιάναν στην περίοδο ιδίως την 2η μέρα περιόδου να το πώ. Όταν σηκώνομαι από την καρέκλα που κάθομαι πχ ή όταν πάω να καθήσω πονάω κάτω χαμηλά. Ανησύχησα χθές και πήγα στον γιατρό μου. Με ρώτησε αν έχω υγρά και του είπα ναι. Μου λέει έλα το πρωί στις 7 στο Αλεξάνδρας να σε δώ. Πήγα σήμερα, κάναμε έναν πολύ γρήγορο κολπικό υπέρηχο και μου είπε όλα καλά. Εγώ βέβαια δεν έχω ηρεμήσει ακόμα ψυχολογικά γιατί και τα πονάκια ακόμη τα έχω αλλά και γιατί πραγματικά με ξεπέταξε και έχω εκνευριστεί πού μαζί του. Βέβαια έφταιγα κι εγώ γτ μου είπε 7 και πήγα με 40 λεπτά καθυστέρηση και γινόταν πανικός στο νοσοκομείο.

2sCXp3.png

ουυυπς τωρα το ειδα!!!!!!!!:rolleyes:

λοιπόν, για 3 λεπτά με πιάνουν πονάκια, μετά απο κανα 3ωρο πάλι, κλπ. ο γιατρός μου είπε οτι είναι το ινομύωμα που μεγαλωνει...γκρρρρ

κι εγω το παθαινω αυτο. κι εχω 2 ινομυωματα οποτε φανταζεστε τι γινεται. ευτυχως με ειχε προειδοποιησει ο γιατρος οτι ειναι πιθανο να συμβει αυτο καποια στιγμη και ετσι δεν τρομαξα πολυ.

εγκυουλες εχω και εγω ενα ινομυωμα.Τα πονακια περιοδου που εχετε μπορει να ειναι συσπασεις, πρεπει να προσεχετε και να το λετε στον γιατρο...Παντως εγω εχω τετοια πονακια, τα οποια προκαλουνται απο συσπασεις.Ο γιατρος μου ειπε οτι για τις συσπασεις που εχω φταιει το ινομυωμα....

Ifk7p3.png